Втора “извънредна ситуация” с прекъсването на трафика по Кримския мост

С малко думи официалното потвърждение на руските окупатори за нов украински удар срещу Кримския мост казва много. Имало “извънредна ситуация” на моста. Това е като “военната операция”, която не била война. 

ПЪРВИ КАДРИ ОТ НОЩНИЯ УДАР:

 

 

 

 

Предполагаемият способ, използван за нов удар по това ключово съоръжение на руzката окупация на полуострова, се свързва с взрив, причинен от безпилотен морски съд.

Случва се в деня, в който изтича т.н. зърнена сделка за износ на украинска земеделска продукция, постигната със съдействието на ООН и най-вече с гаранцията на турския флот, доминиращ в Черно море.

“Специфичното” на условията за сделката е в това, че тя предвижда нейното автоматично продължаване в случай, че никоя от страните не обяви до датата на изтичането й отказ от нея. Московията мърмори, но точно за тази клауза не говори. 

Ще получи ли сега Путлер основание да си отмъсти с внезапно прекратяване на сделката за украинското зърно заради взривяването на части от любимия му мост, открит лично от него през 2018 г.? 

Миналият октомври, когато украинска ракета порази за пръв път този символ на руzката окупация отмъщението се изрази в рекорден брой изстреляни ракети срещу украински населени места. Заради турските гаранции за зърнената сделката, дадени само преди няколко дни публично от Ердоган, изглежда малко вероятно Путлер да взриви своя персонален мост с него точно в навечерието на подготвяната за август негова визита в Турция.

Но да не подценяваме злодея. Доказал е не веднъж, че е способен на всичко в името на милитаристичната си мания за величие-с изключение на ядрен удар, от какъвто изглежда се е отказал поради страх от реципрочност и предупрежденията на Индия и Китай да не прибягва до такъв, ако не иска да загуби тяхната подкрепа, изразяваща се в отказа им да се присъединят към международните санкции срещу Москва и в дипломатическа поддръжка на изолираната московия.

 

53 мнения за “Втора “извънредна ситуация” с прекъсването на трафика по Кримския мост”

 1. Не амо Путин, руснаците считат разпада на ссср за най-голямата геополитическа катастрофа на 20 век. Възстановяването на руската сфера на контрол върху източна Европа е настоящата им, неприкрита и обявена цел. Украйна просто е първата крачка към възстановяването на Русия като световна сила, опираща се на икономическия потенциал на източна Европа, съчетан с природните ресурси на сегашна Русия.

  Да си спомним, как беше формулирано това, в протоколите от Потсдам, 1945. Кратко казано:
  Предоставя се за икономическа експлоатация за срок от 50 години на страните от източна Европа, като компенсация на ссср за загубите във войната с Германия.

  Периодът е 1945-1995 година. През 1996 излязохме на улицата със сините знамена.

  Така че, да сме наясно за какво става дума в тази война. И къде сме ние.

 2. – за събитията на Кримския мост украинците цитират само Кирил Буданов, че е “ненужна конструкция“, че е спецоперация на СБУ и ВМС без да коментират причините и когато му дойде времето … та всички намиращи се там, минали украинската граница незаконно, да побързат да се изнасят докато могат …

 3. Кой иска победа на Украйна и кой само се преструва, че помага? (Срещи с американски законодатели)

 4. Нагледен пример за човек, който осъзнава нещата около себе си и не се срамува да каже тежки думи за баща си и приятелите си. Защото те са част от машината на фашистката държава.
  https://www.youtube.com/watch?v=_8wIpCxGrhQ
  НРБ си беше фашистка държава. Но не виждам подобни думи от хората, които искат да бъдат лидери но имат подобно наследство.

 5. Към димитър:

  Забележителна е упоритостта, с която се опитвате да намирате и сервирате всичко негативно, което може да се каже за Байдън и администрацията му, за да изглежда Тръмп като “ангел”.
  Клипът е озвучен изцяло на украински и трудно ще убеди българската публика в лошотията на Байдън. Така че ще трябва да намерите “още нещо”, за да изпълните по-ефективно мисията си.
  Няма по-лош сценарии от връщането на Тръмп на власт в САЩ и това го казват самите украинци.
  Това е мечтата на рашистите за обрат във войната им в тяхна полза.
  Нямах намерение да се връщам към този спор, но при Вашата настоятелност се почувствах предизвикан, въпреки очевидната вреда от подобно отклонение от главното.

