Собственикът на ГЕРБ пак се отметна, женените за него не му се сърдят. Т(р)ъжна работа

Най-важната предавка на Борисовата джипка е задния ход. Доказа го отново днес. И друг път се е отказвал от изпълнението на обещанията си в рамките на денонощие, но този път май счупи собствения си рекорд, заявявайки пред вече събралата се по негова покана нетърпелива да чуе сензацията с номинацията журналистическа аудитория, че (и) днес няма да си обяви кандидата за кмет на София.

СНИМКА: БГНЕС

 

Именно приучаването на тази аудитория и на съответната нейна голяма публика от потребители на неновините (за некандидата) към навика му да се отмята е сред главните завоевания на Борисовия модел на пра(ве)не на политика. Действа на принципа на Едмон Дантес, които се тровел на порции в килията, за да придобие в един момент имунитет към отровата.

В Борисовата килия този имунитет отдавна е придобит. Никой не се изненадва вече, когато за пореден път се врътне и отрече от обещанията си. Това е голяма негова лична победа. Превръща в свое право нещо, което за всеки друг би се смятало за гаф и повод за оставки (каквито самият той неведнъж е искал на свои подчинени или на политици от противниковия лагер).

Няма да се кандидатира лично за столичен кмет, защото гледал нагоре, заяви още той в отговор на въпрос от измаменото журналистическо множество. А щеше да е интересно да се разбере кого е убеждавал неуспешно да се жертва по почина на Цецка Цачева.

“Там горе стават  големи работи”, както е казал добрият войник Швейк. Знаем, че за “добрия генерал” от МВР няма(ше) никой над него, освен Господ. Оставаме в неведение какво означава сега за него “горе”.

Май ще да е “горе-долу” работата. Нещо като “карай да върви”, когато не можеш да караш влака и джипката ти не върви напред. Тогава даваш на заден.

Подигравката му, че щял да вземе решение по въпроса след края на ретоградния Меркурий се доказа като още един финт да печели време и да прикрива факта, че очевидно не може да реши неразрешимия за него кадрови въпрос в сянката на собствения си залез-желаещите да го споделят с него явно стават все по-малко.

Да беше някой друг от “елита”, щеше да спечели само освиркване в собствената му партия, но за него това не важи. Как да отсвириш работодателя си, комуто си пристанал публично и никога в нищо не си посмял да му възразиш?

Ислямът дава право на мъжа да се разведе с жена си като повтори пред свидетели три пъти “талак,талак,талак” ( развод,развод,развод, демек).  Сглобката между този мъж и женените за него явно е толкова крепка, че и сто пъти да повтори “отмятам се” няма да се разведат.

Т(р)ъжна работа…

 

4 мнения за “Собственикът на ГЕРБ пак се отметна, женените за него не му се сърдят. Т(р)ъжна работа”

  1. Проблемът на Буда РАПОНЯ е как да продължи баланса м/у водещия си офицер(и) и реалната опасност да ходи при бай Ставри, ако “сглобката” се разсъхне. Затуй ще гледаме много танЭц и сеир.

    Обаче и хубави новини има от Задунайския ни МилиционЭристан. Сеструшката вассиан змЭев, архимандрит и шпионин на ГРУ, днеска е бил напъден заедно с още 2-мина милиционери в раса (от Беларус) към блатата. С арестантска кола до Калотина-Градина. Престрашил се най-сетне др. пламЭн тончевич, след като дори Скопие не издържа тоя поп. ТАСС и мутрофановна ридаят неутешимо

  2. Е , как да каже, като дори ТОЙ не знае – КОЙ! Все пак той е само геЙнераль от милицията , а другите ченгесарски геЙнеральи , които го монтираха за генсекь на милицията дори досега не са му казали , все още! Все още!
    Явно все повече проZZт(итуиращ)и не могат да се “разберат” със мутренският геЙнераль, както го правеха, досега!
    Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на агенть БудаХари, оди на хуйло ти!

  3. – за байхуй няма алтернатива , освен да се отмята … играе го ”мятало ленче ябълки” – ако не му падне на главата, може да уцели някой байставри …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.