Ваня Григорова рекламира “ниските цени” в московията, но не може да продаде тази реклама на българите

Столичната съветничка Ваня Григорова, припомням, много се ядоса в предизборната кампания на местните избори миналата година на журналистически въпрос чий е Крим. Изборите били местни и не било редно да я питат за Путин, отсече гневно тя, а рашисткият хор поде припева, колко гадно били постъпили да й нарушават комфорта с геополитически теми.

Ето че сега тя самата пожелава да намеси пристрастието си към московията без да са я питали. В интервю за Нова телевизия тя прави днес хибридното внушение за ниски цени в Русия като противовес на мнението на специалистите, че в Еврозоната няма се повишават цените за българите.  

Още по-интересно е, че Григорова призовава “всеки да отиде и да види” разнообразието от стоки в московията и да се увери в думите й. Предстои да видим наистина, дали и доколко ще я послушат. Дали ще хукнат натам българите, които се доверяват на рекламната й реплика?

Изглежда, че на Григорова са известни някакви магически “факти” относно руzкия жизнен стандарт, които самите поданици на Путлер не признават в държавата, където бедността галопира и обхваща под официално признатата черта близо една трета от населението. 

Да дадеш пример точно с тази мизерия като алтернатива на наистина проспериращата Европа, еталон за добър живот навсякъде по света, включително и у нас, е израз ако не на кокоша слепота, то на поредното пробутване съветско-руzката оценка за България, която не била “курица”, нито пък е “заграница”, е признак за тежко поражения на съзнанието от руzката пропаганда. 

Имаше един кратък период на петролен бум в путлеровата държава, когато московските заплати бяха задминали българските, но той отдавна приключи. Днес България изпреварва значително по жизнен стандарт  бившата си владетелка и е в отбора на по-богатите страни. Заема 69-то място от общо 179 държави по показателя БВП на глава от населението, изпреварвайки далеч московията, Китай, Турция и някои съседи, като Сърбия и Северна Македония ( дори и Румъния, впрочем).

 

 

 

 

 

Такива са най-новите данни на МВФ, които Григорова или не знае, или предпочита да замества с рашистка пропаганда. На картата, изготвена на базата на данните на авторитетна институция, бедният свят е обозначен в червено, докато българите попадат в синята зона. Отгоре на всичко трендът при сегашните темпове на развитие на България е показателите на страната ни да се подобрят още в най-близкото бъдеще. 

Има и “скрити” фактори в полза на българския жизнен стандарт. Сред тях е фактът, че българите все така са световни лидери по притежаване на собствено жилище ( много често повече от едно), докато разходите за наеми са сред най-значимото перо в семейния бюджет на хората в далеч по-богати (номинално) държави.

Московията, която предвижда тази година 40 на сто от икономиката й да работи за военни цели, наподобява все повече на късния СССР, който се разпадна именно под тежестта на същия дял на харчовете за милитаризация.

И точно при тази тенденция българите изведнъж да проявят интерес от “ниските цени” в Московията и да видят в нея алтернатива на Европа, откъдето в България през 2023 година работещите там българи са превели рекордната сума от 1 милиард и 230 милиона евро само по банков път ( и още стотици милини в брой)?

Подобна идея може да хрумне само на невежа персона ( нон грата за политиката по дефиниция при това положение) или на елементарен пропагандист. Репликата й в предаване на БТВ “кметското място не е място за търгаш” й отива много, направо звучи като самопризнание ( стоп кадър от предаването “Господари на ефира“)

 

15 мнения за “Ваня Григорова рекламира “ниските цени” в московията, но не може да продаде тази реклама на българите”

 1. Друга любима опорка е как БВП-то на копейките се вдигнало въпреки санкциите… само че пропускат незначителния факт, че този ръст идва от военно-промишления комплекс който работи на 100% и там се съсредоточват всякакви ресурси. И така например вместо да има инфраструктурни проекти, средствата за тези проекти се пренасочват към ВПК има производство, което вдига БВП, само че това едва ли трогва много обикновените хора, на които тръбите на парното и канализацията се пукат като балони през зимата…

 2. Страхотен кадър е постнал стопанинът на блога.

