Нов теч на #BSPLeaks доказателства за “течната дружба”

Когато настоявам, че ГЕРБ лицемерно се опитват да заиграват пред западна и определена българска публика като борци срещу руската пета колона в България, обикновено изтъквам някои „странности” на тази „борба”. Сред тях са цели три години и половина лавиране с взаимноизключващи се аргументи и позиции за закриването на АЕЦ „Белене”, което превърна руския проект в гигантска пиявица на гърба на България.

Именно при управлението на ГЕРБ изведнъж и със сензационна лекота, ( контрастираща с баталиите от предишните десетилетия около намеренията за приватизация), българският монополист „Булгартабак”, който пък е пиявицата на врата на гласоподавателите на ДПС, беше продаден практически без конкуренция и без съпротива от страна на ДПС на руски купувач.

Същият руски питон ВТБ ( Външнотърговската банка на Русия) погълна с благословията на ГЕРБ българските телекомуникации. Налапа пак по това време и мултиплексите. А накрая, когато ГЕРБ се самосвалиха от власт, разтревоженият руски удушвач…пардон-купувач, така се наежи от настъпилата промяна в българския мравуняк, че спешно инжектира капитали в българската Корпоративна търговска банка, изкупувайки 10 процентен дял от акциите й- да не би да се окаже вярно, че служебното правителство на Марин Райков може наистина да посегне на на тази свещена крава на българската олигархия, лакома за руски милиони.

И това са само най-видимите върхове на руския айсберг в лъжливото око на ГЕРБ!

Ето, че сайтът Биволъ повдига още въпроси- например защо (учителката по руски език) Йорданка Фандъкова е била изместена като фаворит на българската власт по времето на ГЕРБ за пост, ценен в Москва.
Според мен, в случая е сработила и държаната в тайна „течна дружба” между Георги Първанов и Бойко Борисов, който още при учредяването на партията си на 3 декември 2006-та година прокламира от трибуната на НДК забрана за гербаджиите да …говорят за Първанов ( само той имал това право, провикна се тогава Борлисов пред аудитория от хиляди учредители и многократно по-голяма такава от телевизионни зрители).

Вижте въпросите които задава Биволъ на базата на документи, чиито факсимилиета са пудликувани в сайта.

” Шест русофилски организации са предложили Йорданка Фандъкова за съпредседател на Руско-Българския Обществен Форум от българска страна на събрание на Координационния съвет “България – Русия”, проведено на 28.01.2013 г.
Това става ясно от изтекла кореспонденция в #BSPLeaks – писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова, с копие до Светлана Шаренкова.

Единствено Светлана Шаренкова е предложила Георги Първанов вместо Фандъкова, а последния член на “България – Русия” се е въздържал.
Въпреки това, на 1 февруари 2013 българското външно министерство изпраща нота до руското посолство, с която определя като съпредседател бившия президент Георги Първанов, известен с агентурния си псевдоним от ДС – “Гоце”.
По това време МВнР все още се управлява министър Николай Младенов от правителството на ГЕРБ. Не е ясно какво е накарало ГЕРБ да загърби кандидатурата на Фандъкова, избрана с подкрепата на партията на Бойко Борисов и да предложи бивш агент на ДС, което противоречи на цялостната политика на Младенов.
Факт е, че Светлана Шаренкова се ползва с височайшото благоволение на Москва. Още на 15 ноември 2012 е публикуван указ на президента на РФ Владимир Путин, с който на Шаренкова се присъжда руска държавна награда: Орден на дружбата, за “голям принос в укрепването на дружбата и сътрудничеството с Руската федерация”. Награждаването обаче стана известно чак през март 2013 г., когато Шаренкова получи ордена на церемония в руското посолство в София.
Не е ясно какви дипломатически и лобистки лостове и/или интриги е използвала съдружничката на Димитър Иванов – Митьо Гестапото, за да вземе връх над мнението на колегите си от Координационния съвет “България – Русия”, над политическата логика на ГЕРБ и да смекчи публичната неприязън към ДС на министър Николай Младенов.
В свой мейл до Кирил Добрев, анализиран в блога на Иво Инджев, Шаренкова признава, че е съкратила няколко години от живота си, за да направи Първанов лице на българо-руските отношения. Това обаче не се харесало на Сергей Станишев.
“Заради Първанов /че го направих леце на българо-руските отношения и си съкратих няколко години от живота/, Станишев ме ме наказ – здраве да е – аз съм повече от убедена в правотата си за Русия.”
Мейлът на Шаренкова е част от внушителен по обем теч на вътрешнопартийна кореспонденция на БСП, известен като БСП-лийкс. Изпратен е до депутата Кирил Добрев късно вечерта на 1 април 2013. Биволъ го публикува едно към едно без редакционна намеса.
За БСП-лийкс
БСП-лийкс (#BSPLeaks) е колекция от служебни и лични съобщения на активисти на БСП, изтекли в сайта Balkanleaks и в други медии. От БСП-лийкс излязоха скандални от морална гледна точка документи, като опорните точки и медийните планове на Моника Йосифова, списъците с интернет-тролове на БСП и опорните точки в защита на назначението на Делян Пеевски.
Отделно от това в БСП-лийкс се съдържат конкретни данни за престъпления. Такива са “опорните точки” за оклеветяване на протестите изготвени с използването на вътрешна установъчна информация на МВР. Престъпна е и злоупотребата с лични данни на стотици хиляди граждани за предизборна агитация по телефона, разкрита от Offnews.
До момента липсват данни прокуратурата да се е самосезирала и да работи за разкриването на извършителите на тези закононарушения”.

