Собственикът на ГЕРБ става за чеп за зеле

Руският орденоносец Рашидов пак щял да става председател на НС защото така е наредил руският орденоносец от Банкя.

“Агенцията” за кални поръчки пик, меродавна за помислите на Банкянския орденоносец, лансира пък Росен Желязков като кандидатура на ГЕРБ за същия пост. 

Предстои да узнаем много скоро истината, но в едно няма съмнение: Рашидов е наистина емблематичен за простотията на своя вожд и заслужава отново да я онагледи. Той е откроен (отново) като най-възрастният депутат и вероятно пак ще станем свидетели на нарцистичните му скечове на парламентарната трибуна в ролята на Мъдреца, който “мъдро” си смени позицията срещу въоръжаването на Украйна в угода на своя вожд.

Мъдреците остават в паметта на хората с мъдри мисли. Вежди ще се запомни с текезесарския си изказ и с алегориите си от рода на “ чеп за зеле”. Използваше го като обобщение за онези, които не стават дори за такава запушалка, т.е. са по-прости и от един царевичен кочан, който се употребява като чеп (каква двусмислена думичка, а!).

Властелинът на простите, както сам пожела да се окачестви шефът му, е пълна противоположност на Рашидовата метафора. Той не само става, но е най-големият чеп за зеле в българската политика, запушалка Номер едно.

 

България е единствената държава в Европа, която не се е разпаднала поименно от момента на своето създаване. Обръчите, които държат нашата бъчва цяла, колкото и да се е търкаляла по склоновете на историята към пропастта, надживяват вековете. 

 

Проблемът е, че в тази бъчва не се подвизава Диоген, който казал на Александър Македонски да се отмести, за да не му хвърля сянка, когато завоевателят пожелал да му изпълни едно желание. Вместо да се обиди пълководецът казал на навъсената си свита, че би искал да е е Диоген, ако не беше Александър Македонски.

В интерес на истината Диоген не се е подвизавал точно в бъчва, но такъв е българският превод. По-скоро става дума за глинена делва, което би ми дало повод за игра на думи в нашия случай с далаверата, в която пребивават героите от моя кратък текст.

 

 

 

 

Владетелят на бъчвата в днешно време у нас, който не желае да се отмести, е селският хитрец от Банкя.  Окупирал е София от 18 години, а след това търкаляше и държавата накъдето му скимне. За него всинца вътре сме зелки за мезе.

Толкова ли пък е гениален, че да ни трича вкупом и да не можем да се измъкнем от бъчвата (му)? 

Както вече отбелязах, той е универсалният чеп за зеле в българската политика. Запънал се е на входа и изхода на бъчвата. 

Твърде много зелки, зрели и презрели ( за презрените дори не искам да споменавам), отказват да признаят този този факт. 

Вкиснахме се по тази причина, но зелките така и не разбраха, че вкисналото не е сладко. 

Чепът им вика, че кани Радев да му помага за правителство, а те отвръщат, че трябва на всяка цена да спрем същия Радев да помага на Путлер срещу Украйна, обслужен стратегически от същия този чеп за зеле чрез неговия Банкянски поток. 

Няма как да спестя факта, че не е луд консуматорът на зелника, а суверенът, който му го дава. В края на краищата суверенът си иска чепа и си го получава. Не можеш да го убедиш, че е вреден за собственото му здраве. Явно то трябва да се влоши толкова, че сам да прозре истината, подобно на заклет пушач, който не приема лекарските съвети да се откаже от пагубния си навик.

Опитвам се по селски да кажа на някои градски, че е време да спрат да тикат чепа обратно като запушалка и да се чудят после, че зелките ни са с изтекъл срок на годност по стандартите на истинската демокрация. 

Чепата работа е това, но съм длъжен да опитам.

15 мнения за “Собственикът на ГЕРБ става за чеп за зеле”

 1. Хубаво е, когато започнем да именуваме нещата с истинските им имена!
  Днес клуб з пуснаха една обещаваща статия, но някак си ме разочарова накрая.
  https://clubz.bg/135307
  В нея се казва така:
  “Не всички, които гласуват упорито за ГЕРБ, са корумпирана клиентела или страхливи чиновници. ГЕРБ като че успя да заеме онази позиция, която БСП заемаше в периода 1990-2005 г. А именно: да представлява хората, които не се чувстват удобно в съвременния свят.”
  А нещата стоят малко по-различно и по-простичко.
  “Защо да се напъвам за да получа нещо, като сега получавам нещо без да се напъвам. ”
  За това и отиваме на тезата “Да не става нищо, че да не стане нещо”.
  Пак повтарям не 30%. 75% от хората на държавна хранилка трябва да бъдат пратени в реалния бизнес за да се научат, че за да получат нещо, трябва да се понапънат. И тогава те няма да се чудят как да държат статуквото за да стигнат до пенсиика и да си купят тайничко нещо в Гърция.
  А останалите 25% като те посрещнат в учреждението да се отнасят с гражданина като с шеф а не като с купувач в с соц месарница – досаден и излишен но вечно задължен.

