Не “мъжкарски жест”, а чиста подлост извърши Вежди при изключен микрофон

Нямам претенцията да съм пророк-нито у дома нито в чужбина. Но не ми беше трудно да прогнозирам, че сбогуването на Вежди Рашидов с политиката ще предизвика вълна от сълзливи излияния в негова защита.

Първа беше Нешка Робева във Фейсбук. Последва я под индиго Валерия Велева-същата, която злорадо аплодира на първа страница в “Труд” моето напускане на БТВ през октомври 2006 г. Моята етика й пречеше ( а се доказа от самия Държавен департамент на САЩ, че не съм нарушил никаква журналистическа етика, с което окончателно бе спукан фалшивия балон за причините да бъда принуден да да напусна БТВ).

 

Сега същата злобна  Велева използва изпитания трик за омаловажаване на Рашидовата пошлост с “грешно се изказа, но…”. 

Оправдават го по този йезуитски начин и други, които вече нарекох оплаквачки. Именно в женски род. Татяна Дончева, Соня Колтуклиева. Бил сбъркал, но бил казал истината, все пак. И бил добър човек, добър скулптор ( да напомням ли за приличния художник Шикългрубер и сносния поет Йосиф Висарионович?).

Има и от мъжки род оплаквачки, които изтъкват същия “аргумент”. На страницата на Блъсковия “Труд” и в подобната му “агенция” ПИК тече състезание по другарска жалейка за Вежди по изпровождането му извън политиката с бурни аплодисменти.

Вежди е типичен представител на кръчмарски манталитет, според който всички жени са “к.рви,” ( а всички мъже пък са свине, отвръща съответното женско). Подобията му го канонизират като мъченик сега. Дори го обявяват за единствения мъж, който се бил осмелил да каже “истината” (в най-просташкия й кръчмарски вариант).

Странно е от една страна да посвещавам на тази тема още един текст, но все някой трябва да зададе въпроса що за “мъжкарска” постъпка е да правиш вулгарни обобщения за жертвите на домашното насилие при изключен микрофон. Не трябваше ли един “мъжкар” да си прояви това “мъжкарство” с пълното съзнание, че се конфронтира болезнено с бунта на общественото срещу домашното насилие? Вместо това злослови гадно без да знае, че думите му стават достояние на публиката. Което си е подлост от чиста проба.

Става дума за същия Вежди, който се самоожалва, че е подписал насила декларация в защита на преименуването си.

Да, за същия Вежди става дума, който безброй пъти си смени мнението в крак със своя партиен бос. Уж бил личност, уж бил голям мъжкар, а всеки път, когато го натиснеше Методиевич, той си сменяше позицията на 180 градуса по всякакви въпроси.   

Сега партийният чадър над него го отнесе вятъра на промяната. Тя продължава. Неговото принудително отстраняване от политиката става точно по тази причина: отнесе го вятърът на промяната. Отнесе го. Това е. Не е правил никакъв мъжкарски жест.

11 мнения за “Не “мъжкарски жест”, а чиста подлост извърши Вежди при изключен микрофон”

 1. “Безспорно” големи мъжкари са
  и Веждито и Барцелонския зет.
  Как нема да плачат куртизанки за тях.

 2. До един АГЕНТИ.
  Разказвам една история на децата си. Как професора влизаше в стаята за почивка и оставяше пистолета на масата с думите. “Аз нали съм от ченгетата.”
  И за една колежка но дядо им , която той не допуснал на катедрен съвет със служебния и пистолет.
  АГЕНТИ.
  Гледам БНТ-АГЕНТИ. Правят си сбирки и си спомнят след 50г.
  Така им говоря за да знаят къде са.

 3. Иронията е, че един от най добрите студенти лекоатлети на баща ми го прибрала милицията, защото тичал на тренировка, но носел хубав часовник. И така му остана прякора Агента.
  Да си жив и здрав Агенте още много години .

 4. “грешно се изказа, но…”
  Само за протокола да уточня, че в любимата ИМ “матушка” на Веждичката и неострите МУ адепти имат едно общопризнато по сите азимути правило. Употребиш ли частицата “но” в какъвто ѝ да е аспект всичкото дето си го изходил преди НО-то е сал едно ГОВНО.
  Кой разбрал-разбрал.
  ПНХ по ред на номерата!

 5. Дописвам.
  Едва ли само на мен прави Фпечатление, че изброените имена на “рицарките”-защитнички на ПРОСТАКА в.р. са на възраст която категорично заявява, че от петилетки не са имали вземане-даване с каквато ѝ да е мъжка гордост. Съвпадение-не бих казал.
  В живота няма случайности. Има неопознати закономерности.

 6. Харпун Ал-Рашидов се събуди и си спомни нещо от преди 15 г.

  Използваха ме и ме изхвърлиха с 400 шева на душата, осъзнава със закъснение жертвата

  .09 Авг. 2023 ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

  #МЕТОО

  Харпун ал-Рашидов неочаквано се включи в движението MeToo.

  След като за втори път се оттегли от политиката (първият път беше след катастрофата през май 2021), големият творец Харпун ал-Рашидов се събуди тая сутрин и си спомни нещо от преди 14-15 години. Оказа се, че Ал-Рашидов е бил жертва на насилие преди повече от десетилетие, но потиснал толкова дълбоко травматичното преживяване, че сам не си давал сметка как дълги години продължил да живее в токсична политическа връзка с ГЕРБ.

