Победата на проруския вот в Словакия с малко и късно, за да промени нещо съществено по света ( и у нас)

Победата на проруския популист Роберт Фицо с малко на парламентарните избори в Словакия вдъхнови много неговите другари в България. Не може да му се нарадва Ниновна!

НА СНИМКАТА: Ниновна и Фицо, две гълъбчета на мира ( руzкия “мир”).

 

 

 

 

 

 

 

В един отбор е със “синята легенда” Георги Марков, който за пореден път вещае и предстояща победа на Тръмп на президентските избори в САЩ, прехвърляйки смехотворно тежест от изборите в малката централноевройска държава към предстоящата битка на титаните в Америка.

Преди този текст да е остарял ще има още аплодисмэнти в редиците на рашистите у нас, които са превърнали в основна своя кауза съпротивата срещу оказване на помощ на Украйна, за което пледира и Фицо.

Само че..

Само че Фицо чука с голямо закъснение на широко затворената врата на военната помощ за Украйна. Словакия вече предостави толкова много и толкова важна военна подкрепа, че може да си позволи да си почине малко. Достатъчно е да спомена, че тя изпрати 13 свои самолета миг 29 на Киев и с това се открои пред строя в НАТО сред бившите съветски колонии. Сега Фицо, колкото и да тича наобратно, не може да зачеркне този факт.

Впрочем словашкият популист, който имитира Орбан, е далеч от категоричната управленска заявка на унгарския си събрат. Не е сигурно дори, че ще успее да състави коалиция, без каквато не може да управлява.

Дали няма да се окаже в ролята на нашия бивш Фицо и настоящ “най-голям евроатлантик”, който изпадна в трайна невъзможност да яхне изпълнителната власт и дори му се наложи за пръв път да спре да финтира избирателите си като снизходи да ходи на работата като “обикновен” депутат?

Предстои да видим също доколко Фицо ще се придържа към предизборната си реторика в европейския контекст на извънредно тясната обвързаност на Словакия с икономиката на ЕС, чиято политика спрямо Украйна оспорва.

Нека нашите рашисти не бързат да се радват и припознават като съпобедители в минималното надмощие на своя словашки събрат. Максимално ще сгрешат в аналогиите.     

10 мнения за “Победата на проруския вот в Словакия с малко и късно, за да промени нещо съществено по света ( и у нас)”

 1. Бъдейки напълно съгласен с изводите за ненавременната радост на БКП от резултатите в Словакия бих добавил, че победата на “про-руски” кандидат е все пак реален успех за путлер.
  За съжаление хибридната му война постига успехи в България и други “бивши ….страни”. Словаците са много отровени от рашистката пропаганда. Точно както и българите.
  Тази седмица имах няколко разговора с много близки роднини на тема ЕС, САЩ, пРоссия и войната на путлер в Украйна*.
  Пропагандата действа!
  Дори хора, способни на критично мислене, трудно намират правилните ориентири в “супата” от путлеро-рашистки опорки,”сервирана” от така наречените “български медии”.
  Като добавим и “хибридното” поведение на вожда на Гербавите – Мутрата Борисов, и нещата придобоват тъжен отенък.

  *На близките си просто им забраних да ме прекъсват и в рамките на 35-40 минути обясних защо путлер е фашист, а ние трябва да помагаме на Украйна, но резултатите ми не са сравними с потопа от дезинформация от “Нова” и “БТВ” /тук, от уважени към четящите в блога, изтривам ред обръщения и определения за тия телевизии /, за съжаление.

