Изборни куриози и путиниози

Ако не сте разбрали, че в московията има избори за президент, не се комплексирайте. Никой не е разбрал, че там има такова нещо като избори.  

Има пропагандна кампания за утвърждаване на цар Путлер на трона. Той отдавна си го е подсигурил. Промени  т.н. конституция, за да може да управлява пожизнено като всеки предшестващ цар.

Както е казал Бърнард Шоу, пропагандата не прави хората идиоти, тя разчита на тях.

Гъмжи от куриози в рамките на самия абсурд да се говори за избори без избор. Те извират от всички краища на безкрайната по територия държава. Прекосяват часовите пояси между Европа и Азия по пътя към Северна Америка.

Натъкмяват предизборни кътчета с кичозен патриотизъм.

 

 

 

 

 

 

Направо удрят в земята и съветския буламач от времето, когато дори и формално нямаше алтернатива на т.н. избори.

В процъфтяващия някога (на сравнителна основа) окупиран от 2014 г. от (про)руzките сили украински град Донецк имитацията на избори се извършва и върху капака на съветска лада на фона на разрухата. В присъствието на “гарант” в пълна бойна екипировка.

 

Според руzкия ЦИ(р)К, интересът към “изборите” на земното кълбо е толкова голям, че цели 706 страни са изпратили наблюдатели. 

Изобщо не си измислям, нито се шегувам. Пише го на официалния сайт на ведомството. Шефката му Ела Памфилова огласи новината в лично качество. Оставям на всеки да изчисли колко пъти са надписали сметката спрямо броя на съществуващите държави на планетата.  

 

Чувството за чер(в)ен хумор ражда в мрежата колажи от рода на картинката, според която в московията е емитирана марка във връзка с изборите. На “марката” млада двойка, нагиздена в стилистиката на миналия век от времето на съветския “просперитет”, гласува за Путин, т.е. за “войната, смъртта  и изтезанията”.    

От Европа, за изненада на евроскептиците относно демонизираните евробюрократи,  дойде “най-забавното”. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел поздрави днес победителя на изборите три дни преди те да са приключили.  

Това е незапомнен европейски голям “майтап” в очакване на голям майдан, от какъвто Путлер се бои повече, отколкото от ядрена война, при която се надява да се скрие в бункер само и само путлеризмът да оцелее в лично негово качество. Напълно в духа на заветите на Ленин, за когото си струва да се жертва животът на 90 на сто от руснаците, за да могат останалите 10 процента да живеят при комунизма.

Само че от разярените и разорените си поданици плъхът няма как да се (с)крие вечно. Ще го намерят, както либийците намериха Кадафи в канализацията.

 

11 мнения за “Изборни куриози и путиниози”

 1. Малко са! Трябва още! 🙂
  Необгриженият ездач, иска… иска още и още…
  Грош не давам за Русия. Няма такава държава! Не ми е жал, за хората живеещи там. Да се съжаляват и да си страдат сами.

 2. Историята не познава диктатор, който да е свършил с триумф! Всичките са отишли по дяволите по един или друг начин! Болшинството руснаци доказаха, че не са прескочили към добро от 19 ти век насам! Когато го разберат, ще бъде твърде късно. Жалко за малцинството техни сънародници, които ще се реят по света немили – недраги!…

 3. И във футбола днес си избраха по подобен начин генерален секретар…

 4. Добро утро. Още два нефтохима са неутрализирали украински дронове. От Белгород идва инфо, че руските войски са навлезли в града. Администрацията се спасява с паническо бягство.

 5. Lyubanski,

  сутрешните украински новини започнаха с 14-ти горящ руски НПЗ и завършиха с благовестието: Болгария начнёт с 1 апреля выдавать шенгенские визы для россиян
  – и руснаците основателно ни тролят с онова поздравление:
  ”Это важный шаг. Благодаря вам шенгенская зона станет еще сильнее … говорила глава Еврокомиссии Урсула фон дер Лайен” – moscowtimes.ru/2024/03/15/bolgariya-saprelya-nachnet-vidavat-rossiyanam-shengenskie-vizi-a124636
  + включванията от милите и драги РДК: ”Всички изявления на министерството на отбраната на РФ за унищожаването на Руския доброволчески корпус са поредната лъжа. Ограничената военна операция в Белгородска и Курска област продължава …” – daniivanov.blogspot.com/2024/03/blog-post_259.html

 6. Йосиф Деянов,

  от facebook/Ангел Грънчаров:
  Някой си Гонзо бил станАл президент на футболо, какво пречи при това положение Николайчу Ролексо да ни стане патриарх?! … Неофит преди да остарее си беше една много наперена мутра, но с дълга брада и копринено расо. Не помните ли как най-здраво се би за свещоливницата, дърпайки за брадите свещениците от втория синод?!Като патриарх гледаше и не виждаше страшната нравствена развала на владиците, на свещениците и на народа.В тия дни на траур израз на благоприличие е да не лъжеш, да не участваш в състезанието по хвалебствия, което изпълва всички медии. Да мълчиш също не прилично, а е израз на подлост. Разминаваме се в представите си за приличие. Когато страната ни е затънала в лъжи, в аморализъм …”

  https://frognews.bg/novini/analizator-smartta-patriarha-final-bitkata-kontrol-tsarkvata-upravlenie-mnogomilionna-biznes-korporatsiia.html
  – Тук да напомня, че политикът, осигурил щедрата субсидия за БПЦ, е Бойко Борисов

  https://boulevardbulgaria.bg/articles/doydoha-hapnaha-pobediha-sterilniyat-kongres-na-statukvoto
  – президент и изпълнителен комитет се избират по начин, който гарантира успех за “правилните хора”.

  https://temasport.com/bojko-borisov-za-stadion-yurij-gagarin/
  „Във Варна, понеже много тарикати мислят, че са много, много важни, накрая се получи това, което се получи. Няма автомагистрала „Хемус“, няма автомагистрала „Черно море“, няма мостове, няма стадион, няма нищо. И няма да има“

  … и БПЦ-то като БФС-то си е ‘държава в държавата’ и на такива държави се държи и ‘държавата’ на банкянския макиавели
  https://frognews.bg/images2/Ognyan/boko-mir.jpg

 7. Какво толкова не и харесахте на победителката от конкурса за красота в град Хабаровск!? Руснаците така си избират и Путин за президент.

  Мисля, че те просто не различават избор от целесъобразност. А и като Ленин считат, че нравствено е всичко, което води до постигане на целта.

 8. Да му е честит на путю поредния мандат! Само той може да съсипе толкова голяма страна за толкова малко време! Russia delenda est! Веднъж завинаги!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.