Усмиряването на руzката мечка на Север е тържество и за заплашените от нея народи на юг

Швеция преодоля проруското вето на унгарския премиер Орбан и на практика вече е член на НАТО. Отказва се от вековната си политика на неутралитет. 

Това е нов успех на путлеризма в постигането на цели, обратни на заявените като основание за нападение над Украйна. Самата Украйна се милитаризира по принуда както изобщо нямаше да може (увеличи три пъти военно си производство, за помощта отвън да не говорим), ако не беше нападната, за да бъде “демилитаризирана” от руските нацисти. Те искат също така да я “денацифицират”, но показаха на целия свят нацисткото си лице, отричайки правото на украинската нация да съществува.

Присъединяването към НАТО на развитите във всяко отношение повече от московията Финландия и Швеция не е просто събитие със злободневно значение. То слага край на 3 века руска претенция за господство в Балтийско море в рамките на доктрината “mare clasum”, т.е. затворено море за външни сили. Швеция може да се отказала от неутралитета си днес, но никога не се е отказвала от обратната доктрина “ mare libertum”, т.е. море, свободно и за другите.  Швеция винаги е канила през вековете френски и британски кораби, а по-късно и американски.

Преди Петър Първи да извоюва с цената на абсолютна мобилизация на силите и ресурсите на изостаналата московия победа във втората си война с Швеция и да получи излаз на Балтийско море през 1721 г. , това море е било наричано шведско. Днес то спокойно може да бъде определено вече като натовско. Московията има излаз към него, но не и изход в случай на  война, когато ще трябва да си държи корабите в пристанищата, бидейки заобиколена вече отвсякъде от силите на Северноатлатническия алианс.

Путлер се напъва да настигне и надмине московските владетели като “обединител на руския свят”, но на практика разпиля зрелищно наследения от тях стратегически капитал. Нищо не илюстрира по-ярко този геополитически факт днес факт от връщането на страната му към статута на усмирена от Север държава, който е имала преди началото на 18 век.  

Агресивният владетел Путлер разсъждава през 21 век с категориите на политиката на силата от 19 век и в резултат върна царството си в изходно положение от 18 век по отношение на стратегическия излаз към (Северна) Европа.

 

 

 

 

Всяко усмиряване на руската мечка е тържество за застрашените от нейната агресивност народи, вкл. на юг. 

Така че днес Jag är svensk ( “аз съм швед”)!

Приликата между знамената на Швеция и Украйна може да е случайно, но пък е символична!

16 мнения за “Усмиряването на руzката мечка на Север е тържество и за заплашените от нея народи на юг”

 1. Велико!
  Шапо И за попадението със знамето.

 2. Френските и Германски имперски амбиции завършиха с милиони убити и изтрезняване за двата народа. Сега сме свидетели на руските имперски амбиции подхранвани от илюзията им , че са победители във втората световна война. Държава загубила 25 милиона и подкрепяна всячески от съюзниците си не е победител. Изтрезняването тепърва предстои за вечно изоставаща в развитието си московия

 3. Доколкото разбрах, съвпадението на цветовете с тези на Украйна съвсем не е случайно.

 4. За протокола.
  ВСУ до началото на знаменателната 2014г. е имала, ти да видиш, само едно-единствено дивизионно учение и то през далечната 1997г. Армия-карикатура. Сега са №1 в Европа, въоръжавани и подготвяни по стандартите на НАТО.
  Макрон който на дело доказа, че е най-големият реформатор, сравним с Наполеон и генерал Шарл де Гол току-така не е анонсирал изпращането на военни контигенти в Украина. Така се почва. Ватниколанд е обречен. Всичко е въпрос на технологично време. Много мина, мъничко остана.
  Слава на Украина!
  На героите-слава!

