Защо ББ хвърли срещу ППДБ камъка Ал Петров

Когато някой се опитва да анализира думите и деянията на Бойко Методиевич Борисов трябва непременно да следи не толкова какво казва, а защо го прави. Толкова пъти е доказал, че може да се отметне вечерта от казаното сутринта, че съдържателната част от неговите изявления  отдавна е престанала да има някакво значение.

Такъв е и случаят с подмятането му, че покойният Алексей Петров е на правил т.н. сглобка на това управление. Вече дава заден ход с “уточнението”, че всъщност Петров “само” бил осигурил логистиката, довела до създаването на правителството на Денков със съответната парламентарна подкрепа, но не е присъствал на разговорите по време на монтажните дейности за сглобката.

Да осигуриш логистиката обаче е всичко в една война. Както е казал четиризвездният американски генерал Robert Hilliard Barrow (February 5, 1922 – October 30, 2008), участник във Втората, Корейската и Виетнамската война, “армията печели сражения, логистиката печели войните”. 

 

 

 

 

 

 

 

Така и става с войната, в която СССР изхранва своята армия ( и не само) близо три години с американски продукти и я захранва с огромна военна продукция, самолетно гориво и т.н. Само автомобилният парк на СССР е бил съставен от 480 000 американски возила ( срещу 150 хиляди съветско производство), без които нито щеше да има подвижна съветска реактивна артилерия (както и придвижване на артилерия изобщо), нито снабдяване на огромната Червена работническо-селска армия с всичко необходимо в мащаби, които да я направят боеспособна.

И в Украйна сценарият се повтаря. Ще спечели страната, която логистично има по големи шансове, а това без съмнение е подкрепяната от Запада (с неговите десетки пъти по-силни икономики от рашистката) украинска държава. Но да се върнем на темата за Методиевич…

Въпросът е защо изобщо трябваше да намесва името на покойника и без никаква видима причина да откровеничи по въпроса. Само не ми казвайте, че е от глупост. Ако беше тъп, нямаше да разиграва държавата от различни позиции близо две десетилетия. 

Прост-да. Това се видя отново от изказа му в обяснителната част за “логистиката”. Няма изречение, изречено в този негов пореден монолог, което да не е объркано от гледна точка на правилния български език. Само че, както знаем, да говори на такова ниво (друго и без това няма) му е силата пред т.н. обикновени хора, от каквито се състои основната част от избирателите му, отъждествяващи се с просторечието на собственика на ГЕРБ.    

Сигурно е едно: направил си е сметката, че има какво да спечели от “камъка” Ал Петров, хвърлен от него в управленското блато. Пръските не го засягат. Никога не са го зацапвали притеснително в подобни, че дори и в далеч до дискредитиращи за “чистофайниците” в политиката ситуации. Ето защо постъпва храбро като пияният в трамвая, който повърнал върху един пътник. “Свиня”, реагирал пострадалият. “Ха, виж се ти на какво приличаш”, отвърнал пияният. 

Такива ми ти работи.

17 мнения за “Защо ББ хвърли срещу ППДБ камъка Ал Петров”

