На Райчев му е гадно да има “брак по сметка”-добър знак за положителен обрат в българската политика

„Животът ни е научил, че бракът по сметка е много гадно нещо, не толкова заради последиците, колкото заради самочувствието на двамата партньори. И обезателно (на български – задължително, бел. ИИ) не завършва добре“

Това каза днес Андрей Райчев, главен специалист по аплодиране на гадостите в българската политика. 

 

 

 

 

Сам се похвали, че от три десетилетия е в тази позиция (да ни казва от телевизионния екран в ролята на върховен коментаторски съдник кое е гадно). Само че така е втръснал, че със сигурност постига обратния ефект. Щом на Райчев му е гадно да има правителство, значи се задава най-сетне нещо, което става за консумация в българската политика.

Не знам кой житейски университет е завършил този експерт по гадостите, но след това изявление трябва да му бъде отнета дипломата. Плещи пълни глупости.

Колкото и да ни се иска животът да е нещо друго, той е брак по сметка. Брак между желаното и възможното.

Браковете по любов са също толкова уязвими, ако не и повече. Когато любовта си отиде, както става почти задължително след изпитанията на съжителството, отпада и основанието за брака. 

Не, не е цинично да се признае, че браковете по-сметка са като правило по трайни. Практиката “брак по любов”, т.е. по избор на двойка влюбени, са голяма новост за човечеството.  Откакто то съществува възвишената любов витае предимно в главите на поетите. Едва в разкрепостения 20 век тя се материализира донякъде, но е твърде пресилено да се каже, че започва да доминира. И до днес милиарди хора по света си правят дълго сметката с кого се събират “завинаги”.

Райчев, обаче, както винаги, обича да се изказва като върховен познавач на …всичко. Всъщност дори елементарни неща от живота не са му ясни.

 

 

18 мнения за “На Райчев му е гадно да има “брак по сметка”-добър знак за положителен обрат в българската политика”

 1. Не е съвсем по темата, но както и да е.

  Винаги съм се питал дали този човек няма да онемее, ако му вържат ръцете.

 2. Не исках аз да започвам тази тема , но който не си прави сметкаТА, а? Обикновено този, на КОЙто други му плащат масрафа!
  Да има 4-хилядници в задунайския колониален Бандитустань, но тоя “академичен” лумпенизиран манипулатор вероятно е 4-милионник, най-малкото, за дългогодишната му проZZт(итуиращ)а “кариера” на вечна рублиядска шлюха на путлеронацизма!
  И да , някои се женят, и то по взаимно уважение и……и изгода, да! Но има и шлюхи , които ги използват само като стока, а не за брак, нали! Е , същата “жива” стока е дългогодишната, вечната социопатоститутка – райчевь , не става дори за “бракь” , в смисъл че не става и за скрапь(бракь)!
  Същите “брачни” тъпотии повтори днес и националченгесарската “мачовска” шлюха от МВРО- бай ванЮ каракачаньскиЙ, и той каза днес в БНТ ,пред журналиститутката либЕновь, че ППДБ ще са в “ролята” на булката , а бокоТИКВАТА ще е “ергенът”! И всички се чудят , откъде е това селяндурско “самочувствие” на “мъжкарят” бай ванЮ каракачаньскиЙ, след като тъкмо той и МВРО беше в “коалиция” с бокоТИКВАТА, и то в НЕ в ролята на “булката” , а на личната му проZZт(туиращ)а
  шлюха! НАЛИ!
  И не е много адекватно точно ченгесара – бай ванЮ каракачаньскиЙ да се “подиграва” за булките, след като и неговата дъщеря също е била в “ролята” на булката , нали!
  И как път тоя “мъжага” бай ванЮ каракачаньскиЙ определя, коя е “по-престижната” роля в браковете, тази на “булката” , или тази на “ергенът”??? Подразбира се, че той привилегирова своя зет, а не дъщеря си , след като дискриминира булките, а предпочита “ергените” , нали!
  И при положение, че се изпълнява втория мандат на ППДБ , откъде боковската проZZт(итуиращ)а КОЙалиционна шлюха – бай ванЮ каракачаньскиЙ реши, че ППДБ ще са “булката” , а пък бокоТИКВАТА ще е “ергенът”, а??? Сигурно от личният си “опит” в третото лично правителство на “ергенът” бокоТИКВАТА , през 2017-2021г.?!?
  Идите на “ергенът” ви донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на байХУЙ, одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло ви!

