Не друг,а шефът на ФСБ Путин принудил с пистолет главният прокурор на РФ Скуратов да си подаде оставката, твърди политологът Белковски

Ако има силна страна на отбраната на Гешев срещу искането му за оставка ( вече и от ГЕРБ, и от ДПС) това е опитът му да се позиционира като водеща фигура в модното напоследък състезание между новоизпечените “русофоби”. Иначе всеки се прави на най-голям патриот и борец за справедливост. Но да се изправи срещу Путлер далеч не всеки български “патриот” е готов-тъкмо обратното, наложило се правилото, че най-кресливите ни патриотари са откровени путлеристи.

Гешев прави това от отчаяние, следвайки в това отношение руския орденоносец от Банкя. В днешното си представление със скъсването на лист хартия, част от театралния реквизит, Гешев иронизира своя назначител, че е подарил кученце на Путин и застана в позата на противник срещу “зловредното руско влияние”.

Тази поза започна да му печели напоследък подкрепа сред хора с истински отколешни заслуги в съпротивата срещу руското влияние ( явно в тази ниша иска да се внедри потенциалният политик Иван Гешев), което наистина е зловредно. Но общата картина, в която Гешев и орденоносецът са двете страни на една и съща копейка, говори за аналогии със самата рашистка действителност. Както се изрази една моя позната днес в разговор на улицата след шоуто на Гешев със скъсаното листче ( което е оставка колкото онази пиратка край колата му беше атентат), “сега ще почнат да летят от прозорците като в Русия”.

Права е за Русия, там битките за власт се водят с изхвърляне не просто от властовата позиция, а направо от прозореца. Случаите на такива “полети” напоследък зачестиха пандемично-някои биват обявени за нещастен случай, други за самоубийство. Дано да греши моята позната за България. Имаме достатъчно лош образ пред съюзниците, остава и в това отношение да се покажем като малката Русия.

От друга страна припомням един епизод от най-новата рашистка история, разказан от политолога Станислав Белковски. Бившият член на вътрешния кръг съветници на Путлер написа книга със заглавие: ” Путин: цялата истина за стопанина на Кремъл”. В нея той припомня епизода с отказа на главния прокурор на РФ Юрий Скуратов да си подаде оставката по искане на президента Елцин, след като руски телевизии показаха видео как пазителят на закона Номер едно се въргаля с голи проститутки.

И друг път съм цитирал Белковски. Нека припомня в сегашния аналогичен момент у нас как се развиват там след това събитията. Скуратов все пак подписва оставката си, но след като му насочват пистолет в главата, твърди политологът.

Кой е персоналният спасител на авторитета на Елцин? Отговорът на Белковски е: лично шефът на ФСБ Владимир Владимирович Путин опира оръжието си в челото на главния прокурор. Така той спечелва доверието на близкият до физическия си край президент Елцин, който го обявява за свой приемник ( де факто-пазител на “семейството”, както наричат забогателите близки на Елцин). Спряганият за естествен наследник на поста на държавния глава Борис Немцов отпада от състезанието, за да падне разстрелян на 27 февруари 2015 г. на московския мост пред кабинета на президента Путин.  Случаят е описан от Белковски в книгата му на стр. 71.

 

 

 

 

 

 

 

Послепис с елементи на прогноза: няма да се мине без ексцесии и у нас.

 

19 мнения за “Не друг,а шефът на ФСБ Путин принудил с пистолет главният прокурор на РФ Скуратов да си подаде оставката, твърди политологът Белковски”

 1. Интересна подробност от пейзажа е, че най-русофилстващия сайт – АФЕРА застава на страната на Гешев и усилено говори за помощ от САЩ …
  Който както иска да го разбира.
  Мъртвият труп на метрополията разнася зловонието си из цялата губерния!

 2. Ей така, разсъждавам си…
  Как мислите, бихте ли заявили публично, че ще арестувате Путин (съгласно Заповедта на МНС), АКО дойде в България, при положение, че понастоящем има НУЛЕВА вероятност това, идването му тук, да се случи?
  Ей такива неща си мисля днес покрай Денят на (несъстоялите се) #оставки.

  Koйто разбрал, разбрал.

 3. Главният Каскет на Републико наша, здравей сам не си вЕрва в путинофобството.
  Ето един Велик “грешник” (по собствените му твърдения) самоупрекваш се, че четвърт век не е посветил изцяло живота и дейността си единствено за борба с проклетото зло пут.ин. Има И страхотни илюстративни кадри с главен герой ввХУЙЛО.

