Какво постигна Пу Тин с прегръдките с др. Ким

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Путлер направи държавно посещение в Историческия парк на победилия болшевизъм.Там визуално е построен военният комунизъм в неговото съвършенство. Наричат го благозвучно Корейска народна демократична република.

Прескачам оценката на значимостта на събитието за световната политика. Царят на “великата” московия отива на поклонение в държавата-джудже ( въоръжена с маниакалната идея за собствено величие, идеята “чучхе”), специализирана в производството на съветски боеприпаси и оръжия, от които Путлер отчаяно се нуждае за своята война срещу Украйна. 

КНДР е най-милитаризираната държава света. Заделя четвърт от своя бюджет за военни цели. Богатата все пак на природни изкопаеми) московия я доближава вече по този показател. Истински братя по оръжие по еднакви стандарти!

В гладни години населението на този  огромен концлагер яде(ше) трева. Фактът беше регистриран от ООН през 90-те (най-гладни години за режима). Прехраната на населението на най-големия концлагер в света е постоянна главна задача там. Критично важен е за режима и той е готов на сделка “оръжие срещу храни”.

С какво нахраниха буквално Путлер неговите домакини в държавата, в която масовият глад е характерен за живота (и оцеляването) в Северна Корея?

Признавам, че не разбирам мотивацията на руzката пропаганда да разпространява менюто на вечерята, с която посрещат Путлер в Пхенян.  Но менюто съдържа следните предложения към скъпите другари на гладуващата държава:

 

 

 

 

 

 

Печен гъши дроб със сос от трюфели

Салата от лангусти

Солени риби с дъхави подправки ( следва описание на екзотичните риби)

Зеленчукова салата със сирене.

Печено агнешко

Варени морски продукти

Спирам преди десертите заради безсилието си да преведа специфична част от това меню на разточителното изобилие, за каквото народът на гладуващата Северна Корея не е чувал и не може да си представи. Няма и да чуе в държавата, в която се чува единствено пропагандата на режима.

Чувам само, че повече от 30 на сто от населението на свръхбогатата на природни ресурси московия също живее на ръба на глада. Но имперската лакомия храни рожбите си със самочувствие. Помпа го на крилете на двуглав орел, символ на “величие” на държава, в която една трета от населението се изхожда на двора. Независимо от температурата навън.  

Изхождайки от тази фактология, базирана на официална статистика на режима,  се връщам към темата.

Путлер беше посрещнат в Пхенян както Хитлер с неговия учител по фашизъм Мусолини през 1938 г.

 

 

 

 

 

 

 

Диктаторите Ким и Владимир се скъсаха да се  прегръщат и целуват. Пяха им хиляди гърла, още повече крака им маршируваха, а за аплодисментите по 30 километровия  маршрут от летището до резиденцията на местния диктатор със строени клакьори по него, да не говорим. Дори запознатите лично със съветските корени на това безумие, бидейки част от гостуващата делегация, като шефът на т.н. парламент в москва Володин,бяха изумени. Вижда се от разпространено от него видео с панорамна гледка на картинката, отразяваща “всенародната любов” към двамата вождове.

Двете фашистки държави  сключиха пакт за идеологическо нападение срещу общия им западен враг. Наричат този пакт, мотивиран от състезанието по милитаризация между двата режима, “споразумение за стратегическо сътрудничество”. 

Ултра шовинистът Дугин определи това сближаване като руско придвижване в севернокорейска посока. Не било срамно големият да отиде при малкия (успокоява той своята публика, известна с руzкия расизъм и ксенофобия). Не било важно колко малка е КНДР, а идеите имали значение. В случая ставало дума за прегръщането на (налудната) севернокорейска идея “чучхе” в …руски вариант.  

 

Пак топло, но къде по-сдържано посрещане организираха след това във Виетнам на Пу Тин ( както иронично го наричат опозиционни гласове в мрежата).

 

 

 

 

 

Припомниха си плакатно съветско-виетнамска дружба, но не отидоха по севернокорейски почин до общи закани срещу Запада. В края на краищата прагматичните днешни виетнамци имат в лицето на САЩ най-големия си пазар на стоки, отличаващи се при това с високо технологичен профил. И обратно: След Китай, САЩ са най-големият вносител във Виетнам. Московията крета в тази класация извън десетката. 

 

Създадената от СССР военна индустрия на Виетнам днес се оказва производител на продукция, която по своето количество и съвместимост е от голямо значение за изпразнените складове на руzките агресори в Украйна. Но под строгия поглед на американските си търговски партньори, ключови за икономиката им, виетнамците не изглеждат ентусиазирани да предоставят пряко значима военна помощ на своя висок ( 165 см. ) гост.

Остава си забавният парадокс обаче: днес огромната по територия московия е просител спрямо Виетнам, макар и да продължава да е голям износител на оръжие за бившия съветски клиент.

В крайна сметка най-големият “успех” от поклонението на Путлер в света на оцеляващия комунизъм резонира в Сеул. Южнокорейците дадоха да се разбере, че обмислят да преразгледат политиката си на отказ от снабдяване с оръжие в зони, обхванати от война. 

Южна Корея е една от най-големите производителки на всякакви оръжия в света. Отприщи ли бента за снабдяване на Украйна ще се види, че заиграването на Путлер със севернокорейските другари може да има тежки, ако не фатални последици за неговата специална военна излагация в Украйна. Включително и при развитие на южнокорейския бойкот върху снабдяването на московията с танкери, в което Южна Корея е водеща световна сила.

