Отчаяни жители на Газа: ” Ние сме затворници на ХАМАС, предпочитам евреите”

Май ще спра да употребявам термина палестинец. Той е относителен спрямо Сектора Газа, където живеят араби от новата нация, наречена палестинска по териториален принцип по време на и след Втората световна война. 

За да не размивам темата, няма да се връщам към историческата справка, каквато съм публикувал вече.

Гледах видео с възрастен арабин в Палестина, най-вероятно в Сектора Газа, съдейки по фона. Човекът върви и заклеймява на арабски в състояние на афект яростно…арабите. Те са най-виновни, те са ни най-големите врагове, а евреите се отнасят с нас по-добре, крещи отчаяният човек, имайки предвид фактът, че арабските държави на практика не си мърдат пръста  (със златните пръстени), за да облекчат страданието на арабите в Палестина от самото начало на конфликта, който създаде “палестинската нация”.

Истината е, че арабските държави вкупом не приеха да има палестинска държава, постановено от резолюция 181 на ООН от 29 ноември 1947 г. Важно им беше да няма израелска държава, както (с решаващата роля на Сталин) решава в рамките на същата резолюция ООН. В резултат арабските държави нападат Израел следващата година в деня, когато Държавата Израел, в съответствие с решението на ООН, вдига знамето си и обявява раждането си. 

Но да се върна на възрастния арабин от видеото, който проклина арабите и обявява, че евреите се отнасят по-добре с палестиниците от арабските държави. Може да е фалшификат, рекох си. Но подобни от видеа от Газа зачестяват с напредъка на израелската армия, която се е заклела да освободи от ХАМАС нейните досегашни владения. 

Кадър от видео, с надпис “една жена като за сто мъже”, в който жителка на Газа на висок глас заклеймява ХАМАС като истинските виновници на ставащото и. “Евреите са по-дори”, изкрещява тя в обкръжението на тълпа от хора, сред които никой не й възразява.

Точният цитат е: “Ние сме затворници на ХАМАС. Тук стрелят по цял ден, а аз не искам да умирам. Опитахме се да избягаме, но ми казаха, че ще ми разпорят корема. Ние сме заклещени тук. Кой ще се погрижи за мен? Аз предпочитам евреите”

Дали не наближава и моментът, когато все повече ще чуваме и виждаме “каква я мислехме, а каква стана”? Защото целта на жестоките кланета и отвличания, извършени от ХАМАС на 7 октомври в Израел, беше да възпламени арабския и мюсюлманския свят и ако може, да предизвика световен конфликт, включително чрез взривяване на цените на петрола с непредсказуеми последици за световната икономика.

Най-много на рязък скок в цените на петрола се надяваха да си погреят ръцете в московията. Поне 30 процента от бюджета на тази държава от третия свят (по показателя зависимост от природните изкопаеми) зависи от приходите от петрола. Но вместо това цените на руския Urals стремително падат от средата на октомври и вече са под прага на очакванията, заложени като основа за попълване на руzкия бюджет.

Едновременно с това САЩ засилват натиска чрез застрахователите и върху флотилията от близо 100 танкера, купени от московията с цел заобикаляне на санкциите. 

И всичко това (не) се случва по време на двете войни, на които Путлер разчита(ше) за своите злодейски дивиденти на принципа на шантажа чрез опасността от разрастване на конфкликтите и ползата от тях под формата на печалба от поскъпването на петрола. 

И ако в Украйна рашистите постигнаха относителен успех чрез чудовищното миниране на украинските полета (правят го с изстрелване от километри всеки път, когато украинците разчистят минните полета) за забавяне на украинската контраофанзива, същото не може да се каже за войната в Газа. Тя, за голямо разочарование на Путлер, не само не се превърна в поредната многонационална война в региона, но и не изглежда да се развива в полза на терористите, добре приети в Москва.

Те, (терористите) търсят затвърждаване на успехите си на пропагандния фронт като компенсация на очевидната невъзможност да устоят на продължителен израелски военен натиск. Най-новото им изобретение е разпространяването на кадри от Сектора Газа, показван като …рай на земята, преди израелския военен отговор. 

 

Оказва се, че не е било адско място живеене, най-бедното кътче на земята, където в нечовешки условия едвам преживяват повече от 2 милиона нещастници. Поне така изглежда (вече) от въпросните видеа, внушаващи какъв прекрасен живот е прекъснала с военната си операция израелската армия. 

“Логика”, която сама предизвиква реакцията “да бе мирно седяло, не би чудо видяло”.