 6. – на война, като на война… да идват багерите
  https://frognews.bg/novini/poreden-remont-jaltite-paveta-stolitsata.html
  :)) проф.ВилиЛилков(2019): ”От г-жа Фандъкова научих как се решават големите въпроси”
  – по “университетите” им ще ги познаете https://www.facebook.com/Бялото-Куче-771188366304735/videos/бойко-борисов-за-живков-една-стотна-от-това-което-е-построил-той/732994700503869/
  та, байхуй да оставя международното положение и да хваща София , че тия могат да бутнат и коня баш пред парламента… а медведите не се шегуват

 7. Г-н Инджев,
  Нима за Вас не е очевидно, че това, което Байдън прави и не прави, е в изгода на кремълския престъпник?!
  Самото блокиране на подписания и от него закон за Ленд – Лиз говори много! А и срокът му е до края на месец Септември т.г.!
  Щеше ли например ссср да постигне някакъв успех срещу Германия , ако не беше тогавашният Ленд – Лиз, или ако беше като този подписан от Байдън на 09.05.22г.?!
  Лесно се вика “Ура” и “Слава Украине”. По-важно е какво се прави в действителност за победата на Украйна срещу сволочите на кремълската гадина!

 8. Рускоговорящи туристки се изкъпаха в едно от Седемте рилски езера

  “Възмутително поведение !! И показателно за манталитета на тези хора ! Прости хора, но за сметка на това – нагли”.

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14914838

 9. Към димитър:

  Никога не съм славил Байдън, но винаги съм твърдял, че Тръмп е лоша негова алтернатива. Във всяко отношение, но особено откъм ангажимента към НАТО и ЕС, т.е. към нашата сигурност и бъдеще в ареала на руската мечка.

 10. С издигането на Вили Лилков за кмет, Европейския път на София заприлича на кримския мост, за втори път го гръмнаха.

  И тези, които атакуват отдясно атаката на София на ПП, вече не помнят, че и основаването на СДС, беше в кухнята на Луканов, на Латинка 19, от Желю Желев, Петко Симеонов и т.н. ( моля, г-н Симеонов да ме опровергае- или да потвърди. Имам само един източник!)
  Основната идея беше, както и сега, европейската ориентация на страната.

  Проблемът ни е, че губим целта в споровете си. Били лоши ДС. Да, така е. Но те бяха просто държавни служители, в колониалната ни администрация, известна като командно-административна. С какво, питам ви, партийния секретар беше по-добър от агента на службите? А доносника от редовия партиен член?!

  Нашите борби са като във виц, ако не бяха така опасни за политическото ни бъдеще. А ето ви и виц по темата, ако го пусне г-н Инджев. Показателен е ценностно.

  Три лели си споделят за внучките.
  -Моята я кръстихме Офелия, нали дядо и беше в ОФ, рекла едната.
  -Ааа, моята е Гертруда, нали дядо и беше герой на труда!
  –Абе моята е просто Корнелия. Аз съм Нели, ама снахата е малко к”ва.

 11. Г-н Инджев,
  Не казвам, че сте славили Байдън, но някак си не забелязвате неговите гафове, главният от които беше, когато той се изказа за “minor incursion – незначителното нахлуване”, което окуражи кремълския престъпник да започне своята “специална военна операция”!

 12. @Веселин Димов

  “Проблемът ни е, че губим целта в споровете си. Били лоши ДС. Да, така е. Но те бяха просто държавни служители, в колониалната ни администрация, известна като командно-административна. С какво, питам ви, партийния секретар беше по-добър от агента на службите? А доносника от редовия партиен член?!”

  Добре е да използвате правилните термини.
  Партизаните са терористи финансирани от московията
  След 9-ти септември те стават колаборационист. Вижге в Украйна как наказват колаборационистите днес. Можете да видите и във Франция с европейските ценности какво са направили с колаборациониста Пиер Лавал. В България не ги наказахме. Защото те ВСЕ ОЩЕ ни управляват. Кажете моля ви се на Терзиев, че за всеки внук дядо му е добър човек. Та дори да се казва Чикатило, Сталин, Хитлер, Пол Пот или Ким. Факт е, че дядо му е терорист участвал в обири на мандри в средногорието и колаборационист след 9-ти.

  ППДБ не стават за политици. Това вече е НЕОСПОРИМ за мен факт. Ако искаме България да е успешна, то те и другите – ГЕРБСПДПСАТАКА2 да бъдат извън власта.
  Ако си добър финансист не означава, че си добър политик. Ако си добър инвестиционен посредник не означава, че си добър политик. Ако си добър мениджър на ИТ фирма не означава, че си добър политик. Всички тези може да бъдат уникално некадърни политици.
  И това вече им личи от много далеч.
  И между другото Лилков също не става за политик. Но е добро средство за наказване на глупаците, които се мислят за политици.

