България продава на Украйна стока за милиарди със съветски произход, Украйна помага на евроатлантизма в България

ОБНОВЕНА в 16.05 ч.

 

 

 

 

СНИМКА: Правителствената пресслужба

Ако не бяхме научили от германска медия с близо година закъснение, а след това не беше потвърдено от страна на Киев, че българските военни продажби за украинската армия буквално са спасили Украйна в началото на рашистката агресия, днес можехме да определим като неразбираемо чудо посещението на Зеленски в София.

Зеленски. Никой средно грамотен човек в Европа, че и по други континенти,няма нужда от пояснение. Достатъчно е да споменeш Зеленски. Разбира се, отношението към него може да е различно, но Зеленски за малко повече от година се превърна от един от много държавни лидери в самостоятелна величина. Превърна се в световен лидер колкото това и да се зловиди на рашистите и техните подобия у нас, например.

Стратегически важната за оцеляването на Украйна под рашистки натиск Полша , а след това и Молдова, статегически най-слабото звено в разпадналата се европейска част на съветската империя, което се смята за най-застрашено да се превърне в следваща мишена на Путлеризма, са двете страни от региона, посещавани досега от Зеленски. Влизаме по този начин в тройката на държавите от региона, към които той проявява специално (добро) отношение.

Това е ориентир за всички други съзнически и дори за недружелюбните спрямо нас държави. Ще го кажа иначе с пълното съзнание, че ще вбеся рашистите у нас и ще им дам шанс да ме обвинят в “страшния грях” да откроявам Зеленски със суперлативи: той направо ни прави услуга. 

Замислете се, една Румъния, която е далеч по-напред от България по своята готовност за сътрудничество със съюзниците от НАТО, а отгоре на всичко е и териториално буквално на фронта на войната в Украйна, би изглеждала като разбираем, ако не и по-логичен избор за балканска премиера на Зеленски. И въпреки това той избира България.

Защо? Най-добре е той сам да го каже . Но основните параметри са известни, като един от тях е “чисто нов” елемент от двустранния интерес: очертаващата се сделка с двата руски ядрени реактора на трупчета, нужни на Украйна и ненужни на България, изнасилена групово от московията и нейната пета колона да си ги купи и дори да си плати солена глоба за глупостта да продължава опитите да построи в земетръсния район край Дунава нова ядрена централа от съветски вид.

Ако трябва да обобщя парадокса, истината е, че България ПРОДАВА на Украйна онова, от което тя има нужда и от което печелим не само в паричен еквивалент, но и като се освобождаваме от залежалото рашистко влияние с изтекъл срок на годност и на гадност ( що се отнася до неминуемото бракуване на произведената в СССР и по съветски лиценз съответна наша стока за продан).   

Срещу тези ПРОДАЖБИ Украйна ПОМАГА на България с нещо, който никой друг не би могъл да ни помогне. Няма други луди на света, които биха дали милиарди, общо 5 досега(!), за военна продукция от съветски тип. Няма също и друг купувач за двата ни ядрени реактора, нежеланото дете от съветското изнасилване на страната ни, обречено да старее на склад, но с шанс да бъде осиновено сега от Украйна срещу нови милиарди печалба за държавата ни.

Грубата сметка, много груба по своя цинизъм, но факт, показва ползи от близо 7 милиарда лева за българската хазна от търговията ни с Украйна, провокирана от рашистката инвазия. Няма да е грешно да се каже, отново със съответната доза цинизъм, че сме страната, спечелила най-много от войната, наложена от Путлер в центъра на Европа. Всички други ПОДАРЯВАТ, ние продаваме. За много милиарди.

Ако продължа с това разсъждение, Украйна буквално ни СПАСЯВА по отношение на бойната готовност на нашата авиация с предложението си да ремонтира двигатели на българските изтребители МИГ-29. 

И въпреки всичко тук се намират фанатични последователи на абсурдния култ към враговете на Украйна, които се бият в гърдите, че са най-големите патриоти, мерейки “патриотизма си” с нападки към Украйна и Зеленски. Същите може би са се надявали, че ще получат шанс да заслужат още копейки с някоя типична за тях фашизоидна провокация лице в лице срещу Зеленски в парламента. От тях това може да се очаква с абсолютна сигурност. Не им се получи, май. 

———————————

С най-голям интерес се очакваше срещата ( сблъсъкът) между двамата президенти поради непреодолимото различие в позицията им относно въоръжаването на Украйна. Радев “не разочарова” онези в московията и у нас, които са очаквали той да потвърди съпротивата си срещу предоставянето на оръжия на Киев.

В отговор Зеленски постави на мястото му домакина си Румен Раден с репликата, че трябва да се поставя точката на и, т.е. да се говори истината. А тя е: не става дума за “конфликт”, а за война, поправи той терминологията на Радев при срещата си с него в кабинета му.

