Новогодишният отчет за ужасната 2023-та на Главномърморещия в аванс-изпреварващо и само в ivo.bg

Нашите другарки и другари не са най-представителните празнувачи на религиозния празник Рождество Христово, но това не пречи на Нинова да се пусне за всеобща умилителна употреба в соцмрежите как меси питка за Бъдни вечер. Отрудена жена-меси, вместо да си купи готова. Нали е за “традиционните ценности”…

Сколаса също и да съжали, че не може да се връща назад във времето, където всъщност пребивава манталитетно. Нямало да издигне Радэв за президент отново, ако можела да се върне в миналото.

Аз пък съм надарен с възможността да гледам в бъдещето, поне в близкото.

 

 

 

 

 

Ето защо вече знам какво ще мърмори Главномърморещия ни преzидент в телевизионното си обръщение по БНТ на Нова година.

“ Другарки и другари, драги сънени сънародници, събудете се от приспивната програма на БНТ, чуйте какво имам да ви казвам!

Отиде си една ужасна година, през която лъжците, аматьорите и шарлатаните за втори пореден път ме измамиха. Ако можех да се върна назад, не бих им дал шанс. 

През непоносимата 2023 година станахме свидетели на най-вредното за България и света управление на страната, в която чуждестранните инвестиции се увеличиха само с няколко милиарда спрямо предишната оскъдна година. Българите едвам спестиха рекордните един милиард лева от страх, че ги чака още по-тежката 2024 година. 

Войнолюбците поощриха и военната индустрия с поръчки за украинските агресори, поради което имаме милитаристичен рекорд по печалби за бюджета. Безмилостно експлоатираните в заводите българи бяха принудени да работят на три смени.

Мнозина войнолюбци у нас забогатяха. В резултат, за срам и позор, в най-бедната страна от ЕС бяха продадени най-много нови автомобили на глава от населението в рамките на Евросъюза.

Нарязаха Паметника на съветските освободители парче по парче, при това с флекс, наричан в братската Русия болгарка, а не със сърп и чук, както биха постъпили в цивилизования руския свят, ако там имаше поне един български паметник.

Притиснаха Лукойл да плаща данъци, което няма как да не навреди на трудещите се в сектора ( почти както в сектора Газа се отразява на бедното население израелската агресия).

Продължи войнолюбивата подкрепа на управляващото евроатлантическо малцинство за агресията на Киев срещу миролюбивата Москва. Дадоха на украинските бивши окупатори на Крим свидни бетеери родно производство, вместо да ги държат още 60 години в складовете за бъдещите поколения да видят какви е чудеса раждала някога миролюбивата ни социалистическа икономика. Поне да ги бяха нарязали за вторични суровини с болгарката, вместо да ги изпращат срещу нашите руски освободители на фронта.

Нарочно направиха така, че да имаме по-евтин природен газ само и само да не се сбъднат предупрежденията ми за неизбежно поскъпване на тази суровина.

Принудиха ме да налагам вето на разни закони, знаейки, че то няма да мине и ще изглеждам смешен в очите дори и на Кремъл.

Със същата цел успяха да убедят Нидерландия да се откаже от възраженията си срещу приемането на България в Шенген и моите предупреждения за липсата на напредък в това отношение ще се окажат дискредитирани.

За радост ние, здравите сили, удържахме и някои победи над шарлатаните. Преди всичко ги накарахме да се откажат от смяната на националния ни празник 3 март с някоя дата, която няма нищо общо с Русия. Спасихме също братските отношения с нашите доброжелатели от Сърбия и Унгария, като принудихме евротлантическата шайка да оттегли безумната си идея България да печели повече от транзитни такси за природния газ. 

Именно в този контекст трябва да разглеждаме конструктивното предложение на говорителката на руското външно министерство Захарова нашата страна да си плати. Благодарим за напомнянето, че дължим всичко на Русия и поради това трябва да си плащаме, ако искаме и в бъдеще да ни подсещат все така братски да сме им благодарни.

Въпреки тези светли лъчи в тъмното ни минало предстои да видим дали ще ни огрее Шенген, в който шарлатаните не можаха да ни вкарат въпреки дългото си управление от близо половин година. Нека припомня, че моите правителства бяха бойкотирани за Шенген въпреки личните ми усилия да бъде вдигната тази бариера, но се видя, че и управляващото днес малцинство не може да постигне тази цел. Това е доказателство, че сме управлявали по-добре от тях. Ако беше обратното, да бяхме вече в Шенген, след като не управляваме.

