Погребалната русофилска пропаганда у нас продължава да погребва десет пъти повече руснаци със задна дата

Покрай предположенията за състава на екипа на бъдещия президент Румен Радев, сред които най-сигурното назначение на най-влиятелния пост в институцията ( началник на кабинета на президента) единодушно се сочи журналистът- професионален русофил Иво Христов, попаднах на данни за също така русолюбивата дейност на съпругата му Галя Горанова.

Във връзка с нейните изяви в сайта “ Руски дневник” разбрах, че е жива и продължава да бъде употребявана за проруски цели лъжата за “стотици хиляди” загинали за България руснаци, която до неотдавна беше изписана на табела пред катедралата “Ал. Невски” в София, но тихомълком беше премахната в пристъп на някакво засрамване от десетократното преувеличение спрямо реалността.

Воюващият срещу България хибридно в интерес на Кремъл сайт “Руски дневник” ни информира на 12 декември 2016 г. добросъвестно ( т.е. безкритично) за това как лъже плевенският кмет Георг Спартански- досущ като президентът Първанов, уж историк по образование. Той също обичаше да умножава от десет жертвите на руснаците в тяхната война с Турция, мотивирана от имперските амбиции за доближаване до Проливите, но рекламирана от руските слуги у нас като “свободителна”  ( каквато тя се оказва накрая заради факта, че българите наистина се освобождават, като въстават през 1885 г. чрез Съединението и срещу руския гнет след това, създавайки своя държава въпреки волята на Петербург). http://bg.rbth.com/rusiya_i_blgariya/2016/12/12/pleven-otbelyaza-139-godini-ot-osvobozhdenieto-na-grada-ot-tursko-robstvo_655611

Истината е известна на желаещите да я узнаят.

“ От руската армия са загинали 11 905 души, сред които руснаци, украинци, белоруси и финландци. Българските опълченци, дали живота си за свободата на родината, са 3456 души. В боевете са загинали и 1350 румънци, както и 2400 сърби и черногорци. Защо в продължение на десетилетия в българската история се говореше за стотици хиляди жертви – това не е ясно. Но е ясно, че верните данни са били известни още през XIX век.”https://ivo.bg/2015/03/23/жертвите-на-русия-в-българия-през-19-в-са-11/

За загинали българи като пропорция спрямо жертвите огромната Русия ( само на Шипка, където българските герои спасяват Русия от сигурен разгром край Плевен ) в горното позорно лъготене не се  казва нищо.

Ето данните от руските военномедицински архиви. https://docarchive.wordpress.com/2016/03/23/загуби-на-русия-във-войната-1877-78/

Русофилстващите путинофили у нас обаче са “неизтребими” в тяхната кампания по продължаващата с десетилетия погребална пропаганда. Нейната зядача е да  погребе самочувствието ни на народ, заслужил мъченически свободата си чрез Априлското въстание ( довело до международната намеса и до наистина 200 000 жертви сред българите през следващите 2 години), за да ни кара да се чувстваме вечно благодарни за опита на Русия да ни превърне в поредния поробен от нея народ под претекст, че ни освобождава от други евразийци.

17 мнения за “Погребалната русофилска пропаганда у нас продължава да погребва десет пъти повече руснаци със задна дата”

 1. Този Иво Христов е вероятно един от най-гнусните рублофили в нашата страна наред с Волгин и още много. Като му видя мазната физиономия почва да ми се повдига и псувам на глас.

 2. Преди малко по телевизията LCP приключи документалният филм на Jean Bergeron “Троянският кон на Кремъл”. А сетете се къде приемуществено се разиграваше действието. Точно. У нас. Показана бе абсолютната ни енергийна зависимост от североизток и масивното руско присъствие. Стигнаха дори до “анклава” Росенец. Охраняван според Асен Йорданов далеч по-строго отколкото държавната ни граница. Илюстрирано с кадри-1:1. След филма имаше поканени 4-ма аналитика в студиото. Всички бяха единодушни, че Русия на Путин е ненормална държава и оттук недоговорноспособна. Единственият “спор” избухна кой е по-заплашен от северният мечок. Прибалтийските страни или България. Но след реплика на водещият, че страната ни наскоро избра прорусийски президент дискусията умря.
  Това е положението! “Разкрити” сме!

 3. Иво, ЧИД!
  Здрав да си Стопанино на БЛОГА НИ и яката ти клавиатура да продължи в същият дух и стил. “Нормата” от поне три статии на ден при възможност и вдъхновение за радост на безбройните ти почитатели да бъде редовно изпълнявана и преизпълнявана!
  Да бъде!