 1. Чак пък да подозираме бокоТИКВАТА, че всеки път знае , какво прави е голем комплимент към вожда на простите.
  По-скоро вчера се опитваше да се измъкне от въпросите за Трактора, и връзките му с него.
  Но въпреки, че отново смени мнението си, се видя че робува на клановата милиционерско-мутренска закалка и партизанщина , представена и в личната му “партия” ГЕРБь и обяснена най-добре от запалянковщината му за Бистришките тигри и мачлета.
  Той не може да осъзнае, че миналата година го арестуваха не защото Петков и Рашков имат нещо ЛИЧНО против него и личната му партийна банда , а защото неговият личен генсекь на ОПГь-прокурВатурата геЙшевь не си вършеше работата , и те се принудиха да действат над правомощията си. Точно това не може да “вдене” бокоТИКВАТА, че дори САЩ санкционирха неговият ковчежник горановЬ, заради саковете с пачки от Черепа, и затова Петков и Рашков трябваше да реагират на това по някакъв начин , а не по някакви ЛИЧНО желание да го арестуват на всяка цена, защото, защото геЙшевь не правеше нищо , особено след случая със защитата за свидетелите за чувалите спачки от Хемус.
  Те нямат някаква особено лична причина,или бизнес, за ареста му , просто трябваше да действат според законите и външната обстановка.
  Но според мутро-милиционерските “разбирания” на бокоТИКВАТА, това е ЛИЧНО нападение срещу него и “партийната” му шайка .
  Ето заради това и е трябвало “логистиката” на Трактора. Макар че при предишните 5 предсрочни избори е ЧУДНО , защо Трактора не е предоставял “логистика” за “сглобки” , а чак сега, чак след последните предсрочни избори?!?!???? Чак след ареста на бокоТИКВАТА и политкомисарите му?.
  И както винаги , бокоТИКВАТА пак ИЗЛЪГА , както винаги, че арестите били “масови” . “Масови”!!!
  Та това е поредният случай от постоянните недоизяснени шменти-капели на бокоТИКВАТА, които само той си ги “разбира”. Защото все пак и вождовете са прости , нали!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви БанкянскиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на хуйло си!

  П.П. Според мен по-правилния въпрос от мисирките към бокоТИКВАТА щеше да не е насочен към Трактора, а защо сложиха охрана от УБО на него , на Петков, на Атанасов и другите, след убийството на Трактора? Защо точно сега?

 2. Какво се има предвид под логистика в случая?
  Осигуряване на превоз и събирането на хора без никой да разбере, на място, където не могат да бъдат подслушвани,бих рекъл аз .И не само превоз.Въобще да ги накараш да поискат да се съберат,да ги придвижиш към срещата …
  Това явно е било е в компетенциите на Алексей Петров.Освен логистика , трябва и логика.
  Подло е от страна на Борисов като цяло.
  Поне това му негативно качество не бях забелязал до сега сред многото други.
  Ето , че освен лъжец,крадец и страхливец той вече е и подлец.

 3. tolupa se e dokazal che e prost no lichno zakliuchenie–mnogo prost narod — loshoto e che sa mnogo koito glasuvat za nego. BSP,DPS, vazrazdane, ITN I DrUgI PARTII koito ne sa v parlamenta

 4. ”… Въпросът е защо изобщо трябваше да намесва името на покойника и без никаква видима причина да откровеничи по въпроса …”🎯

  https://frognews.bg/novini/zashto-borisov-strelia-traktora-tselite-turski-potok-mocha–edna-sashta-zavisimost.html
  ”… Защото по този начин се измества фокуса от поредните скандални разкрития за задкулисно договаряне на строежа на Турски/Руски поток. Поредните изнесени факти направо крещят за безпрецедентно обслужване интересите на Кремъл … На всичкото отгоре прокуратурата този път нямаше как да се измъкне и се самосезира, за да разследва договора и строителството … Ако Борисов е толкова убеден, че е направил супер добро на българите с Турски/Руски поток, колкото твърди, нека съдейства на разследването и да докаже своя исторически принос за нацията. Признателният народ ще прибави фигурата му до съветския войник в композицията МОЧА … И ето ви Трактора… Елементарен тактически ход, но Борисов знае, че у нас подобни трикове минават.
  … Апропо: години наред Борисов бе сигурен, че Алексей Петров е замесен във взривяването на джипа на Цветелина Бориславова на 27 март 1997 г. В последно време обаче лидерът на ГЕРБ направи няколко комплимента на Трактора в свои медийни изяви. Интересна тема, която заслужава внимание …”
  д-р Николай Болтаджиев: Борисов 4 години беше главен секретар на МВР в правителството на НДСВ и ДПС и на „неговата сметка“ има над 150 поръчкови и неразкрити убийства. В България се създаде политическа номенклатура, която е заинтересована от наличието на организирана престъпност не само защото получава част от мръсните пари, но защото създава нагласи за „силна ръка“…(glasove/boyko-borisov-ne-mozhe-da-reshi-problema-s-prestupnostta-zashtoto-toy-samiyat-e-chast-ot-nego)”

