Премахването на МОЧА е събитието на годината, смятат все повече българи

Наясно съм, че различните медии имат различна аудитория и техните допитвания до читателите водят до резултати, съответстващи на профила на самата медия. Все пак не мога да не отбележа съвпадането на скромното ми мнение с това на читателите на сайта Дебати.bg= Събитието на годината, според тях, е премахването на МОЧА.

 

Бил съм в малцинство по темата доста дълго и оценявам високо разширяването на групата на единомишлениците. Да се поздравим с успеха и да продължаваме заедно по същия националноосвободителен път и през новата 2024 година!

 

 

10 мнения за “Премахването на МОЧА е събитието на годината, смятат все повече българи”

 1. Споделям съм го н-еднократно тук. В символно значение премахването на тотемът на мракобесието МОЧА е най-важното събитие от 10. 10 .1989г. Бесуването на екссъветофилите, днес по съвместителство пут.ифили е най-голямото доказателство за скромната ми оценка.
  Иво да Иляди и ние покрай него.

 2. Честито, господин Инджев! Свързвам тази победа с Вас!

  Тази година в София – догодина и в другите градове!

  Не трябва да даваме мира на управниците, докато всичкия руски боклук (топоними, имена а градове и улици и т.н.) не бъде премахнат!

  Весело посрещане на Вас и всички съблогари!

  Австралийците и новозенландците вече живеят в 2024, а ние още се мотаме!

 3. Съгласен с това събитие на годината. но, съм възмутен от обучението в софийсккия университет, където учи сина ми. и, той ми каза, че премахването на Моча само разделя българите. Направо не повярвах и му казах- има ли паметници на Хитлер и кого разделят, ако ги разрушат.

 4. Жив и здрав , г-н Инджев. Продължавайте в същия дух. Новата Година да ни донесе още поводи за отстояването ни срещу и отдалечаване от източните путлерски орди.

 5. Надявам се това да е “началото на края” по пътя на декомунизацията на България. Има още много – Альоша в Пловдив например, но нека сме оптимисти. Желая на автора, на неговото семейство и на всички, четящи този блог здрава и успешна 2024г.

 6. Искам да попитам, колко е часа, че моя часовник е спял, за да не пропусна да изключа телевизора в 23ч. и 55минути

 7. Може само да ви поздравя с тази сбъдната кауза. Но скромното ми мнение е, че събитие на годината е правителството “Денков-Габриел”. Без него нямаше ни МОЧА да падне, нито оръжие за Украйна, ни Лукойл, ни Шенген, ни конституц. промени. Мисля си, че ПП-ДБ и “гарвадрдците” заблудиха всичките си неприятели, че и нас, симпатизантите им. И най-вече рундю/пундю казачока, който от 3 седмици гледа като пил оцет. Дай Боже по-дълго и повече, а на България и всички съфорумци – една прекрасна година на сбъднати мечти! Часът е 23:37! Респект, Стопанино!

 8. Премахването на МОЧА е не само събитие на годината но и събитие на петилетката/ извинявам се за компрометираната фраза/. Огромна заслуга затова има Господин Инджев. Г-н Инджев , следя ви от 35 години и не мога да не се възхитя на упоритостта и последователноста ви да защитатате истината, независимо от това каква цена плащате в личен и професионален план и въпреки десетилетните хули, обиди и заплахи сипани по ваш адрес. Да знаете че сте като един фар в огромно и мрачно море за много от нас или както биха се изразили англичаните a beacon of hope. Честита Нова Година и благодарим на Господ че ви има.

 9. @vic_kaminsky

  Позволете ми да не се съглася с Вас. “В началото бе словото” /Йоан 1-1/

  Честита Нова Година, приятели!
  Да си пожелаем здраве, щастие и дръзновение. Па и повечко късмет.
  И,
  Победа на Украйна! 💙💛

 10. Дали е събитие на годината нещо половинчато? Събитие е, но не е достатъчно.
  Точното време за премахване на МОЧА е в периода от 07.01.1990 година до 15.06.1992 година… Можеше ли това да се случи тогава? Едва ли! Само по времето на ФД направиха 181 стачки, унищожаваха, ограбваха и съзнателно по този начин, компрометираха и отслабваха държавата. А други сформираха “висшеградската тройка” Те са в “шенген” и гледат отвисоко! Трупат милиарди инвестиции и саботират демокрацията и ЕС в полза на Кремъл.
  Този монумент частично бе демонтиран, защото Русия нападна вероломно и с цел да пороби Украйна. Иначе МОЧА още щеше да си стои. Без никакво основание монументът на убийците отлежа, за да мачка самочувствието на българина. А някои гледаха високия кран и ридаеха за убийците на българския народ!
  България договори частично приемане в “Шенген”… Точното време за влизане в ЕС и Шенген беше по- рано. Много по- рано! Можехме ли по- рано? Можехме, но нямаше как да стане заради съпротивата на служителите на Кремъл, които саботират всеки български порив за развитие. Не може да сме слепи за тях!
  Демонтажа на три фигури от МОЧА не е премахване. Съдът спря цялостния демонтаж и не може да се каже, че останалите фигури не са по- злокобни от шмайзериста отгоре. Никой, обаче не каза в съда че решението е взето през 1993 година и то не е обжалваемо , защото отдавна е влязло в сила, а съдът не е компетентен да го преразглежда и спира. Не може да се говори, че това е събитие на годината, въпреки че и това е нещо, защото окупационната армия натика държавата ни в културното, икономическото и научното дъно сред европейските народи. Ако не бяха ТЕ, НИЕ щяхме да сме векове напред!
  Затова нека се знае, че нищо не е свършило. МОЧА не е махнат, а в Шенген не сме влезли напълно, дори и частично да ни приемат през месец март. Нас ни приемат, защото всички виждат , че най- големият слуга на Кремъл е Виена. Те нямат свян да забавят един изстрадал народ, защото още дрънкат в банките си комунистическите капитали на ограбената Източна Европа. Австрийците дори не са в НАТО и обслужват финансово и политически империята на севера.
  Преди години един стар адвокат евреин ми каза в съдебната палата:
  “Помнете, вие младите, демокрацията не е даденост! Трябва да се борите!” Кой ми го казваше само! Един стар комунист, който явно знаеше колко ужасни са язвите на неговата младост, но никога нямаше да го признае. Язви, които ние и нашите деца също преживяваме!
  А днес си мисля, че трябва да се знае, че и мирът не е даденост и трябва да ни уважават, за да получаваме заслуженото ни. Иначе ще ни отлагат във времето, само за да не сме част от европейското ни семейство и да се забавя развитието ни. Политическата корупция в някои държави в ЕС е в пъти по- ужасна от най- ужасните неща в България, но нас ни сочат с пръст… Осмеляват се, защото никой не им чупи пръста!
  Свободата и демокрацията са дело народно и всяка стъпка към тях изисква ясното съзнание, че няма връщане назад към робството и тиранията!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.