Urbi et Orban

 

Още 8 европейски страни се присъединиха към санкциите на ЕС срещу раzия. Балканският фронт се разшири със Северна Македония, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина. Страните от зоната за свободна търговия с ЕС Исландия, Лихтенщайн и Норвегия също станаха част от този блок. Всички подкрепиха тавана на цените на руския петрол. 

Вече и Орбан, по малко име Победител, се предаде. Отказа се да блокира европейската нова помощ от 500 милиона евро за Украйна. 

Виктор е victim на своята зависимост от “Третия Рим”.  Изглежда се обръща към своята столица Будапеща, завладяна от неговата опозиция (както ще стане в София наесен с опозицията на ГЕРБ)? Urbi et Orban, по подобие на Urbi et Orbi ( към града и света) , както папите се обръщат към множеството от балона на базиликата Свети Петър в Рим.  

Унгария в това отношение върви в крак с бремето. Неговото друго име на континента, извън ЕС, но с разбираемо желание да се намърда вътре, е Сърбия. Сърби я все по-непоносимо нашата съседка крастата на русофилията, прераснала в рашизъм. Не иска вечно да й сърба попарата.

Сръбският президент Александър Вучич вече направи тези дни две бързи стъпки в посоката към присъединяване към България. Обяви в началото на тази година, че повече няма да се кандидатира за президент. 

Шегувам се за “присъединяването към България”, но това е историческия момент, когато България е крачка пред Сърбия по европейска линия.

Къде са патриотарите ни Копейкин, Трифонов и все повече приличащият на тях Румен Радев, че да се зарадват?

Олекна му на Вучич с факта, че няма да се бори пак за народната (рашизоидна) любов. След това се почувства свободен да каже, че Крим е украински, както и Донбас. И така и ще си останат завинаги, рече той преди да напусне демонстративно среща на ръководството на собствената му Сръбска прогресивна партия, която би се разпаднала – точно както би станало с ГЕРБ в случай, че нейният собственик я напусне.

Кой все повече се откроява на този фон в региона като противник на необратимата тенденция народите и техните държави да се стремят към западния европейския жизнен стандарт с все по-нестандартната си за ЕС и НАТО позиция на “неутралитет” спрямо рашистката агресия? 

Т(р)ъжна работа е пак да сме дали нещо на света, но на руския. 

Интервюто на през. Румен Радев пред “Дарик” стана поредното доказателство за устойчивата му промосковска позиция, в крак с бремето да бъдеш главнокомандващ на натовска държава, но да командваш на практика “дълбоката” рашизоидна част от нея.

Украинската Рада все още мълчи за Радев и за нерадостната съдба да имаме президент, който е на страната на “неутралното съгласие” с агресора.Уви, както виждаме, по-скоро Сърбия ще оздравее от рашиската треска, отколкото Радев да се откаже от нея.

28 мнения за “Urbi et Orban”

 1. Г-н Инджев, мисля, че поведението на Радев не е изненада за всички, които помнят как стана кандидат за президент при първия си мандат и кой акушира на неговия възход от никому неизвестен генерал. Тъжно е, че ДБ и ПП се подведоха практически да го подкрепят за втори мандат, само защото театрално вдигна юмруче срещу Борисов, който пък от своя страна беше другата основна причина за неговия първи мандат. Не прилича на партийни лидери с претенции за управление и прочистване на държава като нашата, пропита с корупция и руски интереси, да са толкова наивни. Надявам се да са си научили урока.

