Историческите траншеи на руската война срещу европейското влияние в България

Както знаем, националсоциализмът беше победен не само на фронта, но и на полето на собствената му идеология. Каквито и изблици да има в наше време, моралното поражение на нацизма е пълно и безусловно в очите на огромната част от човечеството. 

Не така обаче стои въпросът с триумфа и падението на съветските победители във втората световна война. Днес техните наследници са горди приемници на митовете и лъжите, произведени целенасочено за целите на пропагандната.Те не само оцеляват, но и обрастват с държавно спонсорирана легитимност в умовете на днешното поколение.  

Този факт нямаше да има кой знае какво значение за българите, ако не бяхме съпътстваща жертва на целенасочения “приятелски огън” на руско-съветската пропаганда. Тя се извисява над нас в центъра на столицата ни. И не става дума само за явната агресивност на светинята на съветския колониализъм МОЧА ( Монумента на окупационната червена армия), а и за нейния много по-труден