(Не)скромният ми съвет е: правете като мен, не си променяйте говоренето и тезите според аудиторията

Още веднъж декларирам, че е неморално-незаконно да се стъпва на неморално-незаконен ак(т), за да се брани законността, както от няколко дни правят всички атакуващи възможността да се отнеме най-после цялата власт, узурпираната на практика от години от страна на тов. Радев. Да градиш като законни претенциите си на пазител на закона върху незаконния ак(т) е най-малкото шизофренично. 

Това е престъпление-като купуването и продаването на души с престъпни наклонности да се продават под благовидния предлог да бъде защитавана демокрацията от онова, което се говори ( забележете-говори, а не прави!) от политици извън публичността. 

Онези, които се възползват от незаконния ак(т), поощряват на практика всички кандидати да очернят врага по същия начин. Иначе казано, легитимирането на незаконния ак(т) с шпионирането на съпартийците си с цел да бъдат унищожени ще се превърне в прецедент, в Casus belli за всеки бъдещ желаещ да си отмъщава на съмишлениците с калташкия номер да ги записва тайно за явна употреба след това.  

Отказът от употребата на незаконния ак(т) има смисъла на превенция в това отношение.

След като се повторих, потретих и почетвъртих с тази позиция, се надявам да няма съмнение какво е моето мнение. Ето защо ще си позволя рядката нескромност да дам пример от гледна точка на личния си опит.

Никога не пиша и говоря различни неща в зависимост от аудиторията. Да, знам “никога не казвай никога”, може пък и да е имало някакво изключение, каквото не помня. Важното е, че за мен това е въпрос на принцип, който следвам от доста десетилетия.

Ако днес бъде публикувана цялата ми (електронна) поща за всичките години, когато съм поддържал кореспонденция, ще се види, че и в частни съобщения съм писал същото, каквото пиша в блога си или говоря пред медиите и на митингите, когато ми дадат думата. 

НА СНИМКАТА:  Организаторите ми дадоха думата на вчерашния митинг в подкрепа на парламентарната демокрация, застрашена от пълзяща рашизация и радевизация. Кой не е чул какво съм рекъл (мегафонът не можеше да озвучи площада и се чуваше само в непосредствена близост) какво съм казал, не е загубил нищо: пиша го всеки ден тук.

 

 

 

 

Поддържам тезите си и в импровизираните разговори по улиците, когато ме спират хората-някои с добри намерения ( огромната част), но други със заплахи и обиди. Имал съм случаи на ръба на конфуза, когато чужди дипломати са показвали неудобство от откровеното ми споделяне (какво мисля за властта) и в такива ситуации винаги съм ги успокоявал, че…не им казва нищо ново и различно от онова, което пиша и говоря публично (не са длъжни да го знаят и да правят сравнение). 

Може да се види някому пресилено, нереалистично и дори откровена лъжа ( защото някои хора често съдят по себе си, уви), но тази линия на поведение поддържам още от времето на комунизма. На репликата “ това не е за телефона” още тогава винаги отговарях иронично “ напротив, нека чуят какво говоря, ще им бъде полезно”).

Ако някому се струва нескромен намекът ми “правете като мен”, спокойно може да се направи, че не е разбрал. Ще го разбера. 

Различието прави силата (в една демокрация), стига да не води до екстремни сблъсъци (на мнения, водещи до нападения).

 

24 мнения за “(Не)скромният ми съвет е: правете като мен, не си променяйте говоренето и тезите според аудиторията”

 1. *Ако днес бъде публикувана цялата ми (електронна) поща за всичките години, когато съм поддържал кореспонденция, ще се види, че и в частни съобщения съм писал същото, каквото пиша в блога си или говоря пред медиите и на митингите, когато ми дадат думата. *
  Изцяло потвърждавам верността на цитата. Нула отклонение.
  Кой разбал-разбрал.