  Нямам представа какви са вашите цели за управлението на България, за мен най-важната е да издигаме истински кадърни и почтени политици. Другото ще си го направим сами.
  Подчертавам КАДЪРНИ, защото всеки некадърен политик се огражда с още по-некадърен антураж. А от там надолу вече виждаме всеобщата некадърност в НЗОК/НАП/МВР/Агенции/Министерства/Обасти/Общини.и г.н.

 13. Аз не съм от София и няма да гласувам нито за В. Терзиев, нито за В. Лилков.
  Но се чудя, с какъв акъл десни политици издигат за кмет внук на генерал от ДС!
  Бил успешен бизнесмен и децата не отговаряли за бащите и дядовците си.
  Ами защо не издигнахте направо внучката на Тодор Живков? Тя с какво е по-лоша от В. Терзиев?

 14. След като Иларионов за няколко месеца беше поизчезнал от YouTube , напоследък почнаха да го тикат напред (зоро е голем , види се) .

  Та се чудех кога г-н Димитър ще пробва пак да ни го пробута тук .
  И ей-на , не изтрая дълго .

 15. ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  17-ти юли,
  1990-та година.

  Правителството на БСП взема решение тялото на Георги Димитров да се извади от мавзолея и да се погребе.
  Решението е изпълнено същата нощ, като мумията на Георги Димитров бе кремирана.

  По-късно мумиярника на международния терорист, комуниста Георги Димитров бе взривен при управлението на ОДС
  на своя глава от вицепремиерът Бакърджиев.
  Премиерът Костов без обяснение уволни вицепремиерът Бакърджиев.
  Всъщност, защото на своя глава, Бакърджиев щеще да взриви и МОЧА!

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  ДА СЕ ЗНАЕ!

  В 671г. Аспарух е основал България в Запорожието на Украйна!

  Слава на украинците и на бесарабските българи!
  Те са плът от нашата плът!

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!

 16. Към Beel:

  А, моля, моля, внучката на Живков е запазена марка на Методиевич. Той се кълне в дядо й, тя му отвръща с комплименти (лесно се намират в мрежата).

 17. Към димитър:

  Някак си не забелязвате, че Байдън нарече Путлер убиец, а след това и военен престъпник. Не забелязвате, че Тръмп никога не е казал крива дума за Путлер. Ако ме опровергаете с един обратен цитат от Тръмп, обещавам да се покая и да започна да пускам видеа на тръмписти, като Иларионов поне толкова често, колкото Вас (правил съм го няколко пъти преди да установя че въпросният бивш съратник на Путлер е 100 процентов тръмпист).

 18. Държава разбойник
  Ако новите не уволнят няколко шефа дисциплинарно заради тази пладнешка кражба то няма как да ги разпозная като различни от байху

 19. На димитър отдавна съм му казал – ако си тръмпист ти не си демократ.

 20. “От няколко дни осмислям думите “безродник” и “нихилист”, произнесени именно от един човек, който за мен олицетворява и двете.”
  Васил Терзиев

  Тук възникват два въпроса
  1 до колко е развит ментално този човек, щом са му необходими няколко дни за да осмисли два термина? Започвам сериозно да се замислям до колко неговото присъствие в мускетарската дружина е довело до успеха на компанията.
  2 София има ли нужда от кмет, който мисли толкова бавно?

 21. @Българин
  г-н Василев е много прав за това, което казва за ББ
  “При ББ всичко е на тезгяха за покупка или продажба – съвест, морал, идеология, идеи, минало, настояще.”
  Но какво да кажем за Терзием?
  Спонсор на ППДБ – може спокойно да се каже – спонсорирал е за да може да преразпределя 2 000 000 000,
  За морал – не е морално да искаш доверие от хора, които са пострадали от баща ти и дядо ти. При това да им казваш, че дядо ти е бил добър човек.
  идеология – такава просто липсва,
  идеи – на някаква субкултура .
  минало – за семейството му ясно, а неговото политическо минало е кръгла нула. Можеше да го направят първо раьонен кмет за да се види дали става.
  И сега като теглим чертата
  С какво се различава Борисов от ППДБ в тази ситуация?

 22. Към Либералец
  Аз съм за широко проевропейско обединение от типа на първото СДС.
  Сега, вътрешновидовите ни борби ще са по-брутални от междувидовите и ще бъдем лесна плячка.

 23. Иво, съветвам те с тръмпист да не спориш. Каквото и да “даде” Байдън, за тръмпист все ще е недостатъчно или твърде късно… Няма угодия.
  Апропо Ленд-лийза не е спрян, а често се дават допълнителни $$$ извън него по ред причини.
  Най големите и най многобройните противници за помощта на Украйна са в републиканската партия. За съжаление. Това вече не е партията на Великия Роналд Рейгън.