 4. Абсолютно непълна комунистческа пропаганда-да, несъмнено са загинали доста руски и други войници за България, но не се казва в името на каква цел, а тя е ясна -за окупацията на България. В други теми както и историкът Янко Гочев също се посочва статуса на освободена от турците България-ОКУПАЦИОНЕН.
  Същото се получава и в края на Германо-Съветската Война. От окупираните от Германия държави се изгонват германците, но те реокупирани от Съветския Съюз.
  Елемент на освобождение просто няма.

 5. Да, в много страни руските чекисти имат по един Троянски кон, по-голям дори от слон, но няма нещо по-голямо от огромната мърсотия на Русия.
  Най-ярък израз е показан в нашата страна и тенденциите е да става все по-ярък.
  И целия заспал народ не вижда светещия октопод, за голямо съжаление и читателите на този блок не искат да видят светлината на комунистически поток.
  Най-уникални са пловдивчани, всички те са от Альошата стъпкани, няма втори град в света така мащабно потънал в окупаторска лъжа.
  Пък и всеки гост на Пловдив се потапя в отровния блясък на съветския окупатор, но в която и посока да после да тръгне, все до неговите събратя ще стигне-на Изток в Стара Загора и Бургас, а на Запад в София, това е българската простотия.
  През тази година както стана(и казах) през миналата, също е предвиден да се открие друг съветски паметник.
  Така България доказва че е възможно да има и такава държава в НАТО, потънала в руското вонящо блато.И начело с президент-руски резидент.

 6. ЧИД на ИВО,бъди все така директен в откриване на истината,битките който водиш с русофилите в България са битки за народа, които иска да се освободи от лапите на руската мечка и тавариш путин.

 7. Не само броят на руските жертви беше преувеличаван.Десетилетия наред комунистическата пропаганда внушаваше на българите колко сме малки (а всъщност сме една нормална европейска държава) , колко сме бедни на ресурси и т.н и т.н.Как не сме могли да отхвърлим сами турското иго и ако не били руснаците, още да сме били в турската империя.Пропускат, че никоя от съседните ни страни не се е освободила без намесата на Великите сили.Само че там не проповядват на народите си колко са незначителни, а напротив – националната гордост е на първо място.А още по-омерзително е, когато историци, наясно с фактите, застават в услуга на тази пропаганда.Внушават на цял народ чувство за малоценност,, а после се тупкат в гърдите, че са патриоти,(и то от най-големите).А за много от българите със съжаление мога да кажа, че се държат като кучетата на Павлов, щом чуят Русия.И ако по времето на комунистическата диктатура имаше цензура върху преса, книги, сега поне могат да четат , а не да чакат да им спускат опорни точки от някъде си.

 8. ЧИД г-н Инджев!Здраве и благополучие за Вас и семейството Ви!В потвърждение на Вашите думи за отвратителната злоупотреба с твърдението,че за нашата свобода са оставили костите си 200,000 руски солдати,ще изнеса следните факти.В Кратка Българска Енциклопедия изд.1967г.пише ,че са участвали общо 210,000 в т.ч.32,000 само румънци, няколко хиляди сърби,финландци и Българското опълчение 7-8,000.При това половината от нашите опълченци са загинали в най-кръвопролитните боеве на Шипка,Шейново и Стара Загора!

 9. Русолюбците в България са професионални ЛЪЖЦИ! Какво може да очакваме от тях друго, освен лъжи в полза на империята на злото!?? Тези продажници са си плюли на сурата и не ги вълнува нищо различно от одобрението на господарите им! Истината никога не е била ценност за последователите на болшевишката пропаганда.

 10. Извинявам се, че няма пряка връзка със статията на г-н Инджев, но тъй като е много актуално, си струва да се знае:

  На 6 януари 2017, Националната разузнавателна служба на САЩ е публикувала на своя сайт официален доклад, в който има специална секция със заглавие

  „Путин е наредил кампания за въздействие върху изборите в САЩ” (Putin Ordered Campaign To Influence US Election).

  Ето го и официалния документ:
  https://www.dni.gov/files/documents/ICA_2017_01.pdf

  Това не е изненада за широката общественост, като се има предвид, че Путин е един офицер от КГБ, което му личи и от начина на говорене, и от делата му.

