Разпутина и Путин- новият залез на “руската цивилизация”

Преди два месеца Путин коригира ехидно изказване на своето външно министерство по казуса с Каталуния, изразявайки доста по-умерена позиция от вече заявената с гласа на говорителката Мария Захарова. https://ivo.bg/2017/10/04/путин-редактира-ехидството-на-своята/

Сега руският президент я праща отново на поправителен. Този път Путин играе “доброто ченге”, признавайки “донякъде” вина на Русия за решението на Международния олипийски комитет да накаже страната със забрана да участва в зимната олимпиада в Южна Корея заради небивалия по мащабите си  ( продължаващ през годините като системно престъпление) скандал, уличаващ близо 1000 руски спортисти в употреба на допинг. Путин дори изрази съжаление, че Русия е дала повод за скандала.

Буквално часове по-рано Захарова се изказа по същия въпрос не само без нюанс на съмнение за руска вина, но и по обичайния за нейните недодялани реплики маниер да прави абсудрни исторически аналогии и обобщения  :

„Ние не падаме по гръб. Нито от световна война, нито от разпада на Съветския съюз, нито от санкции. Приемаме всичко и го преживяваме“.

Как “приема всичко”, как го преживява и дали “пада по гръб” щеше да звучи лично, ако Захарова говореше от свое име. Но тя е глас, лице, че и нещо повече като плътска емблема на управляващата в Русия ортодоксална морализаторска доктрина ( видно от склонността на тази жена да се демонстрира чрез не особено прилични снимки, които сама разпространява в мрежата, излагайки на показ интимни моменти от живота си, вдъхновена от примера на полуголия Путин в рамките на собствената му авторекламна кампания325599_original326296_original).325115_original

Човек може да се запита за механизмите на управлението на империята, начело на която официално стои един Путин. Защото една (рас)путинска по поведение фурия демонстрира разюздано поведение, напомнящо края на управлението на Николай Втори в навечерието на руското имперско самоубийство, когато  разгулният Распутин установява в императорския двор своя лична диктатура на промискуитета преди диктатурата на пролетарията.

Този въпрос на пръв поглед изглежда като пошла имитация на средновековния сюжет с  капризните  на императорските фаворитки. Но всъщност засяга същината на руската официална доктрина, която претендира да е “духовна”, “морална” и най-вече алтернативна на болния от прекалена толерантност и разкрепостеност западен свят, за какъвто го обявяват пропагандаторите в Русия.

Ако Захарова е вербалното, менталното и визуалното олицетворение на ортодоксалното руско “превъзходство”,  направо ни е бедна фантазията какво ли ще да е падението на нейните подобия на по-долните нива в подземията управлението на подземния “руския свят”.

13 мнения за “Разпутина и Путин- новият залез на “руската цивилизация””

 1. Харесват ми добавките или двусмислията, които използва г-н Инджев. „(Рас)путинското поведение“ е директна ДЕСЕТКАТА. Опитвам се да намеря дума за Мария Захарова – на български е лесно, но няма аналог в руския. Може би Печорин, но той е „герой на нашето време“. Всъщност истинското значение на думата пачавра е „кърпа или непотребно парче плат за бърсане и изтриване на нещо изцапано“. В случая говорителката е тази, която „цапа“, а изцапаното от нея се бърше с …

 2. Дмитрий Чекалкин
  21 юли 2016 г. ·
  “Мечтали об уважении, а получили позор…”

  Дмитрий Глуховский:
  Сочинский триумф оказался такой же унизительной фальшивкой, такой же гэбэшной спецоперацией, как медведевская модернизация, как российская Силиконовая долина в Сколково, как наша демократия, как все наше возрождение из пепла. Потемкинской одномерной деревней, собянинской европейской Москвой. Нарисованным очагом, который не светит и не греет; и вот нас ткнули в него нашим длинным от вранья носом.