След това му изнесе лекция в пряко излъчване от най-големите български телевизии за същността на тази война, изразявайки убеждение, че и българският президент би бил против това страната му бъде ощетена териториално, гражданите на страната да бъдат избивани и прогонвани с милиони. Милионите хора не бягат от “конфликт”, а от “война”, върна се Зеленски на темата за разликата между конфликт и война.

Това беше моментът, когато за пръв чуваме без редакция как Радев се оправдава. Обърна се към Зеленски с призив да обърне внимание, че във встъпителното си слово е употребил (и) думата “война” , която “разбира се е война”. Намекът му беше явно свързан с това, че с употребата на тази забранена в московията дума той се доказва като независим от Путлер.

Забележителното от тази среща беше, че Радев не можеше да я прекъсне по начина, по който командва парада при разговори с български политици. Зеленски взе инициативата след първите си думи и след кратка пауза, разочарова нашенските събеседници, поставени в позицията на безмълвни слушатели, с предложението “мога да продължа”.

И продължи, явно възползвайки се от редкия случай да говори пряко на българите през прякото телевизионно излъчване-нещо, което в една нормална парламентарна демокрация би могъл да направи в парламента. Резултатът от пренасянето на посланието му към българите в кабинета на президента Радев беше, че Зеленски по този начин постигна двоен ефект: избегна провокациите на парламентарно представените борци за още копейки местни рашисти, които нямаше да пропуснат да се проявят отново по обичайния за тях фашизоиден начин в Народното събрание, но в същото време не пропусна да (по)каже в прав текст на българските зрители колко несъстоятелна е “миротворческата” теза на Радев, която изисква от жертвата да се предаде.

20 мнения за “България продава на Украйна стока за милиарди със съветски произход, Украйна помага на евроатлантизма в България”

 1. Мисля че Зеленски е много смел да дойде в България.

 2. Един велик мъж! Мъж, който пише историята на 21 век! Лидер на свободните хора по света!
  Посещение, което поставя България на страната на победителите след цял век катастрофи , московски зависимости и тирания!
  Поздравления за Денков и Мария Габриел!

 3. Володимир Зеленський
  @ZelenskyyUa
  Sofia. Bulgaria 🇧🇬. I will hold substantial talks with Prime Minister Nikolai Denkov, meet with President Rumen Radev, government officials, parliamentarians, politicians, and journalists. Defense support, 🇺🇦 Euro-Atlantic integration, the @NATO
  Summit, security guarantees, and the implementation of the #PeaceFormula.
  12:10 ч. сл.об. · 6.07.2023 г.
  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxLNXPW_hf4w64YweTA3Je5HzUNgbCjGC9wcMD7Iuu1FF44bBBi4gumhMuLI16Uyz0fGurUjCm7haayRLvIOHMMecdqMikxL-ndUc5-mOdyQqGWokOWI_ZNIJZmsidPgKO3LCrLFtHVA4v4loylMzEa0CBLfuqHXpxZ1pv-tpAsVktw_AG1Qfl-I9Azwo/w273-h400/2.jpg

 4. az sam troiancki kon—kania putler v BG ili Ispania da mu daria edin vagon pampersi kupeni s pari (lichna pencia) poluchavane lichno ama de smelost (bunkera e po ciguren)ta imat i smelosta da plashat BG ama i gargite v BG NE CE PLASHAT TA TAKA

 5. резидента избълва всички путински опорки, които са актуални към момента.

  Истинско удоволствие беше да гледам как Зеленски положи както подобава по врата соц-фатмака радев!

 6. Добре дошъл на президент Зеленски💛💙!

  Поздравления за куража да го поканят и посрещнат на г-н Денков и г-жа Габриел!

  А сега, конкретно по темата:

  Абе как е възможно по националната ни телевизия, в такъв ден, да поканят толкова скрити и отявлени путлеристи, вкл. и водещата???

  КАК?

 7. Радев дойде на власт благодарение на т. нар. ефект “Херман”. Наречен на името на Херман Гьоринг. Той най-накратко се състои в това, че на по-първосигналните избиратели се пробутва лесно тезата за храбър, достоен военен летец, който ще постави нещата в ред. Въпреки че в нашия случай той няма нито един боен полет и ние не знаем дали няма да офейка като види дебелия край. Връщайки се към прословутото интервю на г-н Решетков(не Решетников), там той казва буквално как ще пробутат на българите точно такъв човек. Днес се видя повече от ясно, че професията въобще не е гаранция за човек достоен, честен, стойностен, отговорен и др. позитиви. Двама актьори-Рейгън и Зеленски, ще се окажат направо държавници-гиганти, в сравнение с нашия, а и някой други преди него-Гоце примерно. Зеленски изтегли възможно най-късата клечка-страната му бе нападната вероломно от възможно най-злостният враг. Той можеше да избяга примерно. Но не би.