Сценарият е твърде вероятен, като се има предвид, че и досега Сеул снабдяваше тайно чрез тройни схеми с други държави Киев с военна продукция.  По западни източници миналогодишната контраофанзива на украинските сили е била решаващо подпомогната с 300 000 снаряда за 155 милиметрови гаубици, доставени по море и по въздуха. Е, сега вече Сеул ще се окаже мотивиран да продължи с “още веднъж от същото”, но пряко, без посредници. И в мащаби, които ще накарат Пу Тин да съжалява много за поклонението си в Пхенян.

“Огромно постижение” на кремълския стратег, няма що!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

12 мнения за “Какво постигна Пу Тин с прегръдките с др. Ким”

 1. Предлагам, да изчакаме и видим, както и чуем, интерпретацията на московските слуги в България. Убеден съм, че няма да пропуснат след правилно спуснати задачи, да се развихрят и си изпокъсат ризите…
  Ще продължат свинщината с “евроатлантическата и европейска ориентация, ама по внимателно, защото нали виждате…, Украйна е врага, ако се не съгласят..”

  Нищо не е постигнал ! Опитва да прокара Фашизъм, под “нова” форма и то пред целия свят !

  Статията е чудесна. Благодаря.

  С Уважение,

 2. Мислех да предложа облог, че никой няма да избърза.
  Не ставам за хазарт.
  БСП са предложили първото, което предположих в коментара си и са го “замазали” с вечните си обещания, които и един път не опитаха да осъществят. Чакаме “наследниците” им… А защо…?

 3. Еха… Ще ни представляват на една от най-важните срещи…, Москва – две в едно.

 4. Ей к’ва ДЕградация при ТЪПарищЬ-геЙноZZе дуг-ИНь!
  Уж , според него и чекисткия му ТУПькач Хуйло , моZZковията им беше в “основата” на европейската цивилизация , и е “ПРЕКИЯТ” и единствен “наследникЬ” на древният Рим ! И даже си присвоиха “титлата” – ТретиЯТь (к)РимЬ, НАЛИ!
  Е , как сега дуг-ИНь и Хуйло ще “оправдаят” ашладисвянето на Третият чухче с ТретиЯТь им (к)РимЬ, а ???
  Какво “европейско” или “римско” има в деспотичната канибалска тирания и диктатура чухче, а???
  И като са тръгнали да чухче-зират ТретиЯТь им (к)РимЬ то тогава ще трябва да си подготвят по-“калорични” видове трева , за да развият по-добри породи тревопасни ватници , отколкото са тревопасните северокорейски роби на “другаря” К(р)имЬ , нали!
  Само че хунтараторь Хуйло трябва да има предвид и да вземе абсолютно строги мерки за “сигурност” , защото в източна Азия (от КНДРь, Китай и Виетнам) обичат да ядат сАбаки , като “деликатес”! А нали всички знаят , че точно Хуйло е – альфа-сАбаката, нали! ТОЙ е единственият световен – алЬ сАбакЬ, нали !
  Така че , Хуйло трябва МНОГО , ама много да се “пази” от своите привидно и притворно “любезни” “домакини” в КНДРь ( К(р)имскаЯ номенклатурно-деРмократическаЯ РАБьспублика) , в “братски” Китай , и в “братски” Виетнам! Защото те са не само някакви си канибали, те са директни сАбакоядци! И представляват ПРЯКА и непосредствена “опасност” точно
  за альфа-сАбаката Хуйло, нали!
  Така че , Хуйло въобще не трябва да се заблуждава от “стратегическият договор” за сАбакоядство с “другарят” К(р)имЬ , а и другите “братски” сАбакоядни тАварищи !
  Също така Хуйло съвсем не е трябва така лековерно и приятелски да се разхожда на “паради” , сред милионите изгладнели северокорейци , защото там отдавна няма безпризорни сАбаки , като него! И това съвсем ме е “случайно”!
  А има и още един “данайски дар” от “другарят” К(р)имЬ, защото Хуйло е решил да внася в моZZковията северокорейски роби за путлерасткият ГУЛагЬ, срещу китайска “валута” , разбира се!
  Също както главатарят на SS – Химлер е продавал робите от нацистките концлагери на нацистките фирми и в селското стопанство на нацистките ферми!

  Оди на хуйло ти, Хуйло!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на крЕйсера мАсква, оди на подводния кУрскЬ, оди на подводния орКскЬ, оди на хуйло ти!

 5. Ето Ви гатанка-Как се казва джудже от Кремъл което плаши с ядрено оръжие?
  Отговор: Плашип……к.

 6. В Кндр дори производството на хляб е военна промишленост.

 7. Кабаев е геополитически гросмайстор от галактически мащаб. Да издразниш Южна Корея по време, в което тя тъкмо приключи разработките и започна серийно производство на: основен боен танк, самоходна гаубица, ЗРК, РСЗО, изстребител 5то поколение и има необходимите мощности за масово производство на снаряди е сравнимо само с това да предизвикаш Израел подпомагайки Хамас за миналогодишните им атака срещу еврейската държава. Там само заетостта им в момента да си върнат заложниците и да дехамасизират Газа май отлага отмъщението, но вие г-н Инджев сте по-голям експерт в този регион и можете да споделите какво да очакват като отговор от Тел Авив рашистите.

 8. жизнените условия и храната в РФ са на два-три порядка по високи от КНДР,така че,всички корейци,които отидат да работят в РФ ще направят сравнение,което няма да е в полза на КНДР,въпреки пропагандата,и ще е автогол за Ким .Не му трябват хора видяли,че има по=добро от чучхе…

 9. И ти, да видиш. Украина обърна фицовска Словакия и Фърли в ред сълзи и ред сополи ватниците.
  Слава на Украина.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.