 2. Изборът на рашиста Рашидов за председател на 49-то Народно събрание е солидна основа за коалиция Магнитски на хартиените партии БСП, ГЕРБ и ДПС.

 3. – то и делвата от доста време не е тая и да спрем играта на жмичка:
  “… жумат, мижат, та си мислят, че е мрак за всички, та никой не вижда как виновникът открадна бълг.земи в Македония, Добруджа и Източна Тракия, та ги натупа в джебовете на сърби, гърци, румъни и турци, че тоя виновник пред лицето на целия свят устроя балкански блок против България.Покровителят на тоя блок е неговия основател, императорът, виновник на погрома.Драконовския закон, който издаде Сърбия за унищожение на българите в Македония, руския вестник „Новое Време” намери, че е много мек, трябва да бъде много по-жесток, за да смаже главата на тая бълг.змия.Жумете, никой не вижда, че руския официоз публично насърчава жестокостите, безжалостното изтребление! Жумете! Руските консули съветват българите, за да не бъдат изтребени да стават сърби, които са под сръбска власт и гърци,които са под гръцка: „На вас българите, като на змия ви смазаха главата; но вие пак с опашката си шавате, трябва да ви се смаже и опашката”. Жумете и викайте: „Не е русия която ръководи унищожението на българския народ”! Руския император рече на всеуслишание:„Ще се накаже България”.Защо се наказа България? – За непослушание. В чие време се наказа? – Во време, когато бяха на власт слепите русофили. Какви по-послушни хора на руската дипломация… Що са виновати със стотици хиляди невинни българи, мъже, старци, баби, жени, деца и бебета, та са подложени на ограбване, на побоища, на оголване, на затваряне, на изтезания и на избиване? В какво са се провинили? – „Каква по-голяма вина от това, че са българи, че не искат да станат гърци, сърби, румъни! Какво по-престъпно провинение от това, гдето те желаят да се присъединят към България”? Жумете! Това е правда, това е християнство, това е човещина, култура и цивилизация…руска! Где в немско ще намерите такава милост, такова покровителство, такава правда, такава толерантност?Там няма православие, няма славянство, каквито ги има в русия!Тичайте, бе българановци! Где ще намерим ние по-добри покровители за нашето унищожение?…(Митрополит Методий за Погрома на България)”
  … в тая отколешна жмичка за злополучния нарушител с всички сили в един глас се вика:
  – Спу-ка-но гърне! Спу-ка-но гърне! Спу-ка-но гърне!

 4. Във феодалните владения на ГЕРБ в дълбокия прованс хората гласуват за ГЕРБ и дори ходят на предизборните им сбирки против волята си, така че чепът за зеле не е чак такъв всенароден любимец, за какъвто ни го продават. Ако беше така, за какво да си дават толкова труд да манипулират и фалшифицират изборни резултати?! Във всеки случай, за библиотекарско-сарайското задкулисие буци вече е по-малко ценен от копейката, макар че от цирка с честите предсрочни избори кярят и двамата, особено вторият. Разбира се, че целта е и буци да печели, като с всеки следващ избор се препира имиджът му, но това на практика не се получава дотолкова, че отново да се окаже целият в бяло – въпреки заклинанията на личните му проститут(к)и по всички национални медии и подписки от седмица насам.

  Така че ППДБ да не се поддават на провокации ако искат не само да останат единствената алтернатива на рашиZтите и менте-демократи в 49-то НС, но и да се съхранят като партии и коалиция.

 5. … ти не заслужаваш читатели като мен.
  Няма да си губя времето повече с теб.

 6. Защо Борисов и хартиената му коалиция не съставят правителство?
  След като имат необходимото мнозинство!
  Каква е целта?

  Целта е Путлер да поддържа хаос и нестабилност в България!
  Най-слабото звено на ЕС и на НАТО!

 7. Към Георги:
  Georgi_kar4in

  Най-после да ми се махнеш от главата след стотиците гадости, които изписа по мой адрес и дори срещу жена ми (ако ги бях публикувал, публиката щеше да се отврати до повръщане)!