 8. На водещата по бнт доста си личеше пристрастието, прекъсва, сменя темата, като отвори въпросът за другата гледна точка изключих звука.

 9. Комунягите пищят зверски, че с продажбата на двата руски реактора, АЕЦ Белене никога няма да има. Амин.

 10. РЕСПЕКТ И ПОКЛОН!
  НА УКРАИНА – СЛАВА!

 11. Много се радвам да Ви видя при Ризова, но повече щях да се зарадвам, ако Ви бях видяла в НИМ на срещата със Зеленски. Заради всичко, което сте направил през годините, сте един от малцината заслужаващи ръкуване с новия Чърчил.

 12. https://frognews.bg/novini/neveroiaten-zelenski-dostoen-denkov-jalak-jalak-prezrian-radev-reaktsiite-sled-sreshtata-zelenski-radev.html
  Зеленски: ”Заговорихме за това да засилим сътрудничеството в отбранителния сектор. Общата ни сила стана по-голяма…”
  – не ония “лодки и платноходки” в ОБЩОТО ни ”черно море” , защото Зеленски най-добре разбира ПОЛОЖЕНИЕТО тук и войната е за правото ни да НЕ сме “малая русия” – “марионетна държаа”, както 2014г. Немцов казва за Украина(https://www.youtube.com/watch?v=BgXcIHn7uPA)
  … най-близкият съратник и приятел на Немцов – Алфред Кох – за Украина до 2014г. – от 26:46 до 30:25 мин. … и за начина на управление на хуйло – 1:1 с начина на управление в Борисовата ‘малая русия’ след 51:55 мин. ТУК
  https://www.youtube.com/watch?v=shkix-Tl5V0

 13. Наистина, много интересно и знаменателно събитие, и много неща могат да се коментират. Но… но мен отново най-много ме удивяват русоробските коментари у нас, които трябваше (за пореден път) да очернят събитието! Нищо чудно, че все сме на опашката. Явно в България има повече русофили от колкото в русия… Дали е някакъв нестихващ страх от червената мечка? Дали е насаждана с години прогпаганда? Нещо в днк-то ли не ни е наред? Зомбирани ли сме? Не знам… но толкова плява, закани и глупости в един ден по адрес на Зеленски, до сега не бях чел… Но няма как да си върна изгубеното време в четенето им. Казват, че няма свобода на словото у нас, но определено има свободия сред коментиращите по разни сайтове и сайтчета.

  Отделно, искам да кажа още, че даже Цецка Цачева щеше да е по-добър президент от р., който не го припознавам като наш президент! На неговия фон, дори тя! Някои казват, че Зеленски набил канчето на Мунчо, но неговото канче, колкото и да го чука човек, все кухо ще си остане, образно казано…

  И после и реакцията не е за испускане на някой си песков. Явно се изказва като медведев, че вече Украйна, видиш ли, разширила конфликта и щял да обсъждал тази тема с българите. Само бомбите, с които да ни заплаши, че ще ни унищожат за секунди, пропусна да спомене, но предполагам това ще направи медведев в някой негов пост днес-утре примерно. И с кои “българи” ще говори? И с какво ново ще ни заплашва пак? Само той си знае… Мале мале… Защо са тия филми, в които сами се вкарват хората, само не знам…

 14. Към Една жена:

  Познаваме се задочно и знаете, че Вашето мнение за мен е много ценно. Така че Ви благодаря за него в случая и по принцип!

 15. Какво щеше да стане с Украйна?

  Ако президент и беше не Зеленски, а Радев?
  Ако във Върховната Рада на Украйна имаше партии, като
  БСП на Нинова и Възраждане на Копейкин?

  Щеше да стане същото, като с България след 9.9.1944г.
  Окупация и загуба на суверенитета!
  Тотално ограбване на държавните активи!
  Избиване на политическия, интелектуален и стопански елит!
  Без съд и присъда!
  Повечето, с неизвестни гробове и до днес!

  ДА СЕ ЗНАЕ!

  В 671г. Аспарух е основал България в Запорожието.
  След това я преместил във Фанагория- столицата на Велика България.

  Велика България е ранносредновековна държава,
  с владетели Кубрат и синът му Батбаян.
  Съществувала е 35 г. след 632 г. в северното Причерноморие – днешна Украйна

  Слава на украинците и на бесарабските българи!
  Които са плът от нашата плът!

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!

