Вова отново се закопа сам с опит да рие в историята

 

Един пропаганден автогол на Путлер премина с незаслужено малко внимание през нашите медии ( изключенията потвърждават правилото).

Става дума за безспорно документирания гаф, показан безкритично от контролираните от властта телевизии в московията. Както няколко пъти съм писал-Вова рие, на гърба му пада- както пред българите ( нормалните, а не рашизоидните) с онзи “бисер” за кирилицата от “македонските земи”.

Председателят на Конституционния съд Валерий Зоркин се подмаза на Путлер на 23 май след церемония по награждаване в Кремъл. Донесе му френска карта от ХVII век, в която не била посочена Украйна. Европейците не са смятали Украйна за отделна територия през ХVII век, радостно изчурулика чиновникът относно копието на картата, правена за крал Людовик ХIV от френския картограф Гийом Сансон.

 

 

 

 

 

Всъщност на картата Крим не е част от московията ( наречена Русия едва през 1722 г. от Петър Първи). Кримското ханство води войни с московците като васал на османците. Земите, където векове по-късно се появява Петербург, принадлежат по онова време на Швеция. Самата Украйна е отбелязана с големи букви като “Украйна, държава на казаци” ( Ukraine pays des cosaques), която е била част от могъщата Реч Посполита.

Путлер, подведен в своето предубедено невежество от също толкова невежия си слуга, доволно се съгласява с раболепната констатация на Зоркин, според когото най-главното е, че картата е правена от французи, а не от “нас”. “ Да, на картата са отбелязали това, което съществува в живота, на земята”, дълбокомислено обобщава Путлер, от което следва следното: няма Русия, няма Петербург, но има Украйна…    

Гафът, колкото и да се опитват да го замазват чрез отказ от акцентиране върху него в рашистките медии, обиколи европейските телевизии. “ И заради това безумие сега се лее украинска кръв”, обобщиха в един германски телевизионен канал.

Най-жалкото в тази жалка картинка е фактът, че безпрекословното подчинение на медиите в московията изигра лоша шега на своя вожд. При малко по-критично отношение те можеха да го “цензурират”, но никой не посмя да се усъмни в “мъдростта” на Путлер, опровергана нагледно от въпросната карта.

НА СНИМКАТА: Путлер  сам в кабинета си, което в немската социална мрежа е определено подигравателно като “Путин на среща на Г-1 в Москва…”

4 мнения за “Вова отново се закопа сам с опит да рие в историята”

 1. Школьников в Казани учат «зиговать». Отказавшимся советуют покинуть РФ
  Как се обучава Путлер Югенд

 2. Когато се коментира клиента на МНС в Хага винаги трябва да се има ИЗпредвид, оценъчното съждение на Трайчо Трайков: “Не познавам която и да е публична личност на планетата която да лъже повече от пут.ин.” На всичкото отгоре, сам си вЕрва.
  Онзи ден плесна, със светнали миши очи, фантасмагория достойна за барон Мюнхаузен.
  Как се запознал със старши офицер, латвиец по произход, роден в Казан ама с пропаднал глас. Причината. В бригадата която служил бил заместник-командир. Шефът му бил приятел, па укрите го убили (едно на ръка, че това е новина която никоя уважаваща себе си медия няма да пропусне), па той поел командването и 4 (четири) дни не бил спал и оттам не може да рапортува както се следва на главнокомандващия. Пак как не се намери един z-военкор да прояви нормален журналистически интерес и да го изтипоса по федералните канали на Педерацията този “герой нашего времени”(СВО).
  Рашките все са имали психита, било то царе, генсекове и сега президенти ама тоя ги туря сите в джоба си.
  ШАЛТЕРА!

 3. Това трябва да се лее по всички бг тв, но знаем, че няма. За съжаление, русоробите са доста.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.