Острата реакция срещу тъп турски филм и мълчаливата по(л)за за руските му аналози

 

Един тъп турски филм предизвика очаквано остри реакции в България. Някой достатъчно умен в телевизия „Ал Джазира”, излъчила тъпия филм, е разпоредил тъпият филм да бъде свален от програмата. Точка.

 

Свършеният факт с тъпия филм и обичайните остри реакции на всяка глупост с турски етикет изостря обаче отново въпроса за многоточието, свързано с многобройни подобни антибългарски филми, произведени от „братушките”.

 

Писал съм многократно за тях и си останах почти самотен в тази дейност. Защото у нас руската плюнка срещу България е издигната от русофилския фанатизъм в ранг на „манна небесна” (храна небесна).

 

Русофилството у нас се е специализирало в антибългаризъм, но няма кой да се възмути от това. Защото русофилството е на власт. И в „опозиция” също.

 

Понеже ще има желаещи да опонират по въпроса и да сравняват дали тъпият турски филм е по-гаден или руските му еквивалентни (произведени впрочем по руска държавна поръчка с парите на Руския институт за стратегически изследвания РИСИ, оглавяван от специалиста на КГБ по антибългарска политика, ген. Леонид Решетников),ще обърна внимание на една подробност.

 

Тъпият турски филм е цитирал един единствен българин, изопачавайки дори и неговите думи. Всички останали говорещи или цитирани глави, са турци. „Чисти” или български, но турци. Някак разбираемо е да обслужат някаква турска, макар и неприемлива за нас теза. В тъпия турски филм има и наемници от американски произход, каквито може да видите цитирани по какви ли не въпроси в полза и на Путин (тъпите български медии много обичат да им вадят думите от контекста като допълнение към опорните точки на Кремъл).

 

 

Общото между тъпия турски филм и руските му многобройни аналози не е само антибългарската им насоченост. Родеят се в употребата на частични истини за мръсни внушения. Тъпият турски филм например казва истината за репресиите срещу българските турци по време на комунизма и за забраната на религиозните им занимания, но „забравя” да отбележи, че основната част от репресията на съветския колониализъм все пак беше насочена срещу самите българи, мнозина от които са християни с ограничавани права по същия начин.

 

Освен това обобщението в тъпия филм , че „т.н. българи” ( цитирам) са репресирали турците оставя впечатлението за някакво всенародно дело на „т.н. българи”, които са доносничили за турците, докато сред турците е имало само ангели небесни. Като българин, открито застанал срещу насилствената смяна на имената на българските турци по времето, когато това беше опасно, приемам това за лична обида.

 

В руските антибългарски филми също гъмжи от недоизказани истини. В концентриран вид се демонстрира в тях посткомунистическата разруха по села и градове, където могат да се видят скелетите на съветските динозаври от времето на окупационната индустриализация. Обобщението обаче, че причината за смъртта на тези динозаври е „европейския колониализъм”, а не краят на епохата на динозаврите , настъпила с разпада на СССР, е по-тъпо внушение и от обобщенията в турския филм.

 

Има обаче една много, много съществена разлика между турския тъп филм и също толкова острата недостатъчност на истината в руските му аналози. И тя, за съжаление на обитателите на руската мутрьошка, от която изскачат лъжите, не е в тяхна полза.

 

В турския филм, както вече споменах, турци застъпват някаква турска гледна точка. В руските антибългарски филми, дело на официално финансираната от Кремъл кампания, говорителите на руския интерес ДО ЕДИН са българи. Поне по паспорт.

 

Изгледайте, ако още не сте, един от най-гнусните антибългарски филми на руската пропганда, наречен „България умира тихо” и ще видите, че в него всички хули по адрес на България се сипят от устата на българи на руски език: от социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, през журналистите Валерий Найденов и журналиста Иво Христов, до самия Ивайло Калфин ( авторът на „сентенцията” за българския патриотизъм като производна на любовта към Русия), всички участници в „България умира тихо” сътрудничат ентусиазирано на специалистката по охулване на България от „Комсомолская правда” Даря Асламова.

 С ТОВА БУНИЩЕ АСЛАМОВА ИЛЮСТРИРА ЕДНА ОТ СТАТИИТЕ СИ В “КОМСОМОЛСКАЯ ПРАВДА” ЗА БЪЛГАРИЯ.

Това, разбира се, не предизвиква възмущението нито на медиите, нито на виртуалните храбреци в зъбенето срещу тирана в интернет. Защото руският фанатизъм на българския колаборационист е свещена крава, оплождана от златния телец вече около век и половина.

http://www.vbox7.com/play:0f427361fb&pos=vr

P.S. Достатъчно ли наблегнах на мнението си, че турският филм е тъп, тъп, тъп и пак тъп? Дано да е достатъчно за едни тъпаци, които се опитват да ме изкарат братовчед на Ердоган.