 3. Иво и по най-деликатният въпрос на оста мъж-жена си конгениален.
  А райчев е един дилетант по сите азимути.
  Още по кефлийско е, че не само му се гади а и искрено страда по отиващият се Модел КОЙ.
  The game is over!
  Кой разбрал-разбрал.

 4. Като мъж, който се е женИл по любов, pайчэв ги разбира тънките работи от този живот 🙂
  Eдна управленска коалиция винаги е брак по сметка. Ако политически наблюдател не разбира това, трябва да си смени професията. Отделно на това, и в политиката, както и в живота, браковете по сметка нерядко се оказват стабилни, защото се базират на договори и съвместно формулирани цели, за разлика от браковете по любов.
  Отгоре на всичко опитът ме е научил от нещата, на които на райчэв му е много гадно, на мен да ми е много готино.
  Успех за новото правителство на европейска България! Имате много за наваксване!

 5. Е, като руZки помак разбира ги той браковете по сметка др. андрЭй венцелович райчЭв. “Супругата” му вЭнезия(Виза), прогр. директор на БНР и радио “Нет”, е щерка на ген.-лт. недялков, шеф на ВА “Раковски”, зам.-началник на Ген. щаб на БНА, шеф на РУМНО и политзатворник, демек АБПФК. Дедо му, жора андрейчин: коминтерновец, троцкист, изцибан от САЩ по Закона за шпионажа в прогерманска, саботажна дейност (даже лежи във федералния пандиз в Лийвънуърт) и, of course, “савецкий гражданин”. Баба му: руZка немкиня Илза Карловна Рихтер, също коминтерновка, пeреводчица в ЦК КПСС и Совинформбюро. Мама кира андрейчина-райчев е авторица на българо-руZкия фразеологичен речник или нещо подобно. Папа вЭнцел: кадър на “Раб. дело”, “Софийские новости” и шеф на кор. бюро на “София прес” в маЦква. Другият дедо, йордан райчЭв: даскал в с. Петърница-Плевенско, земеделец от онези, дето са все във властта, от Кимон Георгиев, та чак до ОФ и 09.09.

  И богати са житейските университети на андрюша вЭнцелович – СУ, философия, социология, БАН, Комитет за младежта, „Галъп– България“, „Блек Сий Рама голф ризорт“, “Блек сий Рама бутик”, “Оптимум дата” и още 34 ЕООД, АД и ЕАД, в-к “Сега”, “Жената днес”, “Кухнята” и самата Пресгрупа (чрез братлето си вова райчЭв). Въобще разбирач, наша гордост, знание и сила, и оръжие е андрюша. После се чудим що сме най-бедни в Европа…

 6. Към Емо:

  От дете съм запомнил лафа, че джентълмен е мъж, който може да опише Джина Лоробриджида без помощта на ръцете.

 7. Да започнем да наричаме нещата с истинските им имена!
  Разни така наречени експертчета от времето на прехода – говорещите глави от телевизора не са никакви експерти а рупори на пропагандата!
  Щом русофилистията я боли, значи България е направила правилна стъпка!
  Райчев и русофилистията след руския крайцер!

 8. За мен няма разлика между астрология и социология – някакви статистики-стъкмистики последвани от празнословия с претенции за “обяснения”. Поради тази причина ползвам термина астросоциология.

  Но другаря Райчев е много специален астросоциолог – той успява да стане кум на всеки брак по сметка в българската политика!

 9. И тоя и оня Кольо с брадата беснеят по телевизиите от вчера и онзи ден. Това само показва, че трябва да го има този брак по сметка, след като не може по друг начин!

 10. Всеки спазъм на рубладжиите е тържество на България!(по Аксаков) 🙂

 11. Винаги обичам да се връщам назад във времето и да припомням какво се е говорело. В онзи период между връщането на мандата от Габриел и излизането на записите студиата бяха заляти от “говорещи глави”, които тръбяха, че ББ (ГЕРБ) са “победили”. Въпросният по-специално обобщаваше, че Борисов е “постигнал своето”, “излязал от изолация”, “вече е изпран”. А ППДБ изпаднали в слаба позиция.