 2. Г-н Инджев,
  Не съм съвсем съгласен че не може да се базираме на неморален/незаконен акт.
  В противен случай действаме като Прокуратурата която търси този дето е направил записа (щото било незаконно) вместо да разследва информацията в записа която дава индикации за престъпления.
  Има много примери от миналото когато ние приемахме за истина информацията от записи които никой не знае как са правени.
  В изтеклите записи на заседанието на ПП има някои неща които не са съвсем приемливи.
  До известна степен аз съм благодарен за тези записи защото хвърлят светлина за това как оперира този субект който уж ще ни променя.
  И понеже правите добър призив за непроменяне на говоренето/тезите според аудиторията ще кажа следното – По едно време бяха изтекли записи от консултации на ДБ от които стана ясно че няма голяма разлика между говоренето на Христо Иванов и ДБ пред и зад камери.
  Днес е видно че не можем да кажем същото за КП и сие.
  КП е уж в коалиция с ДБ а е видно че няма добро мнение за тях.

  Сега, относно събитията от последните ден/два.
  Циркът е пълен и не разбирам как тези от ДБ не се усещат че ги разиграват.
  Или може би и те не са това за което се представят?
  През 2020-та, Борисов бе лошият, Гешев превърна Радев в жертва, Радев оглави протеста (чрез триото) и Борисов бе изпран. Последният няколко седмици се криеше из Балкана и не смееше да се мерне сред хората. В крайна сметка го изпраха и започна отново да мирише свежо а не на шумкар.
  Сега участниците са същите но ролите са малко разменени.
  Целта на днешните ченгеджийски номера е Борисов отново да бъде изпран както през 2020 тъй като е изолиран и отслабен а и трябва да бъде решен проблема с големият брой гласове за ПП-ДБ.
  За целта атаката е по два фронта – (1) този път Борисов е изкаран жертва на политическо преследване от страна на главният прокурор и (2) Радев изостря риториката за да бъдат пришпорени ПП-ДБ към правителство с ГЕРБ и да ни “спасяват” от Радев.
  За да няма съмнения по точка (1) ни се спретна малко театър с “атентат” срещу Гешев, последван от малко записи, пресконференции, напрежение в Прокуратурата и какво ли още не.
  Целта на тази Гешева атака е привържениците на ГЕРБ да преглътнат съюз с ПП-ДБ за да може да се борят срещу лошият Гешев.
  Атанас Атанасов от ДБ вече излиза да брани едва ли не Борисов по казуса Барселонагейт – ти да видиш!
  В един момент съставянето на правителство е от жизнено важно значение за страната.. независимо че ще го правим с най-корумпираният политик от последните десетилетия!
  На предните президентски избори тези от ПП-ДБ ни агитираха да сме с Радев срещу Борисов а сега сме на 180 градуса – с Борисов срещу Радев! Шизофренията е пълна!
  Не знам кой ги пише сценариите но ми идват малко в повече.
  Почвам наистина да си мисля дали Борисов не си е отгледал и опозиция.
  “Хляб и зрелища” – римляните пасти да ядат.

  Изявленията на Атанасов може би са индикация за “принципната” им позиция ако се стигне до гласуване на Борисовият имунитет в НС.
  Което е доста тъжно разбира се при положение че от БСП и ИТН вече категорично са заявили че ще гласуват против имунитета на Борисов докато Атанасов дава уклончиви отговори.

  Това което казвам по-горе е че според мен в България продължават да върлуват про-руски кланове които ни правят на глупаци с драмите си.
  И съм песимист за излизане от ситуацията понеже не виждам сили които категорично да назовават проблемите с истинските им имена. Тук изключвам БОЕЦ.

 3. За съжаление, вчера закъснях за протестния митинг с искане за импийчмънт на пРезидента, видях само опашката на изтеглящата се към НС протестна колона. Някои от протестиращите граждани, преди да си тръгнат от площада, закачиха по решетките и дърветата около президентството личните си послания (в A-4 формат) към жалкия измекяр. Един постер много ми хареса:

  “Руски ли са службите за сигурност на България?
  Какви да са, след като ги е назначил руският Резидент Радев?
  РУСКИ СА !!!”