 5. МЕДВЕДЬ — НЕ РУССКИЙ? О чем рычит \”символ России\”?
  https://mypornvid.fun/videos/24/aNg1s0G6D9Y/positiff/positiff-ШАРОВАРЩИНА-«ЗОЖ»-ДРУЖБА-З-ПОТАПОМ-124124-РОЗМОВА
  … рашизмът е злокачествен тумор в цивилизацията ни
  -1938 г. Чембърлейн подписва Мюнхенското споразумение с Хитлер и размахва споразумението в Лондон: „Аз ви донесох мир“.
  – февруари 1939 г. британският кабинет провежда тайна среща с представители на френския генерален щаб. Заключението на съюзниците е ясно: икономиката на Райха е пренапрегната, стратегическите суровини ще стигнат за няколко месеца, позиционната война на континента, съчетана с морска блокада, ще удуши Германия до началото на 1940 г
  НО Лондон и Париж ГРЕШНО оценят намеренията на ссср
  През май Молотов привиква германския посланик и му обявява, че „има предпоставки за радикално подобряване на отношенията“. На въпроса на Шуленбург как да се осъществи това на практика, отговаря: „И двамата трябва да помислим за това…“ и на германците им се налага да мислят – въпросът е цената, която Германия е готова да плати за това, което Молотов нарича :”спокойную уверенность на Востоке”.
  – юли руснаците предлагат проект за търговско споразумение за суровините, които СССР е готов да достави на Германия 1:1 с „дефицитния списък“ на германците – ”политиката за възстановяване на приятелските отношения е напълно в съответствие с жизнените интереси на двете страни“ и август Рибентроп им каца в москва и германската делегация се съгласява с всички искания на руснаците – половината от Полша, Финландия, Естония, Латвия, Бесарабия, Литва – Сталин крещял: „Излъгах Хитлер!!!“ – картата в секретните протоколи е с 58-сантиметровия подпис на Сталин – от Западна Беларус, през Украйна и влиза в Румъния – в съветските кина звучи песента “Чужой земли мы не хотим ни пяди”…. Та, Чембърлейн е бил прав( както сега Натаняху за договора със Саудитска Арабия) – Хитлер НЕ е искал световна война, а възстановяване на Германия след репарациите, но на Сталин му трябва война и окупира половин Европа – ”за ценой не постоим” е също знаменита съветска филмова песничка – когато Сталин иска от Хитлер и България и Турция и това ще отреже Германия от нефта в Румъния , Хитлер изпреварващо напада ссср-то …
  НО западът НЕ си дава сметка за руските планове да владеят света – ”руский мир” не е идея на путин, а завет на петър велики и цел на царска русия в 1-вата световна война, задача на московския интернационал във 2-рата , която ссср почва в Азия(1935 г. Китай подписва японските условия за „нормализация“ на Северен Китай, забраняваща ККП Същото се повтаря в монголската провинция Чахар. Съответно там са създадени подкрепяни от Япония антикомунистически правителства и неслучайно, когато Хитлер обявява война на ссср Китай обявява война на Германия) … на русия й трябват войни – клането за рождения ден на путин спря договора на Израел и Саудитска Арабия
  – метастазите на рашизма корумпират и разяждат света ни …

 6. Преди известно време по Централната Китайска телевизия показаха следната картинка:
  https://ugorod.od.ua/article-na-kitajskom-tv-pokazali-kartu-razdela-rossii-fotovideo
  Да не забравяме, че в Китай нищо официално показано не може да бъде плод на случайности – това е комунистическа страна с всички екстри на еднопартийното властване.
  Какво говори тази сценка – на московията архитект Си й е нарисувал един красив проект за нейното недалечно бъдеще.
  Зад гърба на четеца е изложил чертежите – доста красиви, n`est pas?

 7. Особено примитивно е селяшкия инфантилен инат на унгарския лумпен-тарикат бай ви ОрбанЮ рублоЯДскиЙ ! Най-малкото защото Швеция е доставила самолетите за унгарските ВВС , а и друга техника и инвестиции в унгарската “икономика”. А ОрбанЮ нищо не е “инвестирал” никъде, нито пък в Швеция!
  Той е само “усвоител” и проZZт(итуиращ)а подлога на Хуйло и Китай, а даже прави лазери метани и на Ердоган и ислямистките му аятолахски падруги от (фа)шиитски (т)ИРАНь!
  Така че бай ви ОрбанЮ рублоЯДскиЙ е зависим от Швеция, която във всеки момент може да “приземи” самолетите Грипен на Унгария, а и не само!
  А освен Балтийско море, за южните народи е още по-важно Черно море също да бъде “усмирено” , още повече и премахнато военното влияние и агресия на Хуйло.
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на крЕйсера мАсква, оди на хуйло ти!

 8. Прочетох внимателно. Прочетох и коментарите. Светла им памет и на Немцов и Навални.
  Мислили са като нормални хора. В тяхната държава!
  Да мислим за нашата !!! Да мислим за нея, защото отдавна е окупирана от освободителите. Дори се размножиха в прекия смисъл на понятието “ще го извадя бързо, не се притеснявай”…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.