Финландия онагледи “Путин, Хуйло”

Финландия закри граничните си пунктове с бившата си колониална владетелка.

Беше атакувана в рамките на хибридната война на своя велик (по територия, 64 на сто от която вечно замръзнала и необитаема) съсед чрез насочване на потоци от целенасочено изпращани от юг мигранти от трети страни от третия свят.

Хелзинки направи едно изключение. Остави отворена границата си с московията на най-северната си допирна точка. За да стигнете до нея от Санкт Петербург, трябва да изминете 2500 километра.

На картата, която прилагам, се вижда и нещо повече като символика.

Въпрос на въображение е да я забележите.

Подсказвам все пак с популярния възглас “Путин, Хуйло”.

5 мнения за “Финландия онагледи “Путин, Хуйло””

 1. Абе защо Хуйло ме вземе да използва тези “мигранти” в Украйна, като пушечно мЯсо, а ги праща на разходка до вражеските си съседи от НАТО, а?!?
  Нали са от “дружески” и васални територии , като Сирия или Афганистан?!?
  Оди на хуйло ти, Хуйло!

  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 2. Иво е ренесансова личност с находчиво въображение.

 3. Всъщност замисълът е дори още по-дълбок. Финландците така демонстративно оставят малка вратичка за последните карели и саами, които живеят отвъд границата, и са подлагани на брутална насилствена асимилация, показват им, че все още могат да избягат от мобилизацията, която предстои.
  За останалите мандалото хлопна.

 4. Санчо,
  с най–голяма вероятност Вие имате правилно съждение.
  Но не е и за подценяване опасността да си загубиш живота, след като насила искат да те мобилизират.
  Ще изминеш тази Хуйльова щрека с удоволствие, вместо да потънеш в по руски подготвения гроб.

 5. Така постъпва народ с достойнство , нищо че Финландия е била руска губерния до 1917.
  Като стана въпрос за рестрикции на ЕС в пропускателния режим, тук е моментът да се запитаме как изглеждат нещата от българска страна след 24.02.22 , а именно:

  1. Кога по-точно България въведе ( ако изобщо го е сторила ) подобни рестрикции за влизане на руски граждани на територията ни след тази дата?
  2. Ако Посолството на РБ в Москва все пак е издавало визи на руснаци до момента, то какви са критериите, по които го е правело? Колко на брой визи “ по изключение “ са били издадени след тази дата?
  3. Как се е променил броят на руснаците, пребиваващи в България след началото на войната в Украйна ? По- малко ли са сега те на брой отколкото преди войната, или са повече?
  4. На колко % от общия брой на влезлите у нас руснаци е бил даден статут на временно пребиваващи? И как този процент изглежда в сравнение с броя на украинците, потърсили такъв статут у нас след 24.02.2022?
  5. И накрая, колко общо русняци са придобили БГ гражданство в периода 2009-2021 и къде са градовете, в които те преобладават? Бас държа, че Варна и Бургас са рекордьорите! Защо ли…
  6. Какво се случва с активите на руснаците в БГ? Има ли ясно обозначен списък с по-значимите активи и ако има, но не е оповестен, то поради що е държана тази информация в тайна? Още ли тези активи се водят руски или са продадени/прехвърлени? Ако да, то на кого?

  И ако МНВР, МЗ, ЦБ и другите ведомства излязат пред парламента с официални отговори на тези въпроси, то тогава бих повярвал, че промяната продължава да се случва… Между другото, в МНВР май все още работят випускници на московския МГИМО…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.