 24. Към
  Beal
  17.07.2023 в 13:14:
  Та според вас излиза , че щом като Терзиев е същият, като Живкова, то и дядото на Терзиев е бил на същият пост , като дядото на Живкова- правешкият тато-ди-тути-каскети?
  Дядо му е бил част от цялата номенклатура , подчинена на дядото на й, и нее нито от близкия “държавен” , нито от още по-близкия партиен кръг от сътрапезници около правешкия диктатор!
  Надявам се разбирате разликата?
  Иначе по същия лаишки начин може да се говори, че всички в обществото и природата са “равни” , както демагогстваха и большевишките.
  И не очаквам нито Живкова да приеме номинация от ППДБ, а също и ППДБ да го направи. Тя разчита на близките отношения с бокоТИКВАТА и поръчки от него.
  И да, Живкова не е могла да върши престъпления по времето на соца, също както и кандидат-кмета Терзиев.
  Това е истината, колкото и да не ни се иска.

 25. @Веселин Димов
  1 проблема с Терзиев не е вътрешновидова борба или поне не беше до появата на втора кандидатура. Това беше тотално незачитане и дори унижение на част от избирателите, към които те имат претенция че представляват. Това не е борба а диктат.
  2 нормално е при диктат върху мислещи и свободни хора да се създаде борба.
  3 кое е по-лошо – да те унижава враг или да те унижава приятел?
  4 подобни логично свързани неща, които бяха очаквани говорят само едно – диктуващите са некадърни политици.

  И единствения начин да оцелеем в междувидовите отношения е малките диктаторчета в нашия вид да си потърсят други видове.

 26. Нъм Либералец
  Този човек, това са ваши думи, е мислил 2 дни и е обмислил термините “нихилист” и “безродник”. Вие поне не твърдите противното. От вашите безкрайни писания се вижда,че има хора, които цял живот мислят и пак не осъзнават какво значат тези термини. Това се отнася и за възпитанието Не може да обиждаш с неподходящи думи и безпочвени твърдения човек ,когото познаваш само от нихилисти и безродници. Съжалявам,че трябва да си служа с вашите думи.
  Но вие няма да разберете това,което ви казвам с вашето многогодишно бързо мислене!

 27. Към
  Либералец
  17.07.2023 в 16:29:
  Терзиев е избран точно защото е не париец, или пак не си разбрал, защо са го избрали точно зарадитова? Освен това и все пак Терзиев е кандидат не само на “десни” партии , но и на коалиция от ПП и СС, и други партньори, или и това не си го разбрал, пак?
  Защото Лилков беше кандидат , само , на “десните” , и събра само 9 %, и то във “десна” сАфия,преди 8 години
  Терзиев е коалициона, коалиционна, обща, кандидатура, след дълги преговори. И няма как всички партии да си го “поделят” между тях, и затова са решили да изберат неутрален експерт за кандидат кмет в сАфия! И са решили тоя път да не си оравят партийна пропаганда , с ярки политици от отделна партия в коалицията им, за кметския пост, и да не влизат в партийни конфликти , заради това.
  Иначе ако имаше шанс за някоя от техните партии, сама да получи самостоятелно мнозинство в сАфия, то тя сама щеше да си предложи кандидат, без да търси задължителна коалиция с другите партньори от ППДБ и СС.

 28. До Веселин Димов:
  Ами, че точно там е заровено кучето. Това Ваше прозрение за вътрешновидовите и междувидовите борби, как така е убегнало от полезрението на политиците от ППДБ?! Как така се не съпикясаха, че въпросните вътрешновидови борби осъждат кандидатурата като неподходяща, не толкова заради миналото на кандидата /гребал с пълни шепи от благините таткови и дядови/, колкото заради това, че ще разцепи електората. Аргументът – Терзиев не носи вина за престъпленията на предците си е невалиден! И куцият кон няма вина, че предишните му собственици са го осакатили, но в надбягването не се залага на куц кон.
  Дано не се нагърби някой да ме убеждава, че банка-кадри на ППДБ не разполага с по-подходяща кандидатура от тази на Терзиев.

 29. Блатните шебеци няма да се отучат да пушат в неоторизирани места.

  А тея 2 руZки павиани, дето се баняли в Бъбрека (въпреки стоп табелите, дето ще им извадят очите), що ли родните милиционери не проявят повечко експедитивност? Суратите на клиповете ясно се виждат, откриха редник Райянов за 15 мин., след като разби позорната плоча на МОЧА. Нали искат по-високи заплати, хайде повечко старание, другари милиционери!

