Истината за парада на победата ( над Полша през 1939 г.)

Иво с плаката си

 

Във връзка с това, че трима „антифашисти”  на възраст , която би трябвало да ги прави свидетели на съветското сътрудничество с Хитлер, ме нарекоха зад гърба ми „фашист” докато минавах край едно софийско кафене, предоставям възможността на любознателните читатели на блога да се запознаят с истината за съветския „антифашизъм”.

 

Изгледайте автентичните пропагандни кадри от август и септември 1939 г., с които се хвалят другарите по оръжие. Кадрите показват самодоволството на Берлин и Москва от пъкления им план за подялба на техните жертви. Те са  от подписването на договора между нацистка Германия и болшевишка Русия, който детонира началото на Втората световна война с подялбата на Полша между Сталин и Хитлер.

 

Вижте само каква жизнерадостна дружба марширува на нацистко – болшевишкия парад на победата над Полша в Брест на 22 септември 1939 г., организиран с любезното домакинстване на съветските другари. И как уважително присъстват германски офицери на преместването на съветската граница в сърцето на повалената „братска, славянска” страна!

 

Ако в България имаше телевизии, които не служат на днешната руска пета колона, така, както бяха задължени да обслужват съветската преди, те би трябвало отдавна да са излъчили тези кадри, вместо да продължават да облъчват българската публика със съветско – руската версия за „великата отечествена война”, превърната в основна пропагандна теза на днешния режим в Кремъл.

 

40 мнения за “Истината за парада на победата ( над Полша през 1939 г.)”

 1. Този коментар в под клипа в Ютюб наистина ме потресе. Толкова е на място, че занемях.

  “Олег Кабат2 days ago
  Никакой войны не было! Немецких войск тоже. Это московская Хунта развязала гражданскую войну в своей стране, а немецкие добровольцы-“отпускники” не могли спокойно смотреть на страдания мирного населения и танковыми колоннами выдвинулись на Москву. К борьбе с Хунтой присоединились ополченцы – 1 500 000 граждан СССР, из них 800 000 были русские под руководством генерала Власова.”

 2. Мои приятели, които са лесно манипулируеми, ме наричат фашист точно като вас. Не знам как да се боря с тази пропаганда, честно казано.

 3. Към Tsvette:

  Ето сега имате възможност- препратете им тези кадри. Само че са съмнявам да са в състояние да консумират истината. Като правило, първото условие за съветофилството е невежеството. Ако са от съответното поколение, едва ли биха се справили с компютърната интелектуална бариера.

 4. Във вчерашното предаване на телевизия BiT “Минало/не/свършено” на Евгени Михайлов,въпросните официални кино кадри на съветската хроника от онези години,бяха показани на голям екран.На онези посетители на блога на г-н Инджев,особено по-младите,препоръчвам да се ограмотят политически за случилото се в РБ след 1989г,следейки въпросното предване всеки четвъртак от 18:30 ч.Самият аз участник в по-голямата част от събитията тогава,си припомних или се запознах със случилото се тогава.

 5. Трябва много да се повтаря и пише за времето на нашата окупация от СССР през 1944г.
  .Истината трябва да се изучава във учебниците.Това е много важно .Заради младите хора.За да не се повтори историята
  с България.
  Когато бях на МОЧА една млада жена ми каза*Съветската армия ни е освободила*.
  От кого питам аз.У нас не е имало чужда армия.
  -От фашистите ми отговаря тя.
  -Коя е била фашистката партия тогава/1944/.Кой е бил изявеният фашист,който ни е управлявал.
  Мълчите,защото няма такова нещо.Имаме дипломати и консули от СССР в страната и редовни дипломатически отношения.
  Просто сте излъгана и зомбирана.
  -Не искам да ви слушам ,ми вика тя.-Ами не искате,защото са ви направили глупава и не доучена-не мирясвам аз.
  Репликите ми с полицая;
  Госпожо отстранете се ,а и сте по възрастна от мен.
  -То е видно отговарям аз,но е видно ,че съм и по умна от вас.Правоимащи и правонямащи имаше в младите ми години,а сега правото е на моя страна,а вие имате задължение да ме пазите,като по рисков човек.Направете забележка на другите да не ме обиждат и ги отстранете за агресивно поведение.
  Отново мълчание.

 6. Истината за всички победи на Русия – текст на Виталий Портников по повод заявлението на началника на московската антидопинг лаборатория за това, че пробите с урина на руските спортисти са били подменяни, за да не дадат положителен резултат за допинг – така Русия спечели медалите си на олимпиадата в Сочи.