  След излизане на записите същите говорещи глави казваха “ППДБ бяха в силна позиция, но с тези записи изпаднаха в по слаба позиция”.

  ПАК, или … Просто разчитаме на късата памет на слушащите.

  Колкото до правителството. Имам подозрения какво ще се опитат Петков и Василев, има го бегло споменато в записите и остана извън раздухваните откъси. Но ме притесняват някои неща. Ентусиазмът им да надделее над нуждата от политическата хитрост, която ще е нужна. И пропагандата срещу тях, най-вече в казионните медии.
  Не саботирането от партиите (ГЕРБ), това вероятно е калкулирано и, според заявката, която споменах, не ги интересува много.
  Че Хартиената коалиция ще саботира законовия процес във всеки възможен момент, е почти сигурно.

 12. Към Николай Колев:

  Многократно съм твърдял, че сред най-големите слабости на българските медии е фактът, че не припомнят предисторията. Особено телевизиите, които разполагат с архив. Насявам се да е случайно, ама не съм много сигурен. Защото не подозирам в глупост колегите си. Най-малкото- така им е по-лесно.
  Да “спестиш” на своя събеседник доказателствата, с които разполагаш срещу него, е все едно съдия да откаже да използва доказателствения материал с цел да оневини подсъдимия.

 13. Към ВиК:

  По-скоро се възползва от правото на втора брачна нощ с булката, което му се предоставя от младоженеца.

 14. А на мене ми се гади, от потомствени рубладжии, като Райчев!

  Паисий Хилендарски

  3-ти юни.
  1773-та година.

  Починал е на 51 години Паисий Хилендарски.

  По поръчка на Русия-вечната българомразка,
  малограмотният Паисий Хилендарски, който не е знаел латински
  и не е чел “Царството на славяните” на Дон Мавро Урбини, в оригинал ,
  Паисий за своята “История славянобългарска” е ползвал руският превод.
  Превърнат в руска имперска доктрина от Петър Първи и Екатерина Велика.

  Важна подробност е, че руската поръчката за “История славянобългарска”
  Паисий не е написал в българския Зографси манастир в Атон,
  а в сръбския Хилендарски манастир.

  И днес все още,
  чрез учебници, медии и “експерти”-петоколонници
  измислените славяни,
  продължават да държат в хипнотичната си пригръдка
  много българи.
  А от славянството, до русофилството и националното предателство
  разстоянието е много малко.

  Нагледен пример е руският резидент
  президентът Радев.
  Троянският кон в ЕС и в НАТО
  на фашиста Путлер.

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!
  Могъщите САЩ и непобедимият НАТО са гарант за свободата ни!

 15. Към Видьо Видев,
  Не мога да се съглася нито с ентусиазма, нито с историческата ви коректност. Паисий ясно съзнава българския си произход, ясно разpoзнава различните народи, нещо повече, той различава русите от московците.
  Един обикновен монах е бил само изпълнител на волята на йереите на църквата по онова време. По него време няма българска църква, само Вселенска патриаршия, Охридска архиепископия, Печка патриаршия. Последните две са закрити в 66-67год.

 16. Другаря Райчев да провери световната статистика, преди да се самоизлага публично като руzка проститутка. Най-дълготрайни са браковете по сметка. На второ място са браковете по любов.

 17. П.П. Чудя се, ако “бракът” беше по любоФь, дали рублоядска путлерастка шлюха райчевь щеше да е “доволен” от това?????

 18. Николай Колев
  03.06.2023 в 21:48
  1.Нямало е тогава българска църква, но е имало в Атон български манастир, който не е Хилендарския, а Зографския, нали?
  2.Паисиевата история няма никаква научна стойност, а единствено е пропаганда на руската имперска славянска доктрина, нали?
  3.Много по-стойностна е историята за българите от Петър Богдан Бакшев, написана 100 години преди паисиевата, но и до днес е неглижирана, нали?
  4. Дори и тази година официално чествахме българската писменост и СЛАВЯНСКАТА култура.Когато вече и децата знаят, че славянството е руска имперска измислица, нали?.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.