 2. С това кУрвела ниновНаЯ и гнусният доносник- агент николай доказват за пореден път , че са само популистки агентЬи на терористична коминтерновска колониална колаборационистка банда БКПь и техните подлоги КДСь. Одите на хуйло ви!
  И само вечни неграмотни лумпени вечно могат да се хващат на вечните лъжи и лицемерие на вечните им ПОПУЛИСТки лъжци и крадци. Защото ПОПУЛИСТите не могат да “дадат” нищо повече, освен ВЕЧНИ лъжи и грабеж , поради ВЕЧНТА им некадърност и неграмотност. И в задунайския колониален Бандитустань ПОПУЛИСТите завладяха властта , още с пришествие на Кобурга и 800-те му дни! След това , в НРБь има постоянна ПОПУЛИСТка власть , през последните 20 години. И положението не се “подобрява”, а само конкуренцията е полулистките им лъжи и грабежи. И затова НРБь е на последното място в ЕС. Така че сегашната обстановка в задунайския колониален Бандитустань само показва пълната ПОПУЛИСТка разруха , след продължителната популистки лъжи през последните 20 години , след ПОПУЛИСТките проекти и пирамиди – кУпейкинь и иZZраждане, жоржь ганевь, ()ОЛЕН ()ИДЕРовь, РЗС, барековь, патреотарите, чалгарските маймуни ИТНь, маноловНаЯ, рублоядни путинофили , и разбира се най-големите популистки ПИРАМИДИ- бокоТИКВАТА, Кобурга, и особено гнусните вековни крадливи лъжци от ТОТАЛитарНИТЕ ПОПУЛИСТи – БКПь, кУрвела ниновНаЯ и предложеният от нея решетников агентурен резидент – зИльоната гнусна фатмашка предателска неграмотна ПОПУЛИСТка “маZZонска” ТИКВА – реZZиЛдентът лумПен гадень! Одите на хуйло ви!
  Така че ние отдавна сме заминали словашката ПОПУЛИСТки лъжци и лумпените , които “гласуват” за тях! Защото в задунайския колониален Бандитустань НРБь, лумпенизираните “избиратели” си “избират” само ПОПУЛИСТки лъжци и крадци през последните 20 години, и преди другите !
  Словаците вече си “избраха” ПОПУЛИСТкия лъжец и мафиот Фицо преди , и сега искат да ПОВТОРЯТ своята тъпотия и да “гласуват” за още от същото :
  https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/bg/%25D1%2581%25D0%25BB%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25B0%25D0%25BA%25D0%25B8%25D1%258F-%25D0%25BC%25D0%25B0%25D1%2584%25D0%25B8%25D1%258F%25D1%2582%25D0%25B0-%25D0%25B8-%25D0%25BD%25D0%25B5%25D0%25B9%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2582%25D0%25B5-%25D1%2583%25D0%25B1%25D0%25B8%25D0%25B9%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25B2%25D0%25B0/a-42820136
  И така да докажат , като своите балхарски падруги , че само глупостта е ВЕЧНА. И че НЯМА как да има никакъв “резултат” , ако повтарям една и съща ГРЕШКА БЕЗБРОЙ пъти.Също както и посестримите им Маджария и даже ердоганския султанат.
  Също така словаците доказаха , че повтарят едни и същи грешки още от времето на техният ПОПУЛИСТки фашист Тисо , който помогна на Хитлер да унищожи Чехословакия през 1939г. , и така да започнат Втората световна война.

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. Още един великолепен текст за последиците от “триумфа” на словашкият Бибитко. На любимият на Павката Тинков уралският диалект на българският език е.
  Мерси, Словакия!
  https://t.me/Berlinspeaks/5793

 4. Памет за Ян Куцияк и Мартина Кушнирова! Поклон…

  https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_J%C3%A1n_Kuciak

  Както казва по-горе Arthur, словаците са много отровени от рашистката пропаганда. Точно както и българите.

  Наистина вече се чудя защо няма силен отпор на тази отрова?
  ЗАЩО?

 5. Към Georgi Nikolov;
  Поздрави ЖОРЖ!
  Радостта на червенокожите била основателна само отчасти – не било кисел московски лимон, а освежаваща европейска лимонада.