 4. Очевидно, целта на крепостния колхозник Радев и кремълските му господари е на всяка цена да продължи да управлява със служебното СИ правителство поне до местните избори, защото подготвя свой политически проект с участието на успешни кметове на ГЕРБ и със съучастието на “Възраждане”, БСП, както и с партии на местни (русофилски) мутри.
  Нали помните, че наскоро даже се опита да прокара, чрез медийни изяви на съветника си Александър Маринов, “екзотичната”, както се изрази съветникът му, идея, парламентът да гласувал служебното му правителство да стане редовно?! 🙂
  Затова е толкова изнервен тия дни Клепоухия, защото сформирането на РЕДОВНО правителство, излъчено от българския парламент, би провалило лелеяните му мечти: България да стане президентска република, да напусне ЕС и НАТО и той, за тази “услуга” на господарите си в Кремъл, да остане доживотен нейн президент или поне премиер!
  Хитро го е замислил крепостният колхозник, нещо като “спецоперацията” на патрона си, използва като инструмент прокуратурата и като оръжие лумпените на кокошкаря Шивиков, ама няма да стане! 🙂
  Защото нито Борисов, макар и да претендира за вожд на простите, не е чак толкова прост, че да му “подаде за дузпа” като се откаже от имунитета си, нито ПП-ДБ с ген. Атанас Атанасов и “харвардите”, заради “чистофайничество” или партиен егоизъм, ще провалят сформирането на редовно правителство!
  Правителство на евроатлантическа България ще има!
  Ако може утре, че българите вече нямат нерви! Вмирисахме се всички на руски кенеф! Западът бърчи и запушва нос! Има толкова ченгеджийска мерзост и прокремълски екскременти за изриване! Изгубихме толкова време, вече дишаме и праха на румънците!

 5. Към Георги Харизанов:

  Г-н Харизанов, след дълго отсъствие пак сте тук и пак нещо не сте разбрал от кратката ми реплика. Не обичам да обяснявам очевидното (изкривявайки смисъла на написаното от мен), но все пак да повторя специално като за Вас:преднамереното записване на съмишленици (това не са сересета и прочее законни или не записи) с цел да бъдат удавени своите (до този момент) хора е подлост,злоупотреба с доверие, която не трябва да бъде легитимирана.
  Но който иска чрез ексременти да печели дивиденти-прав му път. Не мога да попреча.

 6. ГЕРБ са във втори и трети нокдаун ! Дали Денков, Петков, Атанасов и Иванов почнат пак да шикалкавят и правят отстъпки в името на собствените си тънки коалиционни сметки, политическа импотентност и самолюбие . Както и за това, че Украйна с кръвта на стотици хиляди човешки животи и над девет милиона емигранти ни ги поднася на тепсия. Та ако допуснат някой друг в правителството освен кумичката на Йозев Дол- Неделчева…проклети да са….

 7. “В крайна сметка го изпраха и започна отново да мирише свежо а не на шумкар.”

  В това ли искате да ни убедите, г-н. Харизанов – няма как да стане!

 8. Чух по радиото, че вчера е имало протест срещу Радев с плакати “Тук не е Москва” и “Оставка”, а днес ще има контрапротест в подкрепа на Радев. Интересно дали ще носят плакати “Тук е Москва” и “Трети мандат за Радев”?

 9. Г-н Харизанов,

  С 64 от 240 депутати – ТОЛКОВА!
  С не повече от 1,5% от медиите, които споделят политическите ви идеи и ги довеждат до населението – ТОЛКОВА!
  Който разбрал – разбрал.

  Няколко пъти си позволих да напиша тук, че при чудовищната медийна и институционална преса срещу единствената истински Европейска Коалиция, която тече от година и повече, резултатът 64 депутата бе напълно ПРИЛИЧЕН!
  Но на Кукловодите на уродливото Статукво мира не им дава тази бройка! Въртят, сучат, както виждате, целта им е да “свият” нашите депутати до около и под 40!
  Който разбрал, разбрал!
  РР, ББ, КК, ИГ пърдят в едно гърне, образно казано! Само диаметърът на седалото, пак образно казано, при сядането е различен при различните “потребители”! В зависимост от отпечатъка на политическата им анатомия..

  ВСИЧКИ субекти без ПП-ДБ са достатъчно окаляни и зависими, от едно място!
  Търсете подкрепа и сила в гражданското общество, само там ми е надеждата!
  Дано и там не започнат да инфилтрират “борци за реформи, правосъдие, и против статуквото”, но имайте впредвид, че има гнусни человечета, подготвЯни и за това!

