Руският орденоносец от Банкя обърна плочата за “плочата”

 

 

 

 

 

Руският орденоносец от Банкя, който на 27 ноември 2007 година се закле пред руския посланик Потапов да брани МОЧА завинаги,  днес най-после смени плочата. Заяви на специален брифинг в София, че вече е за премахване на “плочата”.

 

 

 

 

Ако някой не знае коя е тази “плоча”: това е надписът върху МОЧА , който обявява съветската армия (несъществуваща като название към 1944 г.) за освободителка и изразява благодарност към нея от името на българския народ. Не му се обръща езикът да цитира това триединство на лъжата. Заяви само, че имало двоен прочит-единият, че сме освободени, а другият, че сме окупирани.

Българинът Светлозар Раянов( на снимката), д-р на природните науки на Техническия университет в Дрезден, “прочете” вчера правилно с каменарски чук “плочата”.  

Пред дългогодишния пазител на “плочата” стоеше дилемата как да реагира и след еднодневен размисъл днес заяви, че да се нарича това “вандалски акт” е грозно. Обърна плочата, която негови верни велможи, като Вежди Рашидов , въртяха години наред относно “вандалските” актове срещу МОЧА и подобията му в България.

Жалък е опитът му да се измъкне някак с поредния “двоен прочит” на еднозначния факт, че благодарение на неговото управление “плочата” беше охранявана по заръка на руското посолство като обект от най-голямо национално значение в столицата.

Колко пъти сме протестирали пред тази “плоча” на МОЧА! Лепихме и български знамена върху позорния надпис, но слугите му светкавично ги изчегъртваха и ги захвърляха в коша.

 

 

 

 

 

Сега, когато развяхме победното украинско знаме, а зад него застана т.н. колективен Запад ( страшилище за руската имперскост и слугите й по света), някои се опитват да ни навират в очите същото това българско знаме, захвърляно в коша от обслужващия персонал на Москва, като алтернатива на украинското.

 

 

 

 

Не им се получи. Пазителят на съветската светиня, който все така не смее да я нарече с истинското й име, се бори да оцелява в новия свят, преобърнат от руzката инвазия. Опитва се да се нареди сред победителите.

Признанието на нашата правота да протестираме и да искаме премахване на МОЧА, за което той днес шикалкави отново със заявка за бъдеща “дискусия” (например в парламента), слага край на опитите му да ни завлича на дъното на своя морален позор. Наложи му се да се присламчи към нас, за да изплува – ако не пак на върха, то като водач на алпинистите си.

Няма така лесно да се измъкне с “половин бременност”. Обременен е с паметта за лакейското му поведение пред Москва и лично пред Путлер. 

 

 

 

 

Има много да наваксва. Ще трябва да изпие докрай горчивата чаша на конфронтация с рашизма, комуто се подмазваше предизборно и между изборите-също. 

Да не очаква бурни аплодисменти от хората, които маргинализираше, презираше и остракираше през дългите години на своето властване.

Победата чрез доближаването до момента на демонтиране на МОЧА е на гражданите, на малцинството, което доказа, че справедливата кауза си струва усилията. Мълчаливото мнозинство отлично знае това.

Опитите му да си я припише не могат да заличат спомена, нито да му гарантират прераждането в ролята на новоизлюпен борец срещу рашизма, който той дори не смее да нарече с актуалното му днешно название. 

Всяка помощ за усилието да доведем националноосовободителното ни движение срещу рашизма до победен край трябва да бъде приета, но задушаващата му прегръдка трябва да ни държи нащрек-особено спрямо човек, който, както знаем от опит, още утре може да каже,  че се е пошегувал за “плочата”.

Този хитрец наистина си вярва, че всички ние сме копчето, а той е балтонът, който трябва да се пришие към нас.

Слава Украине!

 

 

 

 

 

Повече по темата от автора днес в предаването на Нова телевизия от 16 ч., а след това и от микрофона на митинга от 19 ч. пред Президентството.

 

 

27 мнения за “Руският орденоносец от Банкя обърна плочата за “плочата””

 1. У десетката!
  Долу МОЧА-вците!
  Хамелеоните, визирам Бибитко и Ко няма да минат-ПНХ и ДГД.
  И култовата СЕГА зове ВСИЧКИ днес и утре да ревнат гороломно-НЕ на рашизма.
  Много мина, мъничко остана!
  Слава Украине!
  На героите слава!
  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/hilyadi-bulgari-i-ukrainci-protestirat-dnes-sreshtu-rusiya

 2. Героям Слава! Да живее Европейска България! Украйна е Европа, а Крим – Украйна завинаги!

