“Труд” и В.Рашидов реанимират култа си към един ходещ политически труп

Не обичам да паразитирам върху чужди заглавия. Имам си свои, които други ползват назаем, включително като “крилати мисли” без да цитират авторството ми ( например “Рус(к)о гладно нема”).

Преди доста години др.П.Блъсков се опита да се заяде с мен, че съм му откраднал от неговия “168 часа” и публикувал в “Демокрация” заглавието му “100 години срамота”. Читатели припомниха по този повод, че с такъв лозунг са дефилирали още през 1990-та български студенти в самото начало на препънатата ни демокрация. 

Да, никой няма монопол върху хрумванията, но да ти хрумне в днешно време в заглавието на “Труд” да напишеш в уводна статия ( обратното на “автора не изразява мнението на редакцията”)  ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ БОЙКО БОРИСОВ-ПОБЕДИТЕЛЯТ, предвещавайки броени дни преди изборите невъзможното завръщане на същия на върха на държавата, е глупаво, но затова пък е некрофилски подмазваческо спрямо един ходещ политически труп. 

 

Заглавието си заслужава да бъде дописано с “Dead Man Walking” или с “Убиеца се завръща на местопрестъплението”. 

 

Ако има някой, който да е по-добър у нас от собственика на “Труд” в пълзенето пред вожда, това е Вежди Рашидов. Него, за разлика от (уж) анонимния автор на хвалебствената статия, ще го цитирам по начина, който е цитиран в уводната статия във вестника, която всеки може да открие без моя помощ. 

Вижте само как най-културният “великан” ( на малката пластика) от обкръжението на Великия се възхищава от страха, който вдъхва(л) неговото политическо Вдъхновение Номер едно. Слугата най-добре знае, че най-големият кеф на най-големия му шеф е да го поласкае, че всички го обичат заради страха, който изпитват от него. 

Мога да си позволя иронизирането от позицията на човек със самочувствието, че със сигурност е посадил доста повече дръвчета от дръвника, претендиращ за мъдрец и говорител от името на народа само защото не може да се изразява иначе, освен “по народному”.

 

Само че, за да можеш да садиш каквото и да било ( освен да насаждаш любов към насилника), понякога трябва да разчистиш джунглата – случвало ми се на площ от декари в буквалния смисъл( прилагам някои илюстрации по въпроса). Доколко съм помогнал за разчистването на джунглата в преносния смисъл на думата оставям други да съдят.

 

 

 

 

 

 

Ето го и цитата в “Труд” от Рашидов , който не се нуждае от допълнителен коментар, а от допълнително освидетелстване относно менталната му политическа изостаналост на нивото на обожествяването на вождовете от 20 век:

 

Имам изключителен лидер, сериозен мъж, страховит за другите, страховит с това, което прави – с таланта и амбицията си и това ги плаши. Страховит е, че обича хората, и че те го обичат. Страховит, че винаги може да се обърне зад гърба си и да покаже какво е направил. Страхът е особено нещо, и това, което го съпровожда е бездарието, безсилието е страх от силния, а простотията – страх от умния. Всичко това създаде едни хора, които дойдоха с омраза, които днес едно дръвче не могат да покажат, че са посадили. В политиката няма млади и стари – има можещи”.

Вежди Рашидов, председател на 48 НС

12 мнения за ““Труд” и В.Рашидов реанимират култа си към един ходещ политически труп”

 1. Въпросният цитат наистина предизвиква неудържим позив за повръщане. Каква мизерна душица!

 2. Гледам сега какъв “плурализъм” на мненията цари днес в “Лице в лице”!
  Първо служебният министър Н. Милков, след него, “за баланс” на позициите, К. Нинова, а най-накрая – К. Костадинов!

  Ей това ако не е свобода на словото и плурализъм, питайте Вольгин!

 3. “… От години наблюдаваме замяната на съдържателния разговор за политика с шумно състезание по морализъм. Политиците не се съревновават в защитата на конкретни обществени интереси, а в това да демонстрират колко непочтени са техните опоненти…
  … поставянето на целта за съставяне на стабилен редовен кабинет като едва ли не краен хоризонт на общото ни политическо въображение говори много за състоянието на последното. Парадоксалното е, че целият този стремеж към намиране на форма за администриране на общите дела измества големия разговор за бъдещето, а без подобен разговор дори администрирането се оказва невъзможно…
  – ГЕРБ … Успехът на тази формация, се състои не в друго, а в умелото съчетаване на интересите на двете основни групи сред българския икономически елит: тази на местните „политически капиталисти“, т.е. хората, чийто капитал са тесните връзки с властта и групата на трансграничния капитал, т.е. тази част от елита, която си взаимодейства основно с международни компании. В последния мандат на Борисов, ГЕРБ изгуби своя капацитет да съчетава тези интереси и това я лиши от възможността да управлява…
  – Русия заема парадоксална позиция в глобалната политика. От една страна, тя се явява икономическа периферия на Европа (и все повече – на Китай), а от друга – притежава едно разбиране за себе си като за велика сила със световно значение. Парадоксът идва от това, че руснаците са обсебени от желанието да бъдат признати от Запада като ключов глобален играч със собствена „сфера на влияние“, но бидейки неспособни да постигнат тази цел с икономически и културни средствата прибягват до средствата на войната. И това действително е огромна заплаха – първо за всички набедени за част от „Руския свят“ и след това за целия свят…”
  Б. Колов за Фрог: Представителната демокрация не работи нито в посока на представителство, камо ли към народовластие

 4. E, от петя сополя, де нон-стоп ни ощастливяваше с цитати на баба си и въведе клозетната журналистика в Задунайския ни Милиционеристан, какво друго да чакаме? Па и помагаха му руZкият помак вова райчЭв и внукът на един полковник от НКВД и сам “агент сашо” от ДС – валерий найдьонов, който шизофренно бе демократът “перо филипски” в пресгрупата, а иначе зам.гл. редактор на “Дума” в другата си личност. То затуй и джурналистиката ни днес е като демокрацията-от цървул трандафор не става.

 5. и аз слушах и гледах Копейкин при Цв,Ризова.Защо тя не го запита,като в Сирия САЩ са бомбардирали военен обект/между другото база на ирански диверсанти и терористи /защо не провеждат ”референдум”и да обявяват територията за исконна част от САЩ?

 6. Не очаквайте нещо повече от Вежди! Утре ще погне следващия да му лиже г…! С неговия МЕНТЕлитет – толкова!

 7. Абе тоя Рашидов не сееше ли само зеле ,и чеповете за него, а?
  А и нека пита вождът си дали някога е посял и едно дръвче, преди да разтяга захаросани лукуми за него! И да , бокоТИКВАТА наистина владее шизофрен(ет)ичната едновременност на проZZтоти(ци)ята на “силата” , и на “силата” на проZZтоту(ци)ята! Иди на байХУЙ, иди на хуйло ви!

 8. Надмина и Данчо Полицая. С уточнението, че едното е сарказъм, с добро чувство за хумор, а това на вежди е чиста проба целуване на …

 9. А Веждичката дали е гледал това видео на руската медия Радио Свобода, което показва колко е “изключителен” неговият лидер, колко е страховит пред неговите герберасти и колко страхливо наведен пред Батюшката! https://www.youtube.com/watch?v=yPZC73aHxRQ

 10. Другарю Борисов, как ги постигате тези успехи?!…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.