 

7 мнения за “Отчаяни жители на Газа: ” Ние сме затворници на ХАМАС, предпочитам евреите””

 1. Точно и ясно написано.
  Иска ми се да блесна с коментар, но няма как. Който не мисли, да започва.

 2. Наистина с отхвърляне на Израел ааааРАБските държави отхвърлят въобще съществуването и на Палестина.
  А и през голяма част от времето след Втората световна война палестинските земи са си анексирани от Египет и Йордания. Така че въобще не е сигурно че въобще щеше да има независима Палестина след Втората световна война, ако бяха победили Израел тогава.
  А пък всичките аааРАБски ислямистки терористи са убили хиляди и пъти повече мюсюлмани от Израел , включително и тероричните им падруги от (фа)шиитски ислямистки (т)ИРАНь!
  А и самата терористична алЬ(фа)-сабакЬа Хуйло-тоже, особено в Чечня, Сирия, Либия, Украйна…………..
  Одите на хуйло ви!

 3. Дали Хамас са строили бункери под болниците, дали са направили бункерите и после отгоре са сложили болниците е въпрос на интерпретация, но е факт че тези болници, детски градини и училища са построени и поддържани в огромната си част от ООН. И няма как ООН да не е знаело какво става в спонсорираните от тях обекти. Някъде четох че на 100 местни араби има по един служител на ООН. С това си обяснявам неистовия вой да бъде спряна офанзивата и Израел не само да не влиза, но и да се оттегли. Защото израелците събират доказателства и няма да се учудя ако докажат, че военната инфраструктура е строена с пари от ООН. Сега очаквам всички агенти на мира и опазването на околната среда начело с Грета Тунберг да започнат още по-свирепо да настояват за прекратяване на настъплението. Също така се надявам евреите да направят много педантичен списък освен с членовете на Хамас и на всички, които са им помагали през годините и сега.

 4. Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел обвини израелското правителство, че нарушава международното право с налагането на пълна блокада на Газа в отговор на нападението на палестинската военна групировка “Хамас” срещу Израел, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 5. Ами, наистина това с “палестинец” е подвеждащо понятие. Кралство Йордания е не по-малко “Палестина” от Западния бряг. Палестинци имат йордански и израелски паспорти, а останалите, които са избрали да нямат – са заложници на геополитически планове. Арабите в Израел, които са много голяма част от населението и технически и исторически също попадат под категорията “палестинци” – отдавна са разбрали това, и доброволно са избрали да останат в Израел с израелските си паспорти, имат там всички граждански права, избират си депутати и кметове свободно, свободно избират да ходят в армията, или пък да не бъдат набирани. Разбира се и там си имат доста политикани – екстремисти, които обичат да ги наричат “пета колона”, или демагози от другата страна, които ползват техните гласове на изборите. Но единственото, което искрено ги вбесява колективно, е когато чуват за някакви планове да бъдат “прехвърлени” към т.нар. “палестинска автономия” и да загубят правата си на израелски граждани.
  А не бива да се забравя, че една част от убитите при нападението бяха също израелски араби, може би ще има открити и взети заложници от тях, които накрая, да се надяваме, ще бъдат освободени. Ако са оцелели, и имат късмета да бъдат взети за заложници (понеже за циничните терористи едва ли са били толкова ценни). И когато тези хора, и разкажат за своите преживявания, симпатиите на бедуините към “бедните палестинци” изчезват за миг, особено пък като имат пострадали роднини. Но и сега в Израел има вече множество публикувани истории за бедуини от няколко малки градчета, обикаляли в пустинята и спасявали с риск за живота си евреи – бегълци от нападнатия концерт, който май също така бил не само “про-еко”, ами и доста “пропалестински”. Разказите са от първа ръка, от спасените евреи, които държат това да се знае. Това си е съвсем нормално за политическите реалности в Израел, противно на пропагандата, която ни се насаждаше тук в годините на “реалния соц”. И която за съжаление се вихри в Европа сега с пълна сила. Според моето скромно мнение, за да не се повдига въпросът – къде точно отиват щедро и безхаберно наливаните от ЕС пари в Газа.
  А Газа, естествено, с тези финансови подаръчета досега от ЕС и богатите арабски шейхове – би могла да бъде вече един мини-Дубай, а не “бедната Палестина” – особено в това място на търговския кръстопът на който тя се намира, но разбира се, за политическите мошеници, които предпочитат да залъгват политическите наивници, това е съвсем неизгодно. А за медийната пропаганда – направо кощунство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.