И аз съм се борил срещу германците и техните български помагачи

В рамките на десетина дни в центъра на българската столица, доминиран от съветската символика, се състояха две просъветски сборища. Спират движението; колони дефилирират със съветски и руски знамена, както и с портрети на Ленин, Сталин, и на техния местен слуга Георги Димитров. Гърми съветска маршова музика – днес под претекст, че припомня за жертвите от войната ( разпалена със съучастието на Сталин); вчера по повод “празника на труда”. А утре?

България на практика е “анексирана” от руското хибридно настъпление, но (почти) всички се правят, че не забелязват “малкото неудобство” евроатлантическата ни действителност, дамгосана от агресивната настъпателност на рашистката пропаганда.

Какво повече може да се (по)каже, като илюстрация на факта, че България е в плен на съветския реваншизъм, главната идеология на днешния руски путинизъм в името на руското “величие”,  срещу което няма каквато и да било институционална съпротива.

Да припомням ли отново кой е на власт и дава тон за мълчанието пред руското настъпление в България не от десетина дни, а от десетина години, през които метастазите на рашизма се хранят и набъбват с благосклонноста на това лице, от което зависи което и да било важно решение в държавата, какво остава за марша на кадрите на петата колона, какъвто наблюдава ( безучастно) уж дясна и проевропейска София днес?

Отказвам да плащам за пореден път данък безсилно възмущение- каквото имах да отбележа във връзка с днешната имитция на путинския пропаганден марш, телепортиран в София днес, вече го написах. https://ivo.bg/2017/05/05/москва-ни-забрани-плана-маршал-но-зове/

Понеже мнозина пледират за положителни новини ( и статии), ще дам своя скромен, но весел принос. При това с неопровержими (фото)факти. Вижте как съм борил с германците и аз.

Германски диверсант се промъква в балканската ми родина

IMG_4506

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6029. Първоначално изпадам в ужас – той се нахвърля да граби и последната хапка  от чинията ми

 

 

 

 

IMG_5559

Диверсантът е разпознат и прави опит за бягство с откраднат автомобил

IMG_6087

 

и свалени от плещите си отличителни знаци, но накрая е заловен от мен, докато местен звяр, изпечения бандит с прякор Мъри, се включва в опита за кражба от семейната трапеза

IMG_5503
IMG_4534

IMG_4557

 

 

 

 

 

 

 

Но това не е всичко! Оказва се, че в комбината е била и съпругата ми, която през това време изнася мебелите, натоварени на подходящ за целта автомобил. Но бдителността ми е възнаградена, поне червеното кресло е спасено!

IMG_5469IMG_5464

15 мнения за “И аз съм се борил срещу германците и техните български помагачи”

 1. С такива чаровни диверсанти и помагачите им, борбата е рязко обречена. Знам го от опит, защото и аз си имам едно неуморно диверсантче, силно рижав котак и мотаещи се наоколо остатъчни мило подкупващи помагачи. Миг невнимание и първом очилата ти отлитат към неизвестно за теб скривалище. Справедливо е да кажем, че диверсантчето и котката никога не ти ги чупят, само стъклата са добре омазани и лепкави. И да, г-н Инджев, това е начинът да те уважават в семейтвото – разполагаш се най-категорично в креслото си, па ако не им е неудобно, нека ви разнасят хайманите му с хаймани. Обаче нищо не казвате за вертикално паркираната колица. Понеже това още не ми се е случвало, та ако трябва, да съм подготвена.

 2. Много благодаря,господин Инджев,голям смях падна. Новината действа супер положително.

 3. Не е бдителността победила. Червеното кресло е ‘спасено’, щото диверсантите не са го пожелали.
  Ейй, страшни са!

 4. Към Иванова:

  Вертикално паркиралата колица беше зловещ куриоз в квартала ми в София. Беше наскоро. Някакъв екземпляр с джип, вероятно запушен, се развилнял на паркинга и избутал колите, счупил бариерата и като си оставил бронята за спомен, напуснал сцената на автомобилното клане. Не знам дали полицията го е открила, но пострадалата кола вися в това положение доста, докато се начудят как да я вдигнат с кран.