Драги сънародници, ако горните мисли ви се виждат малко объркани и нелогични, замислете се над уменията си да се отнасяте с разбиране към мъдростта на един мъжоритарно избран, макар и женоритарно предложен, президент.

Пожелавам ви да има мир, най-вече руски, а шарлатаните да си отидат с мир, за да ни е мирна главата след това, което ни дойде до главата през ужасната 2023-та !”   

 

 

28 мнения за “Новогодишният отчет за ужасната 2023-та на Главномърморещия в аванс-изпреварващо и само в ivo.bg”

 1. Който си го може, си го може. И от мен ‘шапо’, г-н Инджев! Споделям и на приятелите са се смеят с глас като мен.

 2. Признавам, че прочетох текста първо във Факти…. но веднага влизам тук за да кажа на автора БРАВО! Весели празници и все така добри неща да се случват с тотемите на окупаторите ни през новата 2024 г!

 3. Честито рождество Христовп на всички съблогари, коментатори и на г-н Инджев и семейството му @
  Пожелавам същото и на всички атечествено-социалисти, атечествено-болшевики, атечествено-чекисти и атечествено-фатмашки “социалисти” и болшевики от ДРОНЬдуковь2! Макар че те си “празнуват” още дядя им МРАЗь, останал от колониалният им атечествено-империалистическият “бащица” Сталинь!
  И сегашният им алЬ-сабакЬ хунтараторь Хуйло също иска буквално да се воZZроди , като настаящиЙ дедЬ мАроZZь и със своята краZZная мантия да донесе “подаръци” на Украйна!
  ДОЛУ атечествено-МОЧИстките атечествено-ПОПУЛИСТи от атечествено-колониалната терористична коминтерновска банда БКПь и атечествено-фатмаците от ДРОНЬдуковь2., одите на Хуйлостань!
  ДОЛУ колониалният атечествено-АсвАбАдителенЬ празДникь 3 мартЬ 1878г., оди на моZZковията ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на болшевишкият ви ZZZRь(ZZекЬZZекЬZZекЬRь)!

 4. Шапо! Шапо! Шапо!

  3 в 1.
  пРезидент
  4-хилядник
  Полезен идиот
  ДГД и ПНХ!

 5. С позволение от домакина, бих искал да използвам блога за да споделя и тайното обръщението на вожда на ГЕРБ към всички негови последователи. Така:
  ” Вижте, оставяме зад гърба си една много тежка година. Видя се, че независимо от петте избори за Народно събрание, независимо, че заедно с “тайните” /тук намига/ партньори от ДпС и БКП върнахме така нареченото “гласуване” с чували и нечетливи протоколи, въпреки хилядите уж “невалидни” бюлетини не можахме да са доберем самостоятелно до властта.
  Не стига туй, ами се наложи да сглобим управление с умнокрасивите, та и да приемем ония поправки в Конституцията, дето 15 години нито ги виждахме, нито ги чувахме, независимо от всякакви доклади, отчети и препоръки.
  Щото, нали си го говорехме тва, Магнитски не прощава.
  До толкоз, че са забравих КОй е Владко, дето ми беше като син, ама вече не го познавам
  За новата година се’а дано успеем да закрепим наште простогрозни кадри по агенции и надзори, че инък съвсем ще ни из’тинат чекмеджетата.
  Наздарве от зайчарника!”

 6. Прекрасен текст! Светли празници на вас и милото ви семейство! Важно е да не спирате! Шапо!

 7. Светли коледни празници, Иво и на вас приятели!

  Да добавя към омразния списък на Иво:
  – направиха интерконектор с Гърция;
  – направиха интерконектор със Сърбия.

 8. https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/desi-ivancheva-maykata-koyato-i-tazi-koleda-nyama-da-pregrashta-sina-si/123984
  – преди 1 година реZилдента отказа помилване на Иванчева – бил наясно с ”корупционните” й практики – митичния строителен бос Цецо Барокото личнно му се оплакал месеци преди показното й задържане, че тя му поискала подкуп – тогава синчето на реZилдента е ‘звездата’ на частен футболен клуб ‘Бароко’ на Цецо
  – още едно основание да изключим телевизорите в 12 без 5 на Нова година за словото на загрижения бащица на нацията и … Боташ
  ВЕСЕЛОГО РІЗДВА, УРОДИ!