 2. Към Филип Михайлов:

  Няма такава подкрепа на ПП и ДБ за Радев. Никога не са призовавали за нещо подобно. А какво са преценили техни избиратели,с цел да не позволят на ББ да се върне на бял фалКон, е друг въпрос. На свободни по дух хора не можеш да им заповядаш как да гласуват. Това не са депутатите на ББ…

 3. Г-н Инджев, ще си позволя да не се съглася с вас. Относно ПП – фактологически не сте прав – ето линк от навечерието на втория тур на изборите: https://www.mediapool.bg/kiril-petkov-s-videoobrashtenie-v-podkrepa-na-radev-news329071.html.
  Относно ДБ, там нещата са по-нюансирани. Те издигнаха уж свой кандидат, но мисля, че ще си припомните, че дори сред лидерите на ДБ не цареше особен ентусиазъм, особено след някои меко казано странни изказвания на г-н Панов в началото на кампанията. Беше груба грешка, че не се започна работа по изграждането на силен кандидат на ДБ около година преди изборите. Мисля, че лидерите на ДБ бяха приели сладката заблуда, че Радев е от една страна на барикадата с тях.

 4. Много ще ми стане драго ако Украйна забрани на радев да влиза в страната. Така мисля те направиха с копейкин. Вероятно нашият тулуп ще е единствен заедно с кръвопиеца путин, на които ще е забранено да посещават страната им. Не че тях много ги е грижа но срама ще остане за поколение напред

 5. Лидерите на ДБ никога не са призовавали симпатизантите си да гласуват за радэв, но някои гласуваха за него наказателно спрямо барисав. Докато Кирил Петков открито изразяваше подкрепата си за радэв, което поне е разбираемо, след като фатмака го направи служебен министър. Дано най-харизматичният ни политик си е научил урока от развоя на взаимоотношенията си с радэв: че от червен боклук нищо друго не става.

 6. Към Филип Михайлов:

  Това за ПП го бях позабравил и реагирах спонтанно защото някои ми вменяват и на мен подкрепа за Радев заради това, че бях против ББ да се завръща на бял фалКон чрез подставения Герджиков.

 7. Г-н Инджев, поне от моя страна, позицията Ви винаги е била ясна и недвусмислена, никога не бих си позволил да смятам, че подкрепяте “натовския” генерал, издигнат с лобирането на РИСИ или по-точно КГБ.
  За съжаление ни играят тази игра от поне две десетилетия – окупират уж противостоящите политически позиции (БСП-ГЕРБ, ДПС-Атака и т.н.), та ако човек си позволи да критикува едните, веднага да му лепнат етикета, че е за “другите”. Вие имате този проблем публично, обикновените хора като мен, често в частни разговори, включително в семейството.

 8. Къде е кУпейкин? Напоследък не ви ли правят впечатление многобройните места, на които израждачи (купуват) събират подписи за поредния абсурден референдум за българския лев, който малките им мозъпета успяха малките да родят? Има ги по много метро спирки, булеварди… Някои носят и знамена. Но по-вероятно е, не по патриотични подлуди да действат, а по братушки заблуди. Явно ръшнаците искат нашата валута да е слаба, за да може нашата държава също да е слаба. А и да не е про-атлантическа. За какво ни е това “мръсно” евро? Ето го къде е кУпейкин: отново му дърпат конците, а той дърпа на слугите му. Платили са му да си прави референдум левът да е единствената национална парична единица, видиш ли. Чудя се как не р избрал тя да е рубла. А най-“хубавото” е, колко много плиткоумни хора се хващат на тази въдица и си слагат подписите.

