Идва денят, когато ще бъде срамно да си подкрепял мутрата

 

Кой съм аз, че да опонирам парадоксално на 100 и повече българи с прозападна позиция чрез моето принципно съгласие с тях, че трябва да има проевропейско парламентарно мнозинство!

Още повече, че има(м) много приятели сред подписалите текста на възванието, под което и аз бих могъл да се подпиша (ако то не обслужваше толкова явно интереса на Орденоносеца от Банкя да се завърне на бял фалкон във властта).

Кой е инициаторът на подписката? Да не би тя да е нещо като The big bang, от който се е родила вселената? Няма ли си родител или това е информация която ни спестяват, за да не стане още по-явен поръчителят? Някой трябва да е звънял, писал мейли и прочее покани към избрани от Него.

Съставът на подписалите издайнически напомня на инициативния комитет на подставения от Орденоносеца като негов кандидат за президент Анастас Герджиков

Общото между имената на подписалите, освен проатлантическата им позиция (която всеки друг прозападен българин споделя) е в това: нито един от тях не е сред днешните критици на Орденоносеца (има някои бивши негови ругатели, но Той не е придирчив при привличането на всякаква подкрепа от значение за него, както знаем от – да речем- привличането на Тома Биков в най-близкото му обкръжение).

Давам си сметка, че с тази своя реплика стеснявам още повече кръга от дългогодишни приятели и съмишленици, които ще се почувстват засегнати, ако са я прочели. Искам да им кажа да се пазят от синдрома на преименувания Вежди на Веждю (за да звучи на български), който е подписал едно срамно писмо в подкрепа на “възродителния процес” срещу хората от неговата черга в края на онзи режим.

Аз съм лесен. Няма(м) проблем. Пак ще ме наплюят относно миналото ми с давност от десетки години-понеже не могат да намерят друго, с което да ми възразят.

Как ще си отмиват обаче чистите имена хората, които застават зад мутрата в наши дни? 

Много скоро ще им се наложи. Няма нужда човек да е пророк, за да предвиди, че ще дойде ден, когато ще бъде срамно да си бил употребяван от мутрата.

Хора, приятели мои (ако все още ме смятате за приятел), призовавам ви: мислете! 

Нима не виждате, че мутрата се обедини със “зеления чорап” в битката за дискредитирането на ПП и заедно постигнаха успех в тази калташка кампания? Основната мотивация на възванието е да не бъде допуснато продължение на управлението на рашиста Радев, но тя издиша като пробита тръба на Банкянски поток.

И няма ли да призовете Орденоносеца да върне на Путлер ордена, щом претендира да е върховният евроатлантик, с когото всички евроатлантици трябва да направят компромис и да се прегърнат?  

Позволявам си и нещо, което рядко правя: прогнозирам, че няма да успеете да разбиете либералната коалиция, колкото и да се стараете да постигнете това в синхрон с кафявите медии на Орденоносеца, специализирани в кафявия пиар. Поне не на етапа, когато тя ще разбие мутрата на изборите в София и Пловдив, а и в други негови феодални владения. Има броени месеци до тогава. 

Вие на неговия митинг ли ще отидете наесен в София, откъдето ще започне дългоочакваната му истинска раздяла с властта, задържала трайно България на европейското дъно по ред позорни показатели?

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

36 мнения за “Идва денят, когато ще бъде срамно да си подкрепял мутрата”

 1. Не 100, дори 1000 души интелектуалци да призовават някакъв съюз с лйжливото овчарче, аз не приемам такива призиви!!!

 2. По-добре да бяха направили подписка в която да поискат ГЕРБ да подкрепят промяната, а самия боко да се оттегли завинаги от политическия живот на държавата.
  Това би било истинска европейска постъпка!
  Но има ли смелост някой да го прикани а той да го приеме?

 3. Всички тези интелектуалци, които призовават да се прегърнат ПП и ГЕРБ,
  всъщност предлагат да се прегърнат доброто и злото!
  Напомням само, че народ, който не различава доброто от злото, е мъртъв!

  Всички тези интелектуалци, които всеки от тях е превъзходен в нишата си,
  същевременно е политически профан!
  Никой от тях до сега не е взел отношение по най-важният въпрос за властта-за изборите!
  Изборите правеха разликата между ГДР и ГФР!
  Изборите днес правят безкрайната имитация на демокрация!
  Изборите в РБ продължават да са по съветЦки образец!
  Изборите в РБ нямат нищо общо с изборите в останалите държави в ЕС!

