Дядоивановата ръкавичка

Не е само парламентът, който е напълно превзет от проруски елементи без отличителни знаци – почти както Крим беше окупиран от руските войски. Властта, която иначе е ненаситна за още власт, така се насити с русофили, че не й остана друг, с когото да се скара, освен с останалите русофили. И в русофилската навалица настанаха междуособици.

Управляващите националисти, големи поклоници на една друга нация, се запънаха срещу Сакскобургготски, ментора на своя работодател, възприел от своето царствено началство принципа “никога срещу Русия…”. И трите страни в този тъпоъгълник се борят на страната на Русия срещу санкциите, обаче по липса на други врагове в управлението им се налага за повече автентичност в претенцията си за самостоятелност да се стрелят помежду си.

Подобен е и казусът със заяждането между петролните шейхове Марешки и Златев. Войнстващи русофили са, обаче се съдят за някакви пари, клевети и прочее. Че кого другиго да съдят, като пустите сорсоиди, либералчета, толерасти и т.н. не се припарвали до командвания от Русия петролен пазар?

Българската публичност е окупирана от подобни елементарни част(н)ици, нацвъкали с медийното си присъствие екранното бръщолевене до такава степен, че вече започват да се самоизяждат в борбата за още по-топло място под Северното сияние. Споменатият Марешки, лидер на партия “Воля”, проби на няколко промила проруско опиянение своя ниша в Народното събрание. Обаче конкуренцията му на това поприще, която не успя да прескочи същата парламентарна бариера, борейки се за същия електорат, му завидя и се счепка с него.

Това е същината на съдебно-медийния спор между Марешки и неговия съгражданин, варненския общински съветник Костадин Костадинов, чийто огромен апетит за власт така и не получава достъп до хранилката в София и си остава да преживя само на местно ниво ксенофобията, истеричния антиамериканизъм,  безсрамния путинизъм и прокобите за неизбежната смърт на загиващата България в условията на европейския колониализъм.images-2

По какво се различава Марешки от него ли? Ами опитайте да намерите разликите, ако можете, но двамата са големи борци среку санкциите, с които се бори и матушката им. Сливат се толкова много в руските си камуфлажни ватенки, че са неразличими. Но са тръгнали да се съдят за разни пререкания, които не си струва да се преразказват. Сега вече се дърлят и по въпроса кой е лаком за партийни субсидии и кой не бил такъв.

Феноменът на самоизяждането в пренаселеното пространство на маршируващите в московския строй защитници на Русия нямаше да представлява достатъчен повод за коментар, ако не беше обстоятелството, че този род състезатели за любовта на Кремъл у нас си създават взаимно поводи да се явяват телевизонно с авторекламна цел и така си помагат дори и когато се ритат взаимно. Единият казал нещо срещу другия, който пък получава право на отговор (беше ред на Костадинов днес по БТВ).

И така- “до края на света…”, както се пее в любимия на носталгиците по диктатурата сериал “На всеки километър”.

Тези наистина са на всеки километър, но не се заблуждавайте, че джавкането помежду им е само въпрос на естествения подбор в собствения им о(т)бор. Явлението е типично за кремълските адепти, от които Москва иска да покажат настървение, хъс, борбеност, за да заслужат благоволението на нейното покровителство. Всяка матушка иска да има здрави и силни деца, а при многотията от кандидати за такива у нас шанс да получат одобрението на кърмилницата имат само най-зъбатите й рожби. Не случайно бившият руски посланик Юрий Исаков им го каза в едно интервю: че от България се иска да покаже “зъбки”.  https://ivo.bg/2016/05/19/за-зъбите-и-политиката-без-упойка/

Нямам претенция да разбирам от този вид зоология професионално, но все пак си мисля, че от всички по-горе споменати обитатели на проруската джунгла в България, а и не само в сравнение с тях, варненският Костадинов най-много се доближава до образа на знаменосеца на рашизма у нас Волен Сидеров, овакантил мястото на “белия вожд”. Също като своя атакистки прототип Костадинов беснее по медиите ( и той мина през тв “Скат”), обижда наред и гледа задължително много лошо с вълчо ръмжене в погледа, вживявайки се в ролята на приносител на лошите новини за “колониална България”, която без неговите суперпатриотични грижи просто е обречена да загине в лапите на американския империализъм. images-1imagesUnknownДоста му е примитивен речникът ( Сидеров поне е речовит), поради което прави примитивни каламбури с имената на обектите на своя революционен гняв- ако е Асен, задължително го нарича Асан, а пък Инджев е…, с променена фамилия, каквато я изписват по форумите подобните му почитатели на клозетното словослагателство.

