Залпът срещу МОЧА с халосни патрони е по-вреден от мученето срещу него

Малко преди началото на сегашната предизборна кампания преместването на МОЧА неочаквано се превърна във водеща политическа тема. Дългогодишните обструкции на мнозинството на ГЕРБ в Столичната община внезапно отпаднаха поради обрата в позицията на собственика на партията, борещ се да се сближи с евроатлантическата си конкуренция, припознавайки най-сетне като обединителна кауза за прозападните българи именно демонтирането на МОЧА.

Пазителите на МОЧА от коалицията на копейкин, нинова и радев, които винаги са разчитали на широкия гръб на този властник за теснопартийните си рашистки цели, изпаднаха в истерия. Тя беше ясен знак, че събитията се развиват в правилна посока дори за Гражданите за европейско развитие на България, на които не беше позволено да поставят публично под съмнение съдбата на съветската светиня.

Забелязвате ли, че пиша в минало време? 

Изглежда, че им мина ентусиазма на тези граждани, доколкото са представени от своя вожд ( и доколкото той е представителен за тях). Както внезапно придойде вълната от желание за приключване на 30 годишните усилия за освобождаване на столичния център от монументалната лъжа за “освободителите”, така и се утаи на дъното на вече взетото на общинско ниво решение.

Не е извинение фактът, че въпросната вълна се натъква на непреодолимото препятствие, каквото е явното нежелание на Областния управител ( как му беше името на този назначен от др. Румен Радев бивш депутат от БСП, колцина изобщо се се сещат за този спотаил се другар?). 

Не става дума за незабавното пристъпване към демонтирането. То наистина не може да стане през главата на почти анонимния изпълнител на Радевата и Путлеровата воля, налагана тук. 

 

Говорим за политическата воля да се демонстрира последователност. 

Остават броени дни до изборите.Гражданите, които наистина искат европейско развитие за България, имат правото да не бъдат излъгани за пореден път от политическото си представителство, което се снишава пред врага. Точното така- за врага на европейското развитие на България става дума. 

МОЧА е лакмус. Ако и този път той бъде осветен победно ( не чак в червено, но не и в истински синьо), разочарованието ще бъде голямо. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Не знам как да го кажа още по-ясно. Ще опитам и със самоиронията на един колаж с неизвестен за мен автор.

 

 

8 мнения за “Залпът срещу МОЧА с халосни патрони е по-вреден от мученето срещу него”

 1. Никак не им вярвам на тези граждани за европейско развитие на България!
  Научиха се като вожда си да бъдат хлъзгави и поврътливи!

 2. чудя се и се мая на нашия ОВЧАРНИК ! / изрично: в него НЕ влиза нашия уважаем съфорумец видьо видев! /
  как така още НЕ се е пръкнал някой по-напредничав в главата индивид? сега моментът е буквално РОДИЛЕН за внезапното озарение от една първа мисъл в тази глава? – като ще махаме МОЧА, така или иначе, защо не се чуе мощното , е, не чак ЕВРИКА, но поне едно стряскащо МУЧЕНЕ, един внезапен напън на подсъзнателното в тази глава, буквално “родилна болка”, през която да се РОДИ първата ВЕРБАЛИЗАЦИЯ, първото НЕ мучене, а детската хрумка : “дайте да направим на мястото на МОЧА нещо чудовищно българско!”
  сега е моментът!
  идеята може да я роди дори копейкин. защо не? ако патриотично се напъне / това не е грях, а свещен дълг – хайде да си го спомним! /, ще роди не само ИДЕЯТА, но и ще оглави нещата докато “чудовищно българското” не се извиси РЕАЛНО! ще бъде не по-малко величествено, като мащаб спрямо МОЧА, от мащаба на альошата в пловдив и паметника на ЛЕВСКИ в основата на тепето!
  овчарникът няма да има нищо против. делото ще е всенародно, наистина патриотично и без никакви асоциации с нашите поробители / рашисти – като си свалиха маските! /
  хайде, народе, къде го този наш ЕКЗЕМПЛЯР , който да материализира гореказаното?
  г-н ИНДЖЕВ изстрада битката по разчистването на терена. българия е длъжна СЕГА да извиси “чудовищно българското”! не само да го”заприказва”, а просто да го построи!

