Ще отговори ли Израел на пропагандата на терористите с публикуване на кадри от зверствата им

 

Не знам какво точно са видели онези 200 журналисти, на които израелските власти са показали в продължение на 45 минути непубликувани кадри от зверствата на ХАМАС. Вероятно е същото, за което съобщават онемели патоанатоми, чиято работа е свързана със смъртта, но и най-опитните между тях твърдят, че никога не са виждали подобни умишлено причинени увреждания по човешки тела. Един зъболекар, призован да разпознае по зъбите човешки останки, също загубил способността си да говори. Буквално.

Израелският арабин Юсеф Хадад( на кадрите от екрана), който се е сражавал срещу Хизбуллах в Ливан като част от израелската армия и е бил ранен, призова по израелската телевизия ХАМАС  да бъде унищожена. Бил е между журналистите, на които са показани непубликуваните кадри. Разказа само един от епизодите, в които две деца на видима възраст под 10 години са били преследвани от нападателите. Едно от тях било простреляно в окото и започнало да се моли да бъде убито, докато терористът спокойно си пиел кока кола от хладилника на семейството. 

 

Юсеф Хадад се опитва да запази самообладание, но не издържа и избухва в плач. Участието му в предаването завършва с обещание да публикува част от кадрите, но прави забележката, че е възможно да бъде показано всичко тъй като е твърде непоносимо за гледане. 

В цивилизования свят е прието да не се травмира широката публика с показване на зловещи натуралистични доказателства за престъпления.  Снимките се затъмняват, както и кадрите от заснети сцени на насилие. Целта е да не се побъркат от ужас нормалните хора. В американските медии навремето изтече информация, че президентът Рейгън е плакал, когато гледал получени от разузнаването кадри как в Иран изтезават Джеймс Бъкли, американски агент под дипломатическо прикритие, отвлечен от Бейрут през 1983 г.

Израел разполага с купища доказателства за нечовешките деяния на терористите от ХАМАС, извършени срещу стотици евреи и други цивилни от други националности на рождения ден на Путлер на 7 октомври. 

Случаят е уникален. Може би е първи по рода си в историята поради високо технологичните възможности на израелската самоотбрана по места (видеокамери навсякъде в нападнатите селища на евреите), както и поради прекалената самонадеяност на главорезите, снабдени с видеокамери за документиране на зверствата им, но попаднали в израелски ръце. Имаме прецедент, който може да промени правилото за въздържане от демонстриране на шокиращи сцени, което важи в демократичния свят.

А може да го промени, защото пропагандата на бруталните убийци се възползва от очакването да те да наклонят съчувствието по света на своя страна именно поради традицията на тяхната бруталност да не се отговаря с визуално изобличаване.

Мнозина вече сравняват с Холокоста клането от 7 октомври от гледна точка на варварството на извършителите. Не е било за вярване, че такова апокалиптично насилие срещу милиони хора е мислимо в една Германия, докато разкритията за него не са били филмирани и показани на целия свят какво е било извършено в Аушвиц и в по-малките лагери на смъртта. 

Дали не е дошло времето отново да се шокират безразличните? Да не говорим за онези, които не просто нехаят за избитите, отвлечените, изнасилените ( така зверски, че на някои жертви на изнасилването са им прекършвани гръбнаците) евреи на 7 октомври, но подкрепят изродите, извършили тази безчинства с лозунга “Свобода за Палестина”?

Израелските власти, притиснати от ефективността на безогледната пропагандна на врага си, изглежда са близо до решението да нарушат един от принципите на либералните общества и да защитят мотивацията си за война до унищожение на ХАМАС с ярък доказателствен материал какво са вършили терористичните изчадия с бебета, старици и с всички попаднали им на мушка. Терористите са били инструктирани да избиват всеки безмилостно при нахлуването им на израелска територия.

ХАМАС до такава степен нарушиха елементарните правила на човечността, че подобен израелски отговор би бил оправдан. Точно както показването на кадрите от освободените нацистки лагери на смъртта са били и продължават да бъдат легитимно средство за борба срещу цинизма на надяващите се, че ще им се размине.