 10. @Ivan Androv

  Аз мисля, че тоя запис с нищо не променя споразумението между ППДБ и Герб. Ако ГЕРБ настояват за отстъпки, ППДБ могат спокойно да им кажат, че не държат на думата си. Или може би, Герб са платили за тоя запис?! Чули записа и получили катарзис? Айде бе!
  Никакви отстъпки, имаме си споразумение! Ако искат, нека го торпилират. Те ще са виновните.

 11. Към Европейската Коалиция ПП ДБ

  Дръжте здраво фронта! Мислете само за Европейска България! Иде Денят, когато всеки от нас трябва да отговори пред себе си: Готови ли сме да дадем най-милото за нея?

  Денят иде!
  През това време хиляди украински Герои пазят И нас с кръвта си и Живота си!

 12. Към
  Георги Харизанов 💙💛
  31.05.2023 в 12:51:
  Г-н Харизанов, има един друг герберастки политкомисар със същата фамилия, като вашата. Но да оставим това.
  Добре да приемем , че ППДБ и харвардците решат да гласуват за свалянето на имунитета на бокоТИКВАТА. И след това какво става , продължете нататък………….
  Кажете как ще продължи сагата нататък?
  Дали ще спечелят от това ППДБ, а и за формирането на правителство им?
  Гешев е имал много години да арестува Винету, но защо точно сега? Даже миналата година Бойко Рашков го арестува по незаконен начин , защото точно Гешев не искаше да го арестува! Така че кога да повЕрваме на Гешев, сега , или тогава?
  И защо никой не подкрепи Петков тогава, нито кУрвела ниновНаЯ, нито учиндолската мумия, които уж му бяха “коалиционни” партньори?
  Никой не може да каже как да гласуват ППДБ за свалянето на имунитета на бокоТИКВАТА, но аз бих ги посъветвал да изчезнат от залата, и да оставят ГЕРБ и дългогодишните им ортаци от ДПС да се разберат в парламентараната зала , как да го отърват от Гешев! Има и други варианти включващи и ППДБ, но нека те решат какво да правят , защото имат по-точна вътрешна информация за положението в парлаМЕНТА!
  Затова не трябва да говорим инфантилно и дилетантски ,преди да имаме точна вътрешна информация, каквато имат ППДБ!

 13. до Георги Харизанов 💙💛
  31.05.2023 в 12:51

  моля, без да се впрягате особено: малко уточнение на нещо още по-малко, от останалото- добре казано от вас.
  – “Радев оглави протеста (чрез триото)…”
  1/ изказът ви предполага, че ПРОТЕСТЪТ е бил ВЕЧЕ налице, като един кон, а радев го яхва, т.е. ОГЛАВЯВА.
  2/ може да се онагледи, че за да яхне коня, радев стъпва на стол, т.е. постига го чрез “триото”.
  3/ и 1/, и 2/ са НЕВЕРНИ “допущения”, защото събитията бяха не толкова отдавна и го помним + че е отразено в медиите: реален протест НЯМАШЕ, но се появиха БЕЗ ВЪОБЩЕ ДА КРИЯТ ОТКЪДЕ И КАК, И С КАКВИ ПАРИ, и то първо те – “отровното трио”.
  4/ отровни-неотровни, но стана факт, че иницирането на ПРОТЕСТА се случи покрай, около, чрез …отровното трио. / на тях затова им се плащаше от черепа /
  5/сега вече радев яхна коня. вече имаше кон!
  6/ горната хронология не е мое мнение, а реално случилото се в софия.

 14. Xора, какво ви става? Този запис на руди измекярчето, освен че е НЕМОРАЛЕН, е и абсолютно, напълно НЕЗАКОНЕН. Безумието на Задунайския ни Милиционеристан е че въобще го коментираме. Спомня ми за дивите времена на едни миногхъргачки и др. детайли от пейзажа на един бригадир и на един косю дезинформацията, що свалиха едно демократично правителство, тръгнало да ни вади от маЦковската кал. Спомням си и друг подобен – на Надежда Михайлова, дето искаше да “нахрани журналистите”. Явно новите РъБъ милиционери не са научили нищо ново и карат по тертипа на сАвеЦките си бойни друзя. Затуй всичките са на амбразурите. Е, няма да им се получи.