 9. Внимателно следих днешните новинарски емисии на трите основни телевизии БНТ, БТВ и НоваТВ във връзка с изказването на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, че ще обявят един български евродепутат и няколко други лица, български граждани, за “персона нон грата” в Македония, за да не могат същите отново да организират провокации на отбелязването на рождената дата на Гоце Делчев и отново целенасочено да унижават македонския народ с предизвикателни постъпки и изказвания. Но и трите телевизии умишлено ПРОПУСНАХА да цитират частта от изказването на Пендаровски, че за българския евродепутат (очевидно Ангел Джамбазки) и останалите лица, български граждани (като Александър Каракачанов, Милен Врабевски и други “патрэоти” от ВМРО и “Възраждане”, които злонамерено кръщават българските клубове за приятелство в Македония с имена на спорни за историята на държавата личности) отдавна се знае, че са СВЪРЗАНИ С РУССКИТЕ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СЛУЖБИ и прокарват русския стратегически интерес за блокиране на членството на Македония в ЕС чрез разпалване на перманентни конфликти между България и Македония.
  Ама никак не им харесва точно тази част (за русската връзка) от изказването на Пендаровски на родните ни телевизии! На всичките 🙂
  Пендаровски уточнява, че „Според наличните анализи и информация на компетентните органи, става въпрос за организирана дейност от структури в съседна България, която се е активизирала особено след приемането на Европейската преговорна рамка през юли миналата година. Същите тези структури, които не са свързани с българските държавни институции, вече са мобилизирани логистично и финансово, за да подпомогнат организираното пристигане на няколко души в Скопие на 4 февруари, когато отбелязваме рождения ден на Гоце Делчев. Според всички оценки това ще бъде събитие с висок риск за сигурността и компетентните органи не трябва да бъдат само мълчаливи наблюдатели на това, което ще се случи”

 10. @Александър Анчев

  Ще е прекрасно наистина рэZидентинът ни да сподели “судбата” на варна-руZкото ман.гау, що го натириха с чер печат през март.

  А за санкциите – требва си. Колкото повече, толкова по-много, по Мечо Пух. Щото “Гызпром” опустошил сметките на немската Wintershall Dea с 2,000,000,000 €, съобщи днес неговия СЕО пред “Блумбърг” и Financial Times. Wintershall (дъщерна на BASF) от лакомия остана да добива газ и нефт в руZия въпреки призивите за санкции и бойкот. И си го е получила за орталъка с блатните павиани. Аре хаирлия, скоро и за всеки наш “радной” копейкаджия. Па бил той и рэZидентин…

 11. По бнт току що гледах поредния блудкав репортаж за Часовника на самоунищожението.
  По отношение на бруталната кремълска агресия срещу Свободна 💛💙 Украйна…поредният полезен и.д.и.о.т. заяви следното (цитирам по памет)
  “Пред 2023 г. имало опасност и ДВЕТЕ СТРАНИ да ЕСКАЛИРАТ КРИЗАТА…”
  Забележете, “КРИЗАТА”!!! Едната страна, Жертвата, НАПАДНАТАТА СТРАНА…и тя можело да “ЕСКАЛИРА” “КРИЗАТА”…Забележете!

  “Журналист от кремълска телевизия е платил за оскверняване на Корана в Швеция

  Целта – Турция да блокира разширяването на НАТО и да наложи вето на членството на Швеция”

  Има ли изненадани?

  Вече за всички е ясно – ППи ДБ са врагът за абсолютно всички останали, отвсякъде лай и скимтене единствено срещу тези две формации!
  Има ли изненадани и за това?

  Стево Пендаровски каза на глас нещо, което повечето тук си подозираме отдавна…
  Не остана неналаян и той!

  Има ли изненадани?

  Приятна вечер

 12. И още нещо.
  В това НС партиите на статуквото спокойно можеха да направят Правителство (чисто аритметично погледнато…).
  Нооооо….не го направиха (признавам, направих грешна прогноза преди около месец и половина, че ни чака Беров-2 до Нова година…)
  Защо ли не го направиха?
  Поне една от причините за мен е очевадна.
  Щяха да имат една изключително силна, мотивирана и значима опозиция от ОКОЛО 75 народни представители, която щеше да ги държи под око и под прожекторите постоянно!
  Идеята на Кукловодите е да редуцират тази бройка след следващите избори…за да не им мъти водата! Дали на 65, дали на 58…или още “по-добре” – за тях, Кукловодите – под 50…Колкото по-малко – толкова по-малко “ядове” за КОЙ и Статуквото в новото НС.

  Такива им са сметките, да видим ще има ли някой и(или) нещо, което да ги обърка!

 13. @Българин💛💙 & SMS💛💙

  Поздрави и от мен, колеги!