Ако сме съгласни, че е непоносимо от елементарна човешка гледна точка да гориш живи хора, вързани с тел помежду им, да разстрелваш родители пред децата им (и обратното), да изнасилваш жени пред децата им, да вадиш очи с нож на живи дечица и да се кикотиш при това, ще трябва да се съгласим да изтърпим ужаса светът да бъде запознат с тази реалност.

В блога си не бих публикувал сцени с подобно ниво на насилие. Не ми достига твърдост, макар да съм виждал ужаси на живо при моя 4 годишен опит при отразяване на войната в Ливан. Но това е защото днес си седя на мекия диван. Израелците не са в моето комфортно положение. Те се отбраняват и отново се опитват да оцеляват-включително под канонадата на враждебната и тъжно успешна пропаганда на враговете им.

Нека за пореден път отхвърля спекулацията, че става дума за арабско-израелски конфликт. Не всички араби са изроди, като убийците от ХАМАС. Доказа го и изказването на Държавния министър на Обединените арабски емирства по международните въпроси Ал Хашими на специалната сесия на Общото събрание на ООН във връзка с войната между Израел и ХАМАС. Тя нарече нападението на терористите “варварско и гнусно”. Призова ХАМАС незабавно да освободи заложниците, за да се спре кръвопролитието и да се намали страданието на хората.

 

 

 

 

Това е истината. Останалото е пропаганда, която вони на антисемитизъм. 

17 мнения за “Ще отговори ли Израел на пропагандата на терористите с публикуване на кадри от зверствата им”

 1. Благодарности на автора, за това че се бири със злото от мекия си диван. Защото никой не знае кога злото ще го настигне. Жителите на Буча също са седели на меките си дивани….
  Гледам, и Ердоган се е изказал неподготвен, макар че не съм чувал кюрдските “терористи” да са вършили нещо подобно на стореното от палестинските “борци за свобода”.

 2. Документалният шок може да се окаже целебен за хедонистите и лоясалите съвести. Но не споделям оптимизма ви, Стопанино, относно човекоподобните с путЭн в сърцата и джобчетата. Там ремонт не е възможен – само рециклаж. Респект!

 3. Съгласен съм с автора. Писна ми медиите напоително да отразяват медици от Палестина, тичащи към линейки с тела на дечица, използвани като живи щитове от Хамас, а същевременно Вацев да иронизира, че било фантасмагория да изкормиш бременна жена и да заколиш фетуса… Йоав Галант и Бенямин Нетаняху имат нерви от стомана – ако зависеше от мен досега щях да съм се изкушил да изпаря Газа с тактическа ядрена бомба с половин килотон заряд. То и иракчаните се зъбеха преди Пустинна буря, че кръвта на неверниците ще напоява пясъка, а впоследствие джапанките им стърчаха от този пясък, след като янките ги заринаха. Щом Медведев плаши с бомби, нека и Блинкен да намекне, че от подводницата в Средиземно море до Техеран са 90 секунди… Израел бил агресор като Русия. Боже господи! Ако “бандеровци” бяха нахлули в Брянска област, за да заколят, изнасилят и изгорят местните в различна поредност на описаните събития, Русия щеше да е като Израел и с пълно право да отвърне. Ама бандеровци няма от Волинското клане и Зеленски сподели полската мъка по този травматичен спомен и се преклони пред правдивия полски гняв. Израел трябва да унищожи Хамас, Хизбулла и Ислямска държава. Ако Иран се намеси – бой по аятоласите от САЩ. Китай и Русия няма да се намесят, повярвайте ми. Да сме благодарни за диваните си, на които стоим, защото Господ ни е дарил с това да сме братя с нашите мюсюлмани тук в България и да делим хляба и сълзите с тях. Амин.

 4. Лошото е, че и да пусне Израел снимките, поддръжниците на “свободата на палестинския народ” ще си намилат за предисторията… разбира се, само такава, каквато ги устройва. Аз досега не съм видяла някой от тях да признае доброволно, че са се очаквали две държави и Израел е направил своята, а арабите са го нападнали. За тях историята започва с края на първата война, при която злият Израел взел териториите, определени за арабите (според някои особено неориентирани може и държавата Палестина да е окупирал). Виктор Лилов с клизма призна на чужда страница, че “арабските държави” не са се съгласили с решението за две държави. Не спомена, че те са също толкова изкуствени образувания, колкото Израел. Изобщо е една мътна и кървава… По принцип изучаването на Близкия изток от арабска и арабистична перспектива е страшно предубедено – учените се чувстват длъжни за всичко да защитават арабите и мюсюлманите, защото хората били предубедени. Мохамед Халаф има много хубава статия в “Култура” за това, как арабите четат историята си. Ами, както им я четат и поддръжниците на палестинската кауза (мен ме загуби окончателно тази кауза. Доскоро се надявах някак да се получи, макар че не виждах как.)