  Текста се казва “Подмяна на родината”

  Ще цитирам в превод само 2 изречения от него:

  “По периметъра на руските граници всичко е залято с кръв. А вътре – мирише на пикня.”

  Ето я статията – в забранения в Русия сайт Грани.ру

  http://grani.ru/opinion/portnikov/m.251337.html

 7. Към TSVETTE:”
  Не знам как да се боря с тази пропаганда….”

  Просто е.Трябва само да смените нравствените си критерии за приятелство и РОДИНА. Четете БОТЕВ, или прочетете като начало поне две от неговите стихотворения-БОРБА и ПАТРИОТ.Успехът на тази терапия е безапелационен, но продължителността и, се влияе сериозно от родовия корен на пациента.Затова Ви пожелавам вяра, твърдост и постоянство.

 8. И от мен малко по темата. Използвам великолепният украински сайт argumentua.com
  По този начин, смея да се надявам помагам и на Цвете. Стига “опонентите” й да владеят малце о малце руският диалект на българският. Статията с математическа точност, желязната логика на фактите и аргументите се доказва, че и днес в ссср 2.0 на лилипут.ин си е пак същият далеч не отвчера местен фашизъм. Има и страхотна рецепта за излекуването му. Всеки ватник да плаща данък “репарация” за “освободителното дело” на РККА. Докато и на последният кацап не му изфиряса от чутурата мантрата за уникалноста на руският мир.

  http://argumentua.com/stati/fashizm-obnovlennyi-russkii-fashizm

  И още една статия която вкратце дава основните тезиси от книгите на Великият Виктор Суворов.

  http://argumentua.com/stati/pravda-i-lozh-o-vtoroi-mirovoi-pochemu-putin-pokryvaet-stalina

  И за “десерт” за да се убеди и последният полезен идиот “загранице”, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено в раззия, по примера на братският беларус на батка лукашенк там се готвят за борба с “тунеядците”. Ще им въвеждат данък. Пак добре, засега, не се предвижда и да ги пращат по лагерите. Точно по този текст гениалният Йосиф Бродски беше осъден ефективно.

  http://rusmonitor.com/neschastnaya-rf-nashla-sebe-novyjj-obrazec-dlya-podrazhaniya-nelepuyu-belorussiyu-smekh-i-grekh.html

 9. И друго винаги ми е правило впечатление през годините.Как изглеждат като униформи едните и другите.”Победителите” дядо ми наричаше въшкари и гащници.

 10. Страхотен клип, уникални кадри показващи истината за началото на Втората световна война, която не се знае от хората. Освен този плакат, от снимката Ви на онзи деншния-дъждовния на МОЧА, имаше още един, който ми хареса и може да е мото към клипа, “РУСИЯ Е ЗЛОТО”.Всъщност само книгата Ви “Мълчанието е злото” нямам, за да е пълна колекцията ми, но се надявам, че ще я попълвам с очакваните и бъдещите Ви книги.
  Зная, че е излишно и не на място, но ще напиша, че освен брилянтен и с блестяща дарба журналист, визията Ви онзи ден беше страхотна и готина, а това заедно с голямата Ви начетеност е супер./ извинявам се за последното изречение/

 11. Как съвременната российска пропаганда, по съветски, на официално държавно ниво лъже и изопачава събитията през ВСВ може да се прочете в 12-томната енциклопедия „Великая Отечественная война 1941-1945 годов”, качена и разпространявана на сайта на МО на РФ http://stat.encyclopedia.mil.ru/encyclopedia/books/vov.htm. Тази голяма лъжа е изготвена под председателството на „истинския россиянин” и министър на отбраната на РФ Шойгу Сергей Кужугетович, армейски генерал и явно „голям историк”. Този господин по професия строителен инженер е роден и отраснал в Республика Тува, откъсната о Китай и през 1944 г. анексирана от СССР по примера с Литва, Латвия, Естония и др. самостоятелни държави и територии. Той е един от кандидатите за наследник на Путин във властта. Лъжите за „освобождението на България” през ВСВ могат да се прочетат в т. 5 – http://stat.encyclopedia.mil.ru/files/VOV/tom5/VOV_Vol5_108-219_Chap2.pdf

 12. Приятели,моля Ви правете разлика между фашисти-това са последователите
  на Мосулини /бивш комунист-социалист/
  и националСОЦИАЛИСТ-ПОБРАТИМ на
  КОМУНИСТИТЕ от ВКПБ,БКП,БСП и други!!!!!