 11. ЧИД и весел празник и наздраве на г-н Инджев.
  В нормалните държави има служби, има разделение на властите. Каквито и ресурси да използва русия истината се разкрива. И колкото путин да се подмазва на Америка че е голяма разкритията продължават. Но у нас,след като сме окупирани е въпрос на партизанска борба да се разкрива истината. Сега има много повече пари от живковото време, които се крадат и се “инвестират” в тотална проаганда по всички направления. Не знам до какви “висоти” ще се стигнат. Но ще се борим. Та преди около година прочитайки в този блог една статия препечатка за александър невски реших да потърся историята на нашия най-голям храм. Тогава в тъмното в предверието на храма имаше една каменна червеникава плоча,която преди не бях забеллязвал ( в предверието вдясно ). Там с неголями, печатни букви беше написана кратката история на храма. Направиха ми впечатление две неща (това че носел името “КИРИЛ И МЕТОДИ”,мисля че за 6 години го знаех. Учудването ми беше голямо от:
  1.Средствата за построяването са от доброволни дарения на българския народ.
  2.В знак на признателност за загиналите в войната 78 г.(не си спомням точното изписване), БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ (на първо място а след тях бяха изредени, не съм запомнил точния ред финландци, украинци, руси и т. н. След подаряването на храма на синода от б. б. тази плоча изчезна. Някой ако е запознат с тази история нека да я споделя. След това съм разглеждал диплянки по аерогарата, изработени от нашите пари на които на различни езици е записано че храмът е построен в знак на признателност от българския към рукия народ. Къде е Киро на кирия.

 12. Честит имен ден,г-н Инджев!Бъдете здрав,непримирим и все така с достойнство носете името си!

 13. Днес, на Ивановден, в новините от 19.00 ч. по БТВ първо пуснаха подробен репортаж от честването на РУСКАТА коледа в някакъв планински хотел с обилна информация и снимков материал за блюдата и обичаите и чак след това споменаха, по-точно “смотаха” информацията, че днес, според БЪЛГАРСКАТА традиция, у нас се чества Ивановден, светецът, покровител на българите!
  И като български зрител питам редакторите на БТВ новините, които би трябвало да селекционират по значимост за БЪЛГАРСКОТО общество събитийните акценти за деня, какво ни интересува нас, българските зрители, че ни осведомяват така подробно кога и какво честват някакви общности със средновековен манталитет, които не са в състояние да осъзнаят защо цивилизованият, просветеният свят празнува Рождество по Григорианския календар, а не по отдавна неактуалния, по чисто астрономически причини, Юлиански ?
  (Все едно някои след Коперник да продължава да използва птоломеевата геоцентрична система 🙂

  А на нашият талантлив именник Иво желая само здраве и вдъхновение, за да пише повече 🙂

 14. И какво,досега не сте разбрали,че БТВ е филиал на Руската пропутинска телевизия?Защо не обяват истинските собственици,а ни бълбукат с офшорки?

 15. Числото 11905 ми изглежда малко неточно. В медицинския архив има човешки загуби в следствие на болест от 49104 човека. Но няма графа загинали от раните си след битка…Според мен в тези 49104 влизат и загиналите не директно в сбъсък войници, а такива починали впоследствие от рани, възпаление и др. Кръвопреливането е било доста трудно в тези времена и много загуби е имало именно поради това. Те ако близо 50000 войници са умрели само по болест то турците да ги бяха мотали още 1 година и всичките руски войници щяха да се гътнат болни. Реалното число на загубите е 49104+11905. Възможно е някаква бройка да има в следсвие пневмония, измръзване и т.н. но 50000 човека е нереално

 16. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ, това са официални данни. Изглежда тогава руснаците са искали да намалят изкуствено загубите си , за да се представят като “суперхерои” и непобедими, макар че ако беше паднала Шипка всички руски и съюзните им войници щяха да бъдат изтикани от Балканският полуостов, а можеха да стигнат и до Букурещ. По същото време се води война и на Кавказкият фронт, като там действията на руските войски не са никак “успешни”. Отбраната на Шипка спасява цялата война и на Балканският, и на Кавказкият фронт.
  Дори и тези официални пропагандни данни не дават конкретно колко от тези войници за загинали тук – на Балканите, и колко в Кавказ???
  И едва ли войната в Кавказ е водена от Русия ,за да ни “освободи”! Също както войната на Балканите е водена преди всичко за окупацията на българска територия , с основна цел проливите и Константинопол(Цариград!)!
  П.П. Това са руските данни. Те сами са определили своите загуби. Ако са искали да ги снижат, това е било с цел пропаганда. Както сега путлер засекрети със закон реалните загуби на “зелените човечета”, които извършват военни престъпления в Сирия и Украйна!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.