38 мнения за “Острата реакция срещу тъп турски филм и мълчаливата по(л)за за руските му аналози”

 1. Г-н Инджев, турският филм е направо гаден! На всичкото отгоре някакви си турци си позволяват да ни наричат неверници!!!! Интересно те на какво вярват ?????? На Създателя Елохим, който направи човека, за да живее в мир и любов ли ?? Или на нещо друго ??
  Аз много бих искал да задам на турската журналистка един въпрос. Ти знаещ ли джанъм, защо на Българският Град Стара Загора, който съществува от хиляди години, улиците са прави ?!!!! Само това ще я попитам и ако има куража нека отговори !!!!!!
  А иначе сте прав, че ние не трябва, да се депресираме и не трябва да търсим големия “брат” да ни спасява и заразява като прости мужици, обречени да слугуват. България трябва да възвърне своя Дух, така както са го искали до смърт нашите Левове, Левски, Ботев, Раковски, Стамболов, Захари Стоянов и хиляди и хиляди Български Лъвове, дали живота си в ранна младост за Родината!!!!!! Този Дух тлее в душите ни и трябва да бъде пуснат, за да не загине Народа и Родината!!

 2. …андрэй рэйчев, кынча стойчэв, валэрий найденав, ыва хрыстав, ывайла кальфин са най-долни рубладжийски подлоги! Но по-интересни са “десните” им конкуренти в челобитието пред Путин. Тяхната галерия доста се обогати в последно време: универсални експерти-дрънкала по всички проблеми с професорски титли, психиатрични екземпляри на словесни онанисти с витиевати фрази, кресливи “антикомунисти” и т.н.

 3. Писал го е Дебелянов преди век:
  “… тя в златен орден се превръща!”
  Как да се възмущават “тлъстите държавни мъже” и техните медии?

 4. Искам да попитам г-дина с въпроса за правите улици на Стара Загора следното. Вярвате ли в това, че турците са запалили турския град Стара Загора?! Ако ми излизаш с лафовете, че е български не става, защото тогава си е бил на територията на Османската империя, а агресора е бил Русия. То историята не е пожелания, а факти. А ако не можеш да отговориш без да ме обвиняваш, че съм резняк, тогава дай да кажем, че руснаците са разрушили Сталин град.

 5. -Жить бы мне
  В такой стране,
  Чтобы ей гордиться.
  Только мне
  В большом говне
  Довелось родиться.
  Не помог России Бог,
  Царь или республика,
  Наш народ
  Ворует, пьет,
  Гадит из-за рублика.
  Елдарь Рязанов

 6. Иво, ами пак великолепно!
  Още като се появиха първите коментари за тъпия филм по Аljazira си помислих, че не трябва да пропуснеш да забиеш толкова високо вдигната топка. Мобилизираха тежката си лековата артилерия – дори Божидар Димитров се наложи да обяснява някои неща. Работата наистина ще е сериозна следкато ре-активираха и Доган. Но не го показват,как така са пропуснали да направят видео на “политическата реч на годината (по Мадам В)” да се чуди човек.
  На няколко пъти в този форум съм писала, че Доган е човек на Москва, защото той и пеевски нямат нито акъл, нито ресурс да направят това, което правят. Нали той каза, че пътят на България към Европа минавал през Босфора. И сега какво ще правим с Босфора? След като Москва е опряла до пияндето Доган,дето не смеят да го покажат,работата май наистина е сериозна и ни очакват още трудни времена.
  Пожелавам на всички Весела Коледа и щастлива Нова година! И да ти е много яка клавиатурата!!!

 7. ами като получа отговор кой град в България и Тракия са построили турците, тогава ще отговоря на въпроса!!! за рязането не мога да ви обвинявам. това си е традиция от преди Христа и не одобрявам подигравките по ваш адрес. Дори Господ Иисус Христос е обрязан по стария обичай. За съжаление вашата религия води до огромни заблуди и това се доказва и от дейността на някои ходжи, занимаващи се с черни магии, вместо да служат на Бога!!! А служенето на Бога изисква преди всичко придобиване на много качества, едно от които е подтискане на алчността и омразата и придобиване на любов и милосърдие към ближния, каквато селджукските турци не са показали към Християнска България.

 8. А който не е наясно с историята е добре да види този филм
  https://www.youtube.com/watch?v=ChdGe2YxVmA
  и да се поинтересува, кой е измислил кроасана и защо !!!
  Европа и нейните лидери, трябва също го гледат няколко пъти и да се замислят до какво води тяхната слабост и междуособни джафканици!!!

 9. “Русофилството у нас се е специализирало в антибългаризъм, но няма кой да се възмути от това. Защото русофилството е на власт. И в „опозиция” също.”-Иво Инджев

  Отново се налага да допълня с реплика изказаната мисъл от Г-н Инджев.

  Ще започна отзад напред,за да се поставят някои неща в ред:

  -“Русофилството е на власт”
  Всяка власт е в ръцете на дадена партия,или коалиция от партии.Какви чувства са обзели членовете на тези партии и техните лидери,това е много трудно да се разбере,пък и н е нужночувстава се променят дори за минути…..Обективизма ,казано по друг начин е следния-държавната власт е в ръцете на юридически лица(политиците)-представители на други юридически лица-политическите партии.Всяка политическа партия има свои политически доктрини,а не чувства (филии).Избирателите избират политици,а не техните чувства.Може пък някой политик да не притежава някаква “филия” и не е изискано да му се приписва някаква.Обратното също е валидно-може някой да каже ,че изпитва “филии” към много други държави,или пък “фобии”,което не променя политическите му убеждения.Може някой и да е комунист,но да изпитва “филия” към Япония,или Нова Зеландия,трябва ли сериозни хора да се интересуват от тези му чувства.
  -в България след Девети властта беше узурпирана само от комунистите и тяхната доктрина беше комунистическа и просъветска.На нито един комунистически форум не се говореше за “русофилия”.Комунистическите и съветските догми явно са надделявали евентуално по отношение на чувствата на комунистите към Съветския Съюз.Поне аз не си спомням нито един комунист да се е обявявал за русофил,дори Тодир Живков.В спемените му също не съм срещал подобно нещо.
  Възможно най-високопоставените комунистически функционери след Десети също не се самоопределяха за “русофили”. Андрей Луканов,Петър Младенов,Александър Лилов,Гиньо Ганев,Любен Гоцев,Нора Ананиева,Нешка Робева и разбира се секс-символа на комунистическата партия Велислава Дърева,както и десетки други като тях не са се изявявали като русофили когато са земали държавни постове.
  – изведнъж комунистите спряха да говорят за комунизма и социализма,а запончаха да говорят за техните чувства към Русия,дори създадоха съответни организации и съвсем дори в средите на комунистическата партия.Но това че те са се “ъпгрейдвали” или осъвременили съвсем не ги прави некомунисти. И много хора им се хванаха на въдицата-не,комунистите вече не са комунисти,дори и социалисти не са ,те са само “русофили”.Добре,нека да им повярваме-комунистите обичат Русия и всичко руско-Президента,Министър-председателя,министъра на Външните работи,Министъра на отбраната и др. Но,но,но-освен руснаци-комунисти и т.нар. “путинисти” ,има безброй достойни руснаци,които са антикомунисти.Българските комунисти едва ли се възхищават от Александър Солженицин,Пастернак,Виктор Суворов,Мая Плисецкая,Валерия Новодворская,Ирина Ратушинская,Олег Гордиевски,Дмитрий Хмельницкий и много други достойни руснаци.Така че ,ние не можем да знаем кого обичат или мразят българските комунисти.
  Ако допуснем,че те мразят Александър Солженицин,това съвсем не ги прави “русофоби”.Защото Солженицин е несъмнено руснак.А нашите комунисти съвсем не проявяват избирателност към различните категории руснаци-комунисти и антикомунисти.
  Защо е нужно в такъв случай да им вярва някой че са просто “русофили” и нищо повече.

  Горните мисли съвсем обективно могат нескромно да бъдат включени към “голямата лъжа”.Да,денс комунистите не изразяват чрез държавата своите убеждения-те говорят само от свое име-само от името на партията си БСП,но ДЪРЖАВАТА открито е проруска.Няма държавна институция,която постояно да се противопоставя на каквато и да е руска провокация.

  Да вземем за пример Президента Г-н Плевнелиев.Той досега не е предприел абсолютно никаква съпротива като Държавен глава срещу пропагандата на Русия.Дори не е изказал поне препоръка към дадени институции и властта,разбира се в границите на неговите конституционни прерогативи.
  Направило му впечатление,че Русия водила хибридна война срещу неговата държава и точка-тишина и добрина лъхат от държавната кухина.Все едно някой да каже-“абе оня ме псува (или бие)” обаче нищо не прави-нито му отрвръща на псувнята,нито си запушва ушите за да не чува псувните.
  Същото прави и Г-н Плевнелиев-абе Русия води………..война,ама аз като държавен глава не реагирам на военните действия,нека Русия да си ругае Моята държава,аз пък ще си трая.

  И всичко зад него трае и жадно на Русия ухае….

  P.S. Така наречената РУСОФИЛИЯ днес в България дойде от комунистическите среди,защо е нужно честни хора да вярват на комунистите.
  Следва….

 10. Аз вярвам че именно турците са запалили и опожарили Стара Загора. Има достатъчно доказателства по тази тема. Четете и се образовайте

 11. Второто твърдение,за антибългаризма е напълно правилно,но този антибългаризъм не е продиктуван от чувства,вкл русофилски,а от доктрината,на която служеха българските комунисти.Те работеха за съветските интереси на Балканите.Тяхната организация,напълно незаконно и днес се води като БКП няма политически характер,нито се е занимавала с политическа дейност ,след като започва да служи на съветските интереси.
  Комунистите без да са подчинени по някакъв начин на Съветския Съюз или днешна Русия не са комунисти-те напълно неестествено,неприродно,нечовешки си втълпяват,че обичат Русия.

  Нищо подобно,КОМУНИСТ НЕ МОЖЕ ДА ИЗПИТВА НИКАКВИ ЧУВСТВА КЪМ НИЩО И НИКОГО.Камо ли към такава огромна държава с близо 200 милиона население.
  Защо трябва някой да им вярва че обичат….Нека си внушават че обичат и така безстойностния си живот да развличат….
  Даже да ги молим още по-силно да обичат Русия,дори да се облекат в нейна носия,те са си една българска простотия.Да я обичат до полуда,до небето,до Слънцето,до някоя друга Слънчева система ,само и само един ден да ги нема………
  Няма комунисти от други държави,които да са толкова прости като българските.
  Не бива нито един човек да им вярва на идиотизмите.Ама обичали,ама мразели,нека да правят каквото си искат,нека да обичат и мразят когото си поискат,единствено хората на дивотията им да се изкискат.

  P.S. Един ден психиатрите ще изучават “българския феномен”-обичта и омразата у българския комунист и ще се окаже че това си е пълен фетишист.