 13. Дааааа, затова казват, че Втората световна война е най-кръвопролитната междусъюзническа война.

 14. Шах и мат! Самият Лазарев, големият фаворит в конкурса на Евровизия отказва да припознае кримнаш.
  Ура-патриотите в раззия са в паника. Ами ако победи, как да се позиционират. матушката ли пИчели или наш пИдал продал се на пиндостан и гейропата.
  http://glavpost.com/post/13may2016/Society/84077-zayaviv-chto-krym-eto-ukraina-lazarev-tut-zhe-stal-pirasom-i-nechistyu-dlya-rossiyskih-ura-patriotov-video.html

 15. Аз не бѐх чувáл за теа работи, тоа кога е ставало, преди ли Аржентина да влезе у НАТО или после, или когато ние нападаме СССР, не ми ги е казвáл Бай Тошо, кръста се, голѐм държавник, той знаеше историята, ше трѐба Божо да питам…
  Остай тва, ама мноо хубао пише тва момиче Кристинчето, и верно пише, той и Дейвед ми казá, глейте сеа, четете…

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5490289

 16. А страницата “Резил! Пловдивски полицаи закичиха георгиевски ленти до родния пагон в Деня на победата” във faktor.bg (Фактор) вече не може да се открие! И защо така “братя” от Фактор?!?!?! 😉

  Добре, че има webcache на Google:

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:3WgWokQZGhkJ:www.faktor.bg/novini/balgariya/73343-rezil-plovdivski-politzai-zakichiha-georgievski-lenti-do-rodniya-pagon-v-denya-na-pobedata.html%257D+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=us

 17. Край! Единственият проблем в раззия е решен. Оттук-натък да му мислят предателя Ердоган, коварният пиндостан и изменчивата гейропа.
  Президент России Владимир Путин сделал замечание относительно внешнего вида вице-премьеру Дмитрию Рогозину перед началом совещания в Сочи, передает «Царьград».
  «Галстук подтяни», — сказал он, проходя мимо вице-премьера.

 18. Г-н Инджев. пишете “Ако в България имаше телевизии, които не служат на днешната руска пета колона, така, както бяха задължени да обслужват съветската преди, те би трябвало отдавна да са излъчили тези кадри, вместо да продължават да облъчват българската публика със съветско – руската версия за „великата отечествена война”, превърната в основна пропагандна теза на днешния режим в Кремъл.” Именно вчера БИТ в поредния епизод на “Минало (не)свършено излъчи тези кадри и половината предаване беше по този въпрос. Гледайте го. Има и кадри от протест пред МОЧА от преди 25 години за съветската агресия през 90-те към Латвия. Заслужава си специална статия.http://www.bitelevision.com/25-godini-po-kasno-minalo-ne-svarsheno-tarsi-studenta-ot-pokriva-na-su-sas-sino-zname-v-ratse/

 19. Не знам как промиването на мозъци е успяло в такава голяма степен в България.На въпрос за премахването на МОЧА във фейсбук,болшинството иска да запази историята.Ако случайно ги настъпиш се започва едана организирана атака с обиди и то най-вече в невежество.Колко поколения ще са необходими за да може да се смени тази инертна маса

 20. Към НИКОДИМ: Тези Портников и Родченков, и други такива са платени агенти на САЩ, соросоиди и… Абе, всичко,което се различава от правата линия на Кремъл е “лъжа”, ” провокация”, “империалистическа диверсия”, ” жидо-масонско” нещо си… ” Запушвам си ушите, не ви чувам, да не би случайно някой импулс да достигне до главния мозък, че тогава ще стане страшно”…

 21. Georgi Nikolov, Радан Кънев чете добре, но Плевнелиев не се справи добре този път, което – признавам си – ме разочарова, даже ме възмути, особено в контекста на думите му, в който Иван Костов беше поставен редом до най-големия му политически противник – агент Гоце. Вероятно Плевнелиев ще спечели тази битка, но ще загуби войната, в това число и моя глас. Но, признавам си, Гоце имаше една безспорна заслуга – злобата му срещу Костов, караше мен и семейството ми да симпатизираме повече на последния.Ако Плевнелиев е най-европейският ни президент, Костов беше най-европейският ни министър председател. Гоце мрази политически и двамата, но какво от това. Плевнелиев си има кадри, които няма да коментирам. Тъжно е.