  Според паметливи, ултралевичарите, като ултрадесничарите “ва всьом мире” от едно 50 години се тикат, плащат и тренират от една място, в центъра на блатните торфища на северо-изток. На бас, че важи и за шведския депутатин, подпалил Корана. Cui bono, както е казал Секст Росциус преди 2,000 лазарника…

 14. Към
  sms 💙💛
  24.01.2023 в 16:57:

  Съвсем друг е проблема. Той е още от времето на авторитарния тоталитарен ПАНславистки империалист Тито!
  Населението на БЮРМ е подложено на постоянен “възродителен” процес през последните 80 години, а и от комьИМПЕРна още от 1934г..
  Само ви припомням , че техният най-долен титовски фашист и нацист Мицковски беше в Благоевград, преди няколко месеца , а сега техният президент Пе(н)даровски, един от най-фашистките титовисти на БЮРМ, иска да обяви джамбаски за персона нон-грата!
  Така че е време и България да го обяви за персона нон-грата не само в България, но и в ЕС! Заедно с Мицковски , от “другата” антибългарска “партиия” ВМРО!
  Те живеят и паразитират само от антибългарска пропаганда , те нямат друга партийна програма , освен да говорят за “българските” унтерменшени, както Хитлер е извършвал геноцид срещу евреите, и както сега Путлер извършва геноцид в Украйна!
  Няма никакво място в Европа за продължаване на антибългарския расизъм, фашизъм, нацизъм и апартейд в бутафорната държава БЮРМ!
  Още повече, Гърция вече им приложи “възродителен” процес и им смени името, това показва доколко Гърция смята БЮРМ за “държава” , и гърците им смениха името два пъти, първо на БЮРМ, а преди няколко години втори път на – РСМ! А сега титовските югошовинистки нацисти искат да ни “възродят” , заедно с останалите македонски българи , като ни наричат “татари” и искат да променят имената на българските клубове! Хубаво , нека македонските Българи ги променят, аз им предлагам да ги кръстят – кан Аспарух, или цар Симеон, кан Кубрат, кан Кубер, кан Омуртаг, цар Иван-Асен , Климент Охридски, Наум Преславски, цар Самуил , Пейо Яворов, братя Миладинови, Мара Бунева, Дамян Груев, цар Борис 1, 2 ; кан Крум, Калоян, Шишман, Тодор Александров и т.н., и т.н..

  В едни бутафорни държави, като БЮРМ и Ердоганската искямистка империя лесно се правят провокации от империалистическите чекисти на Путлер, хунтараторь на бутафорната му ФЕЙКдерация- РАБьZZия!!!
  Ето сега Путлер направи провокация в БЮРМ срещу България , ЕС и НАТО! Защото има подходяща пропагандна почва и обстановка в БЮРМ и НРБь! Още от титовисткия македонски фюрерь Груевски, който отиде при другия путлеристки агенть Орбань!
  Путлер направи провокация и срещу ислямисткият отомански султань ЕрдоганЮ в Швеция, и сега ислямисткия султань каза , че няма да приеме Швеция и Финландия в НАТО! Точно на такива примитивни безмозъчни инфантилни лумпени, като БЮРМ, Груевски, Пе(н)даровски и султань ЕрдоганЮ , разчита Путлер да му свършат работата! Идите на хуйло си!

  Само припомням , че БЮРМ съществува само от 30 години, дори не и от 1944г..
  От 1944г. до 1992г. БЮРМ не беше нито “държава” , нито “нация! През този период БЮРМ беше най-изостаналата титовистка колония и област на югоSSлавия! А не “държава”!
  А и след 1992г. БЮРМ също едва ли може да се характеризира , като “държава” и ” нация”!