 30. “Още две жертви на „възродителния процес“ осъдиха прокуратурата за бавно правораздаване”
  Кои са виновните прокурори? Кога ще бъдат уволнени дисциплинарно? Ако няма желание от страна на началника им и той да бъде уволнен дисциплинарно. Прокурорите да плащат от джоба си за щетите нанесени на държавата и потърпевшите.

 31. @RICOшетниковь
  Какво разбирате под партиец? Член на партията? Член на ръководството на партията? Значим спонсор на партията? Приятел на партийното ръководство?
  Какъв е проблема кмета да е партиец?
  Правите ли разлика между политик и партиец? Правите ли разлика между политик и безпартиен?
  Твърде малоумен е мотива – ама той не е партиец и за това го издигаме.
  Ми да бяха издигнали някой боклукчия, който поне знае какво става в системата на сметосъбирането и не е партиец?
  Оправдания винаги ще се намерят. Особено за некадърните политици

 32. @Асен
  Откакто беше издигнат Терзиев съм изгледал доста неща с него. Неща от преди 1-2-5 и повече години. Вече съм добил достатъчно информация за да вадя по-категорични изводи.
  Откриването на пилона беше преди 4 дни а не преди 2.А и не съм много сигурен, че поста си е негов авторски. По-скоро е на някой ПР който му помага за кампанията.

 33. Оня ден гледах Хистори ченъл и бях поразен от това, колко интересен и чуден е Светът.
  Някой от вас знае ли кой превзема Константинопол, преди османския султан? Същият е и единствения погребан в Църквата Света София.
  Та, когато говорят за Байдън, че бил стар, нека си припомнят тази история. Човекът е Крал/Додж на Венеция и когато е превземал (лично командващ флотата от кораба си) Непревземаемия Константинопол е бил на 97 години и сляп даже. Казва се Енрико Дандоло.
  А пък Байдън е особено талантлив и опитен дипломат и за Америка е чест да бъде неин Президент.
  Относно Тръмп, трябва да си спомните, че рускаците му помогнаха преди изборите да стане президент.
  Рашистките орки, много ги бива да пускат полулъжи за да бъдат трудно оборени и лесно повярвани. Хората си имат цели институти за Конспирации и Пропаганда. Хайде малко по-сериозно да си говорим. Една от лъжите им беше, че Вангя (горката ще се обърне в гроба) била казала че Володимир ще владее света. То първо ако малко познавате Ванга, ще знаете, че няма да го каже. Второ, има още един Володимир, Зеленски. Забелязвате ли Съдбата какъв шегобиец и конспиратор е.

 34. към : димитър 💙💛
  17.07.2023 в 12:32

  ако за вас най-голямата грешка на байдън е озвучаването на варианта за “незначителното нахлуване” и тръмписткото тълкуване, че “това” било разрешението от байдън путлер да започне голямата война, искам да УТОЧНЯ, че в него момент ВЕЧЕ путлер беше дислоцирал цялата си групировка от войски за нахлуването в УКРАЙНА и течеше онзи неоспорим и безкрайно срамен епизод, когато путлер и антуража му ЛЪЖЕХА КАТО ИЗОГЛАВЕНИ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕРИ+БАЙДЪН, че нямало , сакън, никаква война да правят, ами си правели “обичайните учения”. НА ГАДОВЕТЕ НЕ ИМ ТРЯБВАШЕ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ВОЙНАТА ОТ НИКОГО – ТЕ БЯХА ГО ПЛАНИРАЛИ С ГОДИНИ, БЯХА СНАБДИЛИ АРИАГАРДНИТЕ ЧАСТИ С РАЗСТРЕЛНИ СПИСЪЦИ, ПОДГОТВЕНИ ОТ АГЕНТУРАТА И КОЛАБОРАНТИТЕ В УКРАЙНА и първите месеци избиха хиляди украинци по тези спъсъци , реализирайки НАРЕЖДАНЕТО ЗА ДЕНАЦИФИКАЦИЯ, КОЕТО ОНЗИ ТЪП ГНОМ ПУТЛЕР БЕШЕ ИЗСМУКАЛ ОТ НЕМИТИЯ СИ СРЕДЕН ПРЪСТ!
  категорично: и вашингтон, и лондон прекрасно знаеха, че ще започне война в УКРАЙНА. точно заради това байдън, стара лисица, пусна фитила пред путлер за “незначителното нахлуване” – ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПУТЛЕР ДА НАПРАВИ КРАЧКА НАЗАД. да, той щеше да е превзел киев за три дена, но “като почнем да те хокаме”, давай ОБРАТНО и ще минем на преговори.
  аз съм републиканец. в никакъв случай не искам САЩ да се превърнат в социалистическа помия. но смятам президентството на тръмп за най – опасното събитие, което САЩ си отгледаха и позволиха през последните сто години! за съжаление ,тенденцията къкри и в момента като тъпо запуснат гранулом!