 6. Преди време имах честта да споделя в този блог връзката между имена като словашкото “Фицо” и българските “елитни” като Бечо, Вуто, Гето, Дако, Джуро, Пеко, Тако, Цоло, Цочо, Тано, Мако и пр. Явно световният рубладжийски контингент се набира от долната част по скалата на “Менса”. Където прочее солидно се кипри и синята легенда жора Эвдокиевич. С Реш. № 4 от 21.06.2007 г., Реш. № 10 от 25.07.2007 г. и Реш. № 14 от 04.09.2007 г. на Комисията по досиетата се оповестява агентурната дейност на Георги Евдокиев Марков към Втори отдел на Държавна сигурност и на Шесто управление в периода 1971 – 1976 в качеството на агент с псевдоними „Николай“ и „Стефан“. Както обича да пише Жоро Николов, кой разбрал разбрал!

 7. до Georgi Nikolov: то и уралският диалект на българския все пак е бил конструиран за елфи, не за орки 😅 така казват преданията, но и днес се срещат разумни хора, дето пишат на него.
  Важното е, че в това, дето пише, като се отвори тази връзка, дето я давате наистина великолепно обяснява истинската ситуация там, точно, леко грубичко и без увъртания. Колко различно от това дето сме свикнали у нашите реалии – витиевати медийни и други дезинформатори да представят мокрите си сънища за действителност. И на мен ми беше забавно още като видях диаграмата – какви “победители” може да има в избори със седем партии в парламента и “победителя” Фицо е “разбивач” с 23 %, а пък втората партия е с 18%, само дето втората досега е била извън парламента, но сега влиза с гръм и трясък от нулата. Но …, това за втората парламентарна сила хич не е удобно да се казва, понеже е … либерална,хаха. Браво на Словакия, че успяла успоредно да зачисти и занули под бариерата наведнъж две досегашни неонаци-партийки, и така парламентът им вече ще бъде с по-малко ужасно лице от предишния.
  Навремето много се чудех, защо все трябва да обяснявам на приятели, че обявените за “победители” на разни избори, не е задължително да са победители, особено в европейските парламенти има досадни неща, наричани скучно “парламентарна аритметика”, и защо в нормалните страни умните хора по стар обичай не обичат да слагат всички яйца в една кошница. Години наред мислех, да ме прощава и автора (не е камък в неговата градина), че бедата е само в необразованите журналисти, които търсят сензацията, и не се занимават с политическата (не)култура на обикновения потребител.
  Но после попрочетох, че законите на дезинформацията и нейните шамани разчитат именно на това – да има остатъчно хора, дето не обичат да четат, не обичат да смятат, не обичат да мислят, искат да им се носят свободите и правдините на тепсия, и да повтарят опорки вместо да проверяват, понеже не обичат да си обременяват мозъчетата с такива излишни упражнения.

 8. Фицо е по-скоро много удобен популист за руската формула за власт= корупция/компромати – това е което усилва антиукраинските сили в ЕС – примера с Полша и разделянето на наши и украински интереси – как можем да помогнем на Украйна във войната , всъщност, е в наш европейски интерес – не го видяхме нито в чеченския, нито в грузинския и армено-азерския, още по-малко в сирийския и че никой не е приемал РФ в ООН , но РФ има право на вето там
  – много по-лесно е да печелиш гласове на избори с обещания за ”насъщния” – изборът се свива бързо и тук и прогнозите може да са тъжни
  – не само в ЕС може да се заформи проруски анклав от взрели се пъповете си поместни ”буди” … за посещението на Зеленски в САЩ около имперската опорка за подвеждащата украинска антируска истерика: ” если вам хочется понять, почему такое большое число поддерживает войну, то вы упретесь в проблему спорных территорий…” – https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0rYf3kHRSkZcZVT6VESEMsY4vUW5VZM8b17Q3JNK98meYeDLf23bkSexxU2iNa8nql&id=100000410736776

 9. Тази макар и с малко победа показва, че в страните от бившия соц. лагер борбата с путиниската пропаганда не е ефективна.

 10. Сега наш Мунчо ще изока за мир пред добре подбрана публика с мисирки.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.