  -Там навсякъде може да се гласува и по пощата! Най-малкото седмица преди денят на изборите!
  -Там навсякъде има активна регистрация! Без нито една фалшива “мъртва душа”. И след като избирателните списъци са фалшиви, не са ли фалшиви и самите избори?
  -Там никъде няма привилегироване на водачите на листи с гласовете на неотбелязалите преференции. Там гласуване без отбелязана преференция се брои за невалидно!
  -Там няма праг на преференциите и “избираеми места”.
  -Там няма абсурдния праг на преференциите за непартийните кандидати. Поради което вече 34г. няма избран нито един независим депутат извън партийните листи!

  Поради всичко това, в НС няма народни избранници, а бутончета за гласуване на партийните лидери!
  И се дърлим, като запалянковци на Левски и ЦСКА!
  Преди между СДС и БСП.
  Сега между ПП и ГЕРБ!

  А от изборите следва всичко останало след това!
  Пълни глупости са бръщолевенията за “евроатлантическа коалиция”
  Евроатлантическата ориентация на РБ изобщо не е застрашена!
  Да напомням ли, че именно комунистите ни вкараха в ЕС?
  Да напомням ли, че НАТО, никога няма да допусне руски референдум в РБ, със зелени човечета, както в Крим.
  Мантрата за “евроатлантическа коалиция” всъщност цели да се легитимира мимикриращият рашист, комунистическият бандит Борисов!

 4. Това “нещо” , прилича НИЩОТО с което рублоядските крепостни мужици в задунайския му Бандитустань призовават за “мир” в Украйна, ама за руZZкиЙ “мирЬ”!
  Това прилича на “миротворпеският” фатмашки джендърь от ДРОНЬдуковь2, който е обучаван още от камсамолските си години само и единствено , като за професионален военен убиец на мирът! Това прилича на савецкият джендърски “морален” релативизъм , че войната е мир, и че лъжата е истина! На някой да му напомня нещо познато?
  Нека “маститите” евроатланти да отидат да “убеждават” евромутрата и етномултаците , които са истинските му евроортаци , в “правотата” си! Ние отдавна я знаем! Дано “успеят” , ама надали! Да , ама не!
  Колкото зИльоната фатмашка ТИКВА , може да стане “натовска”, толкова и краZZнокожата милЮЮЮционерска ТИКВА ще стане “европейска”, и ще “узреят”!!!
  Ако ставаше така, то мутрите нямаше да се избиват , когато го бяха турили за генсекь на милицията, а щяха да са нормални бизмесмеми , НАЛИ!
  Нямаше да има “избирен” ПРЕВРАТь, с прехвърлянето на купени гласове между прокситата им от Балхарски воссходь, продадени на ИТНь и ортаците от иZZраждане!
  Защото, сега ,Ковачки беше санкциониран по Магнитски, и прехвърлиха купените му гласове от “партията” му, на другите им казионни проксита – иZZраждане и ИТНь! За да не се “изгуби” купеният “вот”, евромутрата и етномулталките му ортаци ги прехвърлят между различните си патерици , винаги.Както и сега!
  Така че , нека се опитат да го “вразумят” , евроатлантите! “Успехь”!
  Може да пробват и с реZZиЛдентът лумПен гадень, след постоянни опити,вече 7 години!
  А пък бокоТИКВАТА, вече 22 години на постоянни напъни!
  Оди на донь байХУЙаньЮ , оди на евроХУЙЛО си!!!!!!!

 5. – призивът е на Вили Лилков във фейсбук ТУК https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Nad-100-intelektualtci-s-apel-za-sastaviane-na-proevropejsko-pravitels_798706.html
  (https://frognews.bg/novini/psiholog-edna-chetvart-neglasuvashtite-visokoobrazovani-uspeshni-realizirani-hora.html – съмнявам се че биха подписали и този апел)
  – “Да пият една студена вода? Да обърнат и другата буза?
  А защо досега нямаше апел от интелектуалци Борисов поне да се извини за зулумите, които неговата власт сътвори или си затвори очите за такива? И чекмеджето ли да забравим, в което се бяха събрали пачки с евро, колкото пенсиите на 2 000 възрастни?…
  Забравихте ли как бяха завладяни десетки медии?
  Загрижени за Отечеството днес апелират „Продължаваме промяната – Демократична България“ да направят компромиси в името на обществения интерес. Ех, колко величествено! Защо обаче не се чу поне един глас, който да призове Борисов да направи компромис, защо не и жертва и да се оттегли, заедно с неколцина от най-близкото му обкръжение, над които от години висят съмнения за корупционни практики и да остави обновената партия ГЕРБ да търси съюзници и път напред?
  …Честно, струва ми се, че някои хора от списъка, така и не са разбрали под какво точно се подписват.
  Има още много „неандерталци“ като мен, които биха искали да чуят отговорите на споменатите въпроси.
  Защото не може да има нормално демократично управление, без то да прилага механизмите, гарантиращи справедливост.
  Да очакваме ли и апели, телеграми и отворени писма от трудови колективи и клубове на запасните?(Огнян Стефанов, https://frognews.bg/novini/edin-neandertalets-100-intelektualtsi-kolko-vas-machkani-presledvani-rejima-borisov.html)”

