“Суровакан” ли е сурово Суровикин

Слухове, свързани с отсъствието от публичното пространство на рашистки “знаменитости” от висшите етажи на властта, често подхлъзват местната и международната публика да си направят погрешни изводи. След което главният фокусник нарежда слуховете да бъдат опровергани. Изпраща пред публиката “мистериозно изчезналия” от сцената на фокусите свой асистент.

Рашисткият вариант на “тука има, тука нема” по начало беше разигран в Крим през март 2014 г.. Царят излъга с императорски размах, че полуостровът е завладян от някакви ентусиазирани доброволци. 

Путлер заяви тогава напълно сериозно, че всеки може да си купи във “военторга” униформи ( излиза и респективно кораби, самолети и прочее атрибути на рашистката окупация, които нямаше как да бъдат скрити и представени без “опознавателни знаци”, както рашистките пешаци). 

Фразата му “ их там нет” се превърна в нарицателно за лъжа относно “ихтамнетите” – още повече, че той похвали самодоволно само месец по-късно доблестните ( според него) руски “освободители” на полуострова (и не с половин уста, а в прав текст).

Дали и сега не разиграват подобен театър?

Самият Путлер обича да изчезва и да се появява сякаш е нормално да го е нямало дълго, наслаждавайки се на ефекта от провалените догадки какво може да му се е случило. 

Нашичката нашистка Соня Момчилова,  отговорничка за регулацията в медиите, спомена два пъти този негов фокус в свое интервю за “Контракоментар” на Асен Генов. Посочи като пример за фалшива новина именно периодичните твърдения за разболяване на Путлер или пък че имал двойник. 

Така работи тук контраофанзивата на рашизма, единствената успешна специална операция на на Руската федерация. 

Царят Путлер вече удостои с появата си поданиците. Успя да ги озадачи с преиграването си, посещавайки вчера Дагестан, където целува пред казионни камери дечица, сякаш изобщо не му пари под краката след най-сериозната криза в доминираната от него държава. 

След това на сцената, макар и на видеозапис със съмнителна актуалност, дефилира и министърът на отбраната Сергей Шойгу, чието отстраняване беше изтъкнато от Пригожин като причина за похода му към Москва.

Заподозрени като “репресирани” висши велможи обаче остават извън този фокус до момента двама ключови генерали от армията. Единият е началникът на генералния щаб Герасимов. Другият е по-знаменит и от него.

Генерал Суровикин, с гръмкото прозвище “Армагедон”. Получи го в Сирия, където громеше слабо въоръжени туземни противници на др. президент Башар Асад, които бяха лесна мишена за руските ВВС в полупустинната страна.

Суровикин беше изпратен за известно време след това да се разправи и с украинците, но удари на камък. Това не са му сирийските мъченици.

Отзоваха го, но същевременно продължава на хартия да е командващ Военно космическите сили ( ВКС).

Сега тази важна, направо космическа фигура, е в окото на бурята (от спекулации). Бил изчезнал (колко познато!). 

“Ню Йорк таймс написа”, че е знаел за похода на Пригожин. Лондоскят “Файненшъл таймс” разви тезата. Написа, че е арестуван.

Дали американците и британците са се хванали на поредната руска дезинформация, най-силното оръжие на режима? 

Напрежението в този филм нараства. Кремъл препраща въпросите за това какво става със суровия Суровикин към министереството на отбраната. Оттам мълчат. Дъщеря му е цитирана да казва, че всичко е наред с татко й. Ходел на робата, както обикновено ( но не го показват как бачка!?).

Мистерия за отвличане на вниманието? Или суровия Суровикив наистина е “суровакан”?

Трябва да се въоръжим с малко търпение. Твърде много ни лъгаха рашистите. Лъгаха поотделно и вкупом от царя до пъдаря в държавата. Лъготеха, че щяло да бъде лудост да нахлуят в Украйна. Помните ли?

Хайде да не бързаме да се съгласяваме за нерадостната съдба на др. “Армагедон”. Вероятността да натрият носа на “спекулантите” чрез негова внезапна поява пред доверчивата публика никак не е за пренебрегване. 