 5. Рейгън/Тачър,

  ”… Подло е от страна на Борисов като цяло…”

  https://pan.bg/view_article-49-357780-BORISOV-TAJNIYAT-PROEKT-ZA-PREMIER-NA-KOMUNISTITE-PYRVANOV-ZLATEV-I-BOJKO.html
  Колко ни струва СЛУГИНАЖЪТ на Борисов към русия:
  КТБ – 4 милиарда
  Руски поток – 3 милиарда(в момента).
  Неустойка „Белене“ – 800 милиона
  „Булгартабак“ – даде го на Путин за 100 милиона при цена от над 1 милиард.
  Концесия на пристанище „Росенец“ – 35 милиона лева загуба годишно при годишен оборот над 6 милиарда литра суров петрол и над 3 милиарда литра горива за износ – концесията е 1,5 милиона = на един голям плаж
  Лукойл – над 1 милиард годишно – свръхнадценка за сметка на приходи от акциз в хазната ни плюс прикриване на данъчните измами
  Газпром – над 1 милиард годишно – двойно по-скъпа цена за руския газ в сравнение с другите европейски държави
  Охрана на руските агенти Доган и Пеевски + сарая на Доган в парцела на Лукойл до Росенец – 5 милиона годишно.
  150 милиона за ремонт на пристанището на ТЕЦ „Доган“Варна.
  200 милиона за разширяване на канала към ТЕЦ „Доган“Варна.
  + милиардите, насочени от обществените поръчки към прокситата на Путин – Пеевски, почетния руски консул Гергов, Главборгарстрой и подобни.
  + 12 милиарда евро от европейските фондове, насочени през последния 7-годишен период към общо 100 свързани фирми и лица на кремълската олигархия тук.
  + десетките милиони, плащани на Доган за „Студен резерв“.
  И ИПОН продължава да охранява Лукойл и Булгартабак.(Георги Георгиев,авг.2020)
  https://offnews.bg/balgaria/balgaria-osadena-za-ubit-s-granatomet-po-zapoved-na-bojko-120863.html
  – подло и като цяло клинична липса на съвест …

 6. ББ е доказан интригант – лице, на което не може да се има никакво доверие и което в политически план заслужава единствено презрение и забрава. Чудя се обаче какво правят Кирил и Асен на нерегламентирани срещи с него (пък били те и с цел “сдобряване”). Поведението им, граничещо с инфантилизъм, става все по-застрашително. За съжаление, твърде много поводи дадоха в ръцете на недоброжелателите си, които никак не са малко. Това нямаше да е чак такъв проблем, ако не засягаше пряко правителството на академик Денков, който по всеобщо мнение и впечатление е умен и свестен човек. Освен това – правителството на Денков е единствено възможното проевропейско и пронатовско правителство в този съдбовен за България исторически момент. На този фон поведението на двамата издава безотговорност и дори глупост.

 7. Защо питат само проф. Денков за Ал. Петров? Нека да попитат и Мария Габриел дали Ал. Петров е направил “сглобката”. Какво й е мнението на Габриел? Тя съгласна ли е с Б.Борисов?