 4. Това е голяма част от истината, че Ельцин даде властта окончателно на КГБь , заради корумпирана си кожица, и на “семейството” му , и с подкрепата на “лошите” елцински олигарси , като Березовский и Абрамович и елцинската щерка.
  А само 8 години преди това Ельцин беше обявен за хиперхеройскиЯТ “спасатель” на РАБьZZия и СССРь, от кагебисткият пучь срещу Горбачов!!!!!
  И от всички кандидати Ельцин си го “избра” кагебиста Путлер за “наследникь”, наследник, наследник!
  А защо изобщо “избраха” , кагебисткият артелчикь Путлер директно за цел шеф на КГБь/ФСБь?
  И вместо “неопетненият” контраразузнавач Путлер, да помогне на генералният прокурор Скуратов, и да вкарат елцинското “семейство” в затвора, той помогна на престъпниците , а не на прокуратурата! А това се казва казионен олигархичен бандитизъм, а не борба с казионната престъпност около Ельцин!
  А същото стана, по същото време , и в задунайския колониален Бандитустань , с монтирането на агенть Кобургь и пазвантина на мутро-милЮЮЮционерите – бокоТИКВАТА!
  Това продължава и сега, със сегашната пунта-Мата Хари, около евтиния милЮЮЮционерски сапунен “сценарий” с “оставката” кандидат-доносника геЙшевь! Одите на донь байХУЙаньЮ ви БанкянскиЙ, одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 5. tuka shte se plashat i meriat s bombi zaviti v staniol shte ima i rikosheti—–a mirizmata shte umirishe visokite etazi na vlasta

 6. Не виждам трагедия нито в исканата оставка на каскЭшев, нито в евентуалните полети от високи етажи на разни същества. Нормално, комун-милицейските кланове и шайки се сбиват за борша. РъБъ е доста лимитирана икономика като обем на приемливите кражби. От началото на войната не само копаните с руZка помия намаляха, но и нивото на помията във всяка копаня – тоже. Демек, броят на черпаците относително се увеличи. Няма как да няма има известно вътре-видово самоизяждане. Тъй че полетите от високо ще се окажат полезни и за общо благо. Понеже драгият зрител/радиослушател предпочита страхливо да си седи в панелката и друг да му изрине обора от руZката тор, а той (слушателят) после да направи разбор…

 7. – както казва адв.Екимджиев за Фрог:
  “…по инициатива на Гешев беше сезиран Конституционният съд по повод това дали всеки може да разследва Гешев.КС каза: ДА … дори и последният младши прокурор от най-затънтената прокуратура може да повдигне обвинения на Гешев, а той няма право да отменя неговите постановления, за привличане като обвиняем, задържане и т.н., защото този, който е разследван няма право да разпорежда на органа, който го разследва, независимо, че е по-високо в йерархията.
  Точно тази теоретична постановка може сега да послужи като демо версия срещу Гешев
  … ще му повдигнат обвинение, а след това ще могат да го отстранят от длъжността главен прокурор по Чл. 230 от Закона за съдебната власт, който предвижда автоматично след като се повдигне обвинение да могат и да го задържат.
  … ще кажат, че нямаме нужда от нова реформа в прокуратурата, защото има ефективен механизъм за разследване на главния прокурор.
  !Това приплъзване на !истинския, фактически, мафиотски начин, по който се управлява държавата ни и !официалния, по който би трябвало да се управлява, виждаме до какви чудовища могат да доведат … как за няколко часа излиза на преден план задкулисието, колко бързо взема най-важните решения, провежда един блицкриг срещу Гешев и !после започва да наслагва с политически и юридически обяснения да го валидира, за да придобие привидно законова форма…”
  – това може да се случи, ако каскета излезе от сценария на ДпС или страхливия байхуй не осере сцената …

 8. Дано Путин има разум за да не използва ядрени бомби в Украйна а да думне Вашингтон и Лондон.
  толкова е капцитета… както съм казвал и в други коментари… те другите едно нямат… друго не следят… айда дано не си ги мерят…
  Но какъв трябва да си да сложиш такъв комнтар… акое платен ще си отдъхна… ако не е – е*аси м*кта…

 9. Бахмут. Бойци от 21 батальон “Сармат” щурмуват позициите на руските войски и руски войник предпочита самоубийството 18+: https://t.me/rysnya200/6333?single

 10. Помните ли това заглавие?
  Кой още иска да сменя Гешев?

  “Оттук насетне играта се променя – всеки, който поиска оставката на главния прокурор, сам се посочва като съучастник на мафията

  Мисия номер 1 за „добрите сили“ – смяната на Иван Гешев, за малко щеше да се увенчае с успех. Е, не точно през „съдебна реформа“, а с 3 кг. тротилов еквивалент и 5 метра огнен стълб, но те сигурно пак щяха да са щастливи.