 35. Господин Инджев, с цялото ми уважение, чета ви от години но за пръв път коментирам. Вместо това кой какво е казал( Байдън и Тръмп) не е ли по-добре да гледаме делата им? Например по темата Северен поток. Или за цените на горивата. И да не забравяме, че все пак тях ги избират американците с надежда да живеят самите те по-добре, а не според това кой как е настроен към Украйна. Всъщност кой даде небезизвестните Javelin на Украйна?

 36. Към
  Либералец
  17.07.2023 в 21:37:
  ВъпросЪТ ти го пиставяш постоянно, като “политическа” , “десна” и “антиКОМУНИСТИЧЕСКА” лазерна свиреща на една и съща издържана от 20 години грамофонна плоча!
  Ти кажи кой о хиперхерой щският “полИтик” , който искаш да те “оправи ” , постоянно!
  Аз ти набиват в “много уманата” глава , че сега са решили да поставят политически неутрален експерт в дадена област , ти пак си говориш и свириш за “партийци”!
  Кажи си КОЙ искаш да ви “оправи”?
  Партиец?

 37. Към Добрин Добрев:

  Опитите да бъде похвален Тръмп се натрапват тук не от мен. Не желая да превръщам(е) форума в трибуна на тръмпизма.

 38. @RICOшетниковь

  Да, София и България има нужда от истинска дясна политика. Антикомунистическа? Естествено, че трябва да е антикомунистическа. Няма как да бъде дясна и да не е антикомунистическа.
  Тази песен ще се свири докато такива като вас не проумеят, че лявата прокомунистическа и проДС политика, която е на власт от над 30 години трябва да бъде изметена.
  Терзиев не е политически неутрален. Терзиев обаче е с нулев политически багаж.
  Според вас и издигналите го, той е добър бизнесмен. Ок, приемаме го за вярно. Умее да инвестира. Защо тогава да приемем, че неговата инвестиция в политическите партии ППДБ не са просто бизнес инвестиция, която трябва да върне печалба. Така действа и мисли добрия бизнесмен.
  Ако той наистина искаше да влиза в политиката и да направи нещо добро за София и България трябваше да го афишира много преди да бъде издигнат от спонсорираните от него.
  Ако той беше истински и осъзнал престъпленията на неговите роднини, отдавна щеше да го е показал а не да казва колко бил добър дядо му и колко бил скромен като нямал служебна кола докато бил пенсионер. Ами да попитам къде е живеел Терзиев преди да получат апартамент в Младост? Някъде до княжевската градина. Вероятно в скромния апартамент на дядо му. Предполагам че всички партизани от село са имали имоти преди 9-ти на това място. И там не е имало никакви буржоазни предприемачи, които не са били изхвърляни със семействата им след като са дошли младите прогресивни сили от СССело.
  Да, той не е виновен за добрия си дядо, който не е изхвърлял гадни фашисти от домовете им за да се настани в тях. Това не е политика. Това е нещо неутрално и експертно.

 39. “100 лева глоба, ако не ходим на профилактичен преглед при личния си лекар”

  Кажете ми моля ви, кой малоумник измисли и предложи това нещо? Искам да знам кой е за да мога да го набивам по главите на всеки политик, който ми обяснява колко бил демократичен.
  Толкова ли е закъсал бюджета и НЗОК от далавери, че вече ще се глобяваме заради това, че не искам да ходя при некадърния си доктор който е купил дипломата си но не умее нищо друго освен да изписва антибиотици и после да ходи до аптеката отсреща за да си прибира комисионната?

 40. “Толкова ли е закъсал бюджета и НЗОК от далавери, че вече ще се глобяваме заради това, че не искам да ходя при некадърния си доктор който е купил дипломата си но не умее нищо друго освен да изписва антибиотици и после да ходи до аптеката отсреща за да си прибира комисионната?”

  Два пъти в годината имате право да смените некадърния си доктор с някой по-кадърен.

 41. Към Либералец:

  Ще трябва да биете германските малоумници. В Германия е така от много десетилетия. Моята бивша (източно) германска тъща започна да ходи на такива ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ прегледи след като ФРГ осинови ГДР. Изчезнаха й многобройните заболявания. Доживя до почти 100 години в отлична кондиция. Караше колело до последно.Беше счетоводителка, на преклонна възраст овладя във висока степен компютърните технологии и привлече вестникарско внимание с това.Просто спазваше правилата на превантивната медицина.
  Знам, че ще кажете “ама това е Германия”,но не трябва ли да се опитваме да подражаваме на положителния опит?
  Много пъти съм казвал и писал: да си изостанал може да бъде предимство. Стига да наваксваш като взимаш (наготово) най-доброто от напредналите.

