Ще си върнем ключа към архива, към Камчия и църквата в София когато режимът на Путлер отиде при ключаря св. Петър

Мога да разширя темата за ключа, който московията държи към много от нашите проблеми изобщо, но ще сведа текста си само до конкретиката във връзка с държаната от нея под ключ църква в центъра на София.

Първо да кажа, че това не е първото руско похищение на обект, свързан с българската история, държан под ключ. Целият български държавен архив и до днес е под ключ в московията. Тя отказва да ни го върне дори без коментар, вкл. защото българската страна никога не е поставяла сериозно въпроса на масата като условие за добри отношения с бившата ни колониална владетелка. 

Руската теза се свежда до твърдението, че ставало дума за военен трофей. Това е пореден абсурд в рашисткия прочит на историята, тъй като България не е воювала със СССР, а под неговите червени знамена в последната фаза на Втората световна война.

Под ключ рашистите държат и най-голямото си завоевание (направо във военния смисъл на думата). Това са километри българска територия, оградена с желязо и бетон край устието на р. Камчия, недостъпни за българи. Подарени са на практика на безценица на Москва от подкупната ни постколониална администрация по подобен начин, по който поробената НРБ “дарява” на своята окупаторка и църквата в центъра на София.

Въпросът за това кой да държи ключа от една църква на чужда територия никак не е нов за руската имперска политика. Претендирайки да бъде покровител на християнството, в конкуренция с Франция, руската империя предявява ултиматум на турския султан посочени от Петербург монаси да получат ключа от Рождественската църква във Витлеем. След отказ Русия обявява война на Османската империя. Тя се превръща в най-кръвопролитния военен конфликт в света през 19 век, известен като Кримската война ( 1853-1856 г.) и в тежко поражение за тюрмата на народите, която се е самоназначила след победата над Наполеон за непобедим закрилник на всяка мракобесие в Европа.  

Макар казусите с ключа от църквата в София и онзи ключ, довел до Кримската война, да се различават по своя мащаб, смея да прогнозирам, че въпросът с руското заключване на църквата в центъра на София ще се реши след като московията загуби и днешната си война за Крим. Преди това можем да очакваме рашистката имперска горделивост да разиграва обичайния си сюжет под мотото “правим каквото си искаме на ваша земя, защото не можете да ни попречите”.

Украйна воюва да си върнем ключа към архива, анклава в резервата “Камчия” и църквата в центъра на София. Когато Путлер и неговият режим отидат при ключаря Свети Петър, всичко това ще стане възможно. 

 

8 мнения за “Ще си върнем ключа към архива, към Камчия и църквата в София когато режимът на Путлер отиде при ключаря св. Петър”

 1. Не трябва да се разчита само на Украйна. Все пак Хуйло държи ключовете и за Турски поток, Лукойл, еврофондовете и другата голяма част от “икономиката” и субсидиите от Брюксел за задунайския колониален Бандитустань! Освен това Хуйло си има резидентЬ в явочната квартира на ДРОНЬдуковь2! И чрез фатмашкият политкомиZZарски “геЙнераль” – зИльоната гнусна фатмашка предателска неграмотна превратаджийска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, Хуйло има почти МОНАРХИЧЕСКА властЬ , чрез служебните му гълъбарници! Одите на хуйло ви!
  И всички “служби” са подчинени на Хуйло, чрез НЕграмотните фатмаци , които служебната НЕграмотна калинка , подлога и ЗКПЧ на лумПен гадень- голубь ДРОНевичь назначи по негова заповед преди няколко месеца! НЕзаконно! НЕЗАКОННО! Защото самозваните неграмотни фатмаци – голубь ДРОНевичь и неговият сводникь лумПен гадень НЯМАТ никакви правомощия и “права” да се месят нито в изпълнителната власт, нито в “службите”!
  И не само това ! Гнусният НЕграмотен и престъпен ЗКПЧ- голубь ДРОНевичь нарочно преназначи за втори път своята калинка начело ОПГЬ-ДАНСь , по заповед на ТЪПькачът му лумПен гадень, за да имат резидентура при доносниците от ДАНСь за още 5 години! Още 5 години! Не му стигнаха предишните 2 години на НЕзаконно назначение на главното уше в ОПГь-ДАНСь , през 2021г. и през 2022г. , но двамата фатмаци решиха да окупират ДАНС за още 5 години, чрез предсрочно преназначение на началника на ДАНС! И пак НЕзаконно!
  И тоя особено НЕграмотен фатмак, монтиран в ОПГь-ДАНСь участваше във фатмашкият путлерастки ПРЕВРАТ срещу формирането на ЗАКОННОТО правителство на Денков, и допълнително участва в ПОЛИТИЧЕСКИ атаки срещу партиите, парламента и правителството! И само заради всичко това НЕграмотната калинка от ОПГь-ДАНСь трябваше отдавна да бъде изритан при ТЪПькачите му от ДРОНЬдуковь2, при фатмашкият “геЙнераль” лумПен гадень и политкомисарската му НЕграмотна подлога и ЗКПЧ- голубь ДРОНевичь, който в момента му е “сОветник” , също както всички “министри” от служебният му гълъбарник! ЦЕЛИЯТ гълъбарник е на ОГРОМНИ синекурВени заРплати при фатмашкият им сводник – лумПен гадень! Целият! Заедно с предишният огромен брой от другите ченгесарски сОветници от библиотекарско-сарайската шайка на лумПен гадень! Одите на хуйло ви!
  И сега ще видим, дали и другият “геЙнераль” – милЮЮЮционерската мутра бокоТИКВАТА ще приеме законите за тотално РЕформиране на “службите” и изхвърлянето на всички фатмашки калинки на НЕграмотният фатмакЬ лумПен гаден от “службите” му , личните ….. и на неговите ТЪПькачи- решетниковЬ , Хуйло и пасоль-свиневъда му геЙрговь, негов “маZZонски” “майсторь”! Одите на хуйло ви!
  Ще видим,другата седмица, дали бокоТИКВАТА ще изхвърли путлерастките фатмашки калинки и дИбильи на лумПен гадень от “службите” на НРБь?????