 8. П.П. Тая гнусна банкянска мутра е казала още , допълнително, че Денков трябва да уволни Тагарев!!!!
  Тая гнусна мутренска милицЮЮЮнерска проZZт(итуиращ)а шлюха на българската ченгесарска мафия никога няма да промени доживотната си дребна клюкарска интригантска душица, КОРУПЦИОННА! Само заради тоя гнусен агент на бриго аспаруховичЬ и на мутренската мафията , която плати 5 милиона на Доган, за да го “одобрят” за генсекь на милицията , България загуби 20 години ТОТАЛНО изоставане, дори спрямо Румъния. Дори при корупционната Тройна коалиция, България беше преди Румъния , преди банкянското мутренско ЖИВОТНО да купи изборите с парите на мутрите и задкулисието през 2009г.. И оттогава България изостана от Румъния два пъти в доходите , заради него, нито има оръжие за армията защото путлераският милЮЮЮционерски “геЙнераль” ОТКРАДНА дори парите за техника на армията , за да купи пладноходки на ТУПькапа му Хуйло! Открадна десетки милиарди от КТБ, Булгартабак, Булгартрансгаз, Булгаргаз, Козлодуй, Мариците, още десетки милиарди от чувалите с асфалтови пачки от тънките магистрали, от язовирите, от заемите откраднати от ББР след заграбването на КТБ , от “санирането” , от саковете с пачки от Черепа, заради което му наложиха 4 санкции на негови политкомисари по Магнитски, а скоро и на него. Без да включваме и още далаверите по СУДЖУКгейт, НДКгейт, ЦУМгейт, кюлчетата , чекмеджетата с пачки за боянската МатаХари, и пачките за барцелонската МатаХари, и още 100 милиарда обрани от сАфия и еврофондовете. Десетките милиарди от далаверите откраднати от Лукойл, Росенец, амфетамини през последните 30 години , и от Капитан Андреево.
  И след всички трилиони откраднати от мутренския “геЙнераль” на бриго аспаруховичЬ, той има наглостта да иска уволнението на Тагарев, заради жълтите кафяви парцали на дИбильян прасееФскиЙ, неговата журналиституткова агентЬция – МОЧь и казионните проституткови нисирки от БНТ, бокоТВ и домусчиевТВ ! Оди на хуйло ти , банкянска МУТРО!
  И след като открадна само за него стотици милиарди, тая гнусна мутренска ТИКВА иска да купи и Булгаргаз, разбрахте ли? Вместо да го пратят при неговите ортаци Божков и Трактора, мутренския “геЙнераль” от народната милиция , тоя мутренски отпадък иска да “изпере” откраднатите милиарди през Булгаргаз!
  Оди на хуйло ти, мутро!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 9. Ив.Терзийски 💙💛

  Кой да я попита Мария Габриел за това? Мисирките ли?

  Ха ха ха ха!

  Те нямат собствена воля! Каквото им кажат в слушалката начальниците – ТОВА Е!

 10. Към знака , подобен на Алфа в математиката:
  Не зная защо сте обърнал коментарът си към мен.Аз съм изцяло на вашето мнение и многократно съм изразявал възмущението си от описаните от вас престъпления на Борисов.Просто към тях прибавям и подлостта .

 11. Към Мария:
  “Чудя се обаче какво правят Кирил и Асен на нерегламентирани срещи с него (пък били те и с цел “сдобряване).
  Спомняте ли си когато дойде Гари Каспаров в България и каза,че трябва да забравим вътрешните си противоречия, защото в момента има друг ,по важен приоритет?
  Кирил Петков е с ясна позиция по отношение на Украйна.Прави му чест,че изрази съпричастност и е един от първите политици заедно с Атанасов, които отидоха в Украйна по време на войната.Има въпроси,по които така или иначе трябва да се търси национално съгласие.Възможно е да е имало и допълнителен,външен натиск за по ясна и категорична позиция на България.
  Нека не бъдем прекалено критични и взискателни към ППДБ.Трябва да имаме вяра.Ако се срещнат Бойко и Доган примерно или Бойко и Божков,то аз съм твърдо убеден, че става въпрос за пари и корупция.Когато едната страна е Петков аз съм сигурен,че срещата ще е за добро,за бъдещето на България,защото човека е почтен и за мен е без значение дали другия ще бъде Борисов,Маджо , Божков или Доган.Няма страна в света, където гражданите да знаят всяко нещо защо се прави. Това не е задкулисие.Не може да дадеш по телевизията какви мерки е взела полицията срещу престъпниците например.
  Ако Бойко “хвърля кал” , както се изрази г-н Инджев,то той го прави,за да събуди точно подобна реакция като вашата,а именно – да дискредитира Петков и обществото да си каже ” ето ги,обещаха да не се коалират с него,па се коалираха,а вече и на тайни се срещат”.Това пропагандата ще бълва в следващите месеци….
  Простолюдието не си дава сметка,че 10 пъти имаше избори,че има Ковид и война.То не помни .То смята,че България е била при Тодор Живков благоденстваща държава, която лошият Иван Костов е разпродал.На това го възпита ДС.
  Моля ви,не бъдете наивна и имайте повече вяра.

