Ротацията на портретите на националните ни герои в кабинета на преzидента Радэв

Днес преzидентът Радев се срещна с Мария Гарбиел в кабинета си във връзка с очакваната ротация във властта. Няма новина в този конкретен факт, но има(м) повод да обърна внимание върху една друга ротация в собствения му кабинет.

 

 

 

 

Споменвал съм и преди, че “русофобът” Захари Стоянов тихомълком е заменен от “русофила” Иван Вазов сред портретите на националните ни герои в президентския кабинет ( който не е лична собственост на сегашния му обитател, че да се разпорежда по този начин с историческата памет).

Според снимките, които могат да бъдат открити  публично, Радев е търпял Захари Стоянов поне до края на 2021 г., когато на 12 декември връчва управленския мандат на кирил Петков, зад чийто гръб наднича Захари Стоянов.

Но след разрива между двамата ПП-ДБ връщат папката си с изпълнения мандат на 5 юни 2023 г. след вече осъществената ротация на З.Стоянов с И. Вазов. 

 

 

Преди това, на 20 април 2023 г., Радев се ръкува в кабинета си с Бойко Борисов Вижда се, че ликът на Захари Стоянов вече е отстранен от предишното му място.

 

 

 

 

Серия от кадри от предишните години показват Захари Стоянов дори зад гърба на полковник Гундяев в инкарнацията на патриарх на руzката православна църква, който се кара на 6 април 2018 г. на българския ( все пак) президент Радев в собствения му кабинет. 

 

 

 

 

 

 

 

Налага се изводът, че тъкмо в периода, когато демократичният свят се ужаси от руzката агресия срещу Украйна, което накара предишни русолюбиви национални лидери ( като чешкият президент Милош Земан, например) да си посипят главата с пепел, нашият еквивалент е извървял точно обратния път, отстранявайки символично от кабинета си образа на човека, който повече от всички е изобличавал “руския ботуш” в България ( и заплаща с живота си за това на 39 годишна възраст, отровен във влака на път Париж).

В търсене на съответните кадри от скандалната сцена с наглото поведение на Гундяев изслушах още веднъж онези близо 7 минути, в рамките на които полковникът от КГБ не само се кара на своя български домакин, но и сипе лъжи. На два пъти заявява, че Русия абсолютно сама се е решила да води своята война с османците през 1878 г. и че го е направила срещу волята на други европейски държави. Всички до една били против.

Истината е, че Русия получава мандат да воюва от т.н. европейски концерт, както публицистите наричали тогава европейските сили, ангажирани с ултиматума си от Цариградската конференция ( дек. 1876-ян. 1877 г.). Мълчаливият отказ на султана да изпълни искането на европейските сили довежда до европейското решение Русия да наложи със сила това решение. Но дори и тогава Александър II се колебае месеци, преди да се осмели да започне военната офанзива, а главният му окуражител с настоятелни писма е бил германският канцлер Бисмарк.

Като стана дума за руския цар, един “детайл” от конското, който Гундяев чете на Радев, претърпя наскоро интересно развитие. В частта от назиданието, която беше спестена на българската публика, Гундяев е завил:

Не чух името на Александър II, но за сметка на това бяха назовани други страни“, е продължил патриархът. „На Шипка разбрах, че независимо от политиката, която провежда държавната власт, българският народ има дълбока признателност към нас. Съветвам ви да отчитате тези настроения“. https://pik.bg/страшен-скандал-руският-патриарх-направил-радев-на-две-стотинки-това-ли-е-казал-кирил-в-оч-news732546.html

Както знаем, на 3 март тази година Радэв изпълни Гундяевата заръка. Отчете се. Спомена името на Александър II под бурните аплодисменти на присъстващите на връх св. “Никола”.

Бих могъл да отвърна огледално на кафявите у нас, които без доказателства упорито вменяват командни функции на “посолството” ( американското, разбира се) спрямо българската политика. Имам основания да заключа, че Радев козирува на посолството ( руzкото, разбира се). Горните факти могат да послужат като доказателство.

