Индиецът Моди преподаде на Путлер урок по загриженост за живота на сънародниците (си)

Знаете ли колко индийски наемници са убити тази година в Украйна?

Двама през март и двама миналия месец. Индийското Министерство на външните работи призова по актуалния повод в навечерието на посещението на премиера Моди в раzия да бъде прекратено вербуването на индийци за войната й в Украйна. В Индия, най-голямата демокрация в света, за разлика от московията, управляващите се съобразяват с общественото мнение.

 

 

 

 

На фона на стотиците хиляди убити и ранени поданици на Путлер циниците могат да кажат, че “индийските загуби” са пренебрежимо малки. Не и за най-многолюдната страна в света. Путлер, който се чуди с какво да се подмаже на своя гост,  завистливо я похвали какъв демографски ръст бележи, макар той да се дължи на най-бедните 250 милиона вегетиращи индийци и на още толкова като тях, намиращи се близо до чертата на бедността по индийските стандарти, по-ниски дори и от руzките.

Индийският националист Нарендра Моди затвърди властта си на премиер на изборите миналия месец. Сред проблемите, на които реши да обърне внимание в рашистката столица, беше въвличането на негови сънародници в руzката война срещу Украйна. “Чрез измама”, както се казваше в изявлението на външното министерство в Делхи.

Ето, че Моди се озова в москва и сред въпросите, които пожела да бъде разгласено, че е повдигнал, е примамването на индийци да служат за пушечно месо на Путлер, който се е съгласил тази практика да бъде прекратена и наетите на служба в армията му индийци да се върнат по домовете. Това съобщи индийската информационна агенция PTI. Позова се на свои източници.

Руzката пропаганда се опитва да представи посещението на Моди във възможно най-благоприятна за образа на режима светлина и “пасува” по отношение на горното. Типично е за държавата, в която човешкият живот не струва нищо. Заради няколко си убити сънародници кой ли би си направил труда в империята да се вълнува! Там не могат да си представят що за проблем е това, но Моди явно е бил доста убедителен в настояването си.

Не казвам, че става дума за основната тема на разговорите. Главното в преговорите най-вероятно е било свързано с милиардите, които Индия плаща за вноса на руzки петрол. Не стига, че е на изнудвачески ниски цени, но й е заплатен в рупии, които не струват нищо извън Индия. Въпреки това руzкият петрол продължава да се лее от танкерите от сенчестия флот на московията в индийските резервоари, а в Индия да се трупат планини от рупии, с които продавачите се чудя какво да си купят на местния пазар.

От общо 65 милиарда долара стокообмен между двете страни за миналата година, 90 на сто се пада на индийския внос от московията, която няма какво да купи срещу това за рупиите, които получава в  Индия.

 

 

 

 

 

 

По темата за войната срещу Украйна липсата на съобщение за желаното от Путлер изразяване на съвпадение на позициите, заменено с призиви за мир от страна на Моди, говори, че Индия въпреки визитата на индийския премиер Индия в никакъв случай не е застанала еднозначно на страната на агресорите. Нещо повече, Моди беше цитиран от Ройтерс да казва в деня на убийството на деца в Киев от руzко ракетно нападение в първия ден на неговото посещение, че “убийството на деца е много болезнено”. 

“Дреболията” с изваждането пред скоби на загрижеността на Моди за индийските граждани в руzки военни униформи обаче показа, че двете държави обитават различни светове с несъвместима помежду им философия.

Отнася се и за съседната на Индия Шри Ланка. Тя също повдигна въпроса за своите наемници, прелъстени да убиват украинци срещу руzко заплащане. Шри Ланка поиска да бъдат платени компенсации за убитите си граждани в Украйна.

Малкият урок по загриженост за живота на сънародниците в условията на демокрация повдига за пореден път големия въпрос за античовешката същност на царския режим, който не цени живота на собствените поданици, какво остава за “чужденците”.  

 

14 мнения за “Индиецът Моди преподаде на Путлер урок по загриженост за живота на сънародниците (си)”

 1. Респект пред човечността на индийския премиер. Нашите руZолюбски “миротворци” могат само да дишат праха след стъпките на такива Човеци. Интересен детайл е и наличието на наемници от другия край на света за борбата на путлэр срещу украинските “фашисти”. Значи във “великата” държава с иZвратена руZка душа не можe да намери достатъчно балами да мрат за прищевките на най-големия съвременен “миротворец”. Много ме боли, че героична Украина даде толкова свидни жертви в тази безсмислена месомелачка, на която не се вижда краят поради липсата на адекватна помощ.

 2. Не е по темата, но националистите в Индия вече в официалната документация смениха имената и няма вече Индия , а Бхарати , All India Radio стана Akashvani и т.н. Г- Инджев дава точен отговор на въпроса : що ще Моди в Москва ? Защо САЩ от десетки години помагат с милиарди долари на Индия, с ориз, пшеница и др. ?

 3. Българите не искат нови избори!
  За разлика от Индия, тук политиците не се съобразяват с общественото мнение!
  Всички депутати, като че ли са полудели! Всичките са против ПП/ДБ! Всичките искат да управляват с ПП/ДБ!
  Тогава защо Борисов, Пеевски, Слави и Копейкин развалиха сглобката?
  А сега всички искат да управляват с ПП/ДБ!