 6. Аз пък призовавам стоте да отправят апел към ББ, ГЕРБ да върнат бързо мандата и да заявят, че ще подкрепят правителство с втория мандат, без предварителни условия. Или да си правят Хартиената коалиция и да вървят на…

 7. Това е лошо на интелигентните и образованите хора в България, че са наивни относно БГ политиката на Тулупа. И докато не си изпатят се поддават на изкушението да играят заедно с него. Жалко!

 8. Имам друго предложение: маститите интелектуалци да призоват онези 60% от съгражданите ни които не гласуват да вземат да издигнат и изберат някои СВЕСТЕНИ, така партии като израждане с 320 000 гласа изобщо няма да са в парламента. Всички добре знаем, че повечето българи са за ЕС и НАТО, но от полуидиоти им е писнало и не гласуват. Това е.

 9. Не може да се отрече, че боко и радоко играят добре играта на доброто и лошото ченге.
  Радоко едно говори в Брюксел друго говори в България. Целта е ясна – да ни плаши с проруската си позиция, но цялата работа е чисто и просто за едни пари и собствените им кожи.
  И двамата трябва да бъдат съдени за корупция в огромни мащаби!
  Само на мен ли ми направи впечатление че боко каза, че няма да импиичва радоко?
  Двамата са един дол дренки и дали ще краде боко или радоко е все едно и също.

 10. Когато прочетох въпросното “възвание” – и особено – някои от имената на “възвателите” – останах поразена: наистина никой никога и в никое време не е застрахован от падение. И вероятно всеки има право на своето падение, стига да не занимава останалия свят с него.

 11. Какво написах по средата на изборната нощ?

  “Какво ще ви ДУДНАТ от сега нататък? Ето какво – кратко и синтезирано – ще ви го кажа:

  “Трябва да има стабилно правителство!”
  “Народът се умори от избори!”
  “Хората се отвратиха вече от това гласуване!”
  “Вие ако не искате да участвате (за ПП-ДБ става въпрос), ИМА НАЧИН! (разбирай, останалите ЧАКАТ!)” ХАРТИЕНАТА КОАЛИЦИЯ ИМА ДОСТА НАД 120 гласа…И ХОП – имаме напълно “стабилно” управление!”

  Стоя зад думите си! Да живее Европейска България!

  И Слава на Украйна 💛💙 – защитница на Свободна Европа!

  Винаги ще има утре

  Г-н Инджев, приятели от Блога, поздравявам Ви за достойната позиция!

 12. Полезни ли са тези интелектуалци на демокрацията, на България? За да я има България трябва нещо да жертваш. Така като го направиха Възрожденците, Априлските въстаници, Опълченците, Участниците в СЪЕДИНЕНИЕТО. Тези интелектуалци са полезни изключително само на себе си. Нещо като чорбаджиите ни по времето ни под на турската власт. Те не искат да променят руския престъпен модел наложен в България защото на тях им е добре. Промяната на статуквото, т.е. ако справедливостта и законът възтържествуват в България, това ще доведе до сътресение и свличане на техните мними обществени и реални материални равнища. Защо им е да си развалят рахатлъка? За да се премахне този руски модел на управление у нас не ни трябва този САМОДОВОЛЕН ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ЧОРБАДЖЪЛЪК. Трябват дела, трябват жертви. ТРЯБВАТ БЪЛГАРИ! ЗАЩОТО САМО ТЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ГО НАПРАВЯТ. Така както го направиха през втората половина на 19 век. ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА!

 13. “Срам ме е че познавам част от тези хора, които не искат да направят правителство”, коментира от своя страна бившият заместник-министър на външните работи и главен преговарящ на България с Европейския съюз Владимир Кисьов.