 8. Относно поста на Георги – реплика на Ириней Константинов в първия филм от студио Х по Националната телевизия. Филмът се казва “Аберация иктус”. Следователят му казва, че ще го изключат от комсомола за провинението. Отговорът /репликата/ е: -“Велика загуба”.

 9. Ще си позволя да повторя онова, което написах в края на януари.

  “В това НС (миналото, б.а.) партиите на статуквото спокойно можеха да направят Правителство (чисто аритметично погледнато…).
  Нооооо….не го направиха (признавам, направих грешна прогноза преди около месец и половина, че ни чака Беров-2 до Нова година…)
  Защо ли не го направиха?
  Поне една от причините за мен е очевадна.
  Щяха да имат една изключително силна, мотивирана и значима опозиция от ОКОЛО 75 народни представители, която щеше да ги държи под око и под прожекторите постоянно!
  Идеята на Кукловодите е да редуцират тази бройка след следващите избори…за да не им мъти водата! Дали на 65, дали на 58…или още “по-добре” – за тях, Кукловодите – под 50…Колкото по-малко – толкова по-малко “ядове” за КОЙ и Статуквото в новото НС.

  Такива им са сметките, да видим ще има ли някой и(или) нещо, което да ги обърка!”


  Та си мисля, дали това е валидно и сега?

 10. Абе, що не казва никой, че още преди 22 години Кобургь беше казал , че требвало да си сменим чИпът! ЧипЪТ! Разбрахте ли?
  Още Кобургь искаше да ни СМЕНИ чИпът, а не някакви си “плагиатски” соросоиди , “джендъри” , еврогейове и кравари! РАЗБРАХТЕ ли?
  Кобургь е виновен за чИпирането!
  Слава богу, иначе ако искаше да ни чЕпира, всички щяха да се съгласят, нали!
  И неговият пазвантинь бокоТИКВАТА и генералният мултакь – Аль Рашидь ибнь Чепь бинь Мултакь, го направиха! Смениха ни чЕпът! И ниКОЙ даже не издаде звук , срещу смяната на чЕпът му!
  Къде са конZZерVVаторите и путлериотите, къде е мужишкият джендърь- кУрвела ниновНаЯ?
  бокоТИКВАТА им сменя чЕпът, а те си мълчат, като ……..като….. абе , като “джендъри” и “соросоиди” мълчат! Одите на донь байХУЙаньЮ, одите на хуйло си!

  П.П. И продължавам да предупреждавам примитивните калинки и корупционери от служебният гълъбарник, голубь ДРОНевичь, и техният фатмашки дИбиль- реZZиЛдентът лумПен гадень, да не продължават да трупат углавни ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, като се занимават с дейности, за които НЯМАТ правомощия!!!!!
  Да не се занимават с “надценките” , защото ще ги сгази товарния влак от Брюксел, а и тук може да получат присъди!!!!!
  Защото т.нар. “надценки” са поредната тъпотия, която техните комунистически “съветници” и казионните “синдикати” им внушават! Нито един от тея паразити не е изкарал дори една жълта с’тинка, а винаги паразитират на партийна и държавна хранилки!!!
  Няма такава “надценка” от 100% , в която държавният рекет да е по-малък от 40-50%, само от ДДС!
  И в този случай, веригите получават само половината от “надценката”, за цялата си търговска дейност и доставки, докато другата част от “надценката” отива в държавният рекет ДДС и другите такси и данъци! Ето това е, веригите получават половината “надценки” за извършване на услуги, докато другата част от надценката отива в “държават” , която не извършва нищо полезно , а само паразитира и надува цените на хранителните продукти!
  А пък т.нар. “производители” на храни ,получават двойно повече и от веригите , и от ДДС за “държавата”!
  А пък от друга страна, веригите имат дял около една трета от целия хранителен пазар , и НЕ са МОНОполисти, и затова веднага могат да се обърнат към комисаря по конкуренцията в Брюксел ,и да се оплачат от ограничаването на конкуренцията в комунистическият бантустань НРБь!
  Освен това веригите могат повторно да се оплачат в Брюксел и Берлин , че служебният гълъбарник ги рекетира и ограничава конкуренцията, като иска да пробута техни партийни и казионни зърнари, млекари, Пилето, яйчари и други да продават с по-малка надценка във веригите, и може служебната дИбилска “икономическа” калинка от оръжейните заводи, да получи директен червен картон от Европол за рекет и ограничаване на конкуренцията във веригите!
  Освен рекет за по-ниски надценки на хранителните му олигарси, оръжейната калинка поставя в по-неконкурентни условия другите производители , които няма да получат по-ниска надценка , както неговите олигарси , и олигардите на на служебният гълъбарник, и олигарсите на ТЪПькача им – реZZиЛдентът лумПен гадень! Това също ще отиде при еврокомисаря по конкуренцията и в Берлин!
  И накрая, оръжейният кариеристки назначен чиновник ще получи и допълнитрлно оплакване в Брюксел и Берлин , че унищожава цялата търговска дейност на веригите, базирана на дейността и с промоциите, които стават НЕконкурентни и НЕефективни, когато има ПРИВИЛЕГИРОВАНИ олигархични доставчици с наложени по-ниски надценки във веригите, спрямо промоционалните доставчици!!!!
  Така че гнусната оръжейна калинка, гнусният служебен гълъбарник и ТЪПькача им -реZZиЛдентът лумПен гадень, да престанат да извършват углавни ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, САМОуправство и БЕЗпредель, когато нямат никакви правомощия! Те доказаха че не стават и за чЕпь за зеле, защото не изпълниха единствественото си задължение , за което имат правомощия да организират ЧЕСТНИ избори!