 4. Не само индийци,има много и от Непал,от африкански държавици,а напоследък и много от бившите съветски южни републики получили руски паспорти.А формулировката за индийците беше,че били излъгани от измамни ТУРОПЕРАТОРИ!!!Какво са им предложили-екскурзия със секс с украинки и грабеж на покъщнина?За подобни наемници никаква пощада,а черните чували да ги докарат в индийското посолство!!!

 5. https://www.facebook.com/groups/535789650500076/permalink/1696367794442250/?_rdr

  Това е Д-р Светлана Лукьянчук, нефролог в Специализираната детска болница в Киев.
  Тялото ѝ е извадено от развалините. Светлана е на 30 години, от Лвов, завършва медицина и специализира нефрология. Светлана е сирак, отгледана е от леля си.

  💛💙

 6. Нали вечния чекистки “многоходов” тарикат Хуйло искаше сам да му плащат в рупии. А защо не предложи и на туземните му рублоядски шлюхи България да му плаща природния газ в левове, а не в инфлационните му “рубли” ?
  Защото туземните му атечествено-ПОПУЛИСТки атечествено-конZZрватиVVни и атечествено-болшевишки рублоститутки , като кУпейкинь и иZZраждане, като чалгарските маймуни от ИТНь и кУрвела ниновНаЯ и БКПь не искат левовете , а искат рублите. Ето затова и не искат еврото , просто защото те не искат и левовете, макар да лъжат , че си искали левовете , но в същото време не искат да плащат газа в левове на альфа-ТЪПькачЪТ им Хуйло, а искат само в рубли , нали!
  Ето това и показва, че всъщност те си искат само и единствено рублите , а не някакви си “сакрални” за тях левове , които използват срещу “вражеското” евро!
  Дори техният альфа-ТЪПькачЪТ хунтараторь Хуйло не иска толкова много да му плащат в моZZковските му “рубли”, колкото във “вражеските” долари и евро, нали!
  Така че , туземните рублоядски шлюхи на Хуйло, не трябва да бъркат че Индия плаща в рубли, а в индийски РУп(л)ии , нали!
  Дори зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, вече прави “компания” на кУпейкинь , като – руБЛен радевЬ!
  И вече не само кУпейкинь е “свързан” директно с путинската “рубла”, но и зИльоната фатмашка ТИКВА е “свързан” още по-директно и пряко с “рублите” от кУпейкинь, като – руБЛен руБЛев радевЬ!
  Одите на рублите , одите на копейките , одите на хуйло ви!

 7. Българин💛💙,

  при сирената за въздушна атака са евакуирали децата от отделението в мазето на болницата – д-р Лукянчук се връща горе при пет бебета свързани към диализни машини и остава с тях – https://news.sky.com/story/childrens-doctor-died-in-deadly-hospital-attack-protecting-her-patients-13175798
  – Сърцето кърви, когато са убити невинни деца …
  https://www.youtube.com/watch?v=_SpexZovTjg

 8. Тези, които мълчат, когато руския Психопат хвърля ракети по деца са умрели души. Страх ги е за техните деца, защото вече са продали душата си на сатана.
  Обаче сатана има и други ученици, тези които викат долу путин, прилепват се до хората като кърлежи и ги предават.
  Когато нямаш нищо Светло, Красиво и Дълбоко в сърцето, което да осмисля живота ти, сатана идва и те превзема отвътре и отвън. Тогава идва Комунизъма, Фашизъма, Егоизма, Самовеличаенето и Приказката че Целта оправдава пътя към нея. Тогава Тарикатите стават Вождове а измамниците Идеолози и “Визионери”. Тогава Психопати като Путин запалват Пожара на Войната и отварят портите на Ада.
  Шапки долу! Поклон и Почит пред Украинския народ за Достойнството, Доблестта, Безстрашието и Куража с които устояват на пълчищата безмозъчни орки. Един ден, когато светът се опомни, Украйна ще бъде покрита с цветя и безкрайни благодарности.

 9. @ Dr.Freadom

  “Шапки долу! Поклон и Почит пред Украинския народ за Достойнството, Доблестта, Безстрашието и Куража с които устояват на пълчищата безмозъчни орки.”

  Свалам шапка и аз, за така добре описаните от съблогъра украински достойнства!

  След като българските “русофили” не са на фронта да се бият за Путлер, това значи, че те не са “русофили”, а просто олигофрени обичащи рубли! Отвратителни твари! В тях няма нищо човешко!

 10. към горния ми пост:

  А подкрепящите Украйна вече се записват в украинския легион, за разлика от “подкрепящите раZZия”!