Но дори и да се случи обрат ( обратното, т.е. слуховете този път да се потвърдят), общата картина си остава мрачна. Този път за царството на мрака.

 

 

10 мнения за ““Суровакан” ли е сурово Суровикин”

 1. Доколкото помня, “ихтамнет” беше свързана с Вагнер и беше случка в Сирия, край дейр аз зор, когато американците разпиляха бандитите, тръгнали да завладяват (по поръчка на сирийски олигарх) петролно поле.
  Относно Суровикин, той е бил “почетен член на Вагнер” и за мен арестът му е реалност. Изглеждаше ми леко иронично, когато руски анализатор преди 2-3 години коментира случващото се, че “усещането е като СССР 1937, но е все още само април”. Все пак през тогава започва и чистката сред военните. (Тухачевски)

 2. Готвача го пратиха на друг обект (за сега) и Царот требе известно време да го руча сурав(икин), докато други 40 разбойника не го бутнат самия него в тенджерата да го сготвят.

 3. СураАвикинь не е дори льотчик, а е отдавнашен лакей , кръвожаден и безмилостен службогонец . Той е известен още от времето на преврата срещу Горбачов, когато е един от малкото военни, които откриват огън срещу протестиращите демонстранти срещу кагебистката хунта , и убива и прегазва няколко от тях!
  Още от тогава му се носи “славата” на безмилостен изпълнител на заповедите на командирите му.
  И след това продължава кървавата и престъпната му “военна” “кариера” , и чак до Сирия и Украйна! Не случайно тримата престъпни бандита и психопата – сураАвикинь, Пригожинь и Хуйло са са си “допаднали” според “манталитета” им. И тримата са не само престъпници, а са и военни престъпници от всичките войни от Чечня до днес.

 4. Джуджето е въплътен Вампир, пратен да завладее първо Русия а после през Украйна да влезе в Европа. Веднъж вече разединените европейци пуснаха отоманските главорези в сърцето си и последваха 500 години терор и робство. Великият град, построен от първия християнски император Константин, потъна завинаги.
  Тази грешка никога повече не трябва да се повтаря. Тези, които сега казват, “Не давайте оръжие на Украйна” са същите като преди, които разединиха Европа и позволиха заробването на половината и население.
  Румен Радев, Корнелия, Костадин и т.н. са невежи и безотговорни политици, които не осъзнават огромната глупост на действията и привързаностите си.
  Какво каза Радев? Да не въвличаме България във Войната. Не Господине, когато огъня гори в двора на съседа ти и не му помогнеш, мислиш ли че няма да стигне и до теб??? Или предлагаш да станем част от Руската империя а младежите на България да бъдат превърнати в Орки и хвърлени във Войната на Путин срещу Европа?? Защото точно това ще се случи, когато Путин влезе в Украйна. Защо не спреш да лъжеш хората с фалшивото си “миролюбие” и не им кажеш Истината?? Путин воюва в Украйна само по една причина. Защото Украинския народ избра Европейската култура и ценности. И какво означава това?? Че Путин мрази Европа и желае нейното поробване, както е поробен и руския народ и превърнат в пушечно месо, да задоволява страстите на едно одъртяло, злобно Джудже!! Защо не прати дъщеря си на фронта, както праща синовете и дъщерите на сънародниците си? Нека руските олигарси пратят децата си в огъня и после, като ги погребат да идат и те да умрат там за “идеалите” си. Защо все искате чуждите деца да умират а вашите, да си ходят по Омразната Европа и Сащ и да тънат в разкош и скъпи удоволствия???
  Тези, които подкрепят инвазията на Путин и не желаят да му се противопоставят, сами себе си поставят в ролята на Слуги и Ратаи на един Обезумял Вампир, въплътил се в тялото на Джуджето Путин.
  Много дълго време слушахме неговите лъжи. Той нямаше как да каже, че мрази Европа, защото се страхува от обединения континент и силата на народите му. Единствения му шанс, беше да посее раздор и съмнения, да се представи, като някакъв освободител, за да завладее Европа държава след държава. Румен Радев, Корнелия, Костадин са част от идиотите, които не разбраха това и станаха негови слуги. Лошо Радев, лошо!! Историята ще те запомни, като идиот, подкрепил пълчищата на Ада!!! Не бих желал, да съм на мястото на внуците и правнуците ти. Ти си Позор!!!