  Българин💛💙

 3. https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1628983721507299333?cxt=HHwWioCxlYyEqJstAAAA
  От 1 година украинският народ изнася на света урок по доблест. Не знам как да го кажа по-ясно – мисля, че тези хора превърнаха цялото си съществуване в жив паметник на достойнството. Войната срещу тях, освен дето е абсурдна и безчовечна, е все по-обречена за нападателите им.Ивайло Мирчев
  Украинците отдавна спечелиха сърцата, уважението и подкрепата на свободния свят. Украинският народ никога няма да бъде жертва.
  Елате довечера на шествието в тяхна подкрепа, за да покажем, пък макар и с тоя малък жест, ние кои сме като народ и колко е ценна за нас свободата.
  Елате, за да си припомните колко е важно да вървиш изправен в подкрепа на истинския мир, не на капитулацията.
  Елате, за да си върнем заедно усещането, че България има достойнство и то не може да бъде подменено с лека ръка от страха, който един агресор се опитва да сее в Европа.
  Ивайло Мирчев
  9:20 ч. пр.об. · 24.02.2023 г.

 4. Г-н Инджев, Вашата статия, както винаги, “на клеветата строшава зъбът!”

  Слава Украине!

 5. Г-н Инджев, очаквах да напишете коментар по тази тема в блога си, за който много Ви благодаря. Това е пирует на Бойко, с което цели да загради десен вот на предстоящия вот – вот так(а) се прави! Каравелата му винаги си обръща платната от където задуха вятъра. Ясно е, че папо от Императора скоро няма да види заради санкциита, барем отмъкне нещо с евроатлантизма си от европейския съюз, стига Главния мултак на ре(с)публиката да не му размъти отново водите. Иначе ще има да връща взетото заедно с лихвите.

 6. Г-н Инджев ,

  копчето на този “хитрец” го натискат ДпС”евроатлантиците” – не е случайно, че дипломатическия корпус днес е пред Народния театър – посланието на Морфов:
  – Никога не се отказвайте да бъдете свободни
  https://frognes.bg/novini/poslanitsi-izraziha-solidarnost-ukraina-obshta-snimka-pred-narodniia-teatar.html

 7. РуZкия орденоносец от Банкя според мен няма право да взима самостоятелни решения за каквото и да било! По-вероятно е Рикошетников да му е наредил да започне да се прави на антируски, с цел “опазване на кадри”!

 8. Браво на редник Раянов! Това не е игрословица, с него служихме две години заедно в Харманли. Познах го веднага, въпреки че минаха 40 години оттогава.

 9. Руският орденоносец от Банкя обърна резбата/комунистическа/ ,
  че няма да обърне и плочата за “плочата”, ли?
  Бори се за кожицата си мимикриращия рашист Борисов!
  Както рашиста Путлер вече се бори за кожицата си!
  Отказал се е вече да превземе Киев за три дни…

 10. Геройкото от банкя може да е тлъст, но е много поврътлив (финтаджия).
  Няма никакво значение какво казва, винаги може да се врътне!
  СЛАВА НА УКРАЙНА! СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!

 11. Кирил Петков(facebook):”…Аз съм горд, че България не се сниши, а беше там от правилната страна на историята в критичен момент на войната. Горд съм, че няма да се срамуваме един ден, когато тези събития са част от учебниците по история…”
  През пролетта на миналата година украинската армия изпитва отчаян недостиг на гориво и боеприпаси и реално спасението идва от България – от 31:20 до 40мин.

 12. Към Николай:

  Добър въпрос, дано се намери някой, допуснат да му задава въпроси, който да го попита дали ще върне руския орден.

 13. Към Пилифеус:

  Да се надяваме, че няма да се наложи спасяването на редник Раян(ов) след проявената от него храброст. Знам какво е.
  В центъра на София днес отново бях нападнат със заплахи да бъда пребит, но по тъмно, за да не се вижда на камерите.

 14. Светът : Русия = 141: 7
  Хиляди пъти – Да, Украйна изнася най-великия урок в най-новата история на човечеството!
  Със смелост, достойнство и саможертва.

  Къде сме ние българите? С безхаберието, тарикатщините, далаверите и продажничеството на властимащите от десетки години? Снишаване, безличие и обществен живот пълен с лъжи и нищо неправене?

  Долу МОЧИ-те, долу всякакви Радевци, Борисовци, Гешевци, Догановци, Трифоновци, Корнелии … – безкраен отбор от продажни и елементарни хора!
  Долу всякакви БКПта и техните безкрайни мимикриращи форми!

  Хора – не се оставяйте други да ни свършат работата ???

 15. Светлозар Раянов го разпознават и намират по телефона за 10 минути.
  А колко престъпления МВР не може да разкрие и за 20 години?
  МВР служи на московитите! МВР след руския кораб!
  За България ново МВР – по грузински модел!
  Всички до един уволнени и изцяло нови хора, които вършат работата си а не слугуват на московските поробители!!!

