Московията си изпроси ескалация и ще я получи чрез засилване на западните оръжейни доставки за Украйна

Трудно е да се каже на какво разчитат в московията с провокацията си срещу американски безпилотен самолет в неутралното въздушно пространство над Черно море. Но и за нападението срещу Украйна беше трудно да се повярва, че ще се случи, ако се разсъждава рационално. Явно наблюдаваме подобно хлопане на дъската на върха на Кремъл.

Да си зададем въпроса какво биха могли да очакват в московията от разправията.

Че ще получат овации от народа за “победата” на два изтребителя над невъоръжен, но Американски самолет?

Че някой ще им повярва на версията, според която дронът сам е паднал ( когато “случайно” са минавали от там два Су 27)?

Че ще си остане “дума срещу дума”- в момент, когато думата на московията по света тежи колкото пилешка курешка?

Че ще стреснат НАТО, Колективния Запад  и САЩ? 

Както пише днес “Ню Йорк таймс”, полетът на дрона е бил следен от натовската база в Рамщайн. Някой вярва ли, че двата изтребителя Су не са били следени и командвани от най-високо място в московията? 

Цели три опита по три различни начина, с изключение на стрелба, са направили самолетите, за да свалят безпилотната машина- чрез създаване на изкуствено завихряне пред нея, чрез изсипване на гориво върху дрона и накрая чрез откъсване на витлото му чрез нещо като “мини таран”. 

Сама по себе си тази провокация едва ли ще предизвика военна ескалация в буквалния смисъл на думата, но косвено-да. За сметка на московията. Това е като физически контакт, който прави защитата от нападателя законна.

Говорителят на Белия Дом Джон Кърби поясни, че САЩ са предприели мерки падналият във водата MQ-9 Reaper да не попадне във вражески ръце. В същото време расте подкрепата за това в украински ръце да попаднат американски бойни самолети. Група сенатори от Републиканската и Демократическата партия се обедини около предложение в този смисъл и изпрати писмо до министъра на отбраната Лойд Остин с искане да бъдат изпратени на Киев Ф-16 и да бъдат взети мерки за бързо обучение на украински пилоти, които да летят на тях, пише Politico.

Това се случва на фона нов бумерангов рекорд, постигнат от московията. Отрицателно отношение към нея имат вече повече от 90  на сто от американците ( от които 59 процента имат “крайно отрицателно отношение”). Едва 9 на сто са на обратното мнение- абсолютно дъно за всички времена като мнение за московията. 

Americans’ Favorable Rating of Russia Sinks to New Low of 9%!

https://news.gallup.com/poll/471872/americans-favorable-rating-russia-sinks-new-low.aspx

Очевидно е, че Путлер дърпа американски лъв за опашката в обстановка, когато властите в САЩ могат да си позволят практически всякакви нови стъпки във въоръжаването на Украйна. В това няма логика, но в действията му отдавна никой не търси разум. Целият свят разбра, че той разбира само от сила и не е случайно, че вече самосъжалително обяснява на своите поданиците проблемите си в Украйна с твърдението, че воюва с Колективния запад, а не с отделна държава.

За пореден път ще кажа: Вова рие на гърба му пада.

НА СНИМКАТА: ” Ако ги хванем в кенефа, там и ще ги давим”, обеща на бандитски жаргон Путлер. Беше в ролята на току-що назначен премиер, който търси популярност чрез повторно нападение срещу Република Ичкерия. За целта приписа на “чеченски терористи” вината за серията от взривове в жилищни домове в Русия, осъществени всъщност от ФСБ, както разкри бившият офицер от службата Литвиненко ( и плати за това с мъчителната си смърт след това в Лондон).

17 мнения за “Московията си изпроси ескалация и ще я получи чрез засилване на западните оръжейни доставки за Украйна”

 1. https://edition.cnn.com/europe/live-news/russia-ukraine-war-news-03-15-23/index.html
  песков: …отношенията със САЩ са в „плачевно състояние, русия не е отказвала конструктивен диалог и не го отказва сега…“ – на принципа “много сме, силни сме”
  Джон Кърби,стратегически комуникации:Черно море не принадлежи на Русия… САЩ сведе до минимум всяка разузнавателна стойност(на дрон, изпълняващ задача без прикриващи изтребители)… Все още оценяваме дали могат да бъдат положени някакви усилия за възстановяване.There may not be… мястото, където е паднало мюрето е много, много дълбоко…
  – ояден експерт-говнояд вече пробута опорката, че русия крие нещо страшно в Крим,
  но хуйловаците рият окопи там и барабар с кенефите им са изфоткани

 2. московитите искат да докажат, че са в А отбора.
  Няма да им се получи. Вече са треторазрядни със затихващи функции.