Положението напомня вица за съветските евреи, очакващи полет на летището в Москва, за да емигрират в Израел, но по уредбата многократно съобщавали, че полетът за Тел Авив отново се отлага, понеже заминава още една официално делегация ( за Прага, Будапеща, София и прочее братски столици). При поредното съобщение от същия род някой в чакалнята възкликнал: “ ама те май всичките изпозаминаха, дали пък тогава да не останем ние”?

Някои от нас, принудени да се чувстват в такава среда като евреи в нацистка държава ( бидейки разпознаваем като “русофоб”, днес отново преживях улична агресия в присъствието на детето ми), емигрираха, други дерайлираха или “само” се дистанцираха.  (Не)естественият подбор сред московската пета колона и вътрешновидовият канибализъм сред русофилите няма да решат проблемите на България със зависимостта й от руските прищевки. Но на този етап, преди самоизяждането да е обхванало метрополията на нашистите, наблюдението на явлението е полезно поне като научен експеримент по темата за вредата от преяждането с чуждопоклоничество.

Дядоивановата им ръкавичка играе лоша шега на нароилите се лакомници на московската хранилка. С тях ще се случи същото, както със  западните компартии ( и техните вестници) след разпада на СССР: спряха им безплатната съветска манджа и те моментална забравиха за любовта си към Москва.

18 мнения за “Дядоивановата ръкавичка”

 1. Наистина, това е ” същината на съдебно-медийния спор между Марешки и неговия съгражданин, варненския общински съветник Костадин Костадинов”. Но тази “същина” в случая си има и своето вулгарно проявление, показващо примитивното равнище на двамата екземпляри. Те просто са се сбили помежду си, както се вижда от следното съобщение

  http://btvnovinite.bg/article/kriminalno/arest-za-veselin-mareshki-udaril-obshtinski-savetnik.html

 2. Страхотна статия! Интересно ми е що за хора са посочините по горе от господин Инджев ИДИОТИ, и двамата като ги види човек моментално ще разбере от какви родители са сътворени. Поне от тази гледна точка аз мисля че и двамата са сътворение може би от РУСКА К..ВА и ПИЯН Български КОМАДЖИЯ.Тези двамата сучат от една майка а тя вие знаете КОЯ Е и ще са на ХРАНИЛКАТА и като другите им КОЛЕГИ от ГЕРББСПАТАКА и другите партий които са производни на БКП и ДС – командвани от КГБ и КПСС. Всичките им номера са ясни – всичко довежда до това че не могат да си разпределят това което получават от МАЙКАТА ХРАНИЛКА. Преди много години в Америка а сега в Русия и у нас МАФИЯТА се бореше за голямото парче от БАНИЦАТА така че вече излиза на яве като четем в статията.IIC…..oIL.

 3. Едно време Троянската война станала заради хубавата Елена и Парис, а днес Троянско-конската война става заради хубавата Корнела и отново .. ПАРИс..

 4. По повод на забраната за руснаците да са част от цивилизования свят представен на идващата олимпиада ето какво ни казват световните медии: “That Oswald Commission called the Russian doping system “one of the worst ever blows against the integrity and reputation of the Olympic Games.”

