ББ ласкае Радев, но не му дава крепостните си кадри

Дефицитът на стоки и услуги от всякакъв вид беше породил по времето на комунизма феномена “търси се”. Най-често на “търси се” обикаляха на улицата желаещите да гледат някой филм или театрален спектакъл, надявайки се някой да си продаде билета или пък студентите, които търсеха колеги, пожелали по някаква причина да си продадат купона за храна. 

Това го помнят само живелите в активна възраст по онова време, но май в момента се възражда таза практика на съвсем друго ниво. 

Президентът Радев буквално се опитва да намери на “търси се” кандидат за служебен премиер някого от списъка, който му повелява да използва ограничен брой началници на институции, посочени в променената конституция.

В ролята си на премиер Борисов, помни се и от по-новото поколение, не търсеше, а си намираше министри по бензиностанции и кръстовища. Сам се хвалеше с тази “иновация” в политиката (си). От негова страна това беше самодоволна демонстрация на всепозволеност и неограниченост на личната му власт. Имаше се за неотразим.

Претенцията му не беше лишена от доказателства. “Пристанаха му” за депутати и прочее кандидати за политически просперитет в неговата масивна сянка куп службогонци.  Преминалите в партийните му редици от партии, като ДСБ и др., в същото време щадящо за тях се измъкват от позорния етикет “предатели”, какъвто днес лепят на челото на водещи лица от ПП, които били предали избирателите си.

Най-много на това чуждо партийно “гробище” плаче самият президент Радев в пълен синхрон с едни кафяви медии и с представители на ГЕРБ. Чуете ли някой да реве съжалително за чужд електорат, бъдете сигурни, че го прави от желание да погребе самата партия на обявените за предатели политически противници.

Сега кадровикът на държавата, който се хвалеше, че и едно магаре да хване, може да го трудоустрои с министерски пост, ревниво не си дава кадрите за служебен премиер. Щял да направи всичко възможно това да не се случи. Как точно би принудил някого от посочените в списъка да не откликне на Радевия зов, можем само да се досещаме. Кадровикът се изказва като командир на наказателен взвод, който във всеки момент може да изкомандва “огън” по вързаната жертва.

 

 

 

 

 

 

Ако не ви харесва тази метафора, имам и друга. Защото собственикът на ГЕРБ представя забраната си като молба, която е точно толкова молба, колкото онази на старшината в казармата към провинилия се редник, гълчейки го пред строя : “ше мълчиш като говориш с мене”.

Всъщност това негово поведение не е новина. Новина ще има, когато някой от важните за него помощници открито му се противопостави, но не като Цветанов (след като беше брутално натирен от всички постове и позицията му на втори по влияние човек в корпорацията ГЕРБ), а от положението на човек с лично достойнство и качества. 

Зад тази ситуация на персонален бойкот на Радев, когото днес Борисов отново ласкае като “мъдър човек”, прозира за пореден път нежеланието на “кучето да пусне кокала”. Като не мога аз да управлявам, няма да позволя и на друг “мой човек” да застане начело на държавата. Това ни казва той. В московията на такова деструктивно инатене на хората от старото поколение, живуркало при комунизма, звучи като “ ние не живяхме, но и на вас няма да позволим”.

Друг интересен феномен от същия пейзаж е фактът, че оттеглените от първите редици  на борбата с врага ППДБ познати водачи на гербаджийската пропаганда, вече са “реабилитирани”. И Теменужка Петкова, и Даниел Митов, и Тома Биков, че и Томислав Дончев са мобилизирани отново на първа линия. 

Дали телевизионните им домакини сами са се досетили да ги поканят или старите зависимости на телевизиите просто са задействани, от което се вижда, че нищо не се е променило на този решаващо важен за пропагандата фронт? 

Не знам за прословутите регулатори, но за тези ретранслатори на гербаджийската правда нищо старо не е забравено и нещо ново не се вижда на екрана.

 

 

10 мнения за “ББ ласкае Радев, но не му дава крепостните си кадри”

 1. ДГД-ПНХ и двамата генерали и кохортите от лизачи.
  Следва инфо от Манол Пейков.
  Гражданите срещу петър волгин
  Само да ви съобщя, че колективният иск срещу Петър Волгин ще се гледа на 8 април (понеделник) от 13:30 в Съдебната палата на Витоша 2 – първо заседание на първа съдебна инстанция.
  Достъпът е свободен – при желание можете да присъствате, дори да не сте част от колективния иск.
  Благодаря ви, че споделихте. Важно е темата да получи максимална публичност.
  https://www.facebook.com/manol.peykov/posts/pfbid02WXxnZxuPrgJmpbMm9pJCFFEHQH7uqEisZSkHnKYas5cMje9US6oGrDXKdES5Fchel

 2. проблемът на байхуй не е ортака му Zа руския турски поток: ”Радев е отговорен човек, на него може да се разчита. Мераклии за премиери има и ще се намерят”, a партията с която може да вкара достатъчно депутати в ЕП – друг министър председател от крепостните му ще му отнеме заслугта пред ЕНП – това изяде главата и на габриел :
  ”ГЕРБ има един лидер, аз не искам среща с 5-6 човека да ме награкат …”
  – да припомня целувката на лидера с ЦЕЛИЯ партиен актив зад гърба си – https://e-vestnik.bg/imgs/portreti_politici_bg/borisov-karayancheva-zal.jpg
  и днешния жив щит от крепостни – https://boulevardbulgaria.bg/articles/gerb-upotrebi-razsledvane-na-hristo-grozev-za-da-otkloni-vnimanieto-ot-turski-potok
  – по повод енергийната политика на ГЕРБ
  Илиян Василев – https://www.facebook.com/photo/?fbid=982824280133840&set=pcb.982824350133833&locale=bg_BG
  ”Никога не съм предполагал, че ГЕРБ и Борисов ще плащат на своята нова звезда Рая Назарян адвокатския и хонорар по съдебното дело, в което тя защитава Делян Добрев – Делян Добрев ме съдеше за това, че с разкритията и писанията за неговата съпричастност към провали в енергийната политика на ГЕРБ – конкретно забавянето на интерконектора с Гърция, съм уронил репутация, престиж, причинил емоционални вреди и т.н. … държавата дава субсидия на ГЕРБ за да води политическа дейност, а те си плащат адвокатски хонорари по дела шамари… И да питам господин Главчев от Сметната палата – ще признаете ли тези разходи на Политическа Партия ГЕРБ? И още един въпрос – след като ГЕРБ плащат личните сметки на своите боляри значи и делата срещу мен са на политическа основа от политическа партия ГЕРБ. Ситуацията е Илиян Василев срещу ПП ГЕРБ. Чувствам се като през 2015 година, когато от Москва ме вкараха в черен списък. И сега не се чудете, кой ме е вкарал в черния списък на българските медии и кой плаща за това? Повече довечера в Алтернативата от 18 часа.”
  – Страх го е байхуй. Mноого го е . . . .
  https://www.youtube.com/shorts/Sc1uMT-kzy4

 3. Има един много лесен начин бокоТИКВАТА да не предлага служебен премиеринь! Просто трябва да оттегли всичките си синекурВени “партийни” параZZити от държавната хранилка! Защото има над 500 000 и повече “партийни” “кадри” назначени за паразитиране върху “държавния” бюджет, заедно с ТУПькача му дИбильян прасееФскиЙ, а това са десетки милиарди, ГОДИШНО!!!!
  Това е най-бързия начин бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ да нямат “служебен” премиеринь, НАЛИ!
  А освен това бокоТИКВАТА не си разДЕЛИ с ППДБ поне по половината, незаконно назначените сега негови калинки в БНБ! Той си ги “ДЕЛна” с неговия бандитски братиньо ДЕЛян , нали! Те не иска да се “делкат” с никой , те искат ТОТАЛитарНО всичко, както са заграбили над 100% от цялата бюрокрация, макар и да имат само 10% от реалните техни “гласоподаватели”!
  А и зИльоната гнусна фатмашка предателска неграмотна превратаджийска “маZZонска” ТИКВА- реZZиЛдентския “геЙнераль” от запаса – лумПен РАБевЬ, трябва да заповяда на няКОЯ от герберастките редници-калинки на неговия “геЙнеральски” колега бокоТИКВАТА , да поеме своя “боень” постЬ , нали затова е цел “геЙнераль” , макар и от запаса!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на зИльоната фатмашка “маZZонска” ТИКВА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ колониалният МОЧА – 3-иЙ мартЬ , оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 4. Иво, не се вързвай на тази драматургия, залагам на Петър Чованов, нищо че бил бил отказал.

 5. Аз,си мисля, че това е постановка на “банкята”ще си назначат заедно с Радьев премиер,шиши стой зад тях и гледааа мазнооо….

 6. Към Сия:

  Сия, не съм писал, че вярвам на постановката му. Само коментирам какви ги върши. Вече отбелязах в по-стар текст, че според мен двамата с Радев отдавна са се разбрали. Не си приписвам “откривателство”, но гледам, че от”Правосъдие за всеки” и другаде тази теза също се споделя вече.

 7. Здравей Иво,
  ако е прозвучало така, моля за извинение.
  Преди малко ми се появи на екрана ИПВ в разговор с Иво Николов. Голямо чудене пада защо се отива на избори. Ето моите два цента: Герб били искали избори – нищо подобно.Такава е командата от Москва. Точка по въпроса. Командата е дадена и се изпълнява. Няма никакво значение кой какво ще каже. Москва нареди и всички действат, надпреварват се кой да бъде по-по-най. Не е ясно какво има да ни изтърпят главите, но май е ясно, Москва не си поплюва. Ако ПП–ДБ да се разминат само с тричането, значи в България е победила демокрацията.

 8. Ето, ГЕРБ си има вече служебен лидер, който да организира изборите, предизвикани от ГЕРБ, заради сглобката им с ДПС. след личните и служебни драми на Мария Габриел. Димитър Главчев има опит със задкулисните сглоби на партията си, а и е оцелял в тях.
  Ще има банкянска глава да пати.

  Основният въпрос вече е колко още напрежение може да поеме сглобката между Доган и Пеевски.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.