“Натовският” ни генерал се натяга пред Москва и нейната пета колона у  нас. Което е още по-укорително за такъв настоятелен борец за челно място в битката кой да е най-голям патриотар в днешна европейска България.  

13 мнения за “Ротацията на портретите на националните ни герои в кабинета на преzидента Радэв”

 1. Левски и Ботев са безспорни български герои.
  Смятам и Захари Стоянов за национален герой за участията му в Априлското въстание през 1876г. и в Съединението на Княжество България и Източна Румелия на 06.09.1885г. Убийството му от вражеска Русия също не е факт за пренебрегване.
  Съвременниците на Иван Вазов го определят като страхлив човек, починал от естествена смърт през 1921г. Русофилските му изцепки са известни. Българският герой не може да бъде чуждопоклонник.
  По-справедливо и нормално е портретът на Захари Стоянов да бъде поставен до портрета на Христо Ботев.
  Единственото логично обяснение за интериора в тази сграда е чуждопоклоничеството на нейния обитател.

 2. Това на първата снимка май са амазонките на Борисов.

 3. Той прави ротация на портрети, че да не засегне същите, които отново идват край него.
  Грозна и гадна симбиоза, или пък беше фруктоза…, или пък сбор на разлагащи се трупове, които не осъзнават, че са такива ?
  Демо пилота отново се самозадоволява душевно. Вероятно е постигнал и оргазъм. Сигурно си е думал: оха, паднахте ми… сега, като го извадя и размятам… ама дали братушките, ще ме крепят…, а тръмполет…
  Та реши да зададе въпроси, от които всеки нормално мислещ човек би се втрещил.
  И го направи!
  Бандита от СИК, ИПОН и други трактористки организации, сега какво прави…?
  Чака указания от московските блата.
  Единия ги чака на пРезидентско ниво, а другия на пАк аз ще ви управлявам.

  Боклук на двора е търпим, според хигиенните навици. Когато хигиенните навици са на ниво, двора може и да се почисти според настроението на собственика. Никой съсед, няма да прави забележки.

  НО КОГАТО ПОЗНАТО-НЕПОЗНАТИ ИСКАТ ДА НАРУШИШ СОБСТВЕНИТЕ СИ ХИГИЕННИ НАВИЦИ И НА СЪСЕДИТЕ, КОИТО ТЕ ПРИЕМАТ И ЗАПОЧВАТ ДА ТИ СЕ ДОВЕРЯВАТ, ТОГАВА КАКВО ДА ПРАВИМ, ОСВЕН ДА СЕ ПОДГОГВИМ ?!

 4. Все пак е зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ и преди това е бил путлериотаринь , нали! Той даде Крим на альфа-ТУПькачЪТ му Хуйло, и даже искаше мирЬ, руZZкиЙ мирЬ в Полша, във Полша!
  Така че той и във Варшава се държи като варшавски геЙнераль, а НЕ като “натовски” генерал, НАЛИ!
  А колкото до портрета на Захари Стоянов, той е сменен още някъде, когато е застъпил втория му “мандатЬ”, някъде след изборите!
  Вече “сигурен” в избирането си за още 5 години, като “геЙнеральен” резидентЬ на Решетников и Кремль в задунайския колониален Бандитустань, като “геЙнеральен” явочник на явочната квартира на ДРОНЬдуковь2, НАЛИ!
  А колкото до Вазов той не взема директно участие в политиката , особено преди “АсвАбАждението” през 1878г.. Поне не колкото Захари Стоянов. А и Захари Стоянов нямаше възможност да продължи, колкото Вазов, заради атентата срещу него.
  Това се отнася и за Стамболов!
  Та като говорим за Стамболов, защо неговият портрет не е окачил на мястото на Захари Стоянов, зИльоната гнусна фатмашка превратаджийска престъпна путлерастка решетникова предателска неграмотна “маZZонска” ТИКВА – реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, “геЙнераль” от атечествено-краZZноармейската варшавска БНАь!
  Оди на решетниковЬ , оди на варшавския дАгАворь, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на зИльоната ТИКВА, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на фатмашкия “геЙнераль” , оди на хуйло ти!