19 мнения за “Нов теч на #BSPLeaks доказателства за “течната дружба””

 1. Агресивната пропаганда на Фандъкова е наравно на тази с Пеевски. Добре е да се погледнат и заместниците (абсолютни парашутисти т.е. със съмнителна компетентност)и що за стока са.
  Показателен случай беше когато бездомни кучета наръфаха смъртоносно Ботьо Тачков – български емигрант постигнал страхотен успех на Уолстрийт и “реакцията” на кмета.
  През бюджета на СО минава “приятно” голямо разпределение на публични средства с много по – малко публичен шум.
  Пропаганда, некомпетентност, снишаване.

 2. Честита Коледа, г-н Инджев!
  Пожелавам на Вас и семейството Ви здраве, обич и много усмивки!

 3. Това е още една новина. Новина, доказваща, че ГЕРБ са просто второто качество кадри от БКП (първокачествените кадри са в БСП). Интересна е друга новина. Вече четвърти ден, мисля (може и да греша, поправете ме ако е така), не виждам никакъв отзвук за тази новина, както и за новината за имейла на смрадта Шаренкова към товарищите – рубладжии в нито един новинарски сайт. Единствено в полуидиотския сайт razkritia.com има нещо споменато. Нов възход на (ра)замазващата журналистика в България. Жалки мишки. Но какво се учудвам – каквато държавата, такова – населението, такива и “журналистите”. С една дума – идиоти. А аз от кои съм? От полуидиотите, защото осъзнавам, че съм имигрант в собствената си страна, но все още не съм емигрирал в друга.

 4. И каробочка Шаренкова риве на рамото на Добрев за милост и да си върне любовта на”егоиста ” Гоце/”на който всичко прощавала ”/,и ГЕРБ риве от любов па Гоце в бсп-лийкс и всички обичат Гоце е по-важният и масов въпрос ,от това колко мразиш СерГей и Моника-!!!

 5. Дали има някой от нас за когото това е новина? Важното е утре всички да го заявим на площада.
  Долу БСПДПС!!!

 6. Не смесвайте руския “народ”, който управлява Русия с силата и репресиите на ГПУ,НКВД,КГБ или каквито букви да се използват, с истинските милиони които живеят в тази огромна страна. Колко от руснаците могат да си кажат свободно кого те биха избрали даже между най-близките си хора. Никой не вярва, но всички се преструват, че се радват на великите вождове, който водят страна им с пълна загуба на основни човешки права, свободи и вярвания. За истинския руски народ, няма русофили в България или са смачкан и заглушени. Така наречените български русофили са напълно слепи да припознаят някой извън определените за “народ” от Кремъл.