 15. @ Българин💛💙
  Привет!
  В момента срещу Кирил Петков и ПП като цяло се води една изключително мръсна игра. Страховито, невиждано зрелище от времето на Филип Димитров! Уж парламентарни играчи от “различен” политически спектър, но изведнъж, синхрнизирано, като ЕДНА вълча глутница се нахвърлиха на младото харвардско месо и заедно ръфат ли ръфат “шарлатани” (по пРезидента), “корупционери” (по Деси Атанасова ГЕРБ), “детската ясла” (по Татяна Дончева) “комисионери” ( по ДПС), “некомпетентни” (по БСП), “американски подлоги” (според копейките) и т.н. Това единство е най-убедителното доказателство, че атакуващите са от ЕДНО котило. Питам се защо ли парламентарната глутница освирепя точно сега ? Сигурно, защото са видели АВТЕНТИЧНИТЕ социологически изследвания за предизборните нагласи на българите, онези изследвания, които никога не стигат до медиите, там се пуска само стъкмистика в унисон с договорките на кукловодите за резултатите от предстоящите избори.

  А в момента гледам по TV1, в предаването “Денят” на Веселин Дремджиев, един нахален, дърт кгб-вълк в овча (антипутинска) кожа, постоянно пребиваващ във Варна заедно със семейната си глутница 🙂

 16. @ RICOшетниковь
  Мисля, че ако нашите политици бяха по-умни и искрено желаеха подобряването на отношенията между българи и македонци, трябваше да откриват клубове за българо-македонско приятелство, носещи имената на Гоце Делчев, Яне Сандански и т.н. Да видим какво щяха правят македонците? Щяха ли да хвърлят камъни по прозорците ? 🙂

 17. Филип Михайлов,

  дайте цитати за “странни”-те изказвания на г-н Панов, а и за номинацията му не сте точен

 18. Към
  sms 💙💛
  24.01.2023 в 21:19:

  Не е така! Македонистките большевишки от Скопие, биха приели само имена на антибългарски предатели , като – гошо Тарабата, Тито, благоев, сандански, вапцаров и други коминтерновски предатели около коминтерновския клонинг на ВМРО, като Главинчев!
  Те извършваха апартейд и срещу албанците , но албанците започнаха война срещу македонистките титовски фашисти през 2001г. , и сега албанците са вече “държавнотворен” народ наравно с “македонците”!
  Ние първи ги признахме като Македония! И помогнахме другите държави да признаят “независимостта” им!
  Ние помогнахме да не ги разделят между Гърция, Милошевич и България!
  Ние им помогнахме с доставки да избегнат гръцкото ембарго , заради името им!
  Ние им помогнахме със стотици танкове и оръдия за войната им с албанците, защото Милошевич беше свалил дори мазилката в казармите , когато югославската армия се изтегли от Скопие!
  Ние финансирахме бежанските лагери за албанците изгонени от Милошевич в Косово!
  Ние им помогнахме с подкрепа за НАТО и ЕС!

  Но в Скопие не искат истината, те живеят с титовските, коминтерновските, македонистките и сръбските лъжи вече 30, 80 и даже 200 години! Там ако се говори за истинската история , веднага те обявяват, като враг на “държавата” им, те са зомбирани от пропагандата, като рублоядите в НРБь, и като мужиците на Путлер, и дори повече от тях! Те не могат да съществуват без примитивната им расистка, нацистка , имперска, титовска и югоSSлавска пропаГАДность!
  Там “възродителния” процес е започнат от сърбите и гъркоманските фанариоти още преди повече от 200 години, но най-много са последиците от този процес след Междусъюзническата война и Първата световна война от сърбите и гърците, и от комьИМПЕРнът през 20-те години и след 1934г..
  И се завърши с пълния антибългарски геноцид от Тито и имперските му фашисти от УДБА в Скопие, след Втората световна война , тези престъпници са си там и сега!
  Така че “възродителния” процес в Македония не спирал през последните 200 години!
  И това няма как да продължи и в ЕС и НАТО! Няма как титовистките “арийци” от УДБА да продължават с апартейда, фашизма, геноцида и нацизма над българите ив Брюксел! Така помагат само на истинските им врагове от околните гранични държави, без България, и на кремълските империалисти, за които Македония никога не е съществувала, и няма да съществува!
  Или те ще изчезнат , или БЮРМ ще изчезне!