  От ляво виждаме Ванеэчка да демонстрира устнички, които предполагат сэриозни орални (така де, говорни) умэния, въз основа на които тя очэвидно се е изкачила по кариэрната стълбичка в БКП (така де, в една от нейните многобройни мэтастази).

  Но пък каката сериозно си вэрва и говори надъхано, с патос – нали все пак трябва да заработи въпроснитэ 30 срэбърника ……… инак нэйният руZки надзорник после ще я шиба здраво (така де, с нагайката).

  От дясно виждаме гледащата с недоумение и леко съжаление в очите г-жа Цветанка Ризова, която точно в този момент може би си казва на ум: “Боже, защо ме наказваш да слушам тез простотии, Боже”.

  Ама на, водещата няма голям избор – това и е работата.

  Ние обаче имаме и за това гледаме да заобикаляме подобни простоии казани в эфира на НаZионална Мэдия……..

  На подобна элементарна пропаганда вэрват полэзните идиоти, платената воэнна, экономическа и художествено-творческа энтелегенция и вся остальная цивильная сволоч, която е на руzка хранилка.

 3. Женицата не е глупава, заработва. Детето ѝ не учи в Омск или Гномск, а в Италия! Трябват кинти.

 4. Първо, бегло проследих интервюто на съветничката. Не коментирам глупостите които надрънка. Тя толкова си може и знае! По-късно с внимание гледах интервюто с г-н Мартин Николов. Разликата между двамата клони към безкрайност по отношение морал, интелект, изказ, образование, амбиции…. Въпросът е: Защо национална тв излъчва интервю с лицето Ваня Григорова? Коя е тя? В качеството си на каква е поканена, за да ни поучава и внушава глупотевините си? Пълна отврат! Може би, за да ни разсмива, ако не ни ядосваше толкова с простотията си?

 5. Забелязал съм, че Ваня Григорова лесно се ядосва и с нейното латиноамерканско излъчване и темперамент, придава още по-убедителен ефект на яда си…Не съм гледал това интервю с въпроса “чий е Крим” но предполагам , че интервюиращият се е пошегувал, знаейки за нейните рашистки пристрастия и предвид прословутият отговор на Радев на същия въпрос преди време….Чудя се тази жена как се е внедрила като видна синдикалистка в КТ “Подкрепа”, предвид явната й политическа насоченост. Този синдикат навремето беше с ясна антикомунистическа насоченост и съответно антисъветска. Чудно ми е какво би казал по този въпрос Д-р Тренчев?! Сигурно в КНСБ не е имало подходящо за амбициите й място, та г-н Манолов /който не познавам лично/ някак си се е объркал…Абе, нещата се размиват и променят с времето си…за съжаление.
  Що се отнася за стандарта на живот в Империята ясно е, че е на трагично ниво. Григорова не знам пред кого пропагандира подобни измислици… Има нещо друго обаче – тази държава въвлечена в една безумна “специална военна операция” няма как нещастното й население да не обеднява все повече и повече!
  Но и тук положението хич не е розово! Вярно е, че някои имат по едно и повече собствено жилище. Но тези от съсловието с повечето жилища, най-често са синове и внуци на т.н. “Наши хора”, които навремето предвидливо за “захлебили”, след като са ограбили децата и внуците на т.н. “Бивши хора”. А в страните, където болшинството хора живеят под наем, предвид стандарта 5-6 пъти и по-висок от този в БГ, това обстоятелство не създава на повечето особени неудобства. Е, сигурно тук сме доста по-добре от “братушките” /но с тях ли да се сравняваме/, а в сравнение с повечето държави в ЕС, сме направо бедни. Управляващите в момента мутри и шарлатани нагло лъжат за нивото на инфлацията, която е в пъти по-висока от официално обявяваната! Ако така продължава, скоро “еврозона” няма да има! А истината е горе-долу следната: Повече от половината българи живеят оскъдно, една трета направо мизерстват!
  Миналата неделя в предаването на Светльо Иванов “120 минути”, попаднах на едно интервю с Камелия Тодорова. Изключителна джаз певица и рядко интелигентна жена! Стана въпрос за ЕС и тя каза, нещо от сорта! “Преждевременно и случайно попаднахме там… Като отида в Италия и Германия – все едно попадам в друг свят, тук нещата са отчайващи…” В Италия не съм бил, но напълно съм съгласен с Камелия…Статистиката сочи, че сме една от най-бързо изчезващите нации в света. След около 30 години ще спаднем на около 4,5 милиона! И…ще продължим надолу…. Ниска раждаемост и висока смъртност.! По-горе накратко изложих причините за това!

