В отговор на галопиращата сталинизация хората взимат в свои ръце декомунизацията в московията

Снимката на разрушения паметник на Ленин не е от Украйна. От Астрахан е. Намира се в московията.

Става дума за държавата на Путлер, в която властта поощрява реабилитацията на култа към Сталин.

От общо 110 негови паметника в държавата, близо 90 на сто са издигнати по време на сегашния режим.Той не се свени да поставя паметници на Сталин дори на места, като мемориалния комплекс в памет на жертвите на сталинизма в Тверска област въпреки факта, че още в края на съществуването на СССР репресиите на сталинизма са признати за престъпление, а жертвите му са реабилитирани. Мемориалът почита жертвите на репресиите в областта, където през пролетта на 1940 г. са разстреляни и повече от 6 хиляди поляци.

Отговорът на миналите в нелегалност граждани, които искат законът да се зачита, а реабилитацията на Сталин да се смята за противозаконна, са акциите, като тази в Астрахан.

Явно украинската декомунизация е заразна за самата московия и Путлер не случайно се бои от тази “зараза” като от най-страшната заплаха за режима му.

 

 

9 мнения за “В отговор на галопиращата сталинизация хората взимат в свои ръце декомунизацията в московията”

 1. Президентът Зеленски: ”Нашият народ, нашата страна и в някакъв смисъл целят свят, сега стоят на кръстопътя на историята. В повратен момент. В него заедно със спомена за миналото създаваме настоящето…”

  – след церемониите в Киев за националния Ден на защитниците на Украина

 2. Само за протокола да добавя. Някъде из безбрежната “глубинка”, двама почерпени “мужици”, с дъга се МОЧАт върху монумент (с неуточнен профил, ТАСС е НЕупълнощена да го уточни) изоквайки се : “Слава Украине”😄
  В интереса на истината, около 15-20% са сторонците на “партията на войната”, реципрочно, там някъде е ѝ % и на привържениците на “партията на мира”. Сите останали пеят частушката от най-сполучливият совсериал-мултифилм, плагиат на “Том и Джери: “А нам, всьо ровно”.😄
  И те, така…

 3. Извинявам се за офтопика. Гледам в неделя професионалния наглец R.Ov4. при любэнов и се питам кога най-сетне ще се намери журналист, който да му припомни как преди десетина години ревеше, че ако не построим по най-бързия начин АЕЦ Белене, през 2016 година България ще си свети със свещи, и да го попита защо това не се случи.
  На кУрнела каквито и “експертите”, такива им и “експертните” прогнози.

 4. Georgi Nikolov,

  ”Что говорят оппозиционно настроенные россияне, которые не могут или не хотят уезжать ” https://republic.ru/posts/107851
  ”… Позволю себе еще одну цитату, теперь уже из самого Ленина: “Суд должен не устранить террор; обещать это было бы самообманом или обманом, а обосновать и узаконить его принципиально, ясно, без фальши и без прикрас”. Ровно это Путин и сделал со всей российской системой правосудия. Путин построил государство, основанное на ничем не ограниченном терроре. Терроре в самом классическом его варианте, то есть открытом уничтожении любого инакомыслия. Даже еще страшнее: на подавлении любой попытки потребовать от власти хоть каких-то объяснений ее действий, кроме тех, которые она сама посчитает необходимым дать. В свое время Иван Бунин назвал Ленина “нравственным уродом от рождения”. Это в полной мере относится и к Путину и его режим – это абсолютное зло. Все, кто считает, что с ним можно о чем-то договориться (пишут, что кое у кого в Вашингтоне есть на этот счет иллюзии) – просто путинские “полезные идиоты”. Они ведут мир к гибели, самонадеянно предполагая, что, напротив, его спасают… (https://t.me/s/AlfredKochBayern?before=76 , September 29)”

 5. Добър ден,г-н Инджев!Днес искам да ви покажа един друг русофилски сайт,afera.bg-на Веселина Томова.Както повечето от проруските сайтове и в този авторката се опитва да хитрува и уж оплюва и критикува всички управляващи-да,и ГЕРБ,но основните им усилия са насочени срещу политиците от ПП и ДБ,както и безпочвените обвинения,че този и онзи политик са американски агенти и подобни глупости.Сайтът никога не критикува Русия и руските злини или проруските партии в България,също никога не се споменават Варненската групировка ТИМ а в коментарите се леят обиди към целият български народ.Не съм срещал оплюване срещу партиите бсп,Възраждане,дпс.Тази жена е платен агент на влияние на Русия а с друг журналист Васил Петев списването и на русофилския mediamall.info. Г-жа Томова е в тежка душевна криза поради опасност от смяна на началниците в българските силови служби,което би довело до сриването на руската шпионска мрежа и издирване на проруските тролове и медии и поради умиращото влияние на майка и Русия в България и загубата им в Украйна и в други държави.Бих ви показал и друг линк: https://prnt.sc/DWCTz06yhxzJ в който “клетият,разказващ се за руската агресия беглец и дисидент”,руснакът Невзоров показва типичната руска арогантност към Словакия и словаците.Не вярвайте на тези хора,те са антибългари и шовинисти-империалисти.

 6. Към SoYoung:

  Ами те са на всеки километър и без да ги е раждало червеното знаме. Това е идеята да бъдат много-един да падне в боя, другите да продължат.
  Откровено комунистическите са по-малко вредни,според мен.С тях е излишно да се спори както с всеки фанатик.Няма какво да им изобличаваш.

  Далеч по-големи злини причиняват онези, които се правят да десни, консервативни и “просто патриотични”. Отровните двойници на дясното…Такава партия е на върха у нас вече второ десетилетие, какво остава за обслужващите я медии.

  Апропо, след моята реплика със сигурност ще получа поредна порция обвинения,че съм цензор, който не позволява на онеправданите коментатори да си коментират както, каквото и колкото си искат.
  Характерно за мнозина от тези натрапници е, че денем се опитват да се държат прилично с надежда да ме измамят да им пусна коментара, дори и уважително обръщение ползват понякога. Същите озверяват нощем на шише ракия (или водка?),явно.Нахвърлят ми се направо с люти клетви, че и с пожелания да пукна. В чий блог след това ще мародерстват и ще удовлетворяват нагона си да ме тормозят? Май в своя делириум не си дават сметка какво си пожелават.
  Сутрин се налага да им почиствам повръщаното,но те явно смятат,че така ме наказват.

 7. Добавям и сайта дир.бг, който само след няколко проукраински коментара блокира айпи адреса ми за постоянно. В същото време прокремълските цинични тролове си развяват байрака необезпокоявано там…

 8. Редно е да ги споменавам г-н Инджев и се опитвам да го правя.Човек е пълен с противоречия и може и да се променя във времето,но явно визирате двулично поведение от някои хора.Към Българин:dir.bg е може би най-русофилският сайт в България,нормално е за тях.Тези и други медии и журналисти няма как да работят без подкрепа от български политици.

 9. SoYoung

  Знаех, че е русоробски сайт, но явно в последно време нещата са ескалирали..до степен, каквито са блиц, пик и поглединфо! Списъкът остава отворен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.