 5. Малко хора знаят към днешна дата за Йони Нетаняху. Брат на Биби, командос, загинал при спасяването на заложници. Биби е загубил брат си в заложническа криза. Не отдавайте бавенето на сухопътната операция с нерешителност – в момента спасяват заложници. Ей това е “своит не бросаем”. А Илко Ескенази посмъртно е носител на наградата “Йони Нетаняху” за доблест. Нека се гордеем, че само България може да събере в сърцето си еднаква любов към евреите и към горкия палестински лекар Ашраф, когото Либия държа заложник с нашите медицински сестри. България стана майка за него, защото той държава нямаше. А Кадафи, който разпореждаше гаври с нашите момичета, тълпата го изнасили с дулото на Калашников (казанлъшки), преди да го усмърти. Не изпитвам жал. Но знам кой изпитва – Владимир Владимирович. Даже го гледа това видео и от страх с него да не стане така, периодически убива по някой мениджър в Газпром или Лукойл. Ако някой трябва да е посредник в конфликта, без съмнение това сме ние – собственици на Матстар и Аладин – сирийци, Палестина – призната от нас. Евреите – спасени ВСВ. С турците – братя. Сглобката може да е полезна и тука, като в замяна получим – Еврозона, Шенген и ОИСР! Злият Костов така би направил, както изтъргува през 1999 въздушното ни пространство. И сега сме член на НАТО и ЕС, че иначе щяхме да сме като Молдова – на мушката на Владимирович. На ротацията предлагам Костов за премиер 😉 Ако родният Биби или пиарите му четат блога, а те го четат, да помисли върху идеята.

 6. Мислихме си, че възможно най-голямото обвинение, по принцип, но особено в жистокост, към някого е да го наречещ нацист (Nazi). Така беше до 7.октомври.2023.

  Аз ще съм последният да адвокатсвува на националсоциалистите, по семейни причини, ако ли не от обикновена човещина, която трябва да заклейми и борците за чиста арийска раса и борците за интернационалистически социализъм. Но нацистите каквото и да правиха, го държаха под капак. Да, разгласяваха навсякъде антисемитски плакати, брошури, и т.н. Но, не рекламираха или пък парадираха със самите нечовешки, изродски, чудовищни зверства, които те извършваха (най-вече) над евреите.

  Хамас направиха тази крачка–това, което даже нацистите не посмяха да сторят е сега значка на ревера на Хамас. Всъщност, то е така от 30-40 години. Тези копелета редовно през последните три-четири десетилетия показват на децата си филми, четат им книги, разказват им истории, и като цяло им промиват мозъците в самоубийствени злоба и омраза към всички евреи. Всички! (Това за “ционистите” са пълни глупости и недъгав опит да си прикрият антисемитизма.)

  Затова на мен ми е трудно да разбера хипотезата, че, едва ли не, съществува някаква ясна разделителна линия между, от една страна, Хамас и от друга страна, обикновените палестинци. Не са ли точно тези обикновени палестинци в редовете на Хамас? А какво да кажем за безбройните тържества, веселби и празнувания, от обикновени палестинци (!), на убийствата на евреи или взривяването на автобуси, синагоги и пазари? Колко евреи е видял някой да скачат като маймуни, радостни че палестинци са били убити?!!

 7. Към W.T. Blackwell:

  Не искам да правя класация на изродщината, но е фактологически вярно, че нацистите страшно са се старали да не се разчуе за тяхната животинска (с извинение към животните) разправа с “подчовеците” (не са само евреите, за сведение на фюрэра на въZраждане, който използва нацисткия термин). Давали са си сметка, че вършат нещо срамно, което светът, а може би дори и не малко германци, няма да приемат. Били са престъпници с ясна мисъл, че вършат престъпление. Не случайно основната защитна теза на германското население след войната е “ние не знаехме”(друг е въпросът доколко е вярна, но в психологически и морален план е било въображаемо спасително да твърдиш нещо подобно).