 3. Само да обявя новина от последния час. Украина съвсем скоро получава МИГ-29 от Полша, Словакия и още няколко страни. Ерго, така беше по схемата с танковете, иде ред на Фантомите, Миражите, Грипени и др.
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-03-15/ukraine-latest-us-turkey-discuss-push-for-grain-deal-renewal#xj4y7vzkg
  https://video.sme.sk/c/23146590/heger-migy-posleme-na-ukrajinu-vlada-nebude-cakat-na-parlament.html

 4. В бриджа ситуацията “Путлер” се дефинира като скуиз, а в шахмата – като цуг-цванг.
  Епиктед пък казал “Всяко нещо има две дръжки…” Нескромно бих добавил – противоположни.Сега вече дойде ред на Джо да каже на джуджи: “Нравится , ненравится – терпи, моя красавица!”.
  Опростеният свободен превод на български гласи: “Отпред украински кротал,
  отзад – НАТО-вско магаре”.
  Вчерашната сводка от войната гласи: За изтеклите 24 часа “победоносните” руски войски са унищожили: един американски безпилотник, 8 свои танка, 15 БТР, 7 свои ракетни установки за залпов огън, … и 980 москала….

 5. Приятелю, ЖОРЖ,
  какво се чува за нашите двадесетина руски таралясника? Кога ще ги дадем на украинците – след като зеленото чорапче им купи нови двигатели или след като ги дадем на скрап?
  Поздрави!

 6. до АВТОРА:

  според руския жаргон “феня” / затворнически, лагерен / прякото значение на глагола мочить е УБИВАМ. / не обезателно чрез давене/.
  думата мочить означава намокряне. “мокра поръчка” – разбирай- да му изпуснеш кръвта, е израз от запада и обичайно се прави с куршум.
  чули-недочули, папагалите от половината “руски свят”- този, който е в затворите и лагерите по подразбиране, се снабдява с поредната “своя дума в своя език” и там никога на казват убий го, а “замочи”…
  иначе, по темата, поне на мен винаги ми е радостно на душата, когато рашистите проявяват на практика своята феноменална глупост и неадекватност спрямо реалността.
  пет пари не давам за тези им “качества”, но нищо повече не ги движи към гибелта им, както тези им “рога”. впрочем, АВТОРА често подчертава това с поговорката, че рият , но на гърба си го хвърлят!

 7. Павлин,

  руская патрЕотка, която е за “добрия кнут” е далеч назад сред претендентите за патрЕтична Zлатна малинкa – на туземния магнетичен говнояд николаймалинов му се сбъднаха мечтите и идеята за всеМИРна Zащита на руските “ценности” и “морал”, защото бяха бити тук с чук – fakt
  https://faktor.bg/bg/articles/malinov-zaharova-d-ugin-i-narishkin-uchrediha-mezhdunarodno-dvizhenie-na-rusofilite
  .. докато (П)утьоррадев иска по-скоро да ни гушнат в Шенген, докато русия стреля с фосфорни снаряди по Украйна .. реално достойните и смели хора са оПИКавани

 8. Павле,
  както биха се изразили брачата сърби😀-НИЩА. Пълна тайна на влоговете. пРЕЗИДЕНТ Фърчилков такава “многоходовка” гласи с личния си Гълъб, че накрая сам себе си ще сюрпризира.😀 Да са живи и здрави Кирил Радев и Асен Василев които реално спасиха първите няколко месеца непокорна Украина от поражение. 40% от горивото и 30% от мунициите са идентични на янки ленд-лиз-а през ВСВ за болшевишка Русия.

 9. Не минава вечер без да слушам украинците. Станал съм като наркоман.
  Понеже в Черно море руZZнаците вкараха кораби ракетоносци, но които мятат ракети от далеч за да не могат украинците да ги потопяват. Това облекчава украинската отбрана и имат време да им свалят ракетите.
  Свалянето на дрона според мен е опит да не се дава достатъчно време за отбрана.
  Очаквам отговора на Украйна и на запада.

 10. Павка и Жорж,
  по отношение на таралясниците Миг-21. Няма да ги даде фърчилков. И няма да ги даде по една проста причина – за едни около 400лв на месец. Да, за $$$ става въпрос. Наште генерали и полковници от ВВС, се водят на активна служба, ако имат поне 2 полета за полугодие нальот. И взимат едни 378лв за свръхзвуков самолет плюс 9-13 лв на полет. Та около 400 лв. Няма никакво значение, че изяждат часовете на младите пилоти, когато става въпрос за $$$. А те могат да карат само дъртите Миг и Су.
  Знаете ли защо толкова се дърпаха за Ф-16 и налитаха на Грипените? Пак за $$$.

