БеНеТе обслужва НеРеБе и чрез Орлин Горанов, гостувал тайно на КeНeДeРе срещу едни доларе

Този път държа новината ( със стара дата) да е в началото на текста ми. Дълго мълчах, но имам повод да съобщя истината.

Орлин Горанов е захлебил от концерт в Северна Корея по покана на режима. 

 

 

 

 

Нека новинарите да го питат защо и за колко се е продал.  

Дали се гордее с този фак(т) – иначе защо ще крие крие срамния ак(т)?

БНТ обслужва носталгията по комунизма. 

Най-вече чрез безкритично излъчване на филми от онова минало. 

Не им е минало през ума ( или обратното?) на облъчващите с тази пропаганда, че подклаждат носталгията на старото поколение. Лъжат и младите чрез картинки като ковьорчета на стената на п(а)лача със задна дата.   

Писал съм много по темата.

Развалих си по тази причина отношенията с мнозина в БНТ, вкл. и с бивши приятел(к)и, с които сме съмишленици по други теми.

Това, че БНТ подклажда носталгията по чалгияга ( “соца”, като умилително сега  наричат соцчалгарията)  е новина само за безпаметни невръстни новинари от най-новата реколта.  

 

22 мнения за “БеНеТе обслужва НеРеБе и чрез Орлин Горанов, гостувал тайно на КeНeДeРе срещу едни доларе”

 1. Иво,
  За необразованите, които гласуват за кочината и спират промяната е много важно някой да им вкара в главите разни понятия от нормалните развити човеколюбиви общества. Как иначе ще научат кой е Милош Форман или АС/ДС и т.н.? Та Орлин Горанов прави това, покрай опърпаните соц. ковьорчета на старите програми на Живковската телевизия, осветява закостенелите мозъци със светлина, непрониквала в просмуканите им от 7/8 души.
  Заради това не го кори и не ползвай техните похвати да риташ по кокалчетата Орлин Горанов. И други свестни хора са работили в северокорейския соц. затвор. И не са се продали а са работили.
  Много държа на твоята непримиримост към неправдата, но тя небива да съсипва свестните хора.

 2. до ВАСИЛ АНТОНОВ / 20,58ч./

  предполага се, че с напредването на възрастта човекът става ПОВЕЧЕ от това, което е бил като по-млад. активите от миналото на горанов НЕ могат да са индулгенция за грешни стъпки в зрялата му възраст. НЕ МОГАТ! вашите “аргументи” ми звучат като съгласие, че няма нищо нередно или аморално лицето Х. да се уреди да пее в ОСВИЕНЦИМ пред лагерниците. очевидно, за вас ОСВИЕНЦИМ е обичаен работнически санаториум?
  от друга гледна точка- обичта на горанов към президента Р.Р., е категоричен факт, че певецът е седнал върху коня с лице към опашката му!
  има такова понятие като МРЪСНИ ПАРИ. има и такива хора, които НЕ посягат към мръсните пари, дори когато са в крайна нужда! а тези, които посягат към мръсните пари, независимо как го обясняват – НЕ МИ ГИ ХВАЛЕТЕ !

 3. Призлява ми от Орлин Горанов, който не пропуска в предаването си “Последният печели” (по БНТ) да пробута поне по едно въпросченце, свързано с обекта на носталгията му, СССР, Россията: я за творбата на някой “велик” русски писател или режисьор, я някоя географска “забележителност”, “популярна” русска традиция или някое друго “ненадминато” световно постижение…
  Ей тъй, да се “поддържа огъня” на извратеното русолюбие, да не би ние, българите, да забравим да благодарим на матушката за освобожденията, че ако не са те… 🙂

 4. Има вече един горановь санкциониран по Магнитски. А и другите му адаши са се наредили , след него!
  Сега трябва да очакваме тоя горановь да посети и всичките други санкционирани парии, като Куба, Сирия, Никарагуа, Еритрея и дори кРимь !!!
  Не може само посещава само сталиниско-большевишките изгои в КНДРь(КИМьская НАЦИональ-ДЕРьМОкраДическая РАБьспубликь) , трябва да посети всичките други , вечная дружба, макар и за деньги, и дори трябва задължително да посети и альфа-сАбаката на всичките большевишко-кагабистки световни парии – хунтараторь туПинь!!! За деньги, естествено, заедно с другите соцпевци от времето на бай ви тато-ди-тути-каскети!
  Одите на хуйло си!

