МОЧА се разклати, а кучетата на дучетата отмъстително ме опикават

В момента бих могъл, ако желаех, да триумфирам с тур за овации. Осъществи се разклащането на МОЧА. 

Дори в централните новини на БТВ, в която за година време не намериха време повече от веднъж да се поинтересуват от позицията ми, сметнаха за правилно да онагледят новината за решението на СОС за премахването му с физиономията ми като “кръстник” на МОЧА.

 

 

 

 

Не отидох на заседанието на общинарите на знаменателния за съдбата на МОЧА 7 март, за което знаех, че предстои да вземе такова решение. Не отивам и днес на 8 март, когато мнозинството забива още един пирон в ковчега на покойния вече поне по документи МОЧА. Не е нужно да се афиширам, а и на гости ходя по лична и конкретна покана, а не чрез “хайде някой ден да пием кафе”. 

Няма да цитирам похвали от съмишленици за дейността ми през десетилетията във връзка с каузата, която най-накрая дава практически резултат. По-ценно ми се види да припомня комплиментите от видни рашисти.

Велислава Дърева, нарече “инджевчета” хората, които протестират срещу МОЧА. Алфа рашисткият нощен вълк у нас Денчо Златанов ( май са му духнали нещо под опашката от Москва и е отлъчен от глутницата, не се чува да вие от доста време), ме определи в едно интервю като “най-големият изкривител на българската история”. 

Двамцата са вече “бита карта” като присъствие в публичното пространство.  Подобно на Сидеров, когото буквално го наби един рашист пред камери, полиция и журналисти, за да се кротне малко и да спре да вреди на рашисткото влияние с ексцесиите си. 

За разлика от това техният рашистки събрат Петьо Блъсков държи фронта. Беше упълномощен да заяви чрез телеграфната агенция на Съветския съюз ТАСС, че Иво Инджев е “главният херостратовец” в България. В поверения му в началото века в. “Монитор” пък беше написал уводна статия, в която направо ме провъзгласяваше за вожд на американското задкулисие.  

За какво говорят тези малоумни негативни суперлативи по адрес на скромната ми личност? Всеки (простак) сам да си преценя…

Сред възмоните отговори на риторичния въпрос има и такъв: чудят се как да ми запушат устата, за което, пак в “Труд”, се изпусна рашистката проф. Нина Дюлегрова, призовавайки буквално да ми се забрани да пиша.

Досега Блъсковият “Труд”, и лично собственикът му, ме ругаеха предимно на русофоб. Но любимият му Бойко Борисов взе, че се оказа “инджевче”, след като не по-малко любимата му Митрофанова даде знак, че Москва няма да обяви война на България, ако реши да премахне МОЧА. Дори и тя прозря, че това си е български въпрос. 

В тази тежка за рашизма нова ситуация местните рашисти загубиха опора в лицето на бившия кмет Бойко Борисов, обещал през 2007 г. при награждаването си с руския орден “Ломоносов” от посланик Потапов да брани МОЧА. Да ме обявят сега за русофоб и да очакват това да ми навреди е тъпо, схваща дори и шефът на “Труд”, наричан отдавна с презрителния прякор “Петьо Сопола”. 

По липса на друга възможност да ме омаскари в този момент с обвинения за някакво мое действие или бездействие в. “Труд” прибягва до познатия отчаян ход. Публикува текст на персона, която вероятно не е била родена, когато имаше ДС, но го играе много възмутена от това далечно минало, пишейки именно в “Труд”, където видни бивши агенти на ДС са на почит за всекидневен прочит.

Да наплюеш някого  във флагмана на путлеризма у нас, който си пада много по диктатора от КГБ Путлер, е като да храчих срещу огледалото и да установиш, че всъщност рамката му е празна, а отзад надничат споменатите по-горе наистина видни ( няма да ги изреждам поименно) бивши агенти на ДС и днешни агенти за влияние на Путлер у нас.

Поводът да ме захапят отново? Ами защитил съм Александър Морфов, когото в един и същ текст бичуват, но едновременно с това му се подмазват като на велик бунтар и режисьор. 

Щом Морфов е признат за велик, тогава ще цитирам мъдростта, която той сам определя като любима: “Какво ли си мисли дървото, когато кучетата го опикават”?     

10 мнения за “МОЧА се разклати, а кучетата на дучетата отмъстително ме опикават”

 1. https://www.segabg.com/category-then/i-gerb-referendum-kakvo-da-se-pravi-pametnika-na-suvetskata–armiya
  – Борисов ще участва в референдума:” Ще импровизирам в тъмната стаичка …трябва да се отчита и оперативната обстановка, нещата са динамични, а и аз самият не съм клинично единодушен…това е такъв референдум, в който дори да напишете просто ЕСЕ, важното е да си кажете думата, защото глас народен, глас Божи!”
  – Иван Червенков:”И на Митрофанова ще дадем да напише едно есе!”
  … клинична картина: клин клин Zабива

 2. E, хубав ден за България и много лош за руZките помияри. Да не ви пука, Стопанино! Васко Кръпката пееше за храста, който цял живот се снишава и дава акъл на дървото как да оцелее в бурята. Знам, че не е леко, но се помнят тези, които не се снишават, а устояват на бурите.