 22. Към Tervel: Понякога израстваме с приятели, на които на много късен етап виждаме как влияе средата. Прави ми впечатление, че хората, които са подвластни на силни емоции като омраза, се поддават много лесно на пропаганда. Защото им се подава лесен враг, нещо/някой когото да намразят много бързо и чрез това да се чувстват специални и важни, и повече патриоти. Аз като не крещя колко много съм патриот и не мразя никого, явно не обичам България достатъчно.
  В моят случай съм “фашист”, защото споделям почти всички статии на г-н Инджев във ФБ и го чета почти от самото начало на блога. Нямам пропусната статия.
  Надявам се да не се налага да си сменям ценностната система.

 23. Да, наистина първият “Парад победы”. Показаха го в бившия СССР около 1989 година! Явно за да стигне историческата истина до хората в България е нужно повече време…..

 24. Истината за Втората световна война и за главния виновник за нейното разпалване най–добре е представена в книгите на Виктор Суворов.

 25. Едно съобщение, ако позволите.

  На 19.05. т.г. /четвъртък/ от 18:00 в Историческия музей в Пловдив г-н Дянко Марков ще представи последната книга на Надежда Любенова “Заритите кладенци край Цалапица проговарят”.

  Както е известно, това е десетата книга на г-жа Любенова със събрани спомени от репресирани и близки на репресирани от комунистическия режим. В тази книга е описано как веднага след 9 9 1944 в с. Цалапица, Пловдивско, в един кладенец до селото са хвърлени 56 избити без съд невинни хора. С разкази на близките, снимки и документи и дипломите им от Европа.

  Участвах в събирането на фактите от години и в създаването на книгата.

  Който иска да заповяда – интересно ще е.

 26. @ ИВ.ТЕРЗИЙСКИ | МАЙ 13, 2016, 17:46

  Г-жа министър Бъчварова, като притежател на мажоритарния дял от интелекта на ГЕРБ, трябва да се изстъпи пред медиите и да заяви ясно дали тези разпищолили се униформени от повереното ѝ ведомство ще продължават да получават заплати от българския данъкоплатец.

  До момента, четири дни след тъпашкото селфи, не съм чул да е реагирала…

 27. Момчета и момичета любими!

  МОЧА няма да го срутим, преди да се гътне болшевишкото зло. Смайл, още малко му остава – до февруари.

  После сами ще си го срутят, защото Путин ще падне. Те така си и изгориха документите в Партийния дом. Бях свидетел – в Градът на истината с едно спално чувалче спях до Археологическия музий по тревата и като завалеше ме прибираха в някая палатка непознати съмишленици.

 28. Съвсем извън текущата тема предлагам на вниманието ви, приятели, един случайно попаднал ми текст, който макар и писан преди близо 2 години, си е актуален не, ами направо злободневен и ще ви достави удоволствие:

  http://liternet.bg/publish29/violeta-radeva/marin-georgiev.htm

 29. Господин Инджев, с огромно съжаление чета за поредния набег върху личността Ви. Сигурно съм го писала и друг път и рискувам да се повторя, но от сърце Ви желая кураж в делата и в отстояване на непреклонната Ви позиция. Един Господ знае, какво Ви коства това – на Вас и на цялото Ви семейство. Ние, четящите блога, очевидно ще Ви останем длъжници.

 30. Към Tsvette
  Пропагандата за Русия рязко се увеличи в Интернет заедно с програмираното от “братушките” нахлуване на “бежанци” в Европа. КОЙ промени вътрешнополитическата ситуация в Германия и ЕС, което тепърва ще има още много лоши последствия за Европа.
  България на Шаренкова и Гоце сама е изула гащи. Нямаме германските служби, които да разследват чуждото посегателство и хибридната война, която се води на наша територия. Псевдокомунизъм и истински мутризъм управляват държавата ни.
  В руските центрове се изучава БЕЗПЛАТНО руски език(за разлика – българските езикови курсове за руснаци са платени). Има детски групи и много хора(без да са русофили дори) записват децата си там.
  Има и за по-големите, които не са учили българска история, а и да са я учили след 9.09.1944г е бяло петно. Няма откъде да разбереш какво се е случвало, ако семейството ти лично не е пострадало или имаш засилен интерес към българската история.
  От една година е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СИЛЕН НАТИСКА В ИНТЕРНЕТ, особено в МЛАДЕЖКИТЕ ГРУПИ. На ден има ПРЕЗ ЧАС-ДВА публикации ЗА Русия. Последната опорна точка е – България да излезе от ЕС.
  Това е платена и програмирана пропаганда, на която много хора вярват. Малко са сайтовете и предаванията, където е истината.