 5. Веднъж годишно внасяме нещо дребно от Afton Chemical. Пускаме декларация, че не работим с Иран, Куба, Крим и Северна Корея. Тази година вероятно ще е включена и Русия. Винаги съм бил привърженик на логиката, че човек трябва да повярва, че хората са преценили добре. Но има типове, които разсъждават по точно обратния начин – ха сега да проверим, какво ще стане, ако направим точно обратното. Ами, пробвайте се. После вие ще сте прецаканите. Орлин Горанов и той е любопитен да пробва, какво ще стане, ако се нареди на страната на прецаканите. Ще кажете – О.Г. не е прецакан, какви ги говориш? Я да помислим: големите оперни певци се скъсват от турнета в богатите западноевропейски държави и пеят на световните сцени. О.Г. се скъсва от участия в БНТ и пее някакви странни неща с полу-известни български естрадни певци, (естрада – помните ли този глуповат израз?). Че и участваше в някакви смехотворни риалита.
  Когато хванаха с дрога Гълъбин Боевски в Бразилия, един български капитан, занимаващ се с околосветски пътувания написа нещо, което ще запомня завинаги – казвам го и на вас, спазвайте го. Той каза: обиколил съм целия свят. Посещавайте само бели държави и никога не ходете в други. Ако има неотложна нужда да посетите небяла държава, от самолета хващайте такси, свършете си работата и оттам – обратно на летището и се махайте по възможно най-бързия начин.
  О.Г. пял в С.К. Милион да ми дават, не бих го направил, не мога да пея, естествено. Само казвам, че кракът ми не би стъпил.

 6. https://bnr.bg/post/100048474/opernata-prima-cvetana-bandalovska-ruskiyat-repertoar-e-v-kryvta-mi-i-v-glasa-mi

  Българските оперни певци Цветана Бандаловска, Мариана Панова, Даниела Дякова, Петър Данаилов и Петър Бучков се завърнаха с награда „Златна лира” от фестивала за 100-годишнината от рождението на Ким Ир Сен в Северна Корея.

  Да припомня и този експорт на културен продукт.

 7. Открай време много българе за доларе и майките си могат да продадат…
  Не знаех за този концерт, но очевидно някой много плаща /на който трябва/ да се подклажда носталгията към “славното” червено минало. Без да му пука, че това е особено опасно за младите, които тогава са били невръстни, или тези които са се родили след “промените”…Преди време имаше нещо като виц – избягвай консервите, че ако отвориш някоя, от там може да изскочи кака Нешка! Сега това се отнася с пълна сила за Орлинчо…Ей, не се наяде този човек…Не знаех, че е веселил нещастните корейчета в КНДР, но никак не се учудвам…Онзи дебил – поредният Ким, явно се придържа към римската “мъдрост”, касаеща необходимостта от “хляб и зрелища”. Интересно е – дали не е бил придружаван от онези момиченца с бели блузки, декорирани с червени връзки. Би било крайно подходящо! Няма да се изненадам ако заедно с Криси изнесат “Мега” концерт на Червения площад /не за рубли, а за доларе разбира се/ В тези тежки за руския народ времена, Кагебиста има нужда поне от зрелища, тъй като хляба става нсе по-оскъден.
  Да живеят всички БЕ НЕ ТЕТА по земните кълбета! Или ще изплагиатствам – по-добре да идат на хуйло си! /да ме извини RICOшетниковь/

 8. Към Lyubomir Nikolov:

  Аз знаех отдавна, но спазвах някакво правило да не го “издавам”-все пак се познаваме от 100 години и е нещо като колега на съпругата ми, канят го и за оперни изпълнения. Но информацията за изявата му БНТ ме взриви ( и се насложи с факта, че си даде физиономията на Радев в инициативния му комитет).

  Не е чудно, че не знаеш за концерта му в Северна Корея. Той си дава сметка, че това е срамно и се надява да остане в тайна.

 9. @SMS,подкрепа за думите Ви,че Орлин Горанов и тези,които на които служи,водят хибридна проруска политика от екрана на БНТ,във всеки от сеансите му има поне по 6-7 руски или съветски въпроси които поднася със съответен проруски коментар,то аслъ Кошлуков го натресе с такива цели.

 10. Браво на Северна Корея – вече дълги години успешно поддържа средновековна феодална монархия с теократични елементи и династия Ким начело, достоен наследник на Чингиз Хан, Тимур, Тамерлан, Сукатай и т.н средновековни азиатски владетели. Марксизмът е нелегален и се преследва. Чудесно би било да се обединят с Южна Корея в единна средновековна феодална монархия с династия Ким начело.

 11. Иво, благодаря ти за вниманието! Знаех, че Орлин Горанов има и оперни изяви.Лаик съм, но трябва да призная, че според скромното ми мнение е добър тенор…Съпругата ти може да ме коригира ако не съм прав… Напълно те разбирам, че си се ядосал от тези негови изяви и предвид че се познавате отдавна, не ти е било лесно да го “разкриваш” .Ти си човек, който винаги казва и пише каквото мисли! Горанов изглежда интелигентен човек и би трябвало да те разбере… Напоследък досажда с прекаленото си медийно присъствие /не само като естраден изпълнител/. Спомням си, как баща ми /беше професор по биохимия и основател на катедрата по биохимия в Биологическия факултет на СУ/ веднъж ми каза интересна случка. Бащата на Орлин – тогава Доцент Горанов, който притежавал чудесно чувство за хумор му се “оплакал” с думите: “Ех Тошко, когато ме срещнат познати, само за Орлин ми говорят и го хвалят…” “Аз съм горд със сина си разбира се, ама нас учените за нищо ни нямат…:” Та такива ми ти работи!

 12. Константин,

  цветанабандаловска: ”Още преди една година, когато Благовеста Константинова ми подсети, че следва огромна годишнина на Рахманинов аз се замислих, че съм родена в русия, съветският(?) е моят матерен език, обичам да пея на съветски(!) и взехме решение, че безусловно(*) ще създадем този концерт… (2023.3.29,novini247)”
  – троскотка вандалосавецкая …

 13. Орлин Горанов води неприятно предаване по БНТ, на което при случайно попадане, мигновено превключвам на друг канал.
  Най-веселата част от пленума на ЦК на БКП на 10.11.1989г. е похвалното слово за Тодор Живков на Орлин Орлинов, последният комунистически директор на вестник “Стършел”. Всички останали членове на ЦК, добре осведомени за падането на Тодор Живков в политическия клозет, със смях отговорили на изказването на техния заблуден другар.
  Подчинените на Орлинов във вестник “Стършел” пуснали следната епиграма за техния ръководител:
  Полковник, гражданин, поет – с инициали на клозет.
  Няма да е изненада, ако БНТ, в качеството си на пазител на социализЪма и комунизЪма, направи безплатна реклама и на Орлин Орлинов.

 14. Горският орел винаги е бил комунистически пропагандатор, още от ранната си младост. Няма съмнениe, че е бил в С.корея по линия на коминтерна. Също и за пари, разбира се. Не ме учудва,че е ходил да пее на момчето-ракета, но си е отвратително. Били са цяла братска делегация. Ха.
  Дълги години той беше самата соцестрада. Затова сега путинистите го крепят да плува отгоре като пяна. И ето, носталгици изникнаха дори и в този блог. Наистина електоратът е дълбоко заблуден, несвободен.

 15. Към Стефанов:

  Разликата между него и останалата делегация е в това, че той даoe повод да бъде откроен с изпълнения като това, което съм цитирал по БНТ на връх Великден.
  Ако си спомняте, американски холивудски звезди също се полакомиха и гостуваха на РД на главореза Рамзан Кадиров- написаха след това медии, че са взели по 1 милион долара. Някои от тях, като Хилари Суонк, след това се разкаяха и се отказаха от парите ( даде ги за благотворителност ако не греша). Но Жан Клод Ван Дам не помня да си е посипал главата с пепел, че танцува казачок на подиума за кефа на феодалния диктатор срещу 1 милион $.

 16. Нали знаете лафа–Едно си знае баба, едно си бае!
  Какво очаквате, за съжаление може да се и каже, какво да се очаква, от един посредствен или изгорял с времето си естрадник?
  Това е научил да прави и това може, чо, чиляка. Не си ли спомнят някои от нас какво пееше Емил Димитров за „моя България…ЩЕ СЕ ВЪРНА!“ Ами имаше ниша, имаше необходимост завръщането да се подчертае поне от тези, които „можеха“ да отидат от където способните със сигурност не се връщаха…
  Ами след като с нищо ново не можеш да се включиш на една естрада, а старото и изтърканото не вирее без владеенето на общ език, то остават прекалено малко възможности за изява.
  Тук можем да споменем владеенето на руски език, но на руска естрада? В страната на безчовечието и преследването на свободното изказване има ли някаква възможност да отидеш и изкажеш, без да покажеш, че си от същият сорт?
  Е, остават още две възможности и това са страните Китай и Северна Корея.
  За Китай този естрадник е безинтересен, защото нито страната му има особено международно влияние, нито той там. Песните и хореографията им нито ги разбират, нито (позволяват) да им се възхищават.
  В Северна Корея, могат да го допуснат (на руски), за да поразвеселят унилото си население и за да (на?) покажат, че не са толкова капсуловани, но така ли е?
  И този Орлин Горанов дали там е получил особено голям хонорар?
  Едва ли, по–скоро за него и за съестрадниците му това е била единствената възможност да се покажат пред огромна публика (вероятно на стадион), което в ограничените им представи и желания ги равнява по мероприятията съпровождащи световни величини.
  Първо, тези величини непрестанно получават покани да участват някъде по света, което те не са в състояние на толкова места да го направят и това е единствената възможност да удовлетворят обожателите си.
  Видяла жабата, че подковават коня…

 17. Северна Корея започва да се отърсва от комунизма и да се превръща в абсолютна феодална монархия още няколко години след смъртта на Сталин – края на 50-те и началото на 60-те години Ким Ир Сен отстранява привържениците на сталинизма от държавното и партийното ръководство, марксистките елементи постепенно намаляват до чисто фасадни и накрая към 1980г. максизмът става нелегален и за четене на трудовете на Маркс се полага дълъг срок в трудов лагер. Чучхе е феодална идеология с комунистическа фасада.

 18. Държава, където народ гладува( буквално си пасе трева,за да оцелява), лидер е един касапин – убива вуйчо си и полубрата си, за да се бетонира като единствен. Дрънчи с ядрено оръжие срещу свойте омразни южни съседи. Просто думи нямам ако мислиш да оневиняваш един терор само заради един тлъст хонорар. Човек ако има съвест и с малко може да оцелее, но без да се продава като кукла на едни чудовища.

 19. И в първата в Европа социална държава – Османската империя братята на султана са убивани за да се избегне рискът от конфликт за престола.

 20. Да, точно на светлия Великден – комунизъм от 60-те. Млади комунисти по б.н.т… Наистина жестоко. Както бяхме предположили, г-н Инджев, без спасителен Втори фронт, скоро няма да има спасение от Чумата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.