 42. @Иво Инджев
  Може би докторите в Германия са същите като докторите в България а немското НЗОК е същото като българското НЗОК а най-вече българските политици са същите като немските.
  Може би първо държавата трябва да се дисциплинира и да започне да си върши работата като в Германия а след това да прилага немски мерки към гражданите си. Поздравления за тъщата ви! Имала е късмет със здравната система. Баща ми нямаше такъв. Личния му доктор му каза без никакво притеснение в очите – “ти какво искаш, да живееш до 80 ли?”

  @Beal
  До сега не съм срещал личен доктор, който да е достатъчно адекватен. Само антибиотици без назначаване на изследвания. За направления – забрави, вече са свършили.
  Българското здравеопазване е една огромна черна дупка, която само засмуква пари и произвежда клиенти за ритуалните домове.

 43. Към
  Либералец
  18.07.2023 в 08:35:
  Продължаваш с латернаджийските опорки. И къде е “антикомунистическата” и “десна” “полИтика” в сАфия през последните 15 години откакто такива като вас “антиКОМУНИСТИ” си го “избрахте ” милиционерския антиКОМУНИСТ бокоТИКВАТА и неговата “кадърна” марионетка фандъковНаЯ , направо са родени икспертьи!
  И ще ти кажа точно проблема ти, дори ако Терзиев беше боклукчия на съттрапезника на бокоТИКВАТА- Вълка, дори и тогава щяхте да му намерите кусури и манна. Тогава щяхте да пропагандирате опорките, че хем е десар, хем е некомпетентен боклукчия , хем не “полИтикь” , хем не е и “спонсор” на ППДБ, и въпреки тези непростими за теб “грехове, гаднярите от ППДБ са го избрали защото са не са антикомунисти” , като теб, нито са “десни”, а са зависими от ДС.
  Същите “десни” опорки ги ръси и брата на Теди Москов , от коя партия вече беше , а?
  Та “(Х)ЛЕБералець” тогава си кажи , че си “десень” , и не се крий зад псевдонима “лЕбералець” , както “десень” вълкь с “(Х)лебЬерална” офча кожа , който не може да промени нрави си!
  И предлагам , вече ниКОЙ от коментаторите, да не те нарича “лЕбералець” , а десноконсервативець!
  Нали!
  Ти не искаш да приемеш , че Терзиев е коалиционна…….коалиционна кандидатура на много партии, а не е нито политик, нито партиен! Те са приели да ги обединява точножза точно тези избори за кмет на сАфия!
  Ако толкова искаш полИтици, вместо неутрални експерти, то такива има бол – от милиционерския агенть БудаХари, фандъковНаЯ, и до етномултаците бай ДоГанЮ ДръндарьскиЙ, дИбильян прасееФскиЙ, или десно-левите рублояди кУрвела ниновНаЯ , кУпейкинь, Янев, зИльоната гнусна фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, и т.н. ….и така.н…..

 44. @RICOшетниковь
  Много пишете, нищо не казвате.
  “Тази песен ще се свири докато такива като вас не проумеят, че лявата прокомунистическа и проДС политика, която е на власт от над 30 години трябва да бъде изметена.”
  Либералец
  18.07.2023 в 08:35

  ” И къде е “антикомунистическата” и “десна” “полИтика” в сАфия през последните 15 години откакто такива като вас “антиКОМУНИСТИ” си го “избрахте ” милиционерския антиКОМУНИСТ бокоТИКВАТА и неговата “кадърна” марионетка фандъковНаЯ , направо са родени икспертьи!”
  RICOшетниковь
  18.07.2023 в 11:00

  Явно не четете какво пиша. Но това не ме учудва. Павлик Морозов трябва да застане на амбразурата и да варди святото име на Терзиев.

  Никога не съм гласувал за ГЕРБ или ББ, нито за царо, последно гласувах за ППДБ и утешението ми е, че те поне ще доставят оръжие на Украйна, която защитава България и частност в мен.
  И мога спокойно да заявя, че няма да гласувам повече за ППДБ, защото те са част от схемата на статуквото.
  Показват го вече ежедневно.
  Няма как да си Либералец ако не си десен. Това е очевиден факт, който убягва само на червенотиквеничетата.
  Ако желаете да се ограмотите политически може да прочетете за Консервативен либерализъм и Либерален консерватизъм
  Но в случая може да спомена, че за мен идеята за Либералец е антитеза на Имперец.
  А имперците кои са? Московитите. И как управляват московитите в България? Чрез театралната постановка на статуквото. Кой участва в театралните постановки и кой е статуквото???
  Искам политици а не неутрални експерти, защото политиците правят политиката а експертите я изпълняват. Терзиев вече Е политик и ако стане кмет на София ще продължи да Е политик. Ако остане експерт значи ще е некадърен политик и някой друг ще взима политическите решения вместо него.
  Много е нахално да ми поставяте политици от статуквото като антипод на Терзиев. И да ми казвате, че това ми е единствения избор. Такова нахалство обикновено се налага от статуквото. За това може и сам да си направите извода кой къде се намира и защо не отговорих на въпроса с трите питанки?