  Към фетишистите-с мълчние!
  Но все пак комунистите са родени в ДЪРЖАВАТА България и са чеда на НАРОДА Български-това е смущаващото.

 12. На всички от прекрасното семейство на Иво ИНДЖЕВ,
  желаем весели Коледни празници, здрава, успешна и щастлива Нова
  2016-та!
  Честито РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
  фам. Тинкови
  Видин

 13. Между горния ми пост за “десните” конкуренти на волгинщината/симовщината и този линк НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА И ВСЯКО СЪВПАДЕНИЕ Е СЛУЧАЙНО:)

  http://pik.bg/%D0%BC%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B5%D0%B4-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B2-news457502.html

  Скоро ще се обади ГЛАСОВитият публицист-“хард антикомунист”, а сега е ред на онзи, я да ви видя дали ще го познаете!Я да се опитам да му хвана дамара… Горе-долу нещо в този дух:
  … нарцистичната самодостатъчност на фасадните заместители на политически живот възпроизвежда убогия съпротивителен и критичен ресурс на кризата в едно травмирано от илюзиите на неслучилия се
  преход общество, скъсало с рационалността на социалните реакции и потопено изцяло в оцеляващите връзки от натурален характер…

  А може и така:

  Политически живот възпроизвежда кризата и травмите на убогия съпротивителен и критичен ресурс от илюзиите на неслучилия се
  преход в едно общество, скъсало със социалността на рационалните реации и потопено в натуралността на връзките в характерното оцеляване

 14. Петата колона, башка полезните идиоти шестват по света и у нас не от вчера. Па нека те ни наричат параноици-пещерни русофоби.

  Известният норвежки политик Ейнар Герхардсен (1897 – 1987), ръководел 14 години правителството на страната, е сътрудничил на КГБ на СССР. Това съобщава норвежката телевизия TV2, служители на която заедно с историка Осмунд Еге за проучили книжата от т. нар. архив на Митрохин, предаде ТАСС.
  В материалите, които през 1992 г. изнася във Великобритания служителят на архива на КГБ Василий Митрохин и които през 2014 г. стават общодостъпно достояние, е открито споменаването на над 40 норвежки военни, политици и общественици, с които на различно ниво са поддържали контакти служители на КГБ. Сред тях, според Еге, зад псевдонима „Ян“ се крие един от „бащите на нацията“, ръководителят на социалдемократическата Работническа партия на Норвегия Ейнар Герхардсен, заемал поста на министър-председател през 1945-1949 и 1955-1965 г. Според медията, Герхардсен, който свободно общувал със съветските дипломати и през 1955 г. става първият западен лидер посетил с официална визита СССР, е бил така нареченият „конфиденциален контактьор“ на КГБ, тоест до голяма степен е осъзнавал с кого контактува. Двама от министрите в правителството му са имали статут на агенти на КГБ.

 15. Може и мужиците да имат пръст в идеята и направата на тъпия турски филм, защото ответната антитурска реакция у нас би ни обърнало към мужиците за подкрепа. 🙂

 16. Спокойни и красиви коледни празници за Иво и неговото семейство, за колегите от блога, както и за съмишлениците в обществото, които празнуват заедно с цивилизования свят, а не на 7-ми януари!

 17. Към Antikomunist:

  При цялата уважителна форма, в която обяснявате всъщност какво е трябвало на напиша, е достатъчно да прочета само последното Ви изречение, за да не съглася с коректорската Ви дейност върху моя текст.
  Русифилията, уви,е взета на въоръжение от комунистите и комунизма едва след 1919 г., след болшевизацията на левичарството в България под диктата на Москва. Преди това левите, Благоев и т.н., са били яростни противници на руското мракобесие. Щеше да е някак успокояващо, но не всеки русофил е комунист и обратното. Изобщо Ви моля да престанете да обяснявате след буквално всеки текст как трябва да се придържаме към вашата терминология за комунизма. Има и други форми на идиотията.

 18. Добър ден, приятели!

  Тази сутрин кацнах на летище “София”.
  То прилича на селска автогара, но с многоброен униформен сериозен персонал. Вероятно, защото 45 години тук пристигаха и заминаваха само съветски граждани.
  А в това време – вижда се – светът се е развивал.
  Но униформеният персонал тук не се е развил. Вероятно защото е потомствено тъп, пръкнал се преди 70 години от колибите и землянките.

  По темата. Преди 18 години И. Костов каза: “Две са основните заплахи за България – Турция и Русия. Да се пазим от тях!”
  Кратък днешен коментар. Въпреки всичките си смешни и ефимерни залитания по миналото, Турция не ни е враг. Тя е в НАТО и ни е съюзник.

  За разлика от вражеска Русия, която над 1 000 години ни разорява!
  Да не се чудят кремълските павиани Путин и Лавров защо ги мразим тук. И защо България се отбранява от Русия през 1886, 1916, 1946 и 2016.

  Исаков, кажи на Лавров и Путин да се заемат с по-сериозни работи. Като например да очистят Русия от въшките.

 19. Приятели,

  Имайте увереността на расата и класата, казвайте каквото е!
  Те вече и в Америка се смеят на болшевишката “политическа коректност”. Освен в гетата.

  Смайл и толкова!

  Честито Рождество! А не честити празници, червени печурки и парцали!

 20. джинджифил | декември 23, 2015, 19:20

  Респект!