  Одите на хуйло си фатмашки олигархични гълъбарски де(Рь)мокраДи!

 11. RICOшетниковь,

  Англия е страната , чиито интереси съвпадат с българските още от 1829 г – затова съединистите избират княз от англ.кралска династия и след това всичките усилия на руската дипломатическо интриганство е да тласнат българите към Германия(набиращия сила англ.съперник в Турция) – не случайно ни връщат царя(точно както го изселиха от тук – не можеш да омаскариш едно 4 годишно дете) и затвърдиха налаганата след окупацията 1944г руска версия за фашизма в България и предателството на “германската” царска фамилия – използваха точно любовта на българите към Цар Борис(сина на “лошия”Ферниданд) – а когато русия иска да използва някой ефективно го “прихваща” със сина/дъщерята му(напр.т.живков(интереса на дъщеря му към Б.Филов),Ж.Ж.,С.К., Р.П., И.К.; синовете на Ердоган, Р.Р., Байдън) – царя-премиер чете, снима се и чака “когато му дойде времето”, но успешния евроатлантик Аснар в Испания беше сменен(наруши се балансиращата връзка посъзданена от правителството на ОДС, която най-верятно е насочила руското внимание към Симеон) – членството в НАТО и ЕС е яхнато – Англия е пробита(Брекзит не идва на”празно място”) и не случайно пробутват през Германия “евроатлантика” БУДА, който е на ДСотчет от времето на Възродителния процес и СИКаджийството му не му е дадено за честните му сини очи – забравя се значението на силна евроатлантическа България на Балканите за ЕС и НАТО ….
  – репликата за чипа са като онова англйско предупреждениез а това какво ни готви “освободителката” със СвСтефанското примирие(меморандумите Шувалов-Солзбъри по настояване на русия трябва да са тайни, но лондонския “Глоуб”ги публикува) и голямата грижа на русия е българи , даже от законния български представител – Екзархията, не са допуснати на Берлинския конгрес и на Германия й се дава възможност да се пребори и за София и за Варна.
  – а думите за чипа са точни, защото нашия се подменя още от времето на московския интернационал и съвпадението с “раждането” на македонската нация не е случайно , но чак след окупацията 1944 им се получи на “освободителите” край Вардаро
  … по-скоро руската пропаганда взима на въоръжение “чипирането”, като “възраждането”, имената на Левски, Шипка, Стамболов, трибагреника, идеите за свобода, независимост, патриотизъм и каквото се сетите още .
  – това е война, която царя загуби , а републиката още не е спечелила …

 12. “Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова, сътрудници на Посолството, Търговското представителство и Руския дом в София заедно с будни български граждани по традиция положиха цветя на паметника на Юрий Гагарин в гр. Банкя по случай Деня на космонавтиката.”
  Космонавтиката – последното убежище на негодниците? (и те са дали нещо на света)
  Предлагам, този паметник да не го махаме, че къде ще ходят московските посланици? А не върви да прекъсваме дипломатическите си отношения с остатъците на една велика страна, която засега не е изгонена от Съвета за сигурност… Не върви ли казах? Дай да видим колко голяма ще остане Московията, пък тогава ще му мислим…

 13. Както наскоро бе писано във форма, блатният бандитустан, след “цар топ”, “цар камбана”, “цар танк” и пр. безумия, с едри стъпки крачи към “цар клоZет”. А за майор Гагарин искрено ми е жал – брутално жертван в една от най-големите държавни измами, наречена първи полет на човек в Космоса. Може би един ден блатните павиани ще си признаят мистификацията и бавно ще тръгнат по пътя на вчовечаването?…

  Светли и благословени великденски празници!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.