След поражението на автократа Ердоган: “ако ще турско да стане” и у нас

Поражението на Ердоган на местните избори в Турция, което този път е пълно и на национален мащаб, а не само в най-големите градове, повдига някои регионални въпроси на базата на сравнението.

 

Най-много се набива на очи фактът, че въпреки авторитарния режим в предимно мюсюлманската държава там е възможна истинска политическа битка срещу властта на полето на демокрацията. Това е абсолютно немислимо в предимно християнската империя (според преобладаващия дял на населението), където цари еднолична диктатура. Видя се само преди две седмици от фарса с имитацията ( на могопартийни, при това!) избори, който беше толкова очевиден, че породи следния виц: Москва няма да признае резултата от предстоящите избори в САЩ, защото в сред кандидатите не е регистриран Путин.   

Въпросът не е в религиозния отенък, който споменах, а в начина, по който тя се използва за политически цели. Колкото и да е авторитарен Ердоган и да налага ислямските ценности, диктатът му (и в това отношение) не може да се приравни към употребата на православната църква в московията, превърната в рупор на войната ( вкл. срещу несъгласните с режина сънародници) до степен, че брадати служители на сребролюбивата църква там са превърнати в слуги на брадата лъжа за “свещената война” срещу Украйна.

В Русия само за споменаването на думата “война”, анатемосана от царя, всеки може да отиде в затвора. В Турция опозицията буквално обяви война с политически средства на управляващия “еквивалент” на Путлер и я спечели напълно легално, без това да се оспорва от победения автократ.

Кой ли е нашенският еквивалент в “мек” вариант на вече победения на местните избори Ердоган?

И без да го споменавам всеки знае кой разиграва с номерата си България откакто изгря на политическия небосклон у нас приблизително по същото време, когато Ердоган спечели кметските избори в Истанбул през 2002 г. Формално в нашия случай не става дума за изцяло контролирана власт, концентрирана в ръцете на един човек, но това не променя факта, че тук си има(х)ме “вечен победител” на изборите, за които само най-непридирчивите към истината избиратели на партията-хегемон не се съмняват, че биват печелени с нечестни методи. 

Сега пак сме изправени пред избори. Те ще бъдат организирани от правителство с премиер, спазарен между двама генерали от запаса-единият отровено проруски, а другият лицемерно евроатлантически. От мобилизацията на избирателите, които разбират това и са готови да се противопоставят с гласовете си, зависи дали над това статукво ще бъде извоювана победа “пък ако ще турско да стане”.  

 

 

 

 

 

Единствената реалистична възможност тази задача да бъде решена у нас в полза на европейския ни път е победа на петорната коалиция ППДБ на предизвиканите от ГЕРБ ( и ДПС в сянка) предсрочни парламентарни избори. Коалицията е обект на яростни нападки от практически всички останали основни играчи на политическия терен у нас. 

Само този факт би трябвало да е индикация за всеки мислещ демократ от какво се страхуват най-много вкупом крадците на национален просперитет, които се надкрещяват взаимно в издайнически общ хор с обвинения как за 9 месеца управление ППДБ не е изпълнила “ петилетката за три години” да изтегли нагоре страната ни от последното място в европейските икономически класации, за което е абонирана през дългите години на гербаджийската автокрация и последвалата й ротация с радевата администрация.  

Първата заявка за такава победа вече е дадена след решението на коалицията да се яви единна на европейските и предсрочните парламентарни избори. Не е достатъчно условие, но беше задължителна стъпка към нея. Надеждите на проро(чи)ците за развод и политическия аборт още в зародиш на предизборната кампания не бяха задоволени от коалицията. Това е добро начало. 

Ще наблюдаваме пак облозите на социолозите, но е добре да се отнесем към тях по европейски, както ни учи Декарт за правото ни да се съмняваме като основополагащ принцип на демокрацията. 

Високи са залозите и това важи също за социолозите, за които всеки нови избори са “ден година храни”. Онези от тях, които помпаха лъжата за неминуем срив на електоралната подкрепа за ППДБ и за голямо “откъсване” на ГЕРБ в челото на народната любов нещо се умълчаха от известно време насам. Което пък е втората добра новина. 

Ще стане ли “турско” и у нас?

 

29 мнения за “След поражението на автократа Ердоган: “ако ще турско да стане” и у нас”

 1. Промяната продължава, първо в ГЕРБ, после в други партии.
  Говори се, че вече се шушука настойчиво в ГЕРБ за вероятен служебен лидер. Доколкото различните пластове са на отчет и при КОЙ, то и там сметките за изборите може да не излязат.
  Ледът се пука.
  А и сглобките извън ( засега) парламента излизат на мода.

 2. Каквито и анализи да вървят относно местните избори в Турция, не трябва да мислим, че “Султана” се е предал.
  Че то и при нас има един в сянка. !!Забравихме ли ?!!!

 3. Туркия (на султан Ердо или Тайпито по Бибитко) ке, падне.
  Иде ред И на България (на двамата генерали от запаса).
  Край на “препирането”. И американците да си свършат И те работата. До края на март според анонсите трябваше корпулентният пееФски да си има мастита компания в “оня” списък на Магнитски.
  Много мина, мъничко остана.

 4. Не мога да повярвам хора !!!
  ПРЕЗИДЕНТЪТ, СЕ Е ОТКАЗАЛ ОФИЦИАЛНО ОТ ВСЯКЪВА ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ !!!
  БОЙКО БОРИСОВ, В МОМЕНТА Е ПРЕД ЗАТВОРА !!! САМ СЕ ПРЕДАВА !!!
  АХМЕД ДОГАН, СЕ ОТКАЗВА ОТ ДОСЕГАШНИЯ СИ ЖИВОТ !!! ТОЙ САМ Е ПОРЪЧАЛ ТЕХНИКА, КОЯТО ДА РАЗРУШИ ВСИЧКО СЪЗДАДЕНО ОТ НЕГО, ПРЕДИ КАТАРЗИСА !!!
  КОМУНИСТИТЕ, СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ СВОИ ПРОЕКТИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ !!!КОСТАДИН КОСТАДИНОВ, Е ОБЯВИЛ ПЪЛНА ПОДКРЕПА НАШИ ВОЙНИЦИ, ДА НАПАДНАТ МОСКВА !!!
  Първи Април,

 5. Самозаблудата, е вредно нещо!

  За да бъде един анализ приблизително правдив, трябва да се опре на солидна основа!
  1./ Герб е едната ръка, а БСП другата, на едно и също тяло!
  2./ Герб са тарикатите и хитреците на БКП, а БСП идеалистите //относително// на БКП, но по същество, те са двете ръце, на едно тяло!
  3./ ГЕРберите се бунтуват и изнудват Борисов, защото въпреки че са първи на последните избори, нямат мандат, нямат премиер, нямат правителство и нямат официален външен контакт със определящите световните тенденции.
  Пунта Мара Габриел се оказа маска… миманс и толкоз!
  Бориосов я отстреля и не е виновен той, че тя е толкова тъпа.
  4./ Борисов се ежи, защото структурите му се бунтуват и искат да захлебят и не разбират защо трябва ТЕ, да са патерица.
  Борисов, няма избор!
  Ако не защите структурите си, те ще отидат при Радев, Възраждане или БСП, където ще се чувстват отлично и в свои води!
  5./ Запада трябва да пази и ще пази Борисов от закона, защото ако го няма Борисов, неговата банда, веднага ще пристане на Радев, Възраждане или БСП, където ще се чувстват отлично и в свои води!
  6./ До като се води война и трае войната…. ЗАПАДА ЩЕ ПАЗИ БОРИСОВ, за да запази относителното Евро мнозонство!
  Иначе… виж предните две точки N4 и N5

  Така, че… стига със тези детински очаквания, как закона ще се прояви по време на война!
  Това, е нелепо!
  По време на война, враговете стават съюзници до като трае войната…
  А НИЕ //ЕВРОПА И СВЕТА// СМЕ ВЪВ ВОЙНА!!!

  Вижте в Израел и Нетаняху как противниците станаха едно, защото са във война.
  Вижте как Макрон обърна реториката към ЛьоПен
  Вижте коалицията Леви/Десни в Германия
  Вижте ротацията в Румъния

  Така че, не чакате теле под вола или както кон на празна ясла!
  Борисов /Али БаБа// и неговите разбойници, ще бъдат отсвирени…. СЛЕД КРАЯ НА ВОЙНАТА!!!
  Или поне до като успява да ги държи из късо!
  Борисов осъзнава горното и се опитва да изнудва запада настоявайки че само той а не друг, да бъде Западното лице!
  И го прави по Путиновски начин, като гамен и разбойник, какъвто по натюрел е!
  Запада е наясно със това.
  Но, Ние, като общество…. не сме наясно!

 6. На половина официално, ще …. По въздушните, морските… Ще …, Разбира се, че ще…

  Но пък каква ,чисто наша изгубеност. Тя е отглеждана дълги години.

 7. всъщност, Турция 🦃🦃🦃 е много по -демократична, оказва се от “европейска”България,а и с по -развито гражданско общество в което гласуване, от около 78%е нещо нормално,а тук, това лошо другото кофти, третото май—та му и простотии до бога…

 8. Към

  Канартикин
  01.04.2024 в 13:52:

  Не, задържи си “опорките” и за твоят “вожд” бокоТИКВАТА, вие НЕ е “решението”, а вие сте с геЙрберастката му атечествено-ПОПУЛИСТка шайка сте ПРОБЛЕМЪТ!!!
  Всички съюзници му говореха да НЕ ДЕстабилизира България със 6-тите поред предсрочни избори, които вече струват само те над 1милиард , но #ТОЙ не ги уважи, и сега съюзниците трябва да действат, защото вашата бандитска шайка е кукла на конци на Кремль! Примерите са БЕЗбройни – КТБ, Булгартабак, Белене, Газпром, Турски поток, Лукойл, платноходките, (фа)шистовия газ, стотиците заселници на Хуйло в НРБь, феодализирането на “судебната” система и ОПГь-прокурВатурата му, , Росенец …… и т.н……, “спешното” 112 място по свободата на словото, заради бокоТИКВАТА и ТУПькача му дИбильян прасееФскиЙ!
  Всичко което е правил бокоТИКВАТА е само за неговите бандитски цели , и на задкулисните му ченгесарски ГЛаватари и ГАсудари, както и на братиньовците му от МУТРИгрупьските ГРУпировки, никога за данъкоплатците които го издържат! Нито е искаш някога да спазва някаква политика или коалиция с демократични партии. Той си говори не само по телефона с Решетников и Бабаков, и после пълзи пред Хуйло в мАсква и му се “извинява” , че сме влезнали в НАТО и ЕС! Той “такова” съюзниците с 200 …… , и заради него България не може да влезне нито в Шенген или еврозоната, но бокоТИКВАТА успешно вкара България в атечествено-путлерасткия атечествено-чекистки ЧенгенЬ!
  Дори ордена не е върнал на альфа-ТУПькачЪТ му Хуйло!
  Така че – оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на агенть БудаХари, оди на ТУПькача ви дИбильян прасееФскиЙ, оди на зИльоната ви фатмашка предателска неграмотна превратаджийска “маZZонска” решетникова ТИКВА
  реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 9. Към Канартикин:
  Не разбрах след хвалебствията за геройкото какво точно ни предлагате да правим на изборите? За кого да гласуваме?!

 10. Хора, Моля Ви, четете бавно!!!!
  Г-н Инджев, Моля за помощ!!!

  Защото ще излезе, че част от аудиторията има функционална неграмотност!

  Във своят коментар, аз не оправдавам Борисов!

  Той е тумор за България!

  Казвам само, да няма напразни очаквания, защото неговата пасмина би се разпиляла към БСП, Радев и Възраждане, ако Борисов бъде остракиран сега, по време на война!

  Той ще бъде изхвърлен след войната, защото по време на война никой не се бори вътрешно!
  Идиотия е, по време на война да се справяш със опонентите си!
  Но го оправдавам, а казвам ЗАЩО Запада няма да го остракира СЕГА!!!
  Само Сталин и Ленин и като цяло комунистите избиват опонентите си по време на война.

  Да обяснявам какво пиша и какво искам да кажа ли?
  Сложно ли е?
  Хайде стига!
  Толкова подробно е казано защо ще го пази Запада…. а не че аз го подкрепям!

  Ако на дадена персона, не и стига ума да схване написаното, това говори зле за нивото на самата аудитория!
  Да разяснявам и обяснявам ли?
  Четете бре!
  Схващайте!

  А на онзи колега дето пита ме за кого да гласува…. мисля че се е объркал много и мястото му не е във този пейзаж!
  Дясните хора мислят сами, не са колективисти, носят своя индивидуалност и не чакат някой да им казва какво да мислят и какво да правят.
  Камо ли какъв избор!
  Та нали ако аз му кажа какво да избере, това би бил моят, а не неговият избор!
  Смущаващо е!

  Колега Гаврилов, къде видяхте “”хвалебствия”” Къде???
  Четете бавно и питайте, ако нещо не е ясно!!!

  Колега RICOшетниковь, къде и коя е опорката???
  Четохте ли въобще текста?
  И схванахте ли написаното???

  Би било жалко за форума и Блога на Г-н Инджев, ако част от аудиторията реагира на писаното така първосигнално и документира явна функционална неграмотност!

  Иво Инджев, едва ли се нуждае от сляпи фенове, хор от първосигнални реакции, а от мислещи самостоятелно персони.

 11. Към
  Канартикин
  01.04.2024 в 20:37:
  Не ! Категорично НЕ, Ти не отчитаШ, че твоите атечествено-ПОПУЛИСТки бандити и ТЪПькачи – бокоТИКВАТА и неговият ТЪПькачь- дИбильян прасееФскиЙ не се съобразяват със никакви реални изисквания на Брюксел и САЩ към бандитските престъпления на бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ !
  Само ти припомням, че никое западно посолство не подкрепя бандитските престъпления на бокоТИКВАТА и неговият магнитски ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ !
  Дори някои министри се застъпваха да има редовно правителство, даже и външен министър се 3 обабюждал на твоят ТУПькачь бокоТИКВАТА да не сваля редовното правителство и ротацията на Денков! Но твоят бамдитски ТЪПькачь бокоТИКВАТА, и неговият магнитски сводник дИбильян прасееФскиЙ не приеха призивите на западните ни съюзници, защото те са пряко и корупционно зависими от техните ТЪПькачьи от Хуйло или Кремль!
  Само ти припомням , че кУпейкинь и иZZраждане са директно на издръжка от бокоТИКВАТА и неговият магнитски ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ!
  Без денгите от бокоТИКВАТА о дИбильян прасееФскиЙ няма да има нито кУпейкинь, нито иZZраждане!
  И защо при разпада на геЙрберастката шайка не може неговите “избиратели” да отидат при друите атечествено-ПОПУЛИСТки шайки , като атака и мвро, например!
  Защо то си “мислиш” , че всички ще отидат при кУпейкинь и иZZраждане и БКПЬ???
  Защо не “мислиш” , че някои от тях ще гласуват за ППДБ, а????
  Нали ти говориш , че геЙрберастката шайка е “евроатлантическа”? И заради това те няма да отидат към кУпейкинь и иZZраждане, и към БКПЬ!
  И НЕ , няма как да обръщаш следствието със причината! Няма как в Брюксел да се самозалъгват , която е причината за бандитизма и путинизма в България!
  НЕ!
  Единствената причина е неговият ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ и альфа-ТУПькачЬ им Хуйло !
  Така че единствената “функционална” “неграмотност” , като твоята, е да говориш , че бокоТИКВАТА не е получил телефонни обаждания от съюзни министри за запазване на правителството Денков-Габриел, нито че основният ни съюзнически посланик не е лобирал за запазване на правителството Денков-Габриел!!! Или пък другите посланици , които са лобирали за запазване на правителството Денков-Габриел!
  Така че аз винаги съм се придържал към фактите, а не към гадаческите измишльотини, и към опорките които ти пращат , като платен тролски пропаГАДнонь на бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ!
  Аз съм представи само и единствено фактиТЕ , но твоята платена “функционална” НЕГРАМОТНОСТ не може един осъзнае това!
  Така че ПОВТОРЯМ за теб и другите платени геЙрберастки ТРОЛОВЕ и мисирки – Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на мулташкия “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 12. П.П.
  Само УТЧНЯВАМ , за ТРОЙянсКИ тролове и мисирки , че бокоТИКВАТА никога НЕ е подкрепял “евроатлантизъма” , той първи остракира договорите и СПОРАЗУМЕНИЯТА с ЕС и Брюксел, даже и ПРЕДприсъединителните, като реформите в КРИВОсУдната система още от 2007г! Ето това е ПРИЧИНАТА , основната, за сегашните и предишните санкции и ограничения за България заради бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, като Шенген, еврозоната и еврофондовете! Това е СЛЕДСТВИЕТО, а не “причината” за действията на САЩ и Брюксел по Магнитски и другите санкции срещу ПРИЧИНАТА , че бокоТИКВАТА и сводника му дИбильян прасееФскиЙ нарушила и остракираха и НАТО и ЕС!
  Дори сега бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ пак остракираха НАТО, ЕС и Украйна по време на война, като изкуствено предизвикаха 6-ти поредни предсрочни избори за 2-3 години . И никой от САЩ и ЕС НЯМА “полза” от това , а ПОЛЗАТА в само за Хуйло и туземните му атечествено-ченгесарски и атечествено-ПОПУЛИСТки бандити и мутри от задкулисието, което дърпа конците на атечествено-милЮЮЮционерските им марионетки – бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ! Както и атечествено-путлериотските им атечествено-путлеристки подлоги – кУпейкинь и иZZраждане, и другите подобни- атака , мвро, и т.н..
  Така че , преди да говорим за ОГРАНИЧЕНАТА си “функционална” (НЕ)грамотностЬ , трябва да спазваме основния причинно-следствен принцип , поне! НАЛИ!
  Затова и принципите са много по-високи от субективната ни ограничена камбанарийка , на която сме се “изкачили” !

 13. @Канартикин

  Пишете: “Казвам само, да няма напразни очаквания, защото неговата пасмина би се разпиляла към БСП, Радев и Възраждане, ако Борисов бъде остракиран сега, по време на война!”
  Не сте прав да слагате цялата герберастка “пасмина” под един знаменател в смисъл, че би се килнала накъдето я бутне. Може би сте забравил, че ГЕРБ изгря на политическия небосклон като “антипод” на БСП (и като отровна гъба-двойник на СДС), c което прилъга много народ, основно бивши седесари. Tака че който се откаже от ГЕРБ, се присъединява най-сигурно към растящата маса негласуващи, но в никой случай в нещо комуноидно-фашизоидно като бандите на нынова, радэв или копэйкин. Ако проследите стремително намаляващата електорална тежест на борисов през изминалите 15-20 години, ще се убедите, че той носи персонална отговорност за растящото масово отвращение на “мат`ряла” към политиката, така че когато и да я освободи от себе си (дори по време на война), все ще е късно.

  Впрочем, с какво точно баце допринесе за стабилността на българската държава или за просперитета на народа, откакто е започнала войната, че не мога да се сетя…?!

 14. До симпатизант/ка на ДСБ 💛💙

  Благодаря, за смисленият коментар!
  Защото колегата по горе със логореята си, представя материал за поне една дисертация по психология!
  =================================================================
  =================================================================

  “”Не сте прав да слагате цялата герберастка “пасмина” под един знаменател в смисъл, че би се килнала накъдето я бутне.””

  Така е!
  И аз мисля, че има хора сред тях, които биха се ориентирали овреме във наистина дясната посока.

  Но мисля, че тези хора, са малцинство и едва ли биха надхвърлили 25%.
  Останалите 75% по мое мнение са ченге до хитрец и тарикат до мошеник!
  И аз поне нямам илюзиите, че тeзи 75%, биха заели принципна позиция!

  Те са там, заради кариера по лоялност към главатара!!!
  А не за кариера по възможности.

  Да!
  По умните ще се усетят и около 25% биха се вляли в дясно, но като цяло, цялата им пасмина, тъпче на място от нетърпение, да се върне в структурата майка!
  Тези, в Герб, са клуб по интереси!
  Финансови интереси!

  По възрастните помнят, когато забраниха партийните структури… БКПто направи веднага клубове по интереси!
  За мен Герб, са си БКП и ченгета в едно.
  Останалото, са илюзии!
  ================================================================================
  ==================================================================

  “”Може би сте забравил, че ГЕРБ изгря на политическия небосклон като “антипод” на БСП (и като отровна гъба-двойник на СДС), c което прилъга много народ, основно бивши седесари.””

  Не съм забравил… твърде стар съм и видял достатъчно, за да забравя тази лъжа на Герб.

  Герб, НЕ Е антипод на БСП, ……..а нейната друга ръка!
  Тя беше създадена, за да официализира представително част от бившите комунисти пред запада и да усвои парите им!
  И се справи с тази задача…
  Изяде и усвои парите на запада, без обществен интерес и всеки който е малко от малко в бизнеса е видял това, наясно е с процедурите и няма илюзии, кои всъщност са ГЕРБ.
  Герб, са хитреците и тарикатите в БКП, а БСП са идеалистите//отностелно// разбира се!

  ===================================================================
  ==================================================================

  “”Tака че който се откаже от ГЕРБ, се присъединява най-сигурно към растящата маса негласуващи, но в никой случай в нещо комуноидно-фашизоидно като бандите на нынова, радэв или копэйкин. “”

  Колежке симпатизант на ДСБ, във своят пост, аз говоря за депутатите на Герб, а не за гласоподавателите!
  Четете бавно!!!
  Това, за което говоря е:
  Че запада осъзнава, че в парламента няма про западно мнозонство от ППДБ, а има такова със ГЕРБ и за това, запада ще пази Борисов от закона, за да може до като трае войната
  //само до тогава//
  да има осигурено про западно мнозонство!
  Не е сложно!

  Пиша го ясно и отчетливо защото ме обзема отчаяние, като виждам нивото на възприятие!

  Запада ще пази Борисов до края на войната, за да си осигури парламентарно Евро мнозинство по време на война!
  Ако го натири запада сега… няма да има Евро мнозонство!
  Толкова ли е сложно…..или схващането на тази простичка и важна за запада идея… е непоносимо трудно?

  Кое е по важно за запада, да победи във войната и да има про Европа парламент в Евро посока в България…..или да вкара Борисов във кауша сега и веднага?
  Толкова ли е сложно??

  Във България може и да има такива идиоти, но на запад не, да си арестуват боса на тази група, която им осигурява такова мнозинство!
  Не зная, да ли е възможно да се схване смисъла на това полезно за запада действие!
  ===================================================================
  ==================================================================

  “”Впрочем, с какво точно баце допринесе за стабилността на българската държава или за просперитета на народа, откакто е започнала войната, че не мога да се сетя…?!””

  Колежке симпатизант на ДСБ, виждам въпросителна в края на Вашият пост.

  Не зная, към кого е насочен този въпрос, ако това наистина е така!

  Аз лично не съм коментирал никога до сега тук в този блог или където и да е другаде, относно приноса на Герб и Борисов за просперитет и стабилност!

  Така че отдавам тази въпросителна или на Ваше объркване – неяснота, към кого се обръщате или към лична неизясненост за какво всъщност говоря аз.

  Патетичните възгласи и драматични отклонения, едва ли са в полза на Блога на Иво Инджев.

 15. “Запада ще пази Борисов до края на войната, за да си осигури парламентарно Евро мнозинство по време на война!”

  Очакваме реакция по закона Магнитски, а САЩ едва ли се интересуват от Евро мнозинство в нашия парламент, бидейки наясно, че нищо “евро” няма в Борисов. Те най-вече!

  А логореята наистина не е в полза на Блога на Иво Инджев.

 16. Не се грижете за депутатите от ГЕРБ – докато могат излъга и един камион лапни-шарани да гласуват за тях, няма да се саморазпуснат (с или без борисов).
  ==========
  Tвърдението, че БСП са идеалисти, трябва да е било виц на годината (преди тридесетина години). Истината е, че ГЕРБ на всички номера са се учили от БСП.
  ==========
  Завърших предишния си пост с въпрос към вас, защото пó горе изразихте загриженост да не бъде остракиран борисов по време на война. С какво ви е толкова ценен?!

 17. До симпатизант/ка на ДСБ 💛💙
  “”Завърших предишния си пост с въпрос към вас, защото пó горе изразихте загриженост да не бъде остракиран борисов по време на война. С какво ви е толкова ценен?!””

  Госпожо, Вие лъжете!
  И отправяте внушения!
  Другото, е Функционлна неграмотност!
  //прочетете какво означава, защото не е моя работа, да Ви образовам тук!

  Никога, не съм казвал че Борисов е ценен, а още по малко пък на мен!
  Вие лъжете, като внушавате това!

  Това което казвам вече за пети //5ти// път е, че Запада ще пази Борисов, защото по време на война, има полза един във Евро парламент т.е. в България, да има Евро мнозинство, което към момента се осигурява от Борисов и пасмина!

  Само за миг си представете, за кого ще гласува пасмината на Герб, ако окаушят Борисов сега!
  За кого???
  Мислите ли въобще?

  Не способността да се схване простичък текст, е проблем в общуването.
  А това че не успявате да схванете за 5ти път коментарът, че Запада има този интерес, а не аз, е проблем, за който образованието в България носи срам и вина!
  Според прочетеното от Вас, Вие, се заблуждавате, че сте симпатизант на ДСБ.
  По брой избиратели, да веротно, …..но по смисъл…. едва ли!

 18. Тодор Тодоров 💛💙
  “”Очакваме реакция по закона Магнитски, а САЩ едва ли се интересуват от Евро мнозинство в нашия парламент, бидейки наясно, че нищо “евро” няма в Борисов. Те най-вече!””

  Ами, очаквайте!
  Както казах по горе, като “”кон на празна ясла””
  Такава няма да дойде, до края на войната!

  Защото, колкото и на Вас да ви се струва умно това, да си загуби Запада, конкретно в лицето на САЩ един парламентарен съюзник, то там толкова загубени хора няма!

  Те, ще го низверганат след края на войната, когато няма да има значение той, какво би могъл да направи и саботира//както сега//!

  Само доста ограничен интелект, може да си въобразява, че САЩ , НЕ СЕ интересуват от про Западното мнозинство във парламента на България!

  Сякаш им е малко проблема със Орбан и Фицо, съответно Унгария и Словакия!
  Та да добавят към този злополучен пакет и България, като окаушат Борисов.
  Ами… очаквайте…

  Обърнете също внимание и дайте от Вашият ум на Манфред Вебер, който ви опровергава напълно!
  Дори и преди седмица на два пъти се изпъчи да подкрепя Тиквата!
  Прочетете кой е Манфред Вебер! Ако ви се губи това инфо.

  Те, Запада, са много наясно кой е Борисов и колко е Евро ориентиран, но Запада, не са идеалисти, а рационални и практични хора!
  И няма да го изхваърлят сега, поне до като им осигурява мнозинство!
  Ще го изхвърлят, едва след като видят, че вече не може или не иска да го прави!
  Ами….Очаквайте!

 19. Войни имаше и преди, но това не е “индулгенция” за бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ!
  И каква е “ползата” и “сигурността” за НАТО и ЕС при такъв “сОюзници” , като бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ? Или пък от техния братиньо – Орбан?
  Каква е дори политическата и партийна “полза” за Брюксел от двама санкциионирани по Магнитски и RICO, и от САЩ и от Англия , те са дамгосани най-малкото?
  Кой въобще може да “разчита” на тях в тежка международна и военна обстановка, след като бокоТИКВАТА даже не знае какъв ще е края на изречението, когато лъже всичките, включително и него си, и то в благоприятна среда , както е било досега.
  И никога досега не е изпълнил най-съществените и стойностни цели и перспективи, и задължения, задължения, пред България, през последните години, даже “написани” в официални договори с Брюксел , макар че той не спазва дори дадената си “джендърЬмужишка” дума и никакви “коалиции” , нито с Реформаторския блок, нито с ППДБ. Той “верен” само на бандитските си шменти-капели и далавери с ТУПькача му дИбильян прасееФскиЙ!

 20. “”RICOшетниковь
  Войни имаше и преди, но това не е “индулгенция” за бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ!””

  Така е!
  Войни е имало винаги… и ще има!

  Но толкова тъпи и идиоти, които да окаушат “”играч”” който са го хванали и стиснали за топките, по време когато им осигурява //за сега// парламентарно мнозинство, което гласува в НАТО, Български и Евро парламент… та толкова тъпи хора…. в Европа и НАТО…… НЯМА!!!

  Само местният исихаст фанатик си вярва на инфалнилният си наивитет!
  Местният инфантилен наивник не е разбрал рационализма на Запада, а той гласи:
  Няма вечни врагове!
  Няма вечни приятели!
  Има вечни интереси!

  Драги, Схващате ли, че никой не говори за индулгенция към Борисов,… а само Вие?

  И за това, е адресирано вече 6 тото ми писане по тази простичка работа!
  А тя е:
  Запада няма интерес да окаушва Борисов по време на война, до като същият подсигурява мнозинство в Местният паламент, НАТО и Евро парламент!

  Запада, ще го окауши Борисов, след войната или след като Брисов вече не иска или не може да осигурява такова мнозинство!
  Говорим за интерес, а не за индулгенция!
  Схващате ли този простичък текст?
  Или не?
  Отново?

  А на колега който в транс и в “”Очакване на Годо”” очакващ проява на Магнитски към Борисов, се надявам да има макар и моментно просветление на ума след 6пъти повтаряне като на първолак!
  //ако въобще това е възможно!//

 21. “Ще го изхвърлят, едва след като видят, че вече не може или не иска да го прави!”

  Изглежда само на Вас, господине, не е ясно, че Борисов нито може, нито иска – други са нарежданията от МаZква! А вида неграмотност във Вашея случай е без значение …

 22. Значи, какво излиза… герб са първи евроатлантици…. но борисов е свещенна крава…. ако нещо се случи на борисов със западна подкрепа….. всички герберски депутати стават веднага путинисти – това изобщо не е рекет – ….. всичко до тук е от влажните сънища и опорки на герберите. АМИ АКО борисов го сготвят у нас, след като за гешев може, значи е възможно и за борисов и то със съдействието на пеевски, който е по-силен от борисов в прокуратурата и в съда. Затова борисов гледа пеевски в очите и не смее да му накърни интереса, защото БУДА е на дузпата.
  Да разчиташ на борисов и пеевски като евроатлантици е все едно да се надяваш пепи еврото и нотариуса да те предпазят от рекет и изнудване…..
  БАЙ СТАВРИ ГО ЧАКА….. строг, но справедлив.
  Но това не го пише във Винету….
  Давайте следващите герберски опорки….

 23. @Канартикин

  Не ви ли се струва, че щом умотворенията ви биват възприемани като про-герберастки, значи причината е в недостатъците на вашия изказ? Хайде, аз съм прост ватман, но и начетените колеги от форума ли смятате за идиоти?

  По темата: Западът не пази борисов, защото това не му e работа нa Западa (освен нa кьовеши, нo тя май седи в Брюксел само за украса). Да окошарят борисов е работа на нашите прокурори, които обаче той си ги избира, затова те си го пазят. На Запад такива като него са в панделата, а в България харчат милиарди народна парá за прищевките си (като например предсрочни парламентарни избори).

  А манфред вебер герберастите редовно го употребяват за реклама на мнимия си евроатлантизъм. Ако горкият баварски глупак имаше грам влияние върху бацэ, ротацията щеше да е факт, защото почти цялата “сглобка” е в ЕНП, чийто председател е вебер. Нo не би ме учудило ако горкият дори не знае, че кукловодът на бацэ седи в кремъл.

 24. Всички виждат, какви детински фанатични гадачи на бокоТИКВАТА не искат да приемат дори детинските ФАКТИ , които и малолетните малчугани ще разберат.
  Тези гадсчи не виждат КОГА бяха въведени санкциите по Магнитски и RICO, и дали Хуйло беше вече нападнал Украйна!!!
  Тези гадачи не виждат това , че САЩ и Брюксел биха загубили повече, ако “предпочетат” техния “вождь” , пред влиянието им върху всички българи които са против “вожда” им!!!
  Тези гадачи постоянно величаят собствения им “вождь”, който е единствения “месия” за неговите “осиротели” “избиратели”! Сякаш те са феодални крепостни, които биха “предпочели” да отидат с кУпейкинь и БКПь в евразийския Хуйлостань при Хуйло, вместо да са граждани на ЕС и НАТО, и с военната и финансовата помощ , и сигурност в тях, със БЪДЕЩИТЕ възможности за тях!

  А и всички виждат БЕЗбройните ФАКТИ за всички ПРЕДАТЕЛства на бокоТИКВАТА към Брюксел, САЩ, България, към всичките му истински легитимни партньори- “историческия компромис” с Реформаторския блок, а сега “джендърЬмужишката” му дума и споразумение с ППДБ, дори предаде своята поредна пунта МараХари Гейбриель и не спази ротацията!
  Така че няма как Брюксел и САЩ да повЕрват на бокоТИКВАТА,след постоянните предателства спрямо тях, че няма да ги ПРЕДАДЕ и сега, по време на войната, защото той ПАК ги предаде , когато поискаха да запазят правителството Денков-Габриел, чрез личните си контакти с него, и чрез собствените си посланици в България !
  Да не припомняме на тези гадачи на бокоТИКВАТА, че той лично е предал всички договори и не е спазил нищо от задълженията му към Брюксел още от ПРЕДприсъединителните договори за влизане в ЕС, особено за КРИВОсУдната система , която #ТОЙ си я “избира” НЕзаконно , заедно с магнитския му ТУПькач дИбильян прасееФскиЙ, вместо да изпълни изискванията на Брюксел и чуждестранните инвеститори за нейната НЕзависимост от бандитизма им!!!
  Ето това са ФАКТИТЕ за детинските корумпирани гадачи на бокоТИКВАТА, които го ЛЪЖАТ, като хар(л)амите, лайчевЬците, кънчУвците, коларите и всичките други п(р)ороци на бокоТИКВАТА , и които тролстват дори тук в този блог.
  Всичките тези корумпирани гадачи и “медии” влияят на постоянните различни клатушкания и противоречия на техния “вождь” бокоТИКВАТА , които са директно зависими и купени от техните сводници, като “медийния” ллюкарски “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ и другите предимно от Кремъл и Хуйлостань, и туземнитеим атечествено-ченгесарски и “маZZонски” подлоги!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на бизмесмемь дИбильян прасееФскиЙ, одите на гадачите им , одите на зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 25. Изводa, който си вадя от вчерашната препирня тук е, че предизборната кампания започна и един вече извади от девет кладенци вода, за да внуши да се гласува за ментето ГЕРБ, защото било война. Аз ще си позволя без заобикалки да призова всички да гласуват за ППДБ не само защото има война, а и за да ни представляват автентични европейци-реформатори и в България, и в ЕП.

 26. симпатизант/ка на ДСБ 💛💙
  “””Изводa, който си вадя от вчерашната препирня тук е, че предизборната кампания започна и един вече извади от девет кладенци вода, за да внуши да се гласува за ментето ГЕРБ, защото било война.”””

  Подобен извод, след написаното подробно и обстойно до сега, би обрисувал физиономията на полу схващащ смисълът на текста идиот със функционална неграмотност!
  Видяхте ли изявлениета на Манфред Вебер?
  Видяхте ли изявленията на Американският Посланик?
  Видяхте или същите на ЕНП
  Всичките ТЕ, говорят за Про НАТО мнозинство осигурено по време на война и осигурено към момента!
  А не аз!
  Моято мнение го няма никъде!

  Вие лъжете и отправяте внушения, което по всички правила на реториката се нарича подлост!
  Във всички текстове, съм писал за интереса на Запада да има мнозинство про Западно със брой гласуващи в БГ парламент!
  А не мой интерес!

  Вие сте срам за ДСБ и не позорете тази дясна формация със заключенията и нелепостта на изводите си!

  Вие, прочетохте ли смисъла на писаното до сега?
  Схванахте ли смисъла???
  Този блог, а и форум на мислещи, не е покрив за хора със стаден инстинкт да следват!

  П.П. Няма препирня!
  Има обвинения на полуграмотен човек, който трудно или съвсем не схваща написаното!
  Иво Инджев, извиненя за нелепостта до тук.

  Но все пак “”въодушевлението от ефекта Дънинг § Крюгер””, трябва да има граници!
  И ми е странно, че не очертавате тези граници!

 27. Към Канартикин:

  Надявам се това да са Ви последните изстрели от тази престрелка, която радва само онези, които се надяват да се изпозастреляме сами и не в крака, а направо в главата.

  Надявам се и отсрещната страна да приеме призива ми.

 28. Някои другари не могат да разберат, че да се разчита на Боко тиквата и кукловода да не ги предадат е невъзможно , те винаги и навсякъде по всяко време само правили, и тук и съюзниците. И без ППДБ нямаше да има никакво евроатлантическо мнозинство, а евразийско начело с бокоТИКВАТА и сводника му дИбилянь и патериците им, както беше с Реформаторския блок!!! И слепите няма как да разберат,че дИбилянь прасееФскиЙ искаше да използва ППДБ, като патерици за своята международна бандитска престъпност и тотална зависимост от сводника му Хуйло и туземните му шлюхи!!! Както се гаври със своето “евроразвито” бандитско зомби бокоТИКВАТА и другите му платени патерици и шлюхи!!! дИбилянь прасееФскиЙ искаше да зомбита и корумпира ППДБ, заедно с вече тотално зависимият и компрометиран и от него бокоТИКВАТА и другите му пионки, вместо ППДБ да го ,и да ги, използва за европейското развитие на България, нали бокоТИКВАТА си има цела “партия”, която лъже,че е за “европейското развитие”,нали!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.