Ванчето и Данчето в битката за уж лявото и уж дясното

С интерес научавам, че избухналата на местните избори в София звезда в чер(ве)ната лява електорална дупка в България Ваня Гигорова ще защитава чрез формацията си “Солидарна България” , цитирам, РАБОТЕЩИТЕ ГРАЖДАНИ.

Няма да се хващам за думата и да питам, дали работещите селяни са също сред онези, които Григорова ще защитава. Пък и от многобройните безенесета трудно ще се вреди и внедри на тази нива, нищо че при възможност профсъюзните й колеги я орат с голямо удоволствие, за да оправдаят и те съществуването си.

  Не че безенесетата и профсъюзите защитават селяните, но поне по смисъла на своето декларативно присъствие в публичността отговарят на дефиницията за защитници на земеделците, някои от които днес са най-богатите хора в страната, въоръжени с  европейска техника ( купена с европейски пари), употребявана от тях като танкови войски за шантаж на съответните управляващи граждани с искане за още и още субсидии от нашите данъци. 

Забележете, притежателите на майбаси не протестират с майбасите си (а може и бронирани да има сред тях). Газят магистрали и жълти павета с европейските колелета на тракторите си, каквито щяха да гледат само на красива картинка, ако не бяха европейските средства за България ( не за тях лично, макар  да се оказва така, май).

Апропо, ако някои отруден селянин е пропуснал поради прекомерна заетост да научи що е то майбах, има пълното право на асоциация в мисленето си, което май подсказва нещо за “баси мамата”. 

Друго питам във връзка със за(д)явката на Григрова да защитава именно работещите граждани. 

Ами безработните? Тях на БСП и левац…, пардон, “Левицата” ли ги оставя на произвола на нерадостна им съдба да чакат от умрял писмо?

Ами неработещите поради инвалидност и прочее независещи от тях причини хиляди българи?

Ами пенсионерите, най-голямата армия от гласоподаватели?

Ами хилядите гимназисти с право на глас и много пъти по толкова студенти? 

Ами онези 14 на сто неработещи и неучещи пълнолетни младежи, за които тези дни статистиката съобщи ( те не влизат в категорията на безработните, а на онези , които не искат да работят и да учат)?

Какво да се прави, когато в българската политика дефилират едно хубаво Ванче и едно любимо на вожда си Данче, от което също НИКОГА не сте чували адекватно обяснение чии интереси защитава. Двете в момента се борят за доверието на доверчивите избиратели в уж различни ниши. Данчето, научаваме днес, предпочитала да е само в българския парламент. Нейният бос, който на рождения ми 16 април (ми) обеща да я прави водач на листа, я понижил вече като втора след него в софийската листа.

Ванчето пък напира да й дадат шанс да избира като се кандидатира и за европейска заплата. Дали няма да я избере и да се обоснове, че иска да защитава работещите в Европа? Ще бъде логично продължение на амбицията й да напусне Софийската община с аргумента, че ( за нея) тя е твърде тясно поле за изява.

За съжаление у нас пак са на ход кондидат(к)ите без визия ( политическа, вие какво си помислихте!), разчитащи да ги покажат по всяка телевизия. Колкото едната, отгледана  професионално от уж антикомунистическата някога централа “Подкрепа” е лява в своето безсилие да формулира левичарството си, толкова и другата е дясна-само защото нейният бос я сляга да му седне отдясно ( “мислейки” на глас вместо нея на пресконференциите), за да запълни празнотата на отрязаната му дясна ръка Цветанов.

9 мнения за “Ванчето и Данчето в битката за уж лявото и уж дясното”

 1. Данчето…, скромна жена. Чест и прави. Само в парламента иска. Никъде другаде. Това е похвално. Е, може и мечта да е имала, като например: “банкяджия, еле тракторист със майбах да ми се врече мамо, без благословия ще му пристана”. Но тя е устояла на изкушението. Не се е поддала. Сега просто иска да работи спокойно в парламента. Заслужено нали?
  Ванчето… напориста личност. Готова да защитава и защитава, и изисква за защитаването на защитаването, доверие от всичко живо за защита на защитата! Не може без похвала, нали?
  Ехааа….!!

  Кипи безсмислен труд.