 45. По повод Либералец и господин ИНДЖЕВ:
  Първата държава в света, която въвежда практиката на задължителните профилактични прегледи /и широкопрофилни, неинвазивни изследвания / е Япония, при това първоначално на фирмено ниво. Днес това е практика на повечето престижни фирми, а по отношение на училищата е издигната до държавна политика в цивилизования свят..
  В Япония фирмите поемат всички разходи, а профилактиката е условие да запазиш работното си място. И това не е диктат, вито някаква форма на насилие и зависимост – всеки има свободата да откаже прегледите.
  Описаните мерки не са продиктувани от алтруизъм и за да успокоя Либералец – да, форма на “далавера” са – просто фирмите и държавите /някои!/ са разбрали, че здравите работници, респ подрастващи граждани им излизат по-евтино. Обратното съждение е маркс-ленинизъм.

 46. Либералец
  18.07.2023 в 10:06

  ЗОК в Германия са над 20!!!
  И всяка се бори за лекари и пациенти,
  като им осигурява по добри пътеки!

  В България е все още само една социалистическа бездънна НЗОК!

 47. @Видьо Видев
  18.07.2023 в 18:21

  Тук съм напълно съгласен.
  Факта, че в България днешните не обелват дума за демонополизиране на НЗОК и влизане наистина на европейско здравеопазване в България е още едно потвърждение, че днешните не са по-различни от предишните.
  Ако аз имам договор с частен ЗОК и той ми защитава правата пред некадърните доктори няма да имам нищо против да ходя и по 2 пъти годишно на профилактика.
  Но при текущата крадлива схема, това е само още един повод да ми се бръкне в джоба и да ми се загуби времето.

 48. @Павел Тинков
  Диктат е когато ще си плащаш за това, че не изпълняваш нареждания, които се отнасят до правото ти на собствен избор. Диктат е когато държавния апарат прави така, че да контролира гражданите а не гражданите да контролират държавния апарат.
  Ако ние живеехме в Япония, Германия или в друга неокупирана от имперците държава можеше да се съглася. Сам си описал, че това е било процес на осъзнаване – от фирмите към държавата. При нас всичко идва от държавата към фирмите и хората.
  Докато тази посока не се обърне няма как да се съглася, че говорим за едно и също нещо.
  Да погледнем в САЩ какво има?
  https://www.hensonfuerst.com/cdc-medical-mistakes-third-leading-cause-of-death-in-u-s/
  Сега си помислете какво е положението в България.
  Кога парламента ще си свърши работа и ще видим подобни страници на български?
  Кога ще видим осъдени шефове и собственици на болници, които до момента само дебелеят покрай схемички с НЗОК?
  Много бързо забравихме за тайния апартамент в правителствена!

 49. @Видьо Видев
  18.07.2023 в 18:21

  Нещо повече!
  В САЩ, след смъртта ти, здравните ти осигуровки не се национализират, а се наследяват от наследниците ти!

 50. @Видьо Видев
  19.07.2023 в 11:44

  В България няма какво да национализират, защото нямаш осигуровки а статус /осигурен или неосигурен/ . Ще напомня големите напъни държавата да прибере парите на частните пенсионни фондове.
  Последното вече може би е малко безсмислено, защото те са овладяни от същите, които дърпат конците в България.

  Статуквото най-добре вирее в блатото на национализма, безплатното образование и солидарните системи за здраве и пенсии. По този начин те контролират емоциите, мирогледа ни, парите ни и респективно свободата ни.

 51. До Либералец:
  Категорично невярно! По силата на Вашата логика всякакви правила и условия са диктат. Това твърдение лежи в основата на анархизма. Тази азбучна истина повече от 100 години не подлежи на съмнения и не се нуждае от доказване.
  Примерите Ви /и не само Вашите/ със страните с утвърдена демокрация, несравнима икономика и стандарт на живот, както и замесването на НЗОК, не са по същество, изместват темата, разводняват и обезсмислят спора.
  Бързам да се застрахувам – нищо лично!
  Уверявам Ви в своята добронамереност и симпатиите ми към всяка Ваша изява тук, в блога.
  Но както отбелязва моят приятел ЖОРЖ: “Истината, цялата истина, само истината и нищо друго освен истината”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.