  А аз съм омерзена от хора като г-н Кисьов, които си затварят очите за истинската причина, поради която не може да бъде съставено правителство. За мен има само един отговор: това е пълна (тяхна лична) катастрофа, с която не желая за ме занимават.

 14. Maxim,

  НЕ Е ЖАЛКО, А Е ОПИТ ЗА ЖАЛКА ПОДМЯНА
  – мнозинството от въпросните интелигентни образовани подписчици играят за Тулупа НЕ защото са наивни относно БГ политиката МУ и по света и у нас
  – КОЙ знае защо загриженият за задълбочаващата се полит. криза апел започва с патрЕтична злоупотреба с Левски и изброяване клишетата на подмяната на историята ни – т.нар. освобождение, независимост, Балканския съюз – следва подмяната за т.нар. преход – уж свoбодния БГ избор – и НЕ активната част на обществото, десницата ни приобщиха към ЕС и НАТО , а огромното мнозинсктво от българите – И НЕ СТАВА ДУМА САМО ЗА ВИСОКИЯ РЕЙТИНГ НА РЕФОРМАТОРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ОДС а и за ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА НАЦИОНАЛНО СЪГЛАСИЕ приета от 38-то НС( https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/-13349376/issue/2371/deklaratsiya-za-natsionalno-saglasie) – според автора на апела с това “идеалът на няколко поколения строители на нова България” се е сбъднал и чак през 2023 г. забелязал войната на Путин срещу Украйна,налагането на хегемония на Русия в Източна Европа, руската пета колона, разделението в обществото , чак сега отчита Ролята на българския парламент и призовава за съглашатество с гербб-ДпС …

  ! Ние НЕ сме орган за реабилитация, нито орган за амнистия(Ген.Атанас Атанасов ДСБ,ПП-ДБ)

 15. На стоте културни лица подписали петицията за правителство с Бойко Борисов достатъчно културно и разбрано отговори Атанас Атанасов: Ние не сме тези,които имат право да оправдават и да амнистират.
  Възможно е някои интелектуалци да са подписали петицията без много да му мислят,но бидейки умни глави трябва да разберат макар и със закакъснение, че с амнистиране на стари престъпления се оправдават бъдещи такива.
  Ако пък биха попитали “какви са тези престъпления?” – всякакви диалози са излишни.

 16. В подписания апел няма призив за коалиция с ГЕРБ на ББ. Но ако тази партия, макар и с малко победител в изборите (при всички съмнения за честността на вота) припознае цитираните приоритети, истинската проевропейска коалиция едва ли ще има проблем да подкрепи правителство с такава конкретна програма. Друг е въпроса, че ГЕРБ нямат полезен ход и вината си е само тяхна – за враждебността към ПП-ДБ, съглашателството с популистите на Копейкин и (п)резидента Радев.

 17. Бре, художествено-творческата интелигенция и комунистическата мутра са си плюли в устите. Лойко се оказа прав – Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме.

 18. Наскоро имаше прекрасна статия от г-н Иво Беров, която завърши с извода, че в България изборите се печелят от негласувалите.
  Ако от мен зависеше на пресконферинцията след изборите на ПП-ДБ щях да започна в началото с кратко клипче за “евроатлантизма” на геройкото и ругатните за наркомани и т.н. в предизборната кампания.
  След това да си кажат каквото са сметнали за правилно.
  По отношение на Вили Лилков в частен разговор преди няколко години ми каза, че Радан е постъпил неправилно като е отказал на героя от банкя да спрат с напъните за съдебна реформа (всички помним, че бяха събрани повече от 180 подписа) и да продължават да управляват заедно!

 19. Като гледам какви са ни инфлуенсърите, си мисля, че резултатите от изборите са неочаквано добри за демократичната общност.
  Като гледам поведението на някои политици, си мисля, че това е поправимо….

 20. Към Ядосан : Подписвам се под написаното от Вас. А ето днес на Дойче Веле, подписал се коментатор Петър Ч олаков , набляга на гласувалите с “Не подкрепям никого”. Били 108970, но това е 1.65 % от общия брой избиратели,или 6594593 по данни на ЦИК. Не Нпн Чолаков , а тези почти 60%, това е въпросът ! Копейкиновци са получили 5.4 % от всички избиратели.