 19. Доよ
  Господине или госпожо, г-н Панов имаше няколко странни изказвания по време на кампанията за избор на президент, но може би най-фрапиращо бе постът във Фейсбук:

  “Днес рожбите на угоените паяци – Румен Радев и Бойко Борисов – играят етюди на сцената, докато сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни. Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят „угоените паяци“ на бившата репресивна машина на комунистическия режим”.

  Мислите ли за добра идея да критикуваш партията, която те подкрепя на изборите в седмицата преди вота? Аз лично не и най-мекото определение за подобно поведение, което мога да измисля е “странно”.
  Относно неточността за номинацията, да знам, че кандидатурата бе издигната от инициативен комитет, в който най-разпознаваеми са хората от “Правосъдие за всеки”, като кандидатурата беше в последствие подкрепена от ДБ, но нямах намерение да правя историческа справка, надявам се, че хората които четат тук следят политическия живот. Но, извън това – факт е, че ДБ не подготви свой кандидат за президентските избори предварително. Какво ни говори това? Аз го тълкувам, като позициониране на Радев като приемлив кандидат, след като ДБ не считаше за нужно да предложи свой.
  Още един факт е, че дори преди изказванията на г-н Панов критикуващи пряко ДБ, дори за широката публика бе ясно, че не всички в ДБ са ентусиазирани привърженици на тази кандидатура, а тя идва основно от ДСБ, което пролича и от публичната подкрепа на г-н Иван Костов за г-н Панов.
  След очакваното (поне за мен) фиаско на г-н Панов на първия тур на изборите, където получи 3,68%, което е резултат над 3 пъти по-нисък от този на ДБ от изборите през лятото на 2021, се разбра, че инициативния комитет който издигна Лозан Панов се е разпаднал още в началото на кампанията, а “Правосъдие за всеки” се извиниха, че са подвели демократичната общност.
  Обобщено, твърдя, че ДБ носи своята част от политическата отговорност, за това, че един проект на КГБ продължава да е държавен глава на РБългария, а поради нестабилността (която Радев разбира се подхранва), фактически да държи в ръцете си изпълнителната власт в по-голямата част от последните години. Надявам се грешките да са от политическа незрялост. На този етап, дори не искам да мисля, за възможността да е нарочно.
  За ПП, мисля че вече изяснихме, че имаше пряка декларирана подкрепа за руската креатура. След началото на войната в Украйна имаше заслужени силни думи, но както казва народът – “След дъжд – качулка”
  И като финал, да си кажа личната позиция – аз съм гласоподавател на ДБ, както на предишните няколко избора, така и на идущите. Гласувах и за Лозан Панов. Но това не ми отнема правото да критикувам избраниците си, когато са сгрешили.
  По всичко личи, че грешката обаче не е разбрана и не се прави опит да се поправи – къде са кандидатите на ДБ за вече наближаващите местни избори, поне за големите градове?
  Американците казват – за да станеш президент, трябва да си стиснал поне 1 милион ръце. Да, това е работа и средства. Но нека не се лъжем – местните избори са в много отношения, по-важни от парламентарните. Корена и силата на ГЕРБ са корупцията и кръговете на интереси, минаващи поне на 80% през местната власт. Ако не се направи нещо по въпроса, после може още 20 парламентарни избора да не можем да махнем Борисов и кохортата му пладнешки крадци. Накрая на хората ще им писне от гласуване и ще си спретнем президентска република, за да може руските интереси и местното крадене да си вървят по мед и масло и без излишен шум.

 20. @ Филип Михайлов

  Не виждам , а и вашето експозе не доказва, в какво точно се състои грешката в изказването на Л.Панов !
  Имам само лош спомен от атаките на дебелите паяци и техните хрантутници срещу Филип Димитров – колко много грешки бил допуснал . И взеха че го свалиха! Ами К.Петков? Когато комунистите кажат че грешиш, значи си на прав път!
  А това, че избирателите не пожелаха да има правосъдие за всеки, ще им коства още години тътрене на опашката на цивилизацията.