 5. „ихтамнет“ се появи в Украина след пресконференция за Крим през март 2014 г. , на която хуйло лъже, че “российских солдат там нет”
  – ноем.2014 г. на призива за изтегляне на войските от Украйна хуйло пак казва, че “к сожалению, это невозможно сделать, потому что нас там нет”
  Външни видео файлове
  – апр.2015 г. отговаряйки на въпрос за участието на руски войски във войната в Донбас , официално хуйло изцепва : “говорю вам прямо и определённо: российских войск на Украине нет”
  2018 на страницата си външното министерство обяви:” начнем отмечать хэштегом #ИхТамНет свидетельства проявления ксенофобии и неонацизма на Украине”
  … в интернет е качен доклада “Путин. Война” на Борис Немцов:
  “Я придумал, что делать. Надо написать доклад “Путин. Война”, издать его огромным тиражом и раздавать на улицах. Расскажем, как Путин развязал эту войну. Только так мы победим пропаганду” – https://tsn.ua/special-projects/nemtsov/

 6. – BBC : “Вагнер” вербува бойци в цяла русия за Украйна.Журналисти са прозвънили десетки номера на центрове за набиране на хора.Всички са потвърдили, че подписват договори с ЧВК “Вагнер”, а не с МО на рф-то – https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj17UOtMsNMxWmCuY3668Ryzc-PN0zHQYsIoUboutqw5NS3UFZGplKno-bduoSfUVgD3ptAx9_KZ_JWuFtI2MaN-c3VLmJ1HPgvm1kAcNfhfVqhhjanPEYhLhSKo41Ia4KmfQJEobR_6dlkqft5jHrj4Uznp9lEJstwIVDtEIcQWJwLkXkSayDmQeoYHH0/s976/2.jpg
  – украинското разузнаване съобщи , че орките намаляват на територията на ЗАЕЦ – първите напуснали са тримата от Росатом – украинците, подписали договор с Росатом, са с инструкции да напуснат преди 5 юли – руснаците им препоръчват евакуация в Крим – персоналът, който остава е инструктиран при иZвънредна ситуация да обвинява Украйна
  https://www.youtube.com/shorts/TqJlSNu1rFk

 7. @oyla

  Подписвам се под всяка дума от отвореното ви писмо дo рашиZтката измет.

 8. Уважаеми г-н Инджев, надявам се, че ще приемете една дружеска критика?
  “…където целува пред казионни камери дечица, сякаш изобщо не му пари под краката…”
  В този случай изобщо не може да се говори, че му пари под краката, защото – както знаем от “военкорите”, стояли по една седмица в изолация, за да могат да са в една стая с Путин, просто няма начин в Дагестан да е бил истинският Путин. Той се страхува като дявол от тамян да не прихване ковид-19 (факт, който говори за качеството на руската ваксина “спутник-v”!), та просто няма НИКАКЪВ шанс да отиде и да се смеси с тълпата, да ги прегръща, да му крещят и да го обсипват със слюнките си (нещо, което е нормално при такова крещене и пищене, каквото видяхме във видеокадрите).
  Именно преиграването, както и това, че го стори вечерно време, в Дагестан, а не през деня, в Москва, където вероятно гражданите щяха да се усъмнят, че пред тях е Путин, а някои можеха – като във вица, който разказахте преди ден-два – да го почнат… доказва, че това не е Путин.

 9. ГРУ показа на ФСБ как се прави блицкриг, след това се предислоцира в Беларус, където да си доизгради проекта, извод от досегашното приложение на Доктрината Герасимов.

  Проектът им бих нарекъл ЦЕР, Централно Европейска Република, сегашна Беларус. Ядрена държава вече, със собствена елитна военна част, актуална, брутална и иновативна. И, разбира се, помпа за пари. Това е работещ бизнес проект, а не ” те се сражаваха за родината” , като концепцията на Герасимов.

  Първите реакции на Полша са, че поискаха тактическо ядрено оръжие.
  И втвърдяване на тона с Беларус.

  А, да не забравя- южното ни черноморие беше почти изкупено. Параноя, нали?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.