 21. 12:12 днес.
  Тъкмо съм полегнал да поспя.
  И ми звъни телефона, обажда ми се едно бивше ченге от ДС от следствието в Пловдив ми и ми казва:
  “Внимавай какво пишеш в Иво, наблюдавеме ви всичките!”

  Отговорих му: “… си майката”.
  Чакам да те видя в затвора.

 22. БЪЛГАРИЯ УМИРА ТРУДНО ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ГОДИНА И ОЩЕ СЕДЕМДЕСЕТ ! РУСИЯ УНИЩОЖИ СТРАНАТА И РАЖДАЕМОСТА Й !!! А ТОВА ЩО НИ ЛЪЖАТ РУСКИТЕ ИМ НЕНОРМАЛНИЦИ ЧЕ АМЕРИКА БИЛА ВИНОВНА Е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА !!!

 23. Уважаеми, г-н Инджев,
  Пожелавам Ви една прекрасна Коледа и здраве и остро перо през новата 2015 година! Вашата дейност през годините Ви превърна в един истински български будител! Благодаря Ви!

  А АНТИКОМУНИСТ не е никакъв антикомунист, а е вълк с овча кожа! Той ни направи коледен подарък, с който се разкри като за последно:

  “Да вземем за пример Президента Г-н Плевнелиев.Той досега не е предприел абсолютно никаква съпротива като Държавен глава срещу пропагандата на Русия.”

  Та това е единствения високопоставен политик в България, който заяви в прав текст, че Русия води хибридна война срещу нас. И какво направиха пеевчетата? Разкъсаха го! Вие какво очаквате той да направи като президент, при положение, че правомощията му не са кой знае какви? Президентът има в мирно време представителни функции. Свиква съветът по нац. сигурност и там кой влиза през вратата? Онези същите дето са в парламента – Боленчо, Местанчо, Миков, Гоце. С какво решение биха излезли от това заседание тези руски марионетки?!

  В началото беше словото. Така че не подценявайте неговата роля.

  P.S. На господина АНТИКОМУНИСТ не му честитя Коледа, защото един истински комунист не признава такива религиозни западни лиготии. Пък и най-православната от всички църкви, Руската, празнува Коледа на друга дата.

 24. Весели Коледни празници и щастлива Нова Година на Г-н Инжев, семейство и на всички четящи Истината тук в този блог “, първо бе словото”

 25. Русофилията, уви,е взета на въоръжение от комунистите и комунизма едва след 1919 г., след болшевизацията на левичарството в България под диктата на Москва. Преди това левите, Благоев и т.н., са били яростни противници на руското мракобесие. Щеше да е някак успокояващо, но не всеки русофил е комунист и обратното. Изобщо Ви моля да престанете да обяснявате след буквално всеки текст как трябва да се придържаме към вашата терминология за комунизма. Има и други форми на идиотията.”-Иво Инджев

  Напълно съм съгласен с репликата-фактически това е неоспорима истина,но аз говоря за новата ,възродената вълна сред комунистическите среди по отношение към Русия.

  Комунистите се отказаха от комунизма,социализма,пролетариата,светвоаната борба за мир,социалистическото съревнование,социалистическия реализъм,може би от въдуха и водата з авсяко живо същество,отказха се от петилетки,но от комунистическата пропаганда не са.Тя е основа при тях,а новата им кауза е обявена като “любов към Русия”.Този идиотизъм те а го вкарали в държавата.
  Повтарям и досаждам:

  НЯМА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ,която да е изразила АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА и АНТИРУСКА ПОЗИЦИЯ.
  Дори някой да изрази от тези институции подобна,той бива игнориран или уволняван.Вие бяхте поруган и уволнен от Президента на Република България и то по някакъв неполитически,недържавницчески повод-битов бих казал.Я си представете,че бяхте изразил в някое свое предаване чисто антисъветски и антируски позиции.Ами ако бяхте прочел поне един пасаж от “течните дружби” пред камерите и микрофона? Щяха да Ви свалят от ефир незабавно,както навремето Емил Димитров,че имал костюм като на Елвис Пресли.
  Повтарям-моята реплика е само акцентиране на проявите на комунистическата партия в деншни дни,а те не с аполитически,а шизофренични.Само един въпрос е нужен и техните еквилибристики падат в помийната яма.Има ли в Русия подобни “българофили”,реципрочни на българските.Нима в Русия няма комунисти?

  Т.нар. “Руско мракобесие” е на много по-ниско ниво от “съветското”.Ако има днешно,съвременно,то се води от комунистическите кадри,ням от кои други.самия Вие сте давал безброй примери.
  Не е възможно в България да има проруски среди,хайде да ги наречем РУСОФИЛИ, а комунистите да са извън тях.
  Въобще може ли някой да “обича” Русия на базата на своя антикомунизъм.
  “… не всеки русофил е комунист и обратното “…

  Както много пъти съм го писал и Вие сте го публикувал,изразявам категортично несъгласие с вашето твърдение.
  Сам казвате в исторически апсект,че русофилията е възприета от комунистите след болшевизацията им през 1919г.

  Но да направим една чисто добронамерео изследване.Вие познавате лично и косвено стотици и хиляди български политици,дипломати,журналисти,пиатели,поети,художници,литаратуирно критици и др..

  Когато имате врем,посочете поне няколко които са русофили,но са с антикомунистически и нантисъветски убеждения.