 21. sms 💙💛
  24.01.2023 в 20:47

  Перфектно го казахте!
  Това е истината!
  Сега трябва да видим как да се организира отпор на тази гнусна кампания срещу ПП и ДБ!
  Отпор политически, медиен, в социалните мрежи и на чисто битово ниво.

 22. До 0815
  Сериозно ли не виждате проблем подкрепеният от Демократична България кандидат за президент Лозан Панов да отправя остри критики към Демократична България по време на същата кампания, особено когато изборите са 2 в 1 – президентски и парламентарни? Ако е смятал, че те само “уж” го подкрепят и се канят да управляват заедно с Радев и Борисов, защо изобщо е приел подкрепата им? Съжалявам за крайните думи, но подобно поведение е неадекватно. И очаквано доведе до това, че двойката Панов-Моасе събра около половината от резултата на ДБ на същите избори, а вероятно допринесе и до това, че ДБ загуби около 160 хиляди гласа спрямо предишните избори от същата година. С такива приятели, не ти трябват врагове.

 23. Ако ми позволите, по темата РСМакедония, някак си “внезапно” избуяла в последните дни, да цитирам едно мнение, което напълно припокрива моето виждане по въпроса:
  “Който ви баламосва, че прави нещо заради мира, когато Европа е във война с Русия – той работи срещу България!

  Положението е като преди 10.11.1989, защото ни контролират наследниците на Тодор Живков, БКП и ДС.
  Г-н Евгений Кънев:
  По БНР въртят някаква шашма на Копейкин (без коментар, т.е като чиста монета) – единствен от парламента достоен за цитиране – че външният министър на С.Македония бил казал, цитирам Копейкин:

  “Всички, които казват, че македонците са българи няма да бъдат допускани в РСМ. Всички без изключение. Наглостта на македонците не е нещо ново. Македонската държава ще продължава своята агресия срещу нас по всички фронтове, докато ѝ позволяваме.”

  Какво всъщност казва Османи:

  “Казах ясно в София всеки, който идва в Република Северна Македония и предизвиква гражданите, общностите, като отрича съществуването на македонския народ, териториални претенции от типа: Северна Македония е българска, македонците са българи, това ще бъде сериозна основа държавата да не му позволява да влезе отново в страната, защото не можем да излагаме нашите граждани на такова безпокойство“, заяви Османи.

  Той посочи, че правителството на България също е осъдило изказването на европейския депутат Ангел Джамбазки.

  “Министерството на външните работи на Република България имаше нота, в която осъжда изказването на Джамбазки и заявява, че това не е позицията на Република България, че това не е позицията на мнозинството граждани в Република България, че това не е позицията на българските институции“.

  На практика, Копейкин използва първото изречение за интерпретация за разпалване на омразата и сплотяване на националистическия вот сред българите с тежнения по Македония. Забележете – много българи, които умряха за Македония преди век – включително един от моите прадядовци – не го направиха само за българите в днешна Македония, но и днешна Гърция – но тя е извън обхвата на руските служби по темата, защото там няма интрига! Стотици хиляди след войните емигрираха в България, но не само от Гърция, а и от днешна Македония!

  Важното е друго: Руските националисти у нас постоянно откриват нови и нови фронтове, на които много българи без да се усетят работят, говорят или гласуват на практика срещу България и собствените си интереси. В тази игра, българските националисти от ВМРО, Копейкини, ИТН и пр., и македонските националисти от ВМРО-ДПН са в един отбор за разпалване на напрежението между нашите братски народи.

  Хора, бдете!

  България е в състояние на война за запазване на своята държавност! Който ви баламосва, че прави нещо заради мира, когато Европа е във война с Русия – той работи срещу България!

  Активирана е цялата руска агентура и не трябва да се вярва безрезервно на нищо, което върви по националните медии като сюжети и интерпретации на новините у нас и по света. Положението е като преди 10.11.1989, защото ни контролират наследниците на Тодор Живков, БКП и ДС.