 5. В момента, точно в този момент в открито море на около 50 мили от бреговете на Съединените щати е фрашкано от танкери. Натоварени с милиони барели нефт стоят на едно място и чакат. Не разтоварват. Чакат на Путин нещата да се получат. Е и техните – на собствениците на товара, пък и на корабособствениците. И те ще се получат!!! Как ли!? Като се вдигне цената на нефта. Очаква се това да се случи следващите седмици около Нова година. По един долар на барел и един танкер реализира един милион долара за един курс. Корабособственикът, който в контекста не е важен но и той си поучава от наем. А, ако във Венецуела ситуацията се затегне още по-вече и нефта подскочи с 5 долара за барел. Тогава!? А Путин!? Спирам до тук. Следва хорър. Обзалагам се!

 6. А, пропуснах! На нас не ни остава нищо друго освен да напълним тубите с нафта. За някой и друг месец, все “файда”.

 7. Ето и още едно потвърждение за този случай на вътрерублофилската борба за путлеристките откати(“ПОРЦИИ”!) в НРБ:
  http://www.mediapool.bg/smakvaneto-na-partiynata-subsidiya-na-1-lv-bilo-otmashtenie-na-gerb-news272459.html
  Както се вижда в цялата бутафория пак е включен и “вожда” ГЕРБ, о то в “главната” роля.
  То пределно ясно ,че в парламента вече отдавна не се прави политика и законодателна дейност. И това е “заслугата” на ГЕРБ и “вожда” им , през последните години. Парламентарната трибуна и зала се използват само за лични, партийни и групови лобирания и интереси. Но при “вождовете” няма и как да е друго , при тях всичко е – лично.
  Няма как вождовете да се интересуват от нещо “странично” за тях , дори и когато са попаднали по някакъв, дори случаен начин начело на институциите.
  И след като всичко зависи от лично от винету , то е съвсем очаквано около и под него да има САМО такива лични свади, които в конкретният случай получават парламентарно представителство в лицето на марешки.
  КОйто отначало беше подкрепен от ГЕРБ за извънпарламентарните субсидии, защото марешки с неговите 10 дупетата не може даже да ги вкара дори в парламентарната зала. Но явно и вожда има личен интерес от конкретните действия на марешки?!?
  А така, с подкрепата на винету, целият бутафорен “проблем” със субсидиите само подпомога полумаргиналите около , и в периферията му ,за тяхната лична реклама по телевизиите и “медиите” в НРБ. И така всички пИчелят! И зедно , и поотделно!

 8. Около бреговете на нашите съединен щати е фрашкано с много работи, включително с мераклии да станат американци, които копят тунели да минат отсам,но за съжаление на всички тия не им минават номерата, особено на дядя Путин от 18 януари нататък на него и на целия отбор вьолночелисти ще им бъдат запорирани сметките и тогава можеш да се обзаложиш наистина, че въпросния Вова ще се яви на отчет пред своите предшественици, там крадеца Коба, селянина Хрусчев, тъпака Льолнид и так далее чак до пияницата Елцин, който предложи кагебиския плъх за издигане във властта.

 9. При положение че свободни масови медии в България няма, много ми се иска блога на Иво Инджев да стига до максимален брой хора. Според мен всяка статия трябва да се споделя на Фейсбук, да има линкове към Инстаграм, Туитър, Редит, Снапчат, и всички медийни изяви да са в отделен канал на Youtube и да се споделят по същия начин. Нужно е повече медийно присъствие и създаване на комуникационни навици и аудиторията и привличане на още читатели. Иначе няма спасение. Залива ни отвсякъде еднотипна хибридна пропаганда. Може би също блога трябва да кооперира с други подобни блогове и да има споделяне на статии, кратки коментари към външни статии, снимки и т.н. Повече работа е, но ще е с пъти по-ефективно.

 10. @SANS CHANGEMENT
  Нека си чакат танкерите.
  Stable oil prices herald sea change for Strategic Petroleum Reserve
  Strategic Petroleum Reserve (SPR) is a repository of crude oil for emergency purposes built primarily in countries dependent on oil imports. Stored in four deep underground salt caverns along Texas and Louisiana Gulf coasts, SPR in the US is the world’s largest. Its intended purpose is to cushion against sudden shocks in the oil market. Even with an enormous capacity of 727 million barrels, SPR managed to reach its full potential in December 2009.
  http://www.oil-price.net/en/articles/oil-prices-strategic-petroleum-reserve.php

 11. Почвам да си мисля че ” демокрацията”, “парламентаризма”, “свободата на словото” “разделението”на властите служат за прикритие на унищожаването на България и откровенните многомилиардни грабежи. Караниците са възможни между русофили за пунтаж, но я да се намеси Трайчо Трайков или някой българофил веднага ще бъде заглушен и прокуратуроповдигнатообвинен. А тия дето се карат си знаят че си имат гръб (русия) правят си волни съчинения ,но никога срещу русия.