  Повтарям,предложението ми е напълно добронамерено и коректно.Изпитвам страшнпо любопитство да науча кои са тези хора и как съвместяват своите антикомунистически и антисъветски убеждения с любовта към Русия днес.
  Намерят ли се подобни личности,слагам кръст на моите излияния и препоръчам никой да не ме чете.
  Всеки грещи,аз също.

  И като допълнение-имат ли сопвя органицация антикомунистите-русофили.Едва ли нямат….
  С респект?
  Антиком-ПанАм

  P.S.Има голяма разлика между ортодоксалната русофилия след възстановяването на Българската държава през 1878г и комунистическата русофилия.

  Последната започва непосредствено след Девети.
  И не случайно точно Вие я определяте като ЛЪЖА.
  А началото на тази ЛЪЖА започва от нейните основни символи- паметниците на съветските окупатори.А те са издигнати от комунистическата държава НРБ и в никакъв случай от русофили.Да,може комунистите и тогава да са били такива,но не са го казвали официално.
  Вашата кауза срещу ЛЪЖАТА всъщност е кауза срещу комунистическата лъжа,която и днес си е на мястото.
  Тази ЛЪЖА е ДЪРЖАВНА,независко от комунистите и техните метаморфози,добре,от русофилите.Просто русофилите подкрепят грижите на Държавата за паметниците.
  Затова днешната държава Ръ.Бъ. не Ви “обича”,защо ли,ами точно затова-защото Вие сте я разобличил точно като комунистическа и лъжлива.Я покажете поне дин български държавник,който да се възхищава от Вашата кауза.Или никой не знае вашето име в България,моля,моля,всички се рпавят на гугутки,защото знаят че са отбора на ЛЪЖАТА.Точно пък Иво Инджев никой не го познава…..

  Ако Република Бълария,казано вече официално не е комунистическа държава,защо са й нужни комунистическо-съветски паметници.Които Вие сте нарекъл ЛЪЖА.

  БДЛ- Българската Държавна Лъжа е официален противник на журналиста Иво Инджев.

  В това няма да бъда разубеден докато съм жив.Който не ми вярва да вземе и да прочете книгите Ви.И да намери поне една Ваша мисъл,която противоречи на моя извод.

  Повтарям с други думи:
  Каузата на Иво Инджев е на ДЪРЖАВНО ниво,тя не е бораба срещу “русофилски лъжи”,а срещу БДЛ-Българската Държавна Лъжа.Тя е ОФИЦИАЛНА,ПРЕДСТАВИТЕЛНА….

  Мочите и Альочите не са собственост на русофилите в България,а на държавата България.
  Точно Държавата България се грижи и дава разходи за тях,а не русофилите.Който не вярва,нека да покаже поне една месечна сметка за платено електричество от русофил за осветяването на тези паметници.
  Отново с респект!

 26. VORBIS,

  Днес,само днес сте писал само в тази тема с четири ника,но няма значение,пишете си и с четиринайсет.

  Но изучавайте повече нещшата.

  Г-н Росен Плевнелиев не е политик и не води политика,поради простата причина,че той е Държавен глава.Бил е политик преди да бъде избран за президент.
  Политиката в Република България се води от Правителството(Министерския Съвет).

  Да,действително Президента каза тези думи за хибридната война,но като такъв и Главнокомандващ БА каква съпротива оказва?-никаква…Има война,ама няма съпротива срещу нея.
  Ами като няма правомощия за водене на съпротива срещу Руската хибридна война,защо я посочва.Той така се дискредитира-хем Президента е усетил войната ,хем не реагира.А кой отговаря за Държавната независимост?

  Намека Ви за Коледа е неуместен и некоректен,който каквото иска нека да празнува.

  Аз пожелавам на всички ,които имат възможност и празнуват Рождество Христово да хвърлят по един поглед към Мочите и Альочите- и те светят като Коледните елхи-много по-силно дори.Коя Коледна елха в днешна “европейска България” е по-висока от Пловдивския Альоч например.

  Идиотизма на комунизма свети и през цялата Коледна нощ.Ще свети и в идните Коледни нощи,дори през всичките 365 нощи.

  Аз не честитя на никого Коледа точно по тази причина-не може моята бедна душа на съвмести на едно място Дядо Коледа с Альоша..

  Само силни хора прзнуват светлината заедно с мрака,само българи могат да празнуват Християнската цивлизация съвместно със съветската окупация.Е,аз не съм от този отбор и съм далче от комунистическия двор.

  Ще си позволя да честитя Коледа само на Иво Инджев,чиято кауза е моя опорна точка.
  И съвсем не е случайно мястото на фотографията на паметника на съветските агресори най-горе вдясно на блога му. И задължително над Неговата.

  Този символ говори много,ама няма кой да гледа….

  Нали всеки вижда двата силни прожектора,които осветяват БДЛ.

  И всички задружно,целокупния български народ осветява този Моч и през тази нощ.Осветявва и нищо не вижда…..Но и никой не му завижда.

  Как все още не са се сетили многобройните туристи да присъстват на Коледа в големите български градове с големите Мочи и Альочи,това ще бъде неповторима атракция в целия им живот.да направят снимки как едновременно блестят паметници на окупатори заедно със символите на Христос.

  Кой може да даде това нещо на света,освен Българията.