 7. ГЕРБ са осигурявали политически чадър на Доган чрез секретните служби докато бяха на власт. Самия Цветанов призна че знае за далаверите на Доган отпреди, обаче всичко тогава остана добре покрито. За да разберем какво се случи, трябва просто да проследим хронологията: ГЕРБ спечели изборите през 2009 единствено благодарение на пламенните клетви на Бойко Борисов че ще накаже крадците от тройната коалиция и ще спре бившите комунисти от завръщането им във властта. Не направи нито едното, нито другото. През първата половина от управлението си само им се заканваше и правеше някакви театрално-патетични сценки, които можеха само да разсмеят такива изпечени мошеници като Доган, а през втората половина направо се отказа от идеята и даже започна да им прави комплименти – колко били умни такива като Доган, как уважавал Първанов и т.н. Защо? Защото точно в този момент той вече беше сключил таен пакт за ненападение с Доган, а по-късно се оформи и тайния проект за бъдещо коалиционно управление с ДПС. Не случайно след това контрабандата пак започна да процъфтява, а ДПС продължи спокойно да си пере мръсните пари като този път направлението беше зелената енергия и затова изведнъж в началото на 2012 се пръкнаха толкова много фотоволтаични плантации. След този период на „съзидание и благоденствие”, коалиция ГЕРБ-ДПС в едно бъдещо управление изглеждаше напълно логична и Борисов смяташе че този „взаимноизгоден бизнес” е достатъчна гаранция че това ще продължава и занапред, затова толкова лесно си подаде оставката – защото беше сигурен че бързо ще се върне пак с Доган под мишница. Борисов разчиташе до последно че коалицията му с ДПС е сигурна и че Атака никога няма да се обвърже с подкрепа в правителство в което участва ДПС, обаче в политиката в България отдавна се е доказало че няма невъзможни неща! И немислимото се случи: Сидеров се целуна „уста в уста” с Доган срещу заплащане и това провали плановете на хитрата лисица Борисов, който остана изигран от още по-хитрата лисица Доган!

  След предсрочните избори тази година, обръчите на ДПС се развъртяха отново с пълна сила под благосклонния поглед на столетната старица и лая на вързаното отпред куче Сидеров, генераторът пари–>власт–>пари’ отново заработи на пълни обороти и само неуспеха на Пеевски да превземе ДАНС като троянски кон отвътре леко вгорчаваше сутрешното кафе на Доган, но все пак той беше сигурен че коалиционните партньори от БСП ще продължават да осигуряват така нужния чадър за мръсните пари на ДПС, поне докато са заедно в една лодка. И това беше абсолютно така до момента в който се появи сигналът от чужбина! Ако това се беше случило преди няколко години, със сигурност този сигнал щеше да бъде „изгубен” някъде в многобройните прашни чекмеджета в пак така многобройните служби за сигурност, но сега е по-различно – знаем как документи от почти всички секретни служби почнаха да се появяват в Уикилийкс, Балканлийкс, и т.н. и това го правеше особено опасен – истинска бомба с развален закъснител, която не се знае кога ще експлодира и ще завлече на дъното цялата политическа клика, понеже в тази афера участват активно или пасивно абсолютно всички парламентарнопредставени партии! Веднага след постъпването на сигнала от чужбина, „наш човек” информира ДПС и Доган спешно прави план за намаляване на щетите. Как се обезвредява бомба с развален закъснител? Трябва по най-бързия начин да се изнесе надалеч и да се взриви „контролирано”. Така и направиха, само че нямаше как да не жертват един от главните си бушони – Христо Бисеров, който като жив щит пое удара от детонацията но предпази от разрушение биснесинсталацията на Доган. Бисеров вече е политически труп но е много опасен с информацията която знае за това „перпетуум мобиле”, с което Доган от десетилетия е на върха на финансовата вълна и което му гарантира участие в почти всеки управленски цикъл. Цяло чудо e че Христо Бисеров е все още жив понеже от този елитен „бизнессарай” се излиза само с краката напред – както стана и с Емин.