 5. С извинение, че не е по темата. Тази вечер се връщах с влак от Мездра в София и на гара Курило , на съседния коловоз, бе дълга композиция с товарни вагони, на които бяха около 43 БТР машини, вероятно за Украина. Те бяха стари , олющени, с много лош външен вид. Поне да бяха ги боядисали и дано двигателите им са в ред. И за какво бе всичко изречено срещу министър Тагарев ?

 6. Към
  Румен Панков
  11.03.2024 в 20:55:
  Такива са ръждясалите “вундерваффе”-та на кУпейкинь и иZZраждане, на зИльоната фатмашка ТИКВА, на кУрвела ниновНаЯ и болшевишките терористи от БКПь, и на всичките рублоЯДи , като атака , мвро и бай ванЮ каракачаньскиЙ и т.н..
  А вероятно такива са и още по-древните савецки ламарини във ръждясалите “складове” за скрапь на БНА, които ги водят на хартия като “боеспособни” вундерваффе-та . Така че такава е цялата парадна “армия” , която само получава заплати , и е само хартиена.
  И за забавянето на доставка за Украйна на тези ръждясали БТР-и пак са ВИНОВНИ бокоТИКВАТА и братиньото му дИбильян прасееФскиЙ, които назначиха своята КАЛИНка за подлога и “министър” в ОПГь-МВРь.
  Те нарочно ЗАБАВИХА и тези БТР-и , за да обвинят Тагарев и ППДБ, и едва преди месец тяхната КАЛИНка е предала тази скрапь на военното министерство, и затова и чак сега тази скрапь е препратена към Украйна , от Тагарев !
  Ето това са бандитите бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, а и тяхната подлога в ОПГь-МВРь!

 7. Оказва се, за построяването на Турски поток е създадена нарочна фирма, която да “подготви общественото мнение”. Според “Булевард България” задачата е “да се подкрепи и насърчи инициативата на българското правителство за създаване на структура с нестопанска цел, чиято официална задача ще бъде да утвърждава общественото мнение относно необходимостта от реализиране на плановете за получаване на руски газ от Турция”
  https://boulevardbulgaria.bg/articles/rakovodnoto-no-neformalno-uchastie-na-rusiya-v-propagandata-na-turski-potok

  Въпросната фирма, финансирана със руски средства, е била в съдружие с лицата Андрей Райчев и Кънчо Стойчев в друга фирма.

  Отново е добре да се прочете книгата на Д. Петков, в която се вижда, че с български пари се финансира лоялност към Русия.

 8. Жестоко видео!
  Взрив е свалил гащите на руски солдат и той се чуди къде да се скрие, за да не бъде убит, украински дроноводи се смеят на голия гъз на руската армия:
  https://t.me/gruz_200_rus/10003

 9. https://7dnibulgaria.bg/wp-content/uploads/2023/04/костадин-костадинов-1.png
  – ШОК! Радев посрещна Костадинов с важен въпрос, той го отряза: Г-н Президент, кой ви каза или заблуди, че ще бъдем опозиция.Все повече стават призивите да не се реализира референдумът ни . . .
  днес копейките са кандидат-портрети от историята https://frognews.bg/images2/Konstanca/Screenshot-2024-03-12-094941.jpg
  – Костадинов скочи на Радев заради недопуснатия референдум за българския лев
  https://frognews.bg/images2/Konstanca/Screenshot-2024-03-12-094941.jpg
  – Щрак, копейки, Zа портрети . . .

 10. Според мен,еволюцията която неизбежно ще претърпи ген.Рабэв,ще го доведе до идеята ,да премахне портретите и да закачи на тяхно място снимка на Рож.пилон!И за да не остане съмнение в неговата “вяра”,на върха на пилона ,ще има закачена банкнота от Рашън валута!!Така ,че дори известният МУТАНТ от “…раждане”Копейкин ,ще му завижда!!!!