 27. Весела Коледа на Г-н Инджев и фамилия, на всички които четат блога, че даже и на ДС в Пловдив. Да сме живи и здрави и по-добри (не се отнася за ДС в Пловдив поради невъзможност да бъдат добри).

 28. Филма не е тъп а емоционслен.

 29. Хайде още малко мисли преди Дядо Коледа да е дошъл в комунистическо-руска България, като за Коледно приветствие още една моя пледоария…
  Чудя се дали ще мине покрай някой Моч или Альоч, защото техните почитатели са вече вярващи. Както българските, така и руските комунисти станаха изключително религиозни, след като тяхната “религия” умря. Те просто не могат без да вярват.По-скоро лъжат, че вярват(и обичат). Сега обичат Христос…. и Русия…
  Мочите и Альочите са част от българската държава и българската душевност…..
  Но сега ще се насоча конкретно към Иво Инджев и може би ще ползвам второ лице единствено число.
  В предишния коментар пропуснах нещо съществено за него и взаимотношенията му с Ръ.Бъ.
  Защо Държавата България е обявила по свой секретен канал журналиста Иво Инджев за “персона нон-грата” по цялата територия на страната.
  Особено след като един комунистическия смрадлеж-президент го уволни от работа.
  Ако следващия президент не следва приоритета на предишния (комунист), той би могъл да го покани на някоя длъжност в държавата. Такъв журналист и изследовател все би бил от полза за “държавните дела”. Но Плевнелиев мълчи, а може би не знае, че предишния президент се е занимавал с уволнение на журналист.
  В една съседна, също комунистическа държава един вокалист, композитор и поет беше уволнен и буквално забранен да бъде показван по телевизията също от президента-комунист. Но след като беше свален, следващия забрави да канселира забраната.Същото се получава и с Иво Инджев.
  Защо? Отговорът е много елементарен и дори забавен…
  Иво Инджев “бръкна” в ръждясало-смолистия ауспух на ДЪРЖАВАТА и я разобличи като лъжлива. Държавниците останаха много недоволни и затова следват изградената от комунистите традиция да го игнорират. Толкова ли пък в безбройните държавни институции няма нито една малка, незначителна длъжност, чрез която той би могъл да бъде полезен за държавата. Да, има, но нашите държавници са изучили съвсем дисциплинирано каузата му и се страхуват той да не я доразвие на евентуалната длъжност. Е, втори път няма как да бъде уволняван от президент,става много смешно.
  Пряко и косвено БДЛъжа е изкарана за показ от Иво Инджев и всеки нормален човек я вижда, няма как да бъде скрита, просто държавата не иска да го предизвиква допълнително за да не бъде разобличена още по-силно. Затова ДЪРЖАВАТА се прави че такъв информационен фактор (И.И.) не съществува.
  Понеже Иво Инджев казва , че е провел интервю с Държавния глава Г-н Плевнелиев, редно и съпричастно би било той да е взел отношение към неговото уволнение.Не се среща в световната история и президенстска практика такъв прецедент-журналист да бъде уволняван от президент.
  Още повече в момент, когато публицистичната дейност на Иво Инджев напълно съвпада с едно изказване на Президента. И двамата са установили наличието на “хибридна война” срещу страната им. Нито хората, нито комунистите биха отрекли,че Иво Инджев по някакъв начин дава отпор на руските наглости, честен кръст!-абе може да са дребни, незначителни, но позициите му са антируски и антихибридни. Един журналист напълно самостоятелно воюва, а Президента кротува.Човек, който в джоба си има само няколко химикалки и в чантата лап-топ воюва, а човек който разполага ден и нощ с неграничена мощ ,,,,,пасува.
  Има нещо нередно в това настроение Коледно….Има някой, който или не знае какво говори, или не е искрен. Лекичко допускам , че грешката не е в И.И.
  Разобличението на ДЪРЖАВАТА , че е лъжлива няма алтернатива, то пари като коприва.
  Има историческа стойност, както това направи преди четиридесет години Георги Марков. Той посочи и разобличи лъжата в комунистическата държава НРБ, същото направи и Иво Инджев с РБ.
  Драги съмишленици и съфорумци, напънете се и ме разобличете, аз разлика между каузата на Георги Марков и каузата на Иво Инджев не намирам , дори в този момент да започна да умирам.
  Днешната държава напълно забрави
  Георги Марков а по отношение на Иво Инджев се прави на заспала, глуха, сляпа, защото е на руска заплата и лапа ли лапа….
  Днешната държава съвсем по държавнически съхранява лъжата от предишната, това е за всички страшно, затова тя се страхува от Иво Инджев.
  Предишната държава уби Георги Марков, днешната прави същото с Иво Инджев но с убийствено мълчание.
  Многократното споменаване на последния е принципно и няма личен характер-както всички тук знаят, двамата не се познаваме и не контактуваме.
  Ако някой втори като него се появи, моите мисли ще са напълно идентични , дори някой да ги обяви за прозаични.
  Както винаги съм се учудвал на т. нар. “цвят на българската нация”, който някои наричат “интелигенция”, поне аз не забелязвам никой от тези кръгове да демонстрира съпричастност с каузата на Иво Инджев, впрочем само Христо Бойчев…..
  Всеки друг идиотски мълчи та държавата да не го гълчи!
  И българската лъжлива държава знамето на измамите продължава да развява, докога?-до забрава!
  Идването на Дядо Коледа в такава държава е напълно погрешно!Най-силните прожектори в българското небе озаряват съветските Мочи и Альочи, първо те се виждат , да не би Стареца да е ослепял?
  Не би могло да живея заедно символите на Християнската цивилизация и символите на съветската окупация.Да, ама не-всичко в България е МЕНТЕ!