  Американците държаха пилотите, които ще се обучават да не бъдат по стари от 25г. (демек ст. лейтенанти). Те искаха по млади, за да могат да летят поне 20 години. И това не се хареса на пенсиите генерали и полковници. Ами какво ще стане с надбавките??…
  А от Грипен казаха: нас не ни интересува кои ще летят. Купувача да реши. И Voila!

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/10021650

 11. Ив.Терзийски 💙💛,

  Грипен са подмяната в избор на самолет за реално ефективно БГ-партньорство в НАТО,
  – устройват русия с по-малкия си тактически радиус 800 км.( F-16 е с 1600 км.) т.е. не можем да покрием източната си граница, освен че не можем с тях да участваме в НАТО-вски операции, а за нас е важно самолетите ни да са съвместими и с F16-въоръжението в съседните ни страни от НАТО
  – Ф16 блок70(сравнен с Грипен-С, който ни се предлага) е с най-съвременен радар, носи по-голям тонаж въоръжение, с повече точки за подкачване, много по-голяма скороподемност, много по-голям жизнен цикъл 12 000 часа(8000 на Грипен-С)
  Затова и изборът на РешетникОФ не са ТрайчоТрайков-ген.Събев, а радев-йотова
  – ген. Съби Събев(Faktor,10.9.2020): Внушенията на Радев са опасни – да прекратим сделката за Ф-16 и да се върнем към Грипен
  – Велизар Шаламанов(24.12.2022): Следващото разочарование на Радев ще е за “Грипен” – няма да го придобием – 7:40мин ТУК

 12. ‘Най-смъртоносният” пилот от военновъздушните сили на САЩ, пенсионираният подполковник Дан Хамптън, с позивна Две кучета за войната в Украйна, за F-16 , обучението на украинските пилоти и за F-16 срещу Su-35:
  “… мнението на повечето професионални бойни пилоти е, че Су-35 е типична руска машина и изглежда добре. Боядисват го хубаво, слагат звезди и всичко останало. На авиошоу изглежда добре, но е боклук… дори няма AESA радар. Радарът AESA изпреварва с 30 години радара на Су-35. Су-35 е много голям и двата му двигателя пушат. Лесно се вижда, лесно се улавя на радар и лесно се стреля по него И може да бъде видян 10 мили, преди той да ви види за близък бой.Другите системи на борда също са типичен руски маркетинг, без аналог на запад. Но е лесно да ги заглушите. Нашите самолети са и по-издръжливи. Аз не бих заложил в битка на Су-35 и на който и да е друг руски самолет…”
  https://ukrainian.voanews.com/a/7002504.html

 13. Альфа-сАбаката туПинь е решил да направи на мужикь пред своя нов сюзерень ZZиндZZинпинь , който се чуди дали да отиде на посещение до васалът си от Лубянка!
  Защото путлеристкият Вермахть понася само загуби в Украйна, а не може хунтараторь Путлер да се поФали с нищо пред гасударся ZZиндZZинпинь!
  Всичко е само раболепен инфантилизъм на кагебисткия мужикь пред гасударският гесекь , който узурпира вчера, също , дори комунистическата “конституция” на Дънсяопин!

 14. @よ

  Съгласен съм напълно с Велизар Шаламанов, че московията няма никакъв интерес от Ф-16. Просто това е истински боен самолет, а като Грипена, става само за еър-полисинг. Но повярвайте приятели, нашите ВВС генерали ще се продадат и за Ф-16, стига да им бутнеш нещо, да има келепир.
  Едно време Гоце Първанов как подписа за НАТО, като му скръцнаха от Германия, че спират парите за БСП.

 15. Ив.Терзийски 💙💛, 🎯

  https://www.mediapool.bg/komisiyata-gripen-stigna-do-samoletgeit-s-nametsi-za-koruptsiya-kam-radev-news270069.html
  след доклада на комисията за проверка на процедурата Ф-16 се върнаха в състезанието , но радев не бе разследван – има доклад на ДАНС за унищожени документи в президентството, руска опзиционна медия още в предизборната президентска кампания писа за едни 40 хиляди комисионна за радев , а в доклада на въпросната анкетна комисия се чете за финансово експертно мнение на радев – явно летенето му е е за шоу , нещо като коремното на лостта , а интереса му са парите – та затова му трябва и власт

 16. Поне каквото се видя на видеото от дрона, става въпрос за обикновена некадърност на пияния рашистки льотчик. На втория си опит да удави с керосин дрона,мужикът не прецени как Су-то може да вземе завоя, и се бухна като руснак.Следващия път няма да остане нищо летящо с червени петолъчки на юг от Енгелс, а грустная лошадь лавров ще обяснява, че вече се сражават не само с всичкото НАТО, ами и с марсианците.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.