 8. nekoi se zalagvat,che imalo normalno misleshti rusnaci-nema!Az govorix s dosta rusnaci,no NITO edin nemashe normalno mislene,osven velikorusko i omraza kam vsichko ostanalo!Tova e naroda na darjava,kojato jivee samo ot iznos na surovini!!

 9. Към Пендо: Да смятаме ли, че последните 5 века руската войска не е имала нищо общо с „истинския руски народ“:

  Обикновени руски войници /„истинския руски народ“: / са бомбардирали Варна, разрушили Балчик и Каварна!
  https://ivo.bg/2011/10/20/%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/
  Обикновени руски войници /„истинския руски народ“: / са оковали във вериги, отвели в робство и продали 300,000 цивилни българи – това не са военни действия!
  Обикновени руски войници /„истинския руски народ“: / са потопили български кораби с цивилно население – това не са военни действия! Да продължавам ли – примери много? – http://www.ebooks-bg.net/istoria/istoriaimg/istoria_downloadfile510003.htm

  – Обикновени руски войници /„истинския руски народ“: / от Червената армия изнасилили в Добруджа 1000 девойки.

  – Ето какво пише историкът изследовател проф. д-р Диню Шарланов в книгата си „История на комунизма в България”, том I, стр. 245, за делата на „истинския руски народ“: „… към септември 1946 г. от съветски войници и офицери (…) са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и вероятно се отнася само за 1946 г. … Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години …” (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 – 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 – 11)

  – Червената Армия много обича да “освобождава”:
  1920 – Варшава
  1939 – Западна Украйна (част от Полша), Молдова, Манджурия
  1940 – Литва Латвия, Естония
  1944-45 – Полша, Румъния, България, Югославия, Унгария, Чехословакия, Австрия и част от Германия
  1956 – Унгария отново!
  1968 – Чехословакия – отново – със скромното съдействие на България

  Ако ще говорим за руска култура, не бива да забравяме, че цялата средновековна руска литература е на български /просто “църковно9славянски” език не съществува/, а класическата им литература е основно на френски и немски – http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4868519,00.html

  Що се отнася до няколкото руснаци, които ценим – първо не всички са с руски произход, и второ те са постигнали това, което са постигнали, не защото са руснаци, а въпреки това – тези малки изключения още по ясно очертават цялото! Не виждам нищо лошо в това, че съм русофоб /предполагам, че е ясно от написаното по-горе/ и го считам на съставна част от родолюбието на българина през последните пет века. Не се чувствам самотен – http://www.extremecentrepoint.com/?p=335

 10. Ще съм благодарен, ако някой ми посочи къде да прочета “списъците с интернет-тролове на БСП”. Благодаря предварително!

 11. Който и да оглавява този форум, все ще е лице внедрено от ФСБ, които старателно са разузнали кандидата, и никога няма да допуснат някой ,който не е вербуван от тях.
  Пък и какво ли огромно значение би имал един форум , който е неправителствен, в някоя поне нормална държава, каквато очевидно Задунайская НЕ е???…
  Този форум си е просто един от “българските” клонове на ФСБ.

 12. Към бутафорум

  За мен е чест да съм приятел на ФСБ, особено стар с Иван Лечев. Но чак пък форумът да е на тези музиканти…
  Форумът е нещо, което не е ничия собственост, а се форумира от хората. Повечето коментатори тук са на такова ниво, че модераторът на форума може се чувства награден от вниманието им и да научи доста от информацията, която надграждат върху авторските статии.

 13. Г-н Инджев, ФСБ е Федеральная Служба Безопасности, т.е. новото КГБ на Путин!

 14. Надявам се ,че не си представяте , че случаен човек ще оглави Българо-руският форум???…..

 15. П.П. Г-н Инджев , защо вие не се опитате да оглавите Българо-руският форум ,за да ме опровергаете, че ФСБ има пръст в избора на съпредседател ???……..
  Но едва ли ще ви изберат за такъв……

 16. Към Бутафорум:

  Да Ви кажа честно, май не съм разбрал накъде биете и съм тръгнал в грешна посока в коментара си- понасъбрал съм малко яд на едни хора. Дано не съм Ви засегнал много- помислих, че нападате форума на блога…Ако изключим този аспект, останалото си е валидно…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.