 16. Този и подобните му трябва да очакват от хората бурни тоягисменти. Ако има достатъчно хора, де.

 17. В предаването си “Денят” В. Дремджиев (агент Богдан) илюстрира шествието с вашата реч пред фонтана, Стопанино. Е, не ви обяви, но достатъчно дълго ви показа.

  Иначе – Бен Уолъс, министър на отбраната на UK, заяви днес пред радио Тimes, “Имам честта и приятното задължение да обявя на страните от Централна и Източна Европа: ще заменим с наши платформи всеки МиГ или СУ, който … доставите на Украйна…Ако дарявате, ще попълним с наши изтребители (запасите ви) и ще осигурим безопасността на небето ви в периода на усвояване”.

  След подобно изявление на Короната хибридните лъжци рундю казачока и гълъбарника му вдяват ли, че ги чака не импийчмънт? А дебел висок зид в някой заден двор, като Чаушескови?

  Уолъс, който е капитан от Scots Guards и випускник на кралската академия Сандхърст, освен британските отличия е кавалер на Кръста за заслуги на Естония и на украинският Орден на княз Ярослав Мъдри.

 18. Za briliantnoto slovo i tarpenie na g-n Ivo Indgev za /motcha/ i ne samo tova. Da prebade!

 19. Банкянският суджукоядець е същият ТЪПьир , какъвто е и другият фатмакь кашкавалоядецъть лумПен гадень!
  Единия е фатмакь идва от милиционерският СУДЖУКгейт , а другият лумпенизиран “генералски” фатмакь идва от КАШКАВАЛгейт от одържавената шумкарска мандра.
  Такива шумкарски фатмашко-милиционерски мутри ни “управляват” през последните 25 години , командвани от своите чекистко-ченгесарски кукловоди , начело с РУБЛОвладелската им альфа-сАбака Путлерь!
  И двамата искаха да плуват с подводни “платноходки” до Крим на гости на Хуйло.
  И двамата обезоръжиха фатмашката БНА, и в същото време отхвърлиха приемането на съюзнически войници и техника по заповед на Хуйло!
  Защото и двамата фатмашки “генерали” си мислят , че Вашингтонският договор е като Варшавския договор! Макар че те дори са на толкова ниско номенклатурно обслужващо ниво, че не са ги допускали до никакви секретни тайни и на Варшавския договор! Защото не знаят елементарната “тайна” , че дори по времето на Варшавския договор БНА – фатмашкият клон(инг) на сталинската краZZная армия не можеше сама да “отбранява” савецката колония НРБь, въпреки че беше 4-5 пъти по-многобройна от сегашната !!!!! И разчиташе на “помощта” на “великата” краZZная армия от метрополията в Кремль, и на другите “братски” армии от източноевропейските колонии във Варшавския договорь!!!!
  А фатмашките дИбили в щаба на реZZиЛдентът лумПен гадень не могат да разберат дори тази елементарна истина, че дори тогавашната много по-многобройна БНА не можеше сама да защити територията на болшевишката колония НРБь, и при 5-10 пъти по-голямо на финансиране за тогавашната БНА от сегашното, достигащо до над 20% от БВП на НРБь, а сега е 2% от БВП!
  Но върховният “главнокомандващ” – лумПен гадень , даже не е чувал това , защото е само обслужваща подлога на командирите му , и който е нямал достъп до такива “секретни” данни за числеността , финансирането , задълженията и задачите на БНА по времето на Варшавския договор!
  И затова , сега, бърка дори как се изписват Варшавския договор , и как Вашингтонският договор!
  И няма как да се развие съвременна армия при такива неграмотни и неквалифицирани фатмашки дИбили , какъвто е реZZиЛдентът лумПен гадень, дори спрямо “изискванията” на социалистическатаБНА! Единственото “военно” в него , и фатмашките му ченгесари , е ВОЙНСТВАЩАТА им арогантна простотия и лумпенска неграмотност !
  И затова просто трябва да закрием бутафорната патьомкинска БНА, за да си спестим милиардите за тях , и за да можем да отделим част от тях за истинска военна помощ за Украйна , която с тези спестени пари ще може да си купи свестно оръжие!
  А бутафорните савецки железарии от фатмашките складове на реZZиЛдентът лумПен гадень , трябва да се предадат за скрап, за да има поне някаква минимална полза от тях , като вторични суровини за преработка, иди на хуйло си!