 5. Открит, искрен, земен. Човек. Мога само да съжалявам, че не Ви познавам лично, господин Инджев. Адмирации!

 6. Като контрапункт на озъбените сталинисти, този невероятно сладък немски диверсант и зверчето Мъри са наистина радост за душата.Дай Боже повече такива немски диверсанти!

 7. Били сте с фашисти. Те убивали милиони, а вие ги хранели. Верни другари. Вот сърби-хора, вие не сте.А ти си гнойна тъпка на тялото на България.

 8. Към Людмила.
  ivanovich@abv.bg
  79.100.248.191:
  Не си заслужава спора с дебили- ако някой наистина е “хранил” нацистите, то това е СССР: с огромни доставки на храни, суровини и всичко необходимо, предвидено в договора за дружба и сътрудничество от октомври, подписан между побратимите Сталин и Хитлер в Москва ( втори договор за два месеца, след онзи от август за ненападение, натиснал спусъка на Втората световна война) за нацистката война срещу Европа ( а преди това с предоставяне на съветските бази за обучението на събратята си национал-социалисти). Дори ГЕСТАПО са се обучавали от “передовия” съветски опит на НКВД.
  Колкото до “храненето” на германците, които са си плащали до стотинка за вноса от България, то е нищо по своето значение за Германия, в сравнение с бруталното ограбване на окупираната от СССР България, доведена за по-малко от три години до просешка тояга за наказание, че през цялата война поддържа дипломатически отношения с Москва, докато на 5 септември за “награда” получава обяваване на война и последвала варварска окупация, довела до наложен съветски режим от български слуги, без да е предизвикала и с един изстрел пълчищата на Сталин.
  И какво търсиш в България, като мразиш толкова българите?

 9. тавариш ЛЮДМИЛА., български военни на са убивали съветски войници и съветски граждани по време на войната! Не са разрушили нито един съветски завод и колхоз, не са грабили частно и “държавно” имущество в СССР! Не са разрушили всички институции в СССР, нито са забранили твоята единствена “партия” – КПСС! Това ли според теб е “фашизъм”?
  Докато след 9.9.1944г. в България, твоята бандитска банда РККА е участвала в убийството на над 30 000 българи само няколко месеца, а и още повече след това , до 1989г..Освен това е унищожила и и раграбила голямата част от частното и държавното имущество на България. Разрушила е българските партии и институции, за да монтира своите колониални колаборационисти от БКП. И това разграбване на милиардни бюджетни и частни средства продължава и до днес , след 1989г., като положението с партиите и институциите е същото както след 1944г.. КАК би нарекла такова “освобождение”, лично ТИ? Това ли ти е “освобождението”? Ако смяташ ,че е така – ЗАПАЗИ СИ ГО ЗА ТЕБ! И се моли някой да не “освободи” рашистката ти империя и лично ТЕБ по същият начин!
  Погледни първо себе си ,и бандитската ти империя СССР, преди да наричаш другите “фашисти”!!!

 10. Людмила фашистите казаха “Никога повече”,а вие суки уродньие и СЕГА казвате”Можем да повторим”.
  Ето затова сте изроди,а не хора(слава Богу не всички)

 11. Бях вбесен, когато видях по телевизията тази комунистическа сган да марширува към паметника на съветския окупатор! Мисля, че всяка година тази тълпа се увеличава и не знам докъде ще им стигне нахалството! За съжаление, когато се опитах да изкажа моят гняв от засилващата се наглост на комунистите в тази страна, всички се нахвърлиха върху мен, че съм мислел само за миналото и че това не е толкова важно за настоящето и бъдещето! Благодаря, че има хора като Иво Инджев!

 12. До Людмила:Като ядете хляб,произведен от този народ,поне му научете езика.Историята му няма да научите,тя започва 700 години преди Юрий так сказать,Долгорукий.Заради такива екземпляри като Вас,руснаците няма да бъдат уважавани,прочетете словото на Президента на Киргистан…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.