 30. Защо Българските власти толерират тихичко Иво Инджев,защо не се “зяаяждат” с него? Защото се страхуват ,а се страхуват защото му познават арсенала,а арсенала му е истински и пробожда техните еквилибристики.
  Не съществуват никакви сиптоми Държавата България да извади от снагата си комунистическите пирони,те са така силно забити,че никой не може да ги отнити…

  Изглежда радостта от Рождеството Христово е настъпила ,догодина пак ще настъпи и пустото “течение” ще си е същото държавно умопомрачение.

 31. До Панам, също и Антикомунист

  Преди време те питах: “КАКВО ТИ ЛИЧНО НАПРАВИ ЗА ДОБРУВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ?”

  Ни вопъл, ни стон.
  Тъпо ченге.
  Назидателното четене на дадзибаота е скучно за слушане.

  Боклук си ти, спамаджия.
  Губим си времето с теб – разкарай се, чингьо! Не се прави на надзирател с дърводелския си речник! Иди в Северна Кория да поучаваш!~

 32. Г-н Инджев,пускането на такъв коментар като горния с цинизми и обиди към мен е обида преди всичко към Вас. Сайта е Ваш, персонален, гостопримеството е Ваше и такива думи са далеч от цивилизования начин на общуване. Всеки културен читател няма да се учуди на моите коментари, дори и да са погрешни, а на Вас, защото аз съм напълно непознат.Необяснима е толерантността Ви към такива грубости, след като самия Вие не ги прилагате….
  Радващото е, че този читател е само един-единствен, въпреки че пише с десетки никове.
  Съвсем добронамерено Ви умолявам да се опитате да не толерирате подобен начин на общуване.Смятам че това няма да е трудно….
  Културата и добрите обноски са за предпочитане.
  Комунистите унищожиха добрите традиции и ето какви същества създадоха.
  Унизително е да се обръща внимание на такива……няма да ползвам епитети тоз път.

 33. Панам,

  Не се дръж като ощипана госпожица.
  И не плачи като момиченце от отделенията.
  Ако имаш да ми кажеш нещо конкретно – кажи го.
  Днес цялото време е мое – отдавна се каня да си поговоря с теб. Заповядай.

 34. ANTIKOMUNIST,

  Да обвиняваш другите в собствените си грехове, е типичен комунистически подход. “Всички са маскари”, казал Бай Ганьо. Аз много рядко пиша в този блог. Г-н Инджев може да види много добре от какво IP пиша и дали съм писал с друго име.

  Никога не съм писал с друго име, а последния ми пост (преди този с пожеланието за Коледа към г-н Инджев) е от преди месеци назад. Работя реална работа, а не ми плащат да трол(в)я блоговете на и без това малкото останали добри родни журналисти. Нямам време да репликирам г-н Инджев. Толкова ясно си ги описва нещата, че няма какво повече да добавя. Пък и при наличието на такива коментатори като СТАМБО, ОТБЕЛЯЗВАМ, Г-ЖА САВОВА… просто е ненужно да развявам допълнително прах.

  Кога ли на г-н Инджев ще му омръзнат твоите псевдонаучни определения за комунизъм, каква държава била България и прочие алабализми, и да ти тури един бан по IP?! Само развяваш прах в очите на тези, които са посетили блога и се опитват да прогледнат в тъмнината.

  Вълк с овча кожа си ти!

 35. Антикомунисте, тишината в спалнята ражда…/ти си знаеш/.

 36. vorbis,

  Ти си същия бе бртале с многото никове,аз ти знам АйПито със абсолютна сигурност,ти си същия Отбелязвам и Тервел и сто други ника.Аз досега никого не съм упрекнал в тролване,ама как допускаш ,че може да ти се вържа в искреността,като ти виждам фразеологията и стила на изказването,усеща се вътрешния ти баланс,усеща се желанието ти да покриваш всичко в блога,ти живееш стози блог,това си ти същия,който сееше тези неща в сайта на Едвин Сугарев,ама айде да не продължавам,ставаме за смях.

  В сайта на Сигарев ти правя коректен комплимент за твои мнения,ти ме правипш на ченге и доносник,тук те давама з апример с твои менения,ти ме наричаш с обидни думи.Ами същия си,друг като теб няма.
  Бил съм вълк,госпожица,момиченце икакво ли не,аз пък никога не съм ти казвал ти какъв си,единствено когато се държиш много обидно.Ти работиш с цел сайта да бъде опорочен а ти да си доминиращ.
  Ама просто като боб.Прочети няколко от книгите на Агата Кристи и Жорж Сименон и ще се хванеш за опашката на лъжите си.

  Кого обвинявам аз тук какви грехове имам,въобще ти на колко години се та говориш така детски.
  Остави,продължавай да си пишеш и един ден ще се вмиришеш,също като комунистическата смрад.
  Да,твърде е възможно на иво Инджев да са ми омръзнали моите псевдонаучни определения,ама и ти не си истински учен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.