 12. Започва бетонирането на Яворовите скали в Поморие
  Граждани започнаха подписка за спасяване на културно-историческото място
  (Но какво им пука на руснаците за Яворовите скали и за българската култура въобще ?! Искат петзвезден хотел точно на това живописно място и занапред ще гледаме край паметника на Яворов да се развяват чорапите и гащите на туристите ИМ !)

  https://bivol.bg/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d0%b1%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%8f%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%ba.html

 13. Служителите на Булгартабак излизат под строй на “спонтанен” протест срещу Христо Иванов(Да, България)

  https://offnews.bg/ikonomika/sluzhitelite-na-bulgartabak-izlizat-pod-stroj-na-spontanen-protest-670655.html

  Aнонимни плакати срещу ‘Да, България’ в цяла София:

  https://offnews.bg/obshtestvo/anonimni-plakati-sreshtu-da-balgaria-v-tciala-sofia-670544.html

 14. @ВЕСЕЛИН СТАНЕВ | ДЕКЕМВРИ 6, 2017, 09:44

  Много сте прав, господине. У нас всичко е “парлама”. Положението никога не е било толкова зле. Нацията ни е обезкръвена вътрешно от братушките. Къде могат да се чуят гласовете на българофилите? Никъде. Един президент имахме, дето се опита в цялата русофилистична говорилня да каже истината. Президент!!! И въпреки това беше изтикан настрани от масмедиите. А сега му търсят сметка за интимния живот?!? Какво остава за нас обикновените българи, обичащи държавата и историята си? Да гледаме как кучета, хранени на североизток, ръфат живо месо от родината ни? Не са прави тези тук, които казват, че русорфилистиците са на хранилка в Москва. Те са на хранилка при нас. Ние ги храним. Ние ги хрантутим. Те просто дооглозгват кокалите, които московските господари за гризали преди това от нас. Собственикът на блога е в пълното си право да не ми позволи коментара, но аз лично не виждам друг начин да се оттървем от тази нагла сган освен с оръжие. До там сме я докарали да се надяваме чудото да дойде отвън. Европа да принуди нашите говноядци да се държат като държавници. Аз искам, ако не друго, поне да накараме онази московска сган да си плаща скъпо като иска да определя чужди съдби и развития. А не като сега – хем да ни крадат, хем да ни карат да храним местните им поддръжници, хем непрекъснато да ни размахват заплашително пръст колчем някой се осмели да каже истината. Съжалявам, но явно власт от комунист се взима само с кръв!

 15. Тъй като в статията се говори за платена любов може би трябва да се маркира с +16. Всъщност големите ни телевизии са го ударили на трихиксов жанр, щом канят тази порнюха за показване.

 16. Някой хора и до Америка да стигнат селото пак няма да ги напусне. Ти му пишеш за “съветски”, той не спира да си мисли за шведки! Българинът Киро Скалата от Америка!Примерно.

 17. Нинистьо се среща с руския си колега Владимир Путин поне веднъж годишно. “Тук сме от векове и се познаваме взаимно. Те уважават последователния ни подход. Не уважават влаченето на колене пред тях”, коментира финландския външен министър Тимо Сойни.

 18. Че Марешки е руски троянски кон е ясно на всички и джавкането между него и Валентин Златев е пародия, понеже и двамата висят на една хранилка. Костадинов по-скоро е идеалист, който сам е заел проруска позиция, без да е финансово зависим за това. А за това, че използва груб език по опонентите си не му прави чест, защото прилича на честно момче.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.