 21. Това много ми прилича на инициативният комитет за изборът на Радев,от който сега се отписват.Какъв точно интелекуалец може да бъдеш след като подкрепяш мафията.Съжалявам.но няма да губя време да чета имената им,тези хорица,ако наистина милеят за България и нейното европейско развитие би трябвало да направят подписка за напускането на Бойко Методиев Борисов от политилата,от България той сам ще си тръгне,защото ще го предупредят

 22. Ако някой от подписалите чете Блога…

  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/orden-lomonosov-za-pazitelq-na-pametnika-na-syvetskata-armiq-201118

  За какъв евроатлантизъм иде реч??

  А по отношение на г-н Лилков, се сещам само за един фрагмент, имаше преди време някакви неприятности със сина му…и след този момент изведнъж…дали е съвпадение или не, не знам, стана доста по-сговорчив с герб…
  Който разбрал, разбрал!

 23. https://nebezrazlichnite.blogspot.com/2023/04/blog-post.html Ние, от Общността на небезразличните граждани, поискахме Боко Борисов да се оттегли от политиката. Можете да ни подкрепите. Щото този е верният път. Боко е причината да ходим 6 пъти на извънредни парламентарни избори. И да прахосаме 500-600 милиона грешни народни пари…

 24. Прочетох заглавието в Дневник за “призива” на “интелектуалците”.
  Единственият ми коментар е, че мислещи хора, които са загрижени за България не могат да подпишат такава глупост.
  България ще започне да се норамлизира, тогава и само тогаво, когато Мутрата напусне действително, а не привидно, политиката.
  Който радее за България трябва да призовава за това!

  Мутро – махни се!
  Мутро – спри да дъжиш България за заложник на чекмеджетата си, натъпкани с крадени пари!
  Мутро – престани да изнудваш българите с отказа си да подкрепиш бюджета!

  Това и само това може да бъде петиция на истински интелектуалци.

  Всякакви призиви за “взаимодействие” с Мутрата са по същество призиви за издаване на индулгенции и амнистии за кражбите и вредите, нанесени на България от ГЕРБ.
  В заключение – всички призоваващи за колаборация с ГЕРБ трябва или да се засрамят от тоя акт и да оттеглят подписите си или да приемат, че нормалните българи ще ги смятат за съучастници на един доказан в съда лъжец, за когото има неоспорими доказателства за ситемна тежка корупция.

 25. ПОЛЕЗНИ ИДИОТИ!
  Мразя определението “интелектуалци”. Интелект притежават и делфините, и приматите …
  Ако става дума за ниво на интелигентност – историята познава безброй надарени личности в дадена област и дори гении, които са били не особено интелигентни; някои от тях – със съмнителни ерудиция, обща култура и морал. Казано е – “обущарю, не по-високо от обувките”.
  Спомних си за едно определение от времето на тошовизма – “културен работник” /”труженик в областта на културата”/.

 26. Явно процента но полуинтелигенцията в България е доста по-висок от процента на интелигенцията!

 27. Господин Грънчаров, напълно подкрепям инициативата Ви! Не намерих къде да се подпиша – моля да ме навигирате! Благодаря предварително!

 28. Възванието на 100-те интелектуалци е опит
  жертвата да бъде “защитавана” от изнасилвача. Недопустимо е да да колаборираш с най-ефективния внедрител на руските интереси срещу България –
  Бойко Борисов. Това е гнусно облизване на статук-
  вото и на руските интереси – ПРЕДАТЕЛСТВО.
  Левски го е казал: “Който ни освободи, той ще ни пороби”.

  Не е страшно, че има толкова и такива интелетуални боклуци. По-страшното е, че няма достатъчно личности, които да отстояват истината. Заприличваме на русия,
  която е безнадеждно непоправима като общество.

 29. Шаламанов, Тагарев и Вешим са единствените имена в списъка, които ме поизненадаха… Останалите другаре, представители на работническо – селската интелЕгенция, си ги познаваме. Жалко!

 30. Редовното правителство, все пак, ще бъде контролирано от Българския парламент, където освен “Възраждане”, ИТН, БСП и ГЕРБ, са ПП и ДБ, а служебното правителство е назначено от един (чужд) човек- национален предател, който ни е натресен с измама от чужда, враждебна държава (кремълската сатрапия) със задачата постепенно да изкара България от ЕС и НАТО и така да подмени цивилизационния ни избор, да свари жабата в “патрэотичен” сос без тя да се усети и той го прави успешно.
  Кое е ПО-ОПАСНО, че да се заемем ПЪРВО с него ?!