 12. Към
  Рейгън/Тачър
  02.09.2023 в 22:59:
  Съвсем основателен е въпроса към мутрясалия “геЙнераль” – защо не отиде в Украйна, заедно с Петков и Атанасов?
  Нали е най-големия “евроатлантик” и “натовец”, който построи Турски поток и платноходки на ТЪПькачЪТ му Хуйло ???
  А заедно с него и “евроатлантическите” етномултаци от ДПСь и дИбильян прасееФскиЙ???
  Явно имат черен печат за Украйна, заедно с платената им шлюха кУпейкинь! И тримата са персона нон-грата в Украйна, и затова не отидоха, предвид далаверите им с ТЪПькача им Хуйло.
  Тук Денков ги срещна със Зеленски, и е много интересно как имаха наглостта да се ръкава с него, защото техните ръце са изцапани целите в кървавата корупция над всички българи и украинци , заедно и наравно с Хуйло!
  Одите на Хуйло ви!

 13. Рейгън/Тачър ,

  ”Към Мария…” е 🎯
  ✔ ”… когато дойде Гари Каспаров в България и каза,че…”
  https://bgnes.bg/news/gari-kasparov-gerb-e-na-pravilnata-strana-na-istoriata/
  – много българи му писаха, че борисовия балкански поток развърза ръцете на путин да нападне Украйна, че корумпираното правителство на байхуй пренебрегва върховенството на закона в България, за полицейското насилие при масовите протести … отговорът на каспаров на Bozhidar Bozhanov (https://mobile.twitter.com/Kasparov63/status/1572289425371172864) е по руски високомерен :
  ”My advocacy focus in most European politics now is “pro-Ukraine” today, not the past, nor to pretend to be knowledgeable of domestic affairs.”
  (ivo.bg/2022/09/20/каспаров-матира-себе-си-в-софия-с-нелеп/#comments)
  ✔ ”това му негативно качество не бях забелязал до сега” – и за каспаров като за борисов

 14. @Българин

  За съжаление по големите тв-та е така. Иска се амин от шефа. А той от по-горе….
  Жалка работа…

 15. Може и да не съм чел внимателно коментарите, но май никой не е предположил, че Борисов просто е отговорил на зададен въпрос, казвайки истината….

 16. Към Караиванов:

  Ключовата дума в оправдателния Ви коментар е “просто”. Ако “просто” не си дава сметка за ефекта от “признанието” щеше да е друго, но не е за вярване, че не го разбира. Точно в това отношение никак не е прост.

 17. @Рейгън/Тачър

  “Не бъдете наивна и имайте повече вяра” е малко странен съвет, особено по отношение на българското политическо пространство, в което плуват вероятно десетки хиляди нееднократно пребоядисвани субекти. Моят съвет е: не бъдете наивни, а бъдете нащрек, ВИНАГИ ГЛАСУВАЙТЕ, дори когато мислите, че няма за кого ==> тогава гласувайте за тези, които според вас са най-малкото зло. Защото ако има нещо, което се повтаря неизменно преди всякакви избори в БГ, това са усилията на “КОИ?” да отвратят избирателите от демокрацията, за да бъде избирателната активност колкото може по-ниска, от което ВИНАГИ печелят отвратителните (най-ярък пример: ДПС).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.