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 2. Казват, че очилатата “кондукторка” глътнала ключа на църквата и, въпреки че имала физиологически проблеми, нямала никакво намерение да отключи вратите, защото поземието било оръжеен склад на т.н. парацърковни казашки отряди, а това вече било прекалено компрометиращо дори за русската прасославна ерес !

 3. Как ползваха Руската черква в София за шпионаж като явочна квартира:

  “…В качеството си на явочна квартира храмът пази и други тайни. Така например и в наши дни в градинката зад черквата и пред входа на бившето посолство, което в момента като “Дом на Москва в София” е приютило луксозен ресторант, се намира малка, подобна на бункер постройка. Тя е с дълбочина 4 етажа, като на второто ниво е свързана с таен проход с основната сграда. На най-долния, четвърти етаж под земята, има противобомбено убежище. От него също има прокопан тунел – в противоположната посока. И в момента той е заключен с метална врата, а през годините за него се носят различни легенди – че води към двореца (малко вероятно, като се знае какви са били отношенията ни със Съветска Русия преди 9 септември 1944 г.), или към отсрещната страна на бул. “Цар Освободител” – до хотел “България”. Най-логична обаче изглежда хипотезата, изказана от служители на БАН, които са работили през 80-те години в сградата на легацията, превърната в научен институт. А тя е, че тайният тунел е бил връзка между черквата и бившето посолство и другият му край излиза право в храма…”

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15677221

 4. Честно казано на мен ми е неудобно да ги карам украинците да стигат чак до Москва заради архива. Дават не малко жертви и в момента.

  Да свърши войната, пък ще спазариме документите за 2 вагона развалени домати, като доброто старо време. (надявам се да ни излезе толкова евтино).

 5. За съжаление войната няма да свърши и ще стане много по жестока. Няма значение кой ще управлява Русия.

 6. Това, което разбрах от увъртанията, цензорираните и автоцензурираните изказвания на богослови и свещеници по медиите, във връзка със собствеността на т.н. “Руска” църква, но осветена от БЪЛГАРСКИ свещеници през 1914 г. е, че крепостният (нотариалният) акт от 1898 г.(?) за дарение на земя е даден на функциониращото тогава руското ЦАРСКО дипломатическо агентство (посолство) за строеж на православен храм на единствената тогава т.н. по-късно “БЯЛА” православна църква, която е международно призната и има представителства, храмове и имоти по целия свят. След революцията 1917 г. болшевишкото ръководство започва процес на събаряне на православните храмове и физическо унищожаване на свещениците в Съветския им съюз, докато на Сталин не му идва идеята да използва влиянието на църквата за свои цели и създава неин кгб-сталинско-гундяевски дубликат, т.н.“ЧЕРВЕНА”, уж “православна” църква, която обаче НЕ е правоприемник на успоредно съществуващата “БЯЛА” руска задгранична международно призната православна църква. Тъй като “червената” РПЦ църква не може да претендира официално за собственост върху имотите на съществуващата “бяла” православна църква , съветската държава “прехвърля” ? 🙂 храма “Св. Николай Мирликийски” на българската държава, а тя, от своя страна, я прехвърля на БПЦ и затова църквата Св. Николай Мирликийски” фигурира в списъка с храмове на синода на БПЦ.
  Но в междувластието и хаоса, настъпили у нас след началото на реформите, през 1997 г. русското посолство и “червената” кгб-сталинско -гундяевска РПЦ решават тихомълком да присвоят храма със съдействието на някакъв тогава младши нотариус с руската фамилия Дахтеров, възпитаник на руската гимназия, който издава КОНСТАТИВЕН нотариален акт на базата на крепостен акт (чиято автентичност, както сам каза, лично НЕ е проверил!) за дарение от софийското кметство на земя за строеж на православен храм, но за оригиналната “бялата” русска православна църква, а не на фалшивия болшевишки кгб дубликат.
  Така че какво общо има еретичната гундяева РПЦ с православния храм “Св. Николай Мирликийски”, изграден на българска територия ПРЕДИ революцията, за да решават сега Гундяев и Мутрофанова да се заключи или да се отключи този храм ?! Това си е самоуправство на “странични лица”, както се изрази русенският митрополит Наум!

  Руската църква е малко глупаво дете с жълто по устата пред Българската, има я благодарение на България
  Руската православна църква няма никакво право да се държи покровителствено с БПЦ и да налага свое мнение по какъвто й да е въпрос.

  https://frognews.bg/novini/ruskata-tsarkva-malko-glupavo-dete-jalto-ustata-pred-balgarskata-ima-blagodarenie-balgariia.html

 7. Да така е! Позволи ли са /за съжаление/ българи, да се случи заграбването история ни. Пияни активисти, като Георги Димитров и… В. Червенков и… А относно черквата… калугерска работа /КГБ, ГРУ/ и други “дълбоко вярващи” свързани с написаното в скоби. Матушка Русия. Това им е в главата. Защото, са деца с такова възпитание. За съжаление са се размножили, до нетърпимост. Както и на гореспоменатите алкохолици. О, забравих тОдор жИвков. тОй роди извън телесно… Без никакви съмнения, кой е майката. Бащата е ясен…. 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.