 9. Честито Рождество Христово на г-н Инджев, неговото семейство и на всички пишещи тук!
  Текста е чудесен! Браво!
  В момента чета “Авантюрите на руския царизъм в България” издадена през 1991 г.
  Потресаваща книга за това какви са ги вършили по тези земи руzнаците и технте помагачи и то преди 1944г!
  Дано успеем да се откъснем от орките в следващите години! Това е най-важното!

 10. Инициативата под наслов “Национално изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31 декември” е на групата “Жълти жилетки България”, бореща се за пряка демокрация и социална справедливост.

  “Изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31.12.23 г., за да не си разваляме новогодишното настроение. Нека посрещнем заедно Новата година без маймунчолъци! #ИМПИЙЧМЪНТ”, написаха организаторите в описанието на своята най-нова кампания, стартирана в късните часове на Бъдни вечер.
  https://www.facebook.com/events/1467609327186021/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2252%22%2C%22action_history%22%3A%22%5B%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%5C%22invite_link_id%5C%22%3A1389455411944406%7D%7D%5D%22%7D

 11. Честито Рождество Христово на Иво Инджев и семейството му и на всички, които го ценят и уважават! Желая здраве и всичко добро, което си пожелавате да ви споходи! Не случихме на президент да му се не види…И на вице разбира се! Ще видим скоро, дали ще корегира частично предизвестеното Новогодишно обръщение…Няма да му е лесно, ама навремето Радой Ралин в една епиграма беше писал нещо от рода на “…Мъчи ме един въпрос трагичен – как хем да бъда откровен и хем да бъда симпатичен…” /възможно е да не цитирам точно/но е ясно какво е имал предвид автора. Та това /ако го знае/ може да бъде оправдание за всичко, което адресира към електората откровено. За съжаление немалкото рашисти ще го приемат със симпатия. Естествено, за нас пишещите в този блог, симпатията ще липсва! Е, бъдете здрави и весели празници!

 12. Прекрасен текст, отчитащ дори балансираното поведение на обединителя на нацията, и слагащ в устата му “нарязан”, а не “транжиран”, както се изразяваше клиентът му (в римския смисъл на думата) Слави Василев.
  Гледам концерта “Българската Коледа” под патронажа на президента и се чудя как някои могат да го наричат рундьо казачока?
  Шегувам се, това ми е ясно. Чудя се, това че при обявяването на песните не споменават авторите им дали е показател за това, че непрофесионализмът се е настанил по най-високите етажи, или е скъсване с ретроградната естетика на “Златният Орфей”?

 13. Ситуация!
  С жестове руски боец обяснява на оператора на украинския дрон да убие колегата му, без да си дава сметка че следващия ще е той:
  https://t.me/supernova_plus/26694

 14. Честито Рождество Христово на г-н Инджев и семейството му и на всички съблогери.Имам си мечта-импийчмънт и съд,дано през 2024 г. се сбъдне…

 15. Такава щуротия може да сътвори само човек като Иво Инджев. Поздравления! 🙂

 16. Ужасна тая 2023 година бре! Пълен достъп на САЩ до базите в Дания, Швеция и Финландия:
  1 Швеция – 6.12.2023. Подписване на съглашение което дава достъп на САЩ до 17 военни бази и полигони на територията на кралството.
  2 Финландия – 18.12.2023. В Пентагона е подписан договор за отбрана, който дава достъп на САЩ до 15 военни обекта вкл. Rissala Karelia Air Command Air Base на 137 километра от РФ.
  3 Дания – 21.12.2023. Подписан отбранителен договор, който дава достъп на САЩ до 3 авиобази и едно пристанище.
  https://rybar.ru/piwigo/upload/2023/12/26/20231226082916-2adbccc3.jpg

 17. Комунистическият военен тъпанар и верен кремълски слуга другарят Радев силно прилича на бай Тошо от 60–те и 70–те години на миналия век(повече дори и от родния му син Владко). Мирогледът на пРезидента е въплатен в популярния девиз от времето на комунизЪма: “БКП – ВДЪХНОВИТЕЛ,ОРГАНИЗАТОР И РЪКОВОДИТЕЛ НА ВСИЧКИ НАШИ ПОБЕДИ!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.