  ПП – Наистина почти нищо не се чуваше с този мегофон, Стопанино. Но ние си знаем главното – забрана на “Възраждане”, импийчмънт на рундю казачока и барем 2-3 осъдени за руZко измекярстване политикани, на първо време де. Респект!

 15. А днес ДПС пак заплашва, че “порочната сватба” между ПП-ДБ и ГЕРБ за формирането на редовно правителство щяла да предизвика нахлуване на българските граждани в парламента! Със сигурност НЯМА да е трудно нахлуването в българския парламент !!!
  Нали при предишния опит за нахлуване на възмутени от “насилственото” ваксиниране “възрожденци” точно преди обявения протест целенасочено демонтираха, (уж заради протести на изкуствоведи от министерството на културата и експерти от “паметниците на културата”) декоративните паравани от ковано желязо, които бяха достатъчно здрави и успешно биха възпрепятствали проникването в сградата на вилнеещите лумпени. Парламентарната охрана беше привлякла две дървени бюра пред стъклената врата на официалния вход като “препятствие” срещу евентуално нахлуване. 🙂
  Хем смешно, хем ПОДОЗРИТЕЛНО за съучастие на службите в организирането на погрома! Същото, характерно, типично за руските служби, организирано ПОРУГАВАНЕ на държавни символи и институции във вражески за Русия държави и публично унижение на неподкупни конгресмени (като Нанси Пелси) се случи в сградата на Капитолия, Конгреса на САЩ, в Македонския парламент, където предплатени “патрэоти” влачиха по пода македонска депутатка, хванали я за косата, нахлуването преди време, през северния вход в парламентарния бюфет на българския парламент, откъдето “възмутените” граждани излязоха победоносно с трофеи: салами, луканки, уиски, водка и т.н., нахлуването в парламента на Черна гора, в Гръцкия парламент, в парламентите на други източноевропейски държави и страни от Западна Европа. Любима руSSка тактика за оказване на натиск (и орезиляване) върху чужди държавни институции!
  Така че да очакваме тези дни нещо подобно отново да се случи и у нас по време на гласуването на редовно правителство!
  А охраната на парламента, този път, може съвсем случайно да “забрави” да заключи стъклените врати на официалния вход на НС! За да улесни “възмутените” граждани!

 16. Г-н Инджев, мисля че добре ви разбрах. Моля за дискусия по същество.

 17. Към Георги Харизанов:

  Именно. Дискусията по същество изисква да се дискутира тезата на автора, а не нейната усукана интерпретация.
  Да си измислиш апендикс към статията и после да спориш с него-това ли е по същество?

 18. Г-н Инджев,

  Не искам да занимавам четящите с дреболии. Под “по същество” имах предвид дискусията да е относно политическите събития. Оценявам работата и саможертвите ви, не съм ви враг, моля не ме нападайте.

 19. Към Георги Харизанов:

  Нямам нищо против дискусията и различното мнение (противно на едни много противни мнения, според които съм длъжен да публикувам ВСЯКАКВИ мнения в личния си блог- макар да няма медия в света,която да публикува ВСЯКАКВИ мнения).
  Но когато виждам изкривяване на онова, което съм написал имам само две възможности: да изтрия коментара като опит да бъда провокиран да се оправдавам за нещо, което не съм написал или да опонирам, както правя в случаите, когато смятам, че опониращият не е злонамерен.

  Имам един навлек от страшно дълго време,който беше обещал наскоро да не ми се натрапва повече (щото не съм го заслужавал като мой читател и коментатор). След въпросното му обещание продължава да ме поучава и задължава да си губя времето да му трия наглите коментари, половината от които са пълни с лични обиди.
  Споменавам последното само защото искам да се знае, че правя разлика между такива клинични случаи и общуването с хора, като Вас (макар да не се надявам въпросният да се трогне и да спре наистина да ме принуждава да чистя нечистотиите, с които ме залива от позицията на самомнението, че съм му длъжен с нещо).