  Опитът за атентат срещу главния прокурор и семейството му се оказа неуспешен, само по чудо, показват първоначалните оценки на разследващите.”

  https://tribune.bg/bg/mneniq/koy-oshte-iska-da-smenya-geshe/

 11. Либералец
  15.05.2023 в 16:36

  Въх, как ме подлъгахте да надникна в “аферата” им!
  А досега си мислех, че по-гнусно, слузесто и лепкаво от ПИКльовците нямало…;)

 12. Georgi Nikolov,

  за този “велик” грешник и не само за него, и историята на матушката им рашка и ВСВ почват от съветско-германската война … дума не казва за речта на “бащицата” на народите пред Политбюро преди тайния руски пазарлък с германците авг.1939-та ..
  – днес и каскета беше с вратовръзка с американски флагчета на червен фон
  … евроитлантик до евроатлантика в задунайка
  https://twitter.com/yurukov/status/1409935134124613648

 13. RICOшетниковь,

  всъщност елцин печели изборите 1996г на балотаж срещу 1-вия от 1-рия тур с гласовете на 3-тия – ген.лебед се спазарява за поста президентски съветник по нац.сигурност.
  – в Турция третия на президентските избори има 5-те % , които трябват на 2-рия кандидат за балотажа – НО за този трети трябва да се има на ум, че е кандидат на науките на московския институт за международни отношения и е член и на валдайския клуб, от където ноември мин година хуйло плашеше с ядрените си бомби
  … а положението в Турция не е по добро от това тук и не без руска помощ и президентските избори няма да променят полит. климат там

 14. @よ
  15.05.2023 в 21:01
  Когато не се учи “матчаст”, в случая, “Ледоразбиваччът” е “приемливо” да се греши дълбоко. Именно Виктор Суворов пръв на планетата обявява, че на тайното заседание на Политбюро на 18 август 1939г. е взето решението за сключване на съветско-германския пакт за ненападение с което се “отварят шлюзовете на ВСВ”.
  Четете класиците!

 15. Georgi Nikolov,

  не се учи “матчаст”, в случая, “Ледоразбиваччът” и с “приемливото” говорене/писане без контекст се греши не просто дълбоко – разпарчотва се картина …
  Пример:
  Здраствуйте наша татяна за каскета на цацата за чайката:
  ”не е за тази работа, която кукловодите са му отредили, защото милиционерът е установка. Това е психопрофил, емоционална, физическа, интелектуална и психическа даденост, която е пригодена за дадени места и е много ефективна..”- така е селектиран не само и банкянския милиционер, но и льотчика … дончева2в1 ни светна, че гешефт не става за правосъдие: „в съдебната система има проблем, който се задълбочава от няколко години, а сега наблюдаваме малка своеобразна кулминация”
  … и реZидента е за ПрезиденТ, точно колкото СИКджията за демократ и европеиско развитие – медийни държавници от калъпа ДС-КГБ

 16. Либералец,

  в Украина климата се промени …
  – “Воздушная тревога начала расползаться с юга на север в 01:56 ночи. К 02:08 “покраснели” центральные и южные области на запад и восток. 02:56 и дальше. Взрывы в Киеве и пригороде, почти канонада; ПВО работает почти в режиме пулемета.
  Россия атаковала Украину 18 ракетами, шесть из которых Х-47 “Кинжал”. Государственные объекты в приоритете РФ. Атака была исключительной по своей плотности. ПВО сбила все – прошел мелком дожде обломков…(16.05, 06:10)”
  – ”Най-лошото е блатната растителност да покрие дупката след хвърления във водата камък(Д.Смилов/dw,16.05)”
  – геноцид, корупция/предателство, пропаганда – трите стълба на руския колониализъм

 17. @よ
  16.05.2023 в 09:58
  Де го чтукаш, де се пука. “Никой не може да обхване необхватното” Кузма Прутков. Като не може (причини бол) да се даде заден ход има и друг елегантен начин да не се задълбочи излагацията. “Артистично” разсейване.
  Аз съм дотук.

 18. Georgi Nikolov,

  можеше да напиша, че не е достатъчно да прочетеш “Ледоразбирачът”, ако пишете за геройството на БЕЛия лебед на приднестровието – асоциацията с права лопата е след9-то септемврийска и съвсем не е артистична – ако не си го чел можеш да прииемеш казаното от “великия”грешник за чиста монета – коментарът ми беше просто допълващ … а песничката за добре хранената мишка , всъщност е за котката – коментирът на баба ми за изучавания след 1944-та разказ “Андрешко” беше: ‘блато им трябва на комунистите – не държава’ – това , в нейния до 9-то септ. контекст … “артистично” разсейване

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.