  Ал-Рашидов направи специално изявление пред две различни медийни пантофки, в което изявление бившият политик и белокос мъдрец отново се извини на всички жертви, посестрими по съдба:

  “Скъпи жертви, простете ми още веднъж заслепението, с което ви обидих на неизключен микрофон. Причината е, че аз самият съм свидна жертва в необявената война с насилието на работното място. Аз съм един от вас. Но вместо да се осъзная и приобщя към вашето движение, неволно насочих неосъзнатия си гняв към вас и дадох воля на грубостта, която е характерна черта на цялата Епоха ГЕРБ, част от която бях и аз” – кае се и се изповядва жертвата грешник.

  Ето как долу-горе станало насилието, според объркания разказ на жертвата:

  “От самото начало имаше признаци, че ГЕРБ са насилници. 2009 насила ме направиха министър на ГЕРБ, а уж бяхме само приятели. Това беше грешка, която продължи повече от десетилетие, защото насилието над мен продължи. В ГЕРБ ме принуждаваха да правя ужасни неща, опитвайки се да ме направят като тях. Някъде дълбоко в себе си сякаш усещах, че това е нередно, ала насилниците така ме бяха оплели емоционално и корупционно, че нямаше как дори да си помисля да откажа. Аз бях лице и нос на целия им порочен и циничен модел. Откровено казано, бях насилван от ГЕРБ серийно, верижно, групово и всякак” – връща се към неотработената травма Ал-Рашидов.

  “Не са ме малтретирали физически, но с емоционален натиск, похвали, ихтибари и прочие, тези психологически бандити от ГЕРБ ме съблазниха, накараха ме да стана министър, уж за малко, уж за каузата, в крайна сметка ме експлоатираха 15 години на отговорни постове и ме изхвърлиха от бизнеса с унизителен ритуал плюс 400 шева на душата” – изповядва още творецът, който търси сили в себе си да пресъздаде творчески натрупаните обида, ярост, опустошение и болезнено помъдряване.

  ***

  Двете медийни пантофки се оказаха таман по мярка на Харпун ал-Рашидов, който още дълго чопли пред тях мазолите на душата си, редувайки с пристъпи на уважение, мъдрост и безадресно омерзение.

  https://www.segabg.com/category-then/harpun-al-rashidov-se-subudi-i-si-spomni-neshto-predi-15-g

 7. Веждито заслужава да стане герой от карикатура с текст “Нейсе, забърши я!”

 8. Към всички от коментиращия отдел, в който присъствам и аз,

  Да оставим човека, предложил ни тази възможност да пишем и обсъждаме, да се отърве малко от нас !
  Всеки има нужда от почивка

  С уважение.

 9. Не Аль Рашидь ибнь Чепь бинь Мултакь не някакъв изолиран случай, може би е някакъв среден връх на чалгарската халтура , издигнала в сакрален култь “арийските” “мъжкарски” ПИЧове , даже по-точно е – мужишки ПИЧОВЕ с мания за “недосегаемость”! Ето такива са и мужишките падруги в защита на мулташкият халтуроноситель!
  Но това съвсем не е ново явление, още Захари Стоянов съобщава за туземните шайки от “ПИЧовеТЕ” , които участват в рублофилските шайки участващи в свалянето и преврата срещу княза и правителството , след Съединението и сръбско-българската колониална война на Александър III , която за Стамболов и другите кантрапревратаджии е Отечествена война , и която продължава от самото Съединение и самата война до оттеглянето на колониалния морски флот на Александър III , под заплахата Англия, след цяла година на колониален тероризъм от туземните банди срещу княза и властта, на същите платени с рубли ПИЧове от Александър III , и скед прекратяване на дипломатическите отношения с Московията, абдикацията на княза , преврати и контрапреврати !
  Ето такива “арийски” колониални ПИЧове са и днешните подлоги на Путлер, альфа-ПИЧъть на “арийският” “мъжкарски” конZZерVVатизъмь и чалга КУЛТьура!
  Одите на хуйло си!

  ДОЛУ вековните “арийските” рублоядски ПИЧове на Путлер и Московията, ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло ви!

 10. Аре аман от комплексари бе…!
  Като започнат да квалифицират и да съдят кой какво заслужава на базата на мухлясалия си морал и банкетен манталитет…
  Мъжкари ли….?
  Проявата на насилие към когото и да е било е недупостимо. Това е най – силната изява на безсилие.
  Силните мъже не им е необходимо да изразяват силата си чрез насилилие, това е присъщо за слабите хорица с комплекс за малоценност.
  Вежди е слаба ракия харесвана поради така наречения кръчмарски манталитет от Г-н Инджев от хора с подобен на неговия.
  Простотията е широко приета и подкрепяна по нашите ширини, а проявата на “мъжкарство” чрез агресия към жени съм убеден, че е повод за възхищение от повечето мъже по балканите.
  Пернишка изневяра е когато друг мъж бие жена ти …
  А тия другарки които са в защита на този манталитет най-вероятно им харесва да бъдат подлагани на такива превъзпитателни методи.
  Никой не трябва да проявява насилие към друго човешко същество било то по религиозни, расови, идеологически, морални или други причини!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.