 20. Не е ли време да спрем да обсъждаме подлото и тъпо поведение на отиващата си червена спирохета. Не е хигиенично даже да споменаваме името му. Нека помислим как да изразим уважението си към човека Раянов. И да се изправим в негова защита. На човека който изми лицето на цяла България. Всички се кланят на Ботев и Левски, но тактично не споменават как се отнесоха към тях нашите “горди българи” тогава.. Нека помислим как да застанем реално до днешния Левски. До Българина Раянов. Първото което ми хрумва е да го потърся и и да му осигуря добър адвокат. Но съм извън България и нямам идея и информация как. Помогнете. Ще се наема с разноските. Нека помислим и за други форми.

 21. До ЛИБЕРАЛЕЦ:
  16. Незабавно освобождаване на всички офицери от генералитета и висшия офицерски състав на МВР и БА, навършили пенсионна възраст.
  17. Привличане на експерти от съответните специалности в състава на евроатлантическите сили за сигурност и въоръжените сили на НАТО и спешно организиране на център за подготовка и усъвършенстване на висши офицерски кадри, с цел спешна подмяна ръководния състав в поделенията на МВР и БА, след задължителна декларация, аналогична на посочената в т. 7.
  18. Спешно набиране на кандидати и организиране двугодишната подготовка на редови и средни полицейски кадри, със съдействието на привлечени специалисти от Интерпол и ФБР, с цел подмяна и качествено попълнение в ръководството и личния състав на МВР
  От моите “Приоритети”, 2019 тодина, тук

 22. От форумните фронтове:
  – Мечката още не се събудила
  – Стига сте ги жалили – не заслужават
  – Ако беше война, досега да са в Берлин
  – Путин, ако не пазеше цивилните… ако беше Хрушчов ехееее…
  – Пускай Сармати-те и д се приключва с джендърите

  … има и още, ама става ясна работата… всеки ден… и с тия не можеш да спориш “брат”… на стена да говориш, ще те разбере… ако са платени – разбирам, не – наистина разбирам… ама има и “верващи”, и против тях нямам нищо против… принципно… ама искат да ме карат на Белене… та по това да бъда малтретиран от примати имам много против…

 23. Банкянският падишах да беше от вчера в политиката, че да повярваме на мимикриите му, но го познаваме от 20 години и сме му научили номерата наизуст. B него живеят двамина: един пламенен българолюбец за предизборна употреба и един пламенен родоотстъпник-путлераст за времена на управление. Затова е крайно време да остави празните предизборни приказки, да хващат по една кирка с владето магнитски, пепелянката деса, ПКП и другите си съратници и да започват лично демонтирането на МОЧА.

  Дeлa, баце, дай ДЕЛА!

 24. НИЕ БЪЛГАРИТЕ СТИСКАХМЕ ЗЪБИ, КОГАТО:
  – Пречихте на младата ни държава да се развие по цивилизован и европейски модел според нуждите и усещанията на обществото;
  – Насъскахте сърбите да ни нападнат, за да не може да бъдем съединени и обединени;
  – Дарявахте българска земя и кръв (Македония и Поморавието);
  – Погазихте договора си с нас и насъскахте румънците да ни нападнат в гръб, докато се борехме да защитим нашия идеал – обединена България. И не само ги насъскахте, ами им помогнахте да преминат Дунав, за да нахлуят в Родината ни;
  – Нападнхте ни подло в гръб, когато се борехме за овобождение на своите в Македония (по време на Първата световна война).
  А след Първата световна война, която приключи нещастно за нас, включително заради вас:
  – късахме от скромния си залък, за да спасим гладуващите в Поволжието;
  – приехме хиляди избягали от репресиите руски аристократи и войници, дадохме им подслон и ги хранихме, въпреки че и ние гладувахме.
  Не сме ви искали извинение, че ваши (съветски) подлоги:
  – Се опитаха да унищожат държавността ни с т. нар. “Септемврийско въстание”;
  – Избиха и инвалидизираха цвета на българското войнство, когато взривиха ХРАМА ГОСПОДЕН (черквата “Св. Крал”/”Св. Неделя”);
  – На пети септември 1944 г., нападнахте Родината ни без основание и след това:
  – ограбихте богатствата, изстрадани и отгладувани от нардоа ни;
  – избихте и репресирахте достойните хора на България (някои, които бяха с руска кръв – избягали от репресиите в концлагера, в който бяхте превърнали държавата си);
  – разпоредихте да забравим братята си в Македония и накарахте вашите слуги да потрошат костите и да пролеят кръвта на хиляди достойни българи, които не бяха съгласни;

  По Захарий Стоянов: Васил Левски:

  – Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви – отговорил той. – Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.

 25. Ivan

  по темата – разговор за непоклатимата “бг-лоялност” към русия – продукт на наложената от москва държавна политика след окупацията 1944г

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.