  Иначе – с голямо мнозинство КС порязва „Възраждане“ и БКП за помощта за Украйна. С Определение № 2/2023 г. по кд № 1/2023 г. отклони искането на 50 народни представители от 48-ото НС за обявяване на противоконституционност на Решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна и укрепване на отбранителните способности на България, прието от НС на 03.11.2022 г., обн., ДВ, бр.89/2022 г., и на Решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна, прието от Народното събрание на 09.12.2022 г., обн., ДВ, бр.99/2022 г. и прекрати производството по делото. От 10 съдии 9 са “за” и 1 “против”. Съдия Янаки Стоилов е подписал с особено мнение. Не шамар, а направо шут по края на гърба на рэZидентина ни рундю коремното и прочее руZки падлогы!

 3. За разлика от мнозина, аз мисля че вдигането на ветото за премахване на МОЧА от посолството е “логистична подкрепа” в замаскиране на лъжеатлантиците като прави атлантици. Антируските настроения биха имали негативно влияние на резултата на ГЕРБ. Там има хора, които вярват, че (само) “Бойко ни пази от комунистите и Путин”. Затова Митрофанова даде съгласие за тактическо отстъпление.

 4. Ако наистина червения бацил Дърдърева е нарекла “инджевчета” хората против МОЧА и тотемите на окупаторите… за мен е чест да съм “инджевче”.
  Но, как виждам нещата. Решението за преместване на МОЧА ще има конкурс за идеен проект за пространството, после ще се направи конкурс за поектиране, но в бюджета на общината няма да има предвидени средства, ще се мотат 2 години, после търг за изпълнител…. после ще има няколко възражения и съдебни оспорвания на класирането… още 3 години. Дано да доживея края на МОЧА.
  п: Русия е проказата на планетата Земя!

 5. Баш по темата.
  Засега водим с малко но от сърце:9:1😀 Всички на мача и да вкарваме гол след гол. Все е от полза за реализирането докрай на най-важната символна кауза след “избухване на демокрацията”-туй по Йоло Денев
  https://www.actualno.com/polls/pollid/49747

 6. @Николай
  Дали Митрофанова не е изпратила и човека с чука?

  И какво от това?
  Дай да не го махаме, за да им направим сечено?

 7. @dkaraivanov

  Едва ли, едва ли, г-н Karaivanov!
  Николай никъде не казва да не го махаме, МОЧАта!
  Ясно и точно казва ““логистична подкрепа” в замаскиране на лъжеатлантиците като прави атлантици.” и споделям мнението му на 100%! В момента тече координирана медийна кампания за лъскане имиджа на сикаджийската мутра като “най-правоверен” евроатланитик! Имат медиите, имат четирихилядниците тук, правят го…

  Прочее, нещо става в Тбилиси, ама по нашенските “свободни и независими” медии още чакат разрешение ОТГОРЕ да се включат по темата…

 8. @Българин
  И аз никъде не казвам, че Николай го е казал. Само ми се струва, че на Митрофанова МОЧА ѝ е много по-важен от имиджа на Борисов. Защото дори кампанията по лъскането на имиджа му да успее, в новата си роля на евроатлантик вече няма да може да помага на Путлер. То на него вече никой не може да му помогне…
  А на Украйна ѝ е по-важено да получава оръжие, дори от фалшиви евроатлантици, отколкото пожелания за мир от натовски генерали….

 9. За съжаление това решение на СОС е нищо повече от лицемерие и опит за мобилизиране на русофилския електорат в българия за предстоящите избори. И ето днес резултата е налице.

  https://www.dnes.bg/sofia/2023/03/09/iaica-i-chervena-boia-po-stolichna-obshtina-jiva-veriga-okolo-mocha.562512
  Не вярвам наистина зад решението да има намерение за премахване на този срам. Ние сме и продължаваме да бъдем троянския кон на Русия в ЕС.

 10. Какъв абсурд… Чета в сайта на една тв, че сутринта БCП и иZраждане докарали с автобусите стадото от селата Горно Нанадолнище и Долно Нанагорнище да протестира пред СО срещу преместването на МОЧА. Защо фандъкова не излезе да им обясни, че могат да си занесат годZилата близо до тях, примерно край язовир Копринка, където ходят всяка година на безплатна бира-скара?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.