  “Сикорски: Няколко хиляди доброволци вече са се записали в украинския легион в Полша”

 11. Имаме демокрация, колкото и странно да звучи. Да, ние имаме демокрация, но определена част от нашето “общество” не може да повярва, че има такова нещо. Усеща по някакъв начин, че е хубаво, но не вярва.
  Харесва и на тази част от “обществото”, да съществува, негодува, изисква, критикува… Но без разбираемо за тях обяснение, що е то демокрация, те ще чакат да им бъде наложена. Така не се случват нещата.
  Индия, да си бъде Индия. Рупии ли ще си разменят, изрезки от комсомолская правда или обмен на елементи, които да подпомогнат раждаемостта на мОсковийската федерация, тяхна работа. Те, отдавна си приличат на основа кастово разделение.

 12. До Т.Тодоров

  Когато ги попиташ Абе, на дядовците ни по турско им режеха главите и пак вярата си не даваха а вие как за една седмица по команда от Сталин станахте атеисти и плюхте на Господ и после пак по команда хукнахте свещи да палите и дотам се увлякохте в усърдието си да изпълнявате, че почнахте по селата 5 метрови кръстове да дигате с мигащи лампички??! Един такъв Милиционер до там се увлече че под Кръста написа името на селото и така го погреба.
  Повечето “русофили” са такива тарикати и простаци!!! Слуги на Бандити!!

 13. Съгласен съм с изявата на Видьо видев, но мисля, че нови избори ДОРИ са необходими!
  Най–общо, по темата, хитрецът от Банкя, добре схваща ситуациите и това беше поводът да разтури „сглобката“. След като нещата успешно бяха започнали да се осъществяват и се вещаеше съдебна реформа ЗА ВСИЧКИ, Той разбра, че ще настъпи и времето всички престъпници да стават клиенти на Бай Ставри.
  Към лидерите на ПП/ ДБ укорите според мен са не особено значителни.
  Твърдят, че трябвало да фаворизират други, по–важни неща, но нека да си сложим ръка на сърцето и да кажем кое в България не трябва спешно да се променя? ВСИЧКО и то още от вчера! За да започнем да заживеем добре, кое е маловажно и трябва да отиде на втори план?
  От десетилетия живеем предимно всред неправди и най лошото е, че въпреки отървали се от соца, не можем да се отървем от безхаберието придобито тогава. Това безхаберие за съжаление се предава по някакъв начин от поколението живяло през соца. Поради това се промъкват и минават лъжите и грабежите на сегашните управляващи, които също са един тогавашен продукт. Неприклонните главици преди ги избивха или вкарваха в лагери, сега ако не друго, може да ги гони гладът!
  Ако се твърди, че лидерите на ПП/ДБ са проявили неопитност, добре. Човешко е, кой от нас се е родил опитен, пък особено в политиката? До сега, с малки изключения, политици ставаха най-големите простаци, дори действени престъпници. Освен това те потъпкват и интересите на българите!
  (П)резидентът ги внедри, но за щастие не му се получи нито да ги командари нито те започнаха по познатите начини, да му се кланят и да изпълняват московските желания и заповеди.
  Видяхме, че искаха с гласност и по европейски да правят промени. Преписват им се дори обвинения, които други на тяхно место в много по–голям мащаб и многократно в по голям брой са правели.
  В сравнение и с останалата наша политическа сцена, за сега те са единственото подходящо политическо образувание от което може да се очаква то да осъществи нужната промяна.
  Нека само се запитаме едно, след като сме свидетели на Борисовщината, можем ли да очакваме от неговата собственост ГЕРБ да направят нужните промени?
  Ами те разтуриха така наречената сглобка, плюс това, са управлявали доста дълго. Къде са промените?
  Ако има нови избори, от предизборните изяви на ПП/ДБ ще можем да видим какви са техните обещания и от там, ако ги изберем, поне да се надяваме да ги изпълнят.
  Смятам, че много българи си дават сметка, че най–голямата партия е (все още) голяма, защото според абревиатурата й мнозинството желаеше това. При толкова дълго властничество беше очаквано да се осъществи някакво европейско взаимодействие и приобщаване.
  Нови избори колкото и да е скъпо, са НЕОБХОДИМИ! Това е подобно на един поправителен изпит.
  Несъмнено лидерите на ПП/ДБ са умни хора и предполагам от грешкитше си вече са си извадили поука.
  Един друг факт ме безпокои преди всичко, че може след тези постоянни критики, които така или иначе идват предимно от враговете на европейската ни демокрация, много избиратели свикнали да следват опорки, да се отдръпнатда и да не ги подкрепят. А промяна действително през първата половина на уговорената сглобка, под тяхно ръководство, до колкото беше възможно, се осъществи. През втората половина, партийният собственик Бойко, понеже не му отърваше едно осъществяване на съдебната реформа, разглоби сглобката!
  Да, тук Видьо видев правилно отбелязва „ Всичките са против ПП/ДБ! Всичките искат да управляват с ПП/ДБ!“
  Сега трябва да се замислим и да преценим фактите. Този път зависи от ВСИЧКИ нас, дали ще е възможно ПП/ДБ да покажат дали са издържали „поправителния изпит“.
  Понякога, дори много неща, стават по трудният начин. Моите деца като оправдание, казвха на това „Learning by Doing“, което от мен минаваше.
  Поне в едно може да сме сигурни, да са научили и вече да знаят, с кой и по какъв начин трябва да се съюзяват в сглобки!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.