 31. Благодарство на Сарданапал за чудесният текст на Виолета Радева.
  В тази връзка си позволявам една кратичка лична история. Било е в средата на 90-те години. Бяхме на “гурбет” в чужбина. Чувал бях вече за “Третият разстрел”. При отпуска минах през скромната редакция на “Литературен форум” на “Софийска комуна” ако паметта не ми изневерява. Исках да стисна ръката на Марин Георгиев и да си набавя няколко книги сред които и “Записки по небългарските възстания”. Разговорихме се. Авторът не можеше да скрие а бяха минали цели две години след излизането на “Третият разстрел”, че никой от опонентите му не го атакува по същество. Личното мнение бе, цитирам по памет, смисълът запазен 1:1, Никола Вапцаров е използван за конспиративна дейност просто защото никой в партията не го е броял за поет. А какъв поет е бил в действителност ще го споделя в следващата книга.
  Припомних му една наша среща на крак непосредствено след “избухване на демокрацията”. Мой добър познат тогава беше написал огнено, според нас, стихотворение с антикомунистически заряд. Марин Георгиев, гледайки право в очите авторът им съобщи оценката си. За пропаганда става и дотам. Щем не щем, признахме правотата на критика.
  Ако г-н Марин Георгиев чете БЛОГА НИ и аз го моля да изпълни обещанието си за книга посветена на поезията на Никола Вапцаров.

 32. Към TSVETTE:
  Вие питахте: ”Не знам как да се боря с тази пропаганда….”, опитах се да Ви дам един успешен съвет за игнориране на тази пропаганда.

  Надявам се, че тези с които сте израснали, а днес Ви наричат “фашист”, вече не са част от ценностната Ви система.

 33. Към МАРИЯ

  Цъфналите в нагло-жълто медийни глухарчета избуяха поради сезонна необходимост и липса на ченгесарска изобретателност.
  По-горе пуснах линк към казаното от Президента. Не виждам Костов и гоце споменати – нито заедно, нито поотделно.
  Дайте линк към интервю, моля!

 34. Georgi Nikolov, Аз не чета жълти медии. Не мисля, че това долу е жълта медия. Плевнелиев не беше адекватен или може би нескопосаните му медийни съветници не бяха, но то е едно и също. След това се опитаха да замажат нещата, като пуснаха това съобщение на сайта на президентството, към което сте дали линк и вие. Но вече беше късно, защото той даде хляб за интриги на жълтите медии и на политически недоразумения като Цветанов, Кунева и Петков /двамата с манталитет на милиционери, а другата – на обикновен чиновник с малко международен опит/. Всъщност работата е там, че Радан Кънев каза нещо много важно и го каза в драматичен момент, когато за пореден път е поставена на изпитание геополитическата ни ориентация и той побърза да даде отпор, като сложи на масата един много важен въпрос, по който се шикалкави толкова много. От ГЕРБ шикалкавят. Той се опита да изпревари събитията,да ги предизвика, да повдигне дебата, но Плевнелиев се уплаши, а всеки страх се наказва лошо и човек плаща тежка цена, както знаем не само от книгите на Булгаков, а вероятно и от личен опит. Идеята ми не беше да правя разбор на всяка дума, нито да защитавам Костов или Кънев – нямам желание да го правя -просто споделих едно принципно разочарование.

  http://clubz.bg/39525-dsb_plevneliev_za_vtori_mandat_prezidentyt_tova_e_intriga

 35. Извинете, обръщението ми всъщност беше към EVERYONE ELSE.

 36. Към МАРИЯ

  Още търся прословутото интервю в ’24 часа’ (да, жълт вестник) цитирано някак и във вашия линк. Имам проблем с цитата на цитата (без достъп до първия източник). Разбрах наскоро, че разговорът за журналистическо КАЧЕСТВО отдавна е отписан. Затова и г-н Инджев не преподава в майсторските класове. Първоизточници на много новости се губят по трасето, подобна е съдбата им в доста академични пледоарии.
  Новината е: журналист влачи новина, оставя диря от шпеков салам.
  Принципно разочарование!


  Как и колко г-н Плевнелиев и г-н Кънев са били ‘адекватни’ или ‘изплашени’ е друг разговор.

  Поздрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.