 3. Може переламати перебіг війни. Болгарія продасть Україні дуже багато боєприпасів
  … за танкове, гаубици, противотанкови гранатомети, съветски реактивни системи за залпов огън, АК-47 и др.на стойност 175 милиона евро отиват във ВМЗ срещу нови – ВМЗ ги продава чрез посредници на Украйна
  https://www.euractiv.com/section/politics/news/bulgarian-ammo-to-ukraine-could-impact-war/
  – схемата с ВМЗ е договорена “САМО с цел обновяване на военновременните запаси” за армията САМО ЧАСТ от решението на Народното събрание да подкрепи Украйна”.
  – та радев да продължи да казва, че не помагаме на Киев, щото според огиминчев той говори на “широката периферия” и има политическо бъдеще, а огито се преориентира …

 4. за よ:

  браво, младежо! точно исках да постна точно твоето инфо, но вече бях написал друг пост и се отказах, “скрипя зубами”…

 5. Госпоин Инджев, намирам колажа от неизвестен автор, публикуван във Вашата статия за крайно подходящ!

  @бързолет:

  Чисто професионално, тръпки ме побиват при мисълта за построяване а нещо “чудовищно”, па било и българско!
  Както вече съм писал тук, освен идеологичната си лъжесъстоятелност, този паметник съдържа чисто ситуационна неграмотност! Ориентиран е с гръб към слънцето! Монумента трябва да бъде разрушен/преместен в музея на соцкича, а на негово место възстановена детската площадка, разрушена от другарите!
  Вероятно сте се увлякъл от “чудовищно българския” пилон, който ще строят сега, или фигурата на Левски, която щяла била да хвърля сянка на юг /в северното полукъбо това няма как да се случи!/ чак в Турция! Тези изяви са плод на комплекси, каквито нямаме никакво основание да имаме, бидейки българи, даже напротив!

 6. към тодор тодоров:

  “Както вече съм писал тук, освен идеологичната си лъжесъстоятелност, този паметник съдържа чисто ситуационна неграмотност! Ориентиран е с гръб към слънцето! Монумента трябва да бъде разрушен/преместен в музея на соцкича, а на негово место възстановена детската площадка, разрушена от другарите!”
  – това защо ми го написахте? нито една буква няма нещо общо с моя пост. / иначе, добре казано във всяко отношение и затова го и копирах- да бъде прочетено дори два пъти…/
  по-нататък , укорителните ви хипотези са си на място. НО!
  за съжаление не знам нищо нито за някакъв пилон, нито как паметникът на левски, сгушен под тепето , ще впечатлява със сянката си…
  вината си е в мен, щом не сте схванали иронията на поста. явно копейкин не свърши работа. нито метафората “чудовищно българското”.
  рациото в поста ми по-горе е във варианта “заместване на доминантите”- това е от науката.. мразя изразите “това ТРЯБВА да се направи”, “онова ТРЯБВА да се направи”. ЛОЗУНГИ!
  населението в българия няма да се промени в главата нито скоро, нито след 50 години. знаят се настройките му. е, как ще ги стигнем американците? как ще сринем МОЧА-та АЛЬОША-та и безброя окаменени русофилистични лиги? КОЙ ще го свърши това? / не знам защо в главата ми тодор колев се разпя…/
  когато нещо не става по правия път , се прави по кривия. нарича се хитрост. това ми беше идеята, а ако се вгледате в текста ми, ще забележите, че понятие си нямам какво ще да е това животно “чудовищно българското.” вас са ви побивали тръпки, но вие сте умен мъж – “ч б” не е за вас. ех, не искам повече да разкривам”тайните си намерения”…моето мислене върви “по кривия път.” защото знам, че МОЧА-та няма скоро да спре да стърчи…

 7. към бързолет:

  “– това защо ми го написахте? нито една буква няма нещо общо с моя пост.”

  Сега пиша до Вас – преди това взех повод от Вашия текст, споделяйки свои мисли – @бързолет:

  Моля не се засягайте, защото най-малко съм целял това – чета Ви с интерес!

 8. Мисля, че желанието на БКП (Курнелия) и Вгъзраждане за възстановяване на надписа трябва да се уважи, но с друг текст, по-близо до истината. Предлагам следния:
  Стоит статУя,
  Совсем без xyя,
  Рука поднята,
  Держит автомата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.