 20. Ще припомня още веднъж казаното от правозащитният адвокат Екемджиев при сашо диков, че в никакъв случай не трябва геройкото да си дава имунитета при това състояние на цялата ни правосъдна система и прокуратура.
  Спомням си, че само преди няколко месеца с бутафорно машинно гласуване беше избрано наново старото ръководство на ВАС!
  За никакво изпиране не може да става дума! Съдебната ни система заедно с прокуратурата нямат необходимото доверие в обществото!

 21. раптър
  31.05.2023 в 16:17

  Благодаря за коментара.
  Ще си позволя да постна два линка относно хронологията на протестите от 2020.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_(2020)

  https://www.facebook.com/gdboec/posts/1752300468271595

  Относно коментарът ви че протести не е имало за да бъдат яхнати.
  Протестите бяха сигурни след Росенец, пачките и кюлчетата.
  Беше просто неизбежно, атмосферата бе нажежена, ДБ щяха да маршируват в София като освободители след Росенец.
  И в този момент Гешев се задейства за да може Радев да е жертва която трябва да защитим.
  Тутакси се появи едно отровно трио.
  Много добре си спомням едно от първите неща които те искаха а именно, отдръпване на ДБ от протестите за да били те “надпартийни”.
  Триото също заглушиха предварително обявеният протест на БОЕЦ.
  А това че намеквате че протестът е бил спонсориран от Черепа е неуважение към усилията и въжделенията на мнозинството протестиращи които най-искрено, ден след ден бяха на площада за да искат справедливост.

 22. RICOшетниковь
  31.05.2023 в 16:16

  Призовавам за въздържане от фамилни асоциации, епитети и т.н. в интерес на дискусията.
  Моето мнение е че ПП-ДБ не бива да прави правителство с ГЕРБ.
  Това че Радев ни “управлява” не е достатъчно силен повод да се отстъпва от основни принципи. Радев вече доста време ни “управлява”, не съм забелязал особено влошаване на про-европейската ни ориентация.
  ПП-ДБ се олицетворяват с антикорупционният си характер.
  Никога преди днешният ден анти-руският елемент в политиките им е бил силно засегнат.
  Винаги даже съм се учудвал защо ДБ не са по-вокални относно руските корени на корупцията в България. Предполагам го правеха за да не отблъснат нормалните леви. А ПП много добре знаем че изпълзяха изпод крилото Радево и силно го подкрепяха на президентските избори независимо от “..ами руски е, чий да е”.
  В един момент обаче ние виждаме един неистов порив от страна на ПП-ДБ да ни спасяват от “руснака” Радев.
  Това за мен е много съмниетелно и не разбирам кое ги кара да се обезличат (това неминуемо ще стане) с това силно желание за правителство с ГЕРБ.
  Представят ни се нещата така сякаш това е единственият възможен ход и трябва да направим компромиси.
  Не мисля че е така. Сега е момента да използват промяната на тона идващ от Гешев и да бъде разнищена веднъж за винаги руската мафия.
  Ако Гешев не е искрен и просто играе то тогава нищо няма да стане и този път.
  Но ПП-ДБ ще се съхранят за следващите избори. В момента в който се прегърнат с Бойко те ще бъдат сериозно отслабени, много хора няма да оценят “компромисите и саможертвите” им.

 23. Да дадем думата на г-н Атанас Чобанов:

 24. Към
  Георги Харизанов 💙💛
  31.05.2023 в 18:43:
  Разбира се! Никой не иска нищо общо с бокоТИКВАТА. Но според вас КОЙ контролира геЙшевь, а ?
  Той е е още по-зависим и от Винету. Същият като руДиХари, който унищожи няколко възможни мандата още от първите избори с ИТНь. И желанията , които имаме обикновено не се осъществяват, а само ни вдетиняват. Мафията също не иска това.
  А и за да ви покажа , колко може да се има “доверие” на геЙшевь ще ви припомня още само един, само един факт свързан с втория път, когато можеше да го арестува по времето на Бойко Рашков, който преди сам да арестува бокоТИКВАТА, беше дал материалите на гейшеФтурата за чувалите от Хемус и поиска защита на свидетелят пълнещ тези чували с пачки, но геЙшевь нарочно бе даде защита на този свидетел и чувалите изчезнаха в посока Дубай . Така че, ППДБ поне могат да ползват бокоТИКВАТА и ГЕРБ, но геЙшевь се клати от други господари , които не искат това.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.