 31. Дали сме на улица без изход?
  Ако погледнем изборните резултати НЕ!
  Разликата между ГЕРБ и Евроатлантическата коалиция е по–малка от два процента, а се говори, че има много изборни извращения и криминални деяния, които са останали без последствия. Това означава, че резултатът може и да е би и в полза на европейската демокрация.
  След като е ясно, че е по–добре да бъде създадено действащо правителство, а дори и абревиатурата на ГЕРБ също привидно твърди за европейското, би трябвало да може да се получи някакво съгласуване на основните теми, които погледнато строго спазени, са общо европейски.
  От тук би следвало, поне за тези две формации, да последва съответната ТЕЗА, АНТИТЕЗА И СИНТЕЗА!
  Герб няма да обсъждам, само се произнасям относно тезата на тази коалиция, която за краткост и поради многочислеността на мненията им я наричам Евроатлантическа.
  Там преди да започнат каквито и да било преговори, трябва да бъде правилно обявена и заявена основната позиция, която дори и Герб би трябвало да изповядват.
  И така, за да се състави работещо правителство, може поне да се спомене, Борисов да не бъде Министър–председател.
  Сега основните изисквания, които да бъдат приети и незабавно изпълнени вкупом, защото никое от тях не е второстепенно.
  –Отстояване на всички решения на ЕС
  –Съдебна реформа относно изискванията към главният прокурор и съдебният съвет.
  –Влизането в Шенген и приемането на Еврото
  –Оказване на военна и материална помощ на Украйна.
  – Назоваването на Русия, на същите основания изказани от нея, като вражески настроена, с което да бъдат взети конкретни мерки за отбрана съвместно с НАТО.
  –Незабавно отстраняване на съветски реликви и паметници, както и на такива, които възхваляват комунистически лидери и действия, защото са създадени в условията на наложената окупационна диктатура, която при това вече е обявена за противозаконна. Всички тези паметници трябва да бъдат упоменати поименно, както и да се обяви срок за изпълнение.
  –Назоваване на подходящи лица за кметове в София, Пловдив и Русе, градове където мнозинството принадлежи дефакто на тази коалиция.
  –Преразглеждане и възстановяване на лицата ръководели важни служби във сферата на сигурността, като ДАНС, НАТО… които от служебните правителства са били променени или неправилно поставени.
  –Няма да е лошо, ако изборните правила бъдат неуточнени и в бъдеще поставени под остър контрол, което може би е най–трудното, защото сегашната действеност е в полза на повечето опоненти.
  За да се предотврати ненужна съпротива, отстраняването на Борисов и поставянето му под съдебна отговорност трябва да бъде за сега поставена на по–заден план. Това може да стане както при случаят с Ал Капоне, по друг начин, но със същият ефект

 32. към Boris:
  “Сега основните изисквания, които да бъдат приети и незабавно изпълнени вкупом, защото никое от тях не е второстепенно.”

  И ако Борисов каже да на тези изисквания, смятате ли, че ще бъдат изпълнени? По-вероятно е нито едно да не бъде изпълнено!

 33. Тодор Тодоров,
  Ако Герб ясно заявят коалиционно съгласие, но не го изпълнят в обявените времеви срокове и форми, това този път ще ги представи, както тук, така и извън страната като демагози и лъжци.
  По този начин ще бъде показана фасадата зад която се крият.
  Освен това, така трябва да се работи за да стане на много хора ясно, че трябва да отидат да гласуват, иначе промени няма да могат да се осъществят.
  Това за съжаление е и единствената опция, при която същевременно посредством пояснения, може да се спре промиването на мозъците.

 34. Интересно, никога ли не се съмнявате в абсолютната си правота???

 35. Към Кон:

  Напротив, напротив,г-н Кон, не съм кон с капаци и това го знаят всички, които ме познават отблизо.

  Много често ми се случва да се съмнявам в себе си, а в случаите, когато използвам (на ум или дори гласно) ругателства, те са адресирани предимно към самия мен във връзка с някаква глупост, която съм извършил.

  Само че се изказвам публично само в случаите, когато наистина съм уверен в онова, което споделям. А когато съм убеден в нещо (премислено, базирано на опит, т.н. “експертиза”, съчетано дори и с интуиция) имам навика да си отстоявам позицията.

  Ако правите това 67 години, то се превръща в нещото, което наричаме абстрактно характер.

  Колкото до конкретния казус, нямам наистина никакви съмнения: да си подкрепял мутрата един ден ще бъде срамно петно за всеки, който разбира що е то срам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.