 11. И моите 2 стотинки: Кап. Иржи Земанец от ВВС на ЧССР бе мой приятел и любител-историк. При СССР-агресията през 1968 г. като най-старши деж. офицер изкомандва “Огън” срещу съветския парашутен десант на летище Розине (днес “Вацлав Хавел”). При което 1 самолет с “освободители” в него бе опържен на пистата. Арестуван, пребиван със седмици, разжалван и затворен, успя да избяга в UK. Беше открил писма, вестникарски дописки и др. за някой си одиозен г-н Павел Пашов (също и Павел Пашович, Пере Плитвичек, Петер Павличек, Пол Пашинян, и Паул Йохансон). Според случая се е представял за котленец, чипровец, гарибалдиец, учител, фотограф, ботаник и др. Тоя се качва на Белград във вагона на ЗС и слиза на Виена. Г-жа Анастасия Обретенова-Стоянова, съпругата на ЗС, го споменава като “чаровен рус левент с кавалерийски мустаки”. Докато е с компанията им, ги развлича с фокуси с карти. Бил конте с огромен несесер помади, шишенца, кутийки, щипки, мрежички и гребени за мустаците си. Интересно е, че лице на име Пол Пашинян отсяда в Париж на същия етаж със сем. Стоянови в “Гранд Отел дьо Суез”, според в.”Соар”. Той е “виден ботаник с пищни мустаци и пенсне”, но брюнет. Интересно е и че Артур фон Хун, известният кореспондент на “Кьолнише Цайтунг”, който се познава със ЗС, зарязва другата си работа и отива в Париж, откъдето пише няколко много интересни дописки, изрезки от които са се пазели в архива на НС. Той съобщава, че ЗС глезел съпругата си с “обеди по станционните буфети и ресторанти”, но сам “поминувал с хляб, пастърма и пиво, да не троши народна пара”. Версията за диамантен прах в бирата така става доста вероятна, пред вид че диамантът има същия коефицент на пречупване на светлината, както и водата/бирата, т.е. прахът е напълно невидим в халбата. Френските лекари Пино и Гошер, извикани в хотела, констатират, че пациентът е получил “occlusion intestinale” (задънвание на червата), което страдание при всичките приети енергически мерки го докарва до смърт”. Интересно е и че Стефаон Cтамболов, тогава премиер и боен другар на Заxари, като му съобщават вестта, възкликва, “И него ли убиха”, и така стиска прес-папието си, че го разтрошава (масивен оловен кристал!). Той се свързва с българина д-р Жечев в една от най-добрите болници, “Hôtel Dieu”, да се включи в екипа. Д-р Жечев участва в аутопсията и телеграфира на Стамболов, “Отопсията откри продупчване на стомаха, следствие на … перитонит, която повреда е била смертелна… следи от ядовити субстанции не бидоха открити”. Същото пише и родния брат на Захари – Вичо, след 5-годишно ровене. Е, диамантен прах трудно може да бъде засечен. Интересно е и че покойният журналист и депутат Йордан Василев, който също рови доста в тази история, установи, че от архива на НС са “изгубени” ред документи, вкл. изрезките на дописките на фон Xун. Бай Данчо имаше ксерокопие с опис на тези документи, водени в Нац. архив. Остана си само с описа. Иржи бе свален, докато евакуираше ранени и цивилни на патриотичната УНИТА от Ангола малко преди лидерът й Жонаш Савимби сам да загине в бой с просъветските банди на МПЛА. Повечето тела не бяха идентифицирани. Интересно е и че ген. Петер Павел, щом стана президент на Чехия, изцяло реабилитира Иржи и го произведе посмъртно в полковник. Нямам документ, потвърждаващ тази история, освен лични спомени, разговори и наблюдения. Но съм сигурен, че от папките на Иржи Земанец или от чешките архиви един ден все ще излезе на бял свят потвърждение за ролята на имперската руZка охранка и на “котленеца-ботаник” в убийството на великия българин Захари Стоянов. Респект!

 12. Въпросът тук е дали самата мутрафонова е скръцнала зъби на ръбэв да смени НЕМЕДЛЕННО патриотичния портрет с вражески, или някой от редовните читатели на ivo.bg, които по съвместителност са съвэтници на Zеления чорап по путлэраcтките въпроси, като например слави ваcилэв.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.