  Апелирам към политическите ръководства на #ПП и #ДБ да бъдат активни по тази тема, по темите на референдумите, защото всички теми имат общ корен – отдалечаване от ценностите на Европа, маргилизиране и напускане на ЕС и НАТО.”
  Надявам се уважаваният г-н RICOшетниковь да хвърли едно око на този коментар…
  Извинявам се, че не давам линк към мнението на г-н Кънев, а го цитирам дословно, но се досещате за причината.

 24. Към
  Българин💛💙
  25.01.2023 в 23:48:

  “Нашите” рублояди са същите фашисти , като “македонитките” коминтерновски титовски нацисти!
  Но разликата е , че нашите путлериоти не са изцяло мнизинство, докато в бутафорната “държава” БЮРМ всички са замбирани на сърбомански титовски болшевишки нацизма! Те се отнасяха по същия начин и с албанците преди2001г., но те започнаха да си търсят правата с оръжие.
  Така че вината в огромната си част е на титоеските чекисти от УДБА, които управляват в БЮРМ, през последните 80 години!
  Там няма “управляващи” и “опозиция” спрямо геноцида и апартейда срещу българите, през последните 30, 80 , 100 и повече години!
  Всички са титовски болшевишки и фашисти и от техните “социалисти”, и от тяхното МВРО!
  Дори албанците подкрепиха закона срещу българските клубове, макар че само преди 20 години стреляха срещу същите чекисти на УДБА в Скопие, защото им е изгодно да налагат етническата си власт над БЮРМ!
  Това е в БЮРМ, техният вековен МОЧА са българите-татари! Както ние трябва да бутнем нашите МОЧИ, построен след 1944г., в НРБь, така и македонистките большевишки коминтерновски титовисти в БЮРМ трябва да бутнат техните МОЧИ строени през последните 30-200 години!
  Там Тито е бог, дори не са отворили досиетата от УДБА, макар повечето да са в Сърбия, за да ги контролират! Те не знаят , колко титовски ченгета са във властта, или са всички!
  Само ви давам пример , че валутата на БЮРМ е кръстена на валутата на Сърбия, и в двете са динари!
  Ето такава сръбска и титовска, и болшевишка колония е БЮРМ!
  Долу македонистките и задунайските МОЧИ, идите на хуйло си!
  Долу македонистките и задунайските путлериоти, идите на хуйло си!

 25. Филип Михайлов,

  и месец и седмица и ден преди всеки вот, идеята да се говори истината е не просто добра , а ПОКАЗАТЕЛНА – а примера, който трябваше да цитирате в “Доよ – Господине или госпожо, г-н Панов имаше няколко странни изказвания …” беше “фрапиращото”: радев е ФАЛШИВ герой … който си направи кампанията с чегеварско юмруче и ППрезидентски кортеж – ИЗБОРНАТА ВЪРТЕЛЕЖКА беше да се изтощи и отпадне ДБ – СТРАННА беше НЕЛЕПО претупаната номинация на г-н Панов, след призива им да се коленичи пред радев и последвалото Пилатово измиване на ръцете и изхвърляне на водата в/у г-н Панов … и целите в бяло се борят за съдебна реформа
  – всеки, който НЕ е гласувал за двойката Панов/Мария Касимова-Моасе(КАКТО И ПРЕДИ ЗА за ТРАЙКОВ/СЪБЕВ) е дал гласа си за това , което ни гласи статуквото под Zoрркия поглед на мутрофановна – пак гласят и царя и пъдаря и чалгаря

 26. @ Филип Михайлов

  Не обичам да говоря дълго . Сам го казвате :
  …”Но, извън това – факт е, че ДБ не подготви свой кандидат за президентските избори предварително. Какво ни говори това? Аз го тълкувам, като позициониране на Радев като приемлив кандидат, след като ДБ не считаше за нужно да предложи свой.”…

  а се сърдите на Панов, че не се церемони. Вникнете в смисъла на текста:

  …”Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят „угоените паяци“ на бившата репресивна машина на комунистическия режим”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.