  Мы просто хотели вспомнить, как это — гордиться своей страной; а нас одурманили той шулерской победой и заставили поверить в мировой заговор против нас, извратили наше чувство, измазали его в дегте и дерьме, передернули его — и натравили нас на наших братьев. Мы же не хотели воевать с украинцами, мы не хотели ненавидеть их, мы не хотели подозревать во всем Запад и бояться его, помните? Мы просто хотели, чтобы нас наконец признали за равных. Мы хотели не страха, а уважения.
  Теперь мы теряем все. Шулер пойман за руку. Медали срывают с шей. На нас показывают пальцем и смеются. Мы мечтали об уважении, и мы получаем позор…

 3. Вице-премьер РФ Мутко пожизненно отстранён от любого участия в Олимпиадах — МОК
  1984 – СССР под санкциями, недавно сбил “Боинг”, завяз в войне в исламской стране, не едет на олимпиаду, глушит “Голос Америки”.
  2017 – Россия под санкциями, недавно сбила “Боинг”, завязла в войне в исламской стране, не едет на олимпиаду, глушит “Голос Америки”.
  Россию лишили Олимпийских игр и оштрафовали на 15 млн долларов. Весь мир поедет в Южную Корею, а Россия – в Северную.
  У российских спортсменов простой выбор: ехать на олимпиаду под нейтральным флагом, потому что они действительно любят спорт и не зря шли к этому событию с детства. Или не ехать на олимпиаду и позволить российской власти, сыгравшей грязную игру, перечеркнуть им всю жизнь.
  (Сталингулаг)
  Я не понял, а почему военным можно под нейтральным флагом на Донбассе воевать, а олимпийцам выступать на Олимпиаде нет, что за двойные стандарты, патриоты?
  Страна, уже 100 лет не производящая ничего, кроме лжи, первый раз получила по мозгам за ложь. Хотя и с мозгами у нее негусто.
  (Nasha Canada)
  Оказалось, дорогие россияне, что всё, чем вы гордитесь: Крым, спортивные награды, миллиардеры в списке Форбс – всё это ворованное. И со всем этим рано или поздно придется распрощаться.
  (Nasha Canada)
  Виталий Мутко прокомментировал отстранение от олимпийских игр: “Про%&али олимпиаду – про%&ём и чемпионат мира по футболу!”.
  (Сталингулаг)
  По путинской логике, если наложили санкции на его спортивных чиновников, Госдума должна запретить народу заниматься спортом.
  (Гуго Карлович)
  За 17 лет вставания с колен из РФ вывезено нефти и газа на 3,3 трлн долл. Прочего сырья и низких переделов еще на $1,5 трлн.В офшоры эвакуировано $2 трлн. Износ фондов вырос с 39 до 50%. 50% населения выживает менее чем на 22 тыс руб.
  Денег нет. Всего вам доброго. И держитесь там
  В ЦРУ прошел конкурс “Как лучше развалить Россию”. Победил вариант “Не мешайте Путину”.

 4. Как да го коментираме като то не е за коментар! То се вижда, ПИЯНИ РУСНАЦИ и РУСКИ КУРВИ те друго не ЗНАЯТ а и друго не МОГАТ освен да ЛЪЖАТ КРАДЪТ и всичко да ИЗОПАЧАВАТ. Те нямат МОРАЛ та дори и при най свещенното – БРАКОСЪЧЕТАНИЕТО. Като погледне човек снимките на горе посочената МАРИЯ ЗАХАРОВА ще разбере що за БОКЛУЦИ са и от КАДЕ СА. Срам за нашите РУБЛОФИЛИ които ги БОГОТВОРЯТ и ПЛЮЯТ ЗАПАДА а в същото време изпращат децата си да учат на ЗАПАД та дано да не са като обичаните техни КУМИРИ. Господин Инджев свалям ви шапка за всички статий които сте написали до сега, всички мои приятели тук в Америка ви се възхищават! Да сте ЖИВ И ЗДРАВ. IIC…..oIL.

 5. Както се “наслаждавах” отново на сватбените снимки на злобната Захарова не знам защо си представих на мястото й Николайчо пловдивски (лудото Коле с ролексите 🙂

 6. SMS! Бъркаш приятелю, за тази ПАЧАВРА само Пловдивския МИЛЙО та да я РАЗЦЕПИ!IIC…..oIL.

 7. Мнозина позабравиха случая със сваления малайзийски Боинг, но холандците бавно и неумолимо придвижват нещата. Международната следствена група е заинтересувана от данни, съобщени от независимо разследване.
  https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@101328/ractie-jit/
  Засега въпросният генерал е призван да свидетелства.

 8. Не схванах, жената на снимките какво общо има със статията!?

 9. До Венци Ст.: Има и аналог в руския език на думата пачавра-ШВАБРА, което се употребява и в смисъла, който влагате при изтипосването на тая руска пачавра.

 10. Каква измет! Късане с Русия!

 11. @ SMS

  Преди малко говорих с един пациент, който работи в Пловдивската митрополия. Който между другото се оплака и, че на Никулден над 30 души са звънили на служебните телефони и на висок глас са ругали и псували Лудото Коле с ролексите за имения му ден.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.