 6. Само се хващам за най-горната тема… вече над 15 пъти за един час ми трият истината за 18 войни срещу българите( по Иво Инджев компилация, но аз госпдине знам за тези неща и преди вие да ги съберете в хубав списък)…. какво да говорим за хибридната война и кои тук се разпореждат… в “медиите”…

 7. Кукувицата си кука, през телевизионната пролука,
  прегракнала от скука, след пожеланието за наслука.

 8. Ivan
  28.01.2024 в 19:31

  Кажете в кой сайт Ви трият?
  Дир? Днес.бг? Блиц? ПиК?
  Има десетки още…

 9. Удивителното е, че обществото ни не дава отговор на Ваня, която лъже, че всичко в Раша било по- евтино. Ами не е вярно! Качеството е в пъти по- ниско. На всичко! Животът не струва пукната пара. Хората живеят в страх, мълчание и беззнадеждност. Ваня йвали рускаа мизерия и ни дарява с нея най- щедро! Ваня, която не казва кой ще плаща сметката на налудните икономически идеи!
  Тази неграамотна икономистка се държи за комунизма, като дете към полата на баба си, но е права, че в Еусия вилнее истински капитализъм, от който една група живее греховно богато на гърба на милиони отчаяни хора. Група, която харчи за лукс по време, когато хората, които и изкарват парите мизерстват. Група, която инвестира в престъпност и убийства, но не и в изобретения и подобрения на условията на труда.
  Такива хора варди Ваня и това е отвратително просташко!

 10. @Българин

  дир и днес oт споменатите … в другите 2ва не знам дори има комнтари… не ходя там… гнус ме е …

 11. Ivan
  28.01.2024 в 22:18

  Напълно очаквано, колега по съдба!
  А за последните два, ходя само в първия, и то заради любопитството, с което ентомологът изучава и прави дисекция на някой нов вид хлебарка или миризливка…
  Вторият е толкова гнусен, че даже от чисто научна гледна точка не препоръчвам…
  Лека вечер!

 12. “Другарката” синдиКАЛНА деятелка да изпрати дъщеря си от Италия в Московията, за да се порадва на тамошната “евтиния”. А за евтинията има опит – придоби апетитно място в с. Равно поле до София за 5 лв кв. метър. Да можехме и ние да се радваме на такава евтиния, нали, “др.” Григорова?! Може би РаZZия ще ни я докара?!

 13. Тази заран в новините по Нова ТВ съобщиха, че цените на горивата по бензиностанциите на московията чупят рекорди. За да се смекчи ударът върху джоба на ватенките е разпоредено при зареждане на пълен резервоар да се плаща веднага само 50 процента от сумата, а останалата част да се погасява от следващата месечна заплата на “богато живущите”.
  Както казва един приятел от блога:
  Маймунарник, сър!

 14. Прочетох внимателно анализа. Дори и да е извън контекста, тъй като това интервю не съм го гледал…, още по-добре.:-)
  Тази общинска съветничка, писал съм за нея, си върши спуснатите задачи. Който не го разбира, няма и да го разбере. Естествено, не е сама. На това и са разчитали преди време партизаните. Не, че вече се крият, дори стават все по-нагли !!!
  Единствения начин на цивилизована борба с гадните партизани, е да бъдат убедени техните ятаци, че няма да има какво да си купят или откраднат отново. Още един девети септември, няма да има (въпреки мокрите сънища и желания на техните политкомандири и останалия контингент ), тъй като България избра пътя си на развитие. Път, който я връща там, където е била !!!

  С Уважение,

 15. В Русия е евтино. Особено евтин е човешкия живот

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.