Още по темата за терористичната акция на “Хамас” срещу Израел в (мое) интервю за радио “Фокус”

 

 

 

 

 

Вместо актуализация на статиите ми за положението в Израел след терористичната акция на “Хамас ” на рождения ден на Путлер 7 октомври предлагам мое интервю за радио “Фокус”.

Това е редкият случаай, когато прибягвам до такова цитиране, тъй като казаното от мен преди два дни не е загубило актуалността си. Текстът, публикуван днес във сайт на “Фокус“, е достатъчно подробно резюме на разговора ми с авторката на интервюто Цоня Събчева.

Темата няма как да изчезне в близко бъдеще. Днешната израелска бомбардировка на двете основни летища на Сирия край Дамаск и Алепо е заявка за това.

Предстои да узнаем как ще се отрази този отговор на сирийски обстрел срещу Израел върху присъствието на руzките ВВС в Сирия, от които се очаква да пазят небето над главата на своята марионетка Башар Асад.

6 мнения за “Още по темата за терористичната акция на “Хамас” срещу Израел в (мое) интервю за радио “Фокус””

 1. Дава че страницата не е открита, когато се кликне върху хиперлинка

 2. Интервю на генерал Буданов:
  “На първо място, знаем със сигурност, че трофейни оръжия от Украйна са били предадени от руснаците на групировката Хамас. По-голямата част от него е пехотно оръжие. Има информация, че нещо е отишло и при “Хизбула”, но не знаем със сигурност. ”
  “При нападението е използвана тактика, която е абсолютно, да кажем, естествена за нашия регион и в същото време е напълно неестествена за Близкия изток, когато срещу бронирани машини се използваха FPV дронове. Все пак това е ноу-хауто на нашата война. Никой друг, освен хората, които са преминали през нашия театър на операциите, не би могъл да направи това. Тъй като ние не сме били там, това трябва да са били руснаците”
  “”Първо, малко повече от седмица преди началото на тези действия руската станция “Спутник” официално започна да излъчва на арабски език в Ливан. Това излъчване е в изцяло пропаганден стил с очевидни руски наративи. Второ, на 24 септември руски космически апарат, способен да извършва електронно разузнаване и да прихваща сателитни сигнали, беше преместен в геостационарната орбита на Израел. Между 22 и 24 септември руска военна делегация направи официално посещение в Иран. Знаем, че е имало няколко, да кажем, искания от иранска страна. Едно от тях беше да разширят разузнавателните си способности”

 3. Jordan,

  Буданов заяви, че Украйна е ”отпаднала” от графика на контранастъплението: ”всичко е комплексно, но не подлежи на публично обсъждане – ” с времето всичко ще стане разбираемо. Украйна не изостава от графика. Измъкнахме се от него. Не изоставаме, но се измъкнахме. Това е съвсем друга интерпретация“.
  руското расо Змеев, който беше изгонен, заради шпионския скандал у нас е назначен за шеф на руската ”духовна” мисия в Йерусалим …
  … ще е супер Трамписки да преместим посолството си в Йерусалим – 2 в 1 – както Байдън обедини помощта за Украйна и Израел – това наистина налага съвсем друга интерпретация
  – США ухвалили ІСТОРИЧНЕ рішення

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.