  Обратното се случи с ХАМАС. Надявали са се да се разчуе за зверствата им и това да обслужи “каузата” им. Да се харесат на гадовете сред тях най-вече, но и на широките арабско-мюсюлмански маси, ако има начин.

  Ето защо всеки, който се качва върху тяхната платформа, рекламира уроди.

  Отнася се и за онези, които се надяват, че ми причиняват някакъв тормоз като ми пишат коментари, знаейки, че няма да им ги публикувам, но “поне” ще ги прочета. Те са част от сатанинската игра на уродите и никакви опити да се прикрият зад “аргументи” кой и как подкрепя “палестинската свобода” не могат да постигнат друго, освен моето презрение. Няма да пробият в този блог.

  Използвам нашия диалог да им кажа да се откажат. Не успяват да ме тормозят. Успяват единствено да затвърдят у мен убедеността, че съм на прав път, щом се опитват да ме препънат с идиотски методи.

 8. Към Йони Нетаняху – смел като орел.:

  Има филм за операцията на израелските командоси по спасяване на техните заложници в Ентебе.
  Във възстановката в рамките на филма оживява някак си вицът за арабите (да ме прощават моите арабски приятели), които израелците извиквали поименно и застрелвали, когато изскачали от окопите. Арабите викали Моше да се покаже, но Моше питал кой го вика…Този виц, впрочем, се разказваше в моето детство в НРБ (върло враждебна на Израел в тон със СССР) след 6 дневната война през 1967 г., спечелена категорично от Израел срещу стократно превъзхождащите го по население арабски врагове.

  Не малка част от своя политически възход премиерът Нетаняху дължи на връзката си с репутацията на геройски загиналия си брат, който е национален герой в Израел. Трагично, впрочем, защото операцията е невероятно успешна, но не и за убития.

  Както съм казвал и в личен план в отговор на въпроса дали е било опасно да съм бил насред войната в Ливан цели 4 години: вероятността да бъдеш убит точно ти е относително малка, докато не стане 100 процента лично за теб.

 9. Няма нужда от много думи.
  русия е проказата на планетата Земя, трябва да е изолирана и лекувана.
  Хамас са тумор, който трябва да бъде изрязан и изгорен!

 10. До Господин Инджев,

  Благодаря за точните думи, а именно: Липсва ми твърдост. Само човек, който се е сблъсквал със страшни неща и е виждал ужас, може да говори така.
  За мен тези нападатели не са борци за свобода, не са радетели за създаване на каквото и да е. Да ги наречеш изроди, те го приемат като комплимент. Те са най-лошото. Утайка извадена от други утайки, които смятат, че могат да променят света с отрицателен знак. Разбира се за тях положителен, тъй като са пред вратите на отвъдното. Кой ще ги съди… когато тези врати се затворят зад гърба им и те не знаят… От там никой не се върнал за да разкаже.

  Поздрави и С Уважение,

 11. An Eye for an Eye Will Make the Whole World Blind-Mahatma Gandhi

 12. Ако излязат наяве такива материали, веднага противниците на Израел ще кажат, че са фалшиви (примерно, че било постановка с артисти като при Буча)…

 13. А дали имате някакъв коментар за “масиран ядрен удар” срещу противника, който русия репетирали? Това ме притеснява. След като русия вече не се опитва да превземе цялата страна, а само да държи източните фронтове, в своето безсилие кръглите им мозъци може да са решили да бомбардират с ядрени бомби украинците? Така те няма да победят, но и, за да не изгубят, ще оставят една безлюдна територия.

 14. Към Р1:

  Уви, не разполагам с тайните планове на явните злодеи в Кремъл, но съм забелязал, че от доста време насам на Запад спряха да обръщат внимание на ядрените заплахи от Москва.
  Има(ше) доста “изтекла”в медиите информация за отправени предупреждения от западни емисари, вкл. от ЦРУ, Путлер да не си помисля, че може да използва ядрено оръжие. И Китай се спряга като част от възпирането на лудите в Москва в това отношение.

 15. Към P1

  Toва е по-скоро за вътрешна употреба пред путинофилията. Никой на Запад не се впечатлява от дежурното дрънкане на безаналоговно оружие от съветско време.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.