 16. Така, тоя фатмак продължава да се мисли за нещо “масонски арииецЬ” , вундеркинЬ и суперменЬ , но без “маZZонскара” клика на пасоль-свинаря геЙрговь, която му помпа арогантното “самомнение” , не струва даже и копейките , които даде за него Решетников. Параден “геЙнераль” с вечни номенклатурни партийни протекции, марионетка на своите ЗКПЧ-та и агентурни кукловоди.
  Не случайно и днес беше изтъпанил до него служебното си вечно ЗКПЧ , и фатмашката му секретарка Стоянов.
  А словоблудствата му пред Зеленски е все едно да даваш аспирин , на смъртно болен! И да го “успокояваш” , че така ще го “излекуваш”.
  Още повече, че тук имаше същия тип етнически геноцид , приложен от Милошевичь, ПАНь-югославянското ИМПЕРьнациналсоциалистическо протеже на деРмократа Ельцин , и зИльоната гнусна предателска престъпна ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень би трябвало да помни, че само военната помощ и военните операции на НАТО доведоха до прекратяването на войните и геноцида в Словения, Хърватия, Босна и Косово, и дори в титовската коминтерновска БЮРМ!
  И въпреки че Милошевичь наруши европейските граници втори ,след Ельцин в Молдова, Грузия и Карабах , той не искаше да унищожи бившите титовски РАБьспублики , НЕ! И Ельцин преди него не искаше да унищожи бившите савецки РАБьспублики, а само да ги контролира , чрез “МИРотворческите” мисии в тях!
  А сега Путлер вече иска ПЪЛНО унищожение на една държава , каквото не постигна дори с държавният геноцид в Сирия , и Грузия!
  Сега Путлер иска не само държавен геноцид на Украйна, но и повторен ИМПЕРьнациналсоциалистичедки контрол над другите бивши савецки републики , от Балтика и Финландия, до Босфора , Югославия и Германия!
  Така че Путлер надмина войните и частичните държавни геноциди на Милошевичь и Ельцин. Путлер е два пъти повече години диктатор от тях , и от Хитлер, дори! Путлер иска пълен държавен геноцид на Украйна, а след това…….., след това КОЙ ще е следващият държавен геноцид на Путлер, или пък следващият му частичен васален държавен геноцидь?
  Ето на тези елементарни въпроси трябва да отговаря главнокомандваНьият реZZиЛденть лумПен гадень, а не да се прави на “МИРьлюбец” , защото иска само гасударския му РАБьZZийскиЙ мирЬ , нали! Също както другият реZZиЛденть агенть Гоцье от ОКЗНИ, който подкрепяше “братският” им диктатор Милошевичь, преди близо 25 години , и тогава протестираше срещу военните операции на НАТО в Югославия, а сега “достойно” го замества неговият “маZZонски” брать – зИльоната фатмашка превратаджийска ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, който също се “бори” за “мир” , както преди него агенть Гоцье, , ама и двамата са само “борци” за руZZкий мирЬ! И двамата !
  Одите на хуйло ви!
  Никой от тях не подкрепи частичните национално-освободителни войни в бивша Югославия , в – Словения, Хърватия, Босна и Косово! Напротив, подкрепиха държавните геноциди на Милошевич, с ембарговара помощ на Ельцин и туземните му чекистки слуги от МУТРиГРУпското “правительство” на Беровь!
  И сега и агенть Гоцье и зИльоната гнусна фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень пак подкрепят ПЪЛНИЯТ държавен геноцидь на ТЪПькача им Путлер , срещу Украйна! И са срещу ПЪЛНАТА национално-освободителна война на Украйна и президента Зеленски!

  Слава на НЕзависима и ЛИБЕРТИрална Украйна!
  ПЪЛНА победа на Украйна в национално-освободителната война срещу държавния геноцидь на хунтараторь Хуйло!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 17. @Видьо Видев
  06.07.2023 в 20:57
  В Украйна имаше радев за президент – казваше се Янукович.
  Но в Украйна имаше и майдан! И Янукович си отиде. А после погреба големия си син, ликвидиран от московитите.

  Хитър Петър майдан прави ли?
  Не, той харесва приказката за това как църволан е сменил цар патаран.

  Между другото Денков малко ме разочарова. Стоеше леко дистанцирано и доста притеснено.
  Това не е добре. Но показва, че колкото и голям професионалист да бъдеш, то за политик ти е нужно и още нещо. Но да не му се връзвам много, това е кризисно правителство, чиято цел е да се започне края на прехода и да даде колкото се може повече оръжие на Украйна.
  За сега си върши работата.

 18. @Българин
  А аз се учудвам защо има учудени от факта, че щедро спонсорираните и добре контролираните национални медии в България са си обикновени филиали на останкино?
  Мислете повече! Гледайте и назовавайте нещата с истинските им имена.

 19. Относно ядреното оборудване бих предложил да не го продаваме,а да го внесем като инпортна вноска в съвместна АЕЦ на украинска територия.Така сътрудничеството с Украйна ще се издигне на ново ниво,а и интереса на България ще бъде максимално защитен!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.