За кожата на един г(л)аден прокурор

Борислав Сарафов, заместник на отсъстващия вече повече от седмица от България главен прокурор Иван Гешев, замести трайно ( чрез отказ да си трае) шефа си като водеща фигура в медийната йерархия на прокурорското публично говорене. Този път не в ролята обичайната за него защита на началството, а точно обратното. 

След седмично мълчание, последвало “опита за убийство” на главния прокурор и семейството му, извършен от “зъл гений” ( по Сарафов),  Гешев беше обгрижен от БНТ. Изпадна в обяснителен режим с доста неубедително като форма на самозащита интервю от Америка. Хвърли (неясно към кого адресирани) заплахи от рода на “други трябва да се страхуват”.

Сарафов май не се изплаши.  Концентрира се днес отново върху конкретика в задочния си спор. Доразви упреците си в официалното радио.

Пред БНР Сарафов не просто потрети публичното си разграничаване от Гешев, но и разшири обхвата на персоналната си критика към него. Надгради я с основателни фактологически обобщения относно прокуратурата. Припомни, че тя  е нахлула в политиката – включително чрез демонстративното подмазване на ромски избиратели.

Гешев не посмя да заплашва Сарафов с уволнение.

Сарафов вече се заканва на верния на Гешев, свой подчинен в националното следствие, Ясен Тодоров. 

“Може би е назрял моментът да му кажа лично, че някои неща може би трябва да се поправят, да се артикулират. Както прокуратурата навлезе в политиката, така и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата трябва да промени доста от публичното си говорене, от своя облик, трябва да излезе от парламента и ромските махали, да се върне в съдебните зали. Прокуратурата трябва да излезе от много места”

Има една нецензурна приказка, която само ще подскажа: “настанаха години, да се …близки и роднини”.

Не е лесно да се вземе страна в тази патаклама. Но…

“Агенцията”, чийто собственик Н. Недялков беше не просто съучастник на Гешев, а организатор на подкрепа за него като единствен и незаменим (кандидат за) главен прокурор, нападна днес Сарафов с компромати. Фактологически основателни или не, но появяващи се симптоматично точно в този момент. Използва за целта разследвания относно имуществото на Сарафов, цитирайки сайта BIRD, омразен на “агенцията”.

  След като по този начин “агенцията” открои Сарафов като истински, а не бутафорен противник на отвъдморския му в момента шеф Гешев, има вероятност да повярваме в автентичността на конфликта Сарафов-Гешев. 

КОЛАЖ в интернет, който бих нарекъл ” Първо те целувам…” ( виж намека по-горе)

 

4 мнения за “За кожата на един г(л)аден прокурор”

 1. Е, да не сме прекомерни оптимисти за др. сарафов. И той е от “Магнаурската школа” в Симеоново. Бившата му жена, майка му Венета, син му и сестра му са замесени в необяснимо скъпи имотни сделки у нас и в Дубай. Синчагата учи право в “Кингс Колидж” в Лондон, един от скъпите ВУЗ-ове в кралството. И едновременно е строителен предприемач, без да тегли и 1 лв. кредити. Лично аз не схващам как става това. А РъБъ интернетът ГРИЖЛИВО е прочистен от информацията за тате Боби Сарафов и пребиваването му заедно с младия Боря в СССР. Само дето магнаурците не знаят, че новите технологии дават неограничени възможности за търсене и намиране. Смърди цялата история, добре е само, че гешЭв го наритва първият му заместник, тъй боли повече.

  Да ни е честит новият главнъй бълхарский прокурор Боря Бобевич Сарафов…

 2. vic_kaminsky💙💛,

  и Мария Габриел – кандидатурата на Борисов за премиер.

 3. Много симпатично ми звучи това уточнение за компроматите “фактологически основателни или не”.
  Бих допълни коментара на vic_kaminsky с мой спомен отпреди 10-15 години, когато се търсеше кандидат за някакъв висш пост в съдебната система и определено не можеше да се намери добър професионалист, чиито роднини да нямат купища имоти.
  Та както при политиците и тук не можем да търсим ангели, които да оправят нещата. Знам, че “по-малкото зло” се е превърнало в мръсна дума, но това е положението…

 4. Към
  dkaraivanov
  10.05.2023 в 10:05:
  Г-н Караиванов, все пак има градация в “по-малкото” зло. Убеден съм , че има много “по-малки” злини от сараФь и замес(т)ника му тодороФь. А може да има и “добро” , сигурно е.
  Защото и геЙшевь и сараФь са набори от симеоновската школа, както и бокоТИКВАТА, също.
  По вероятно е да е – от трънь, та на глогь!
  А и самият геЙшевь предложи своят “врагь” сараФь за втори мандат шефа на “следствието” им!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.