 2. “Работещи граждани”. Значи има и неработещи граждани. Кой ще определя кои са неработещите граждани? За селяните да не говорим.
  През социализма /комунизма/ ентусиазираните властолюбци като Ванчето и Данчето ги осъждаха на партиини събрания и ги пращаха на лагери да станат работещи за народната република на АБПФК /най-вече от селски произход/.
  От сорта на Ванчето и Данчето,ако някой журналист дръзне да ги попита “какви работещи грааждани сте щом само говорите празни приказки и въртите лъжлива политика,те как ще отговорят? Не се съмнявам – Ще отговорят с порой от същото.

 3. Абе, да хванеш Данчето и да удариш Ванчето! Или обратно…Трудно ми е да направя по-дълъг коментар! Надежда всяка тука оставете! Да ме прости Данте….А иначе наистина най-кратката характеристика на положението в БГ е “баси мамата”!…

 4. Според мен и Ванчето и Данчето , се борят за това което е по-средата !!!Вчера имаше инфо за нивата на пенсиите по региони ! В Софето са най-високи ! Както може да се очаква , най-богатьйе са на Б.Би. колегите от армията и милицията !!За сори , в дълбоката прованс е същото !Аз лично съм виждал човек който пази умрелите /Общ.охрана / , получава пенсия , и отделно си докарва още като съдия на спортни събития ! Това са избирателите и на 2чките , и най – вероятно те ще определят резултата от изборите отново , което е жалко ,разбира се !!!!

 5. Не синдиКАЛната шлюха не “защитава” никого!
  Тя защитава само и лично нея си , и четирихилядната си копаня дадена й от нейните сводници и ТЪПькачи! Също като “вожда” й – тренчевЬ , който се оттеглил да ваканцува а САЩ.
  Тя е номенклатурна шлюха на повикване . И сега е отишла да обслужва новите си сводници от “маZZонската” шайка на пасоль-свинаря геЙрговь, и резидентските му подлоги агенть Гоцье и зИльоната фатмашка шпионска ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!
  Същата подлога е фандъковНаЯ, верен номенклатурчик и фасада на нейният “вождь” бокоТИКВАТА и магнитския му ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ!
  За тези е важно да има кого да обслужват, а не да се грижат за някой друг. Те не “работят”, за никой. Те само получават четирихилядните си копейки от гасударите им!
  Одите на хуйло си!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на ванчето, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на данчето, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло си!

 6. – ванчиту като данчиту, майчиту и сите ПКП-та по туZемните Zемни кълбета – явно търсен женски вариант на харизмата, безочието и простотията на байхуйвинету – както ”пророкува” червен кънчо:
  ”Около Ваня Григорова може да възникне нещо ново. Има харизма и се държи доста автентично … не знам, това са неща, които тепърва ще видим. Но потенциал категорично има и нещо ново …”https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0587/0000587783-article2.jpg

 7. Ванчето иска да върне България 100 години назад в условия на жестока класова борба. Кулминацията на свирепата класова борба в България преди 100 години е взривяването от комунистите на софийския храм “Света Неделя” на 16.04.1925г. Този терористичен акт е с най-много жертви в света до 11.09.2001г. САЩ предприе адекватни последващи действия срещу терористите. До днес в България не са унищожени наследниците на терористите от 16.04.1925г. Затова е най-бедната страна в ЕС.
  Данчето мълчи, когато партийният лидер гълчи, за да не стане втора ПКП.
  В монолозите на лидера на робовладелската партия изпъкват две твърдения:
  1. Леонсио Меси пази българите от комунистите. Пази Боже от такъв охранител. Според информирани хора в партия ГЕРБ има повече бивши членове на БКП отколкото в БСП. Партийният лидер на ГЕРБ, бивш член на БКП, е ученик на комуниста Тодор Живков и русофила Сакскобургготски.
  2. Леонсио Меси е спасил руския празник 3-ти март от българите, за да могат проруските партии да веят руски знамена и да демонстрират на тази дата заедно с проруския президент своя робски манталитет. Подкрепата на партия на руския празник 3-ти март за национален я трансформира автоматично в антибългарска.

 8. Уважаеми господин Инджев,
  Уважаеми съкоментатори:

  Само такива хора, ще работят и милеят за развитието на нашата държава. Гоце, Симо, Боце, Доги, Нини, Румко, Дидко, Лилав костя, Даня, Ваня,… и други знайни войни. А, забравих. И техните(проф) съюзи.

  Ако смятате, че не се шегувам: Потоп от Перловска река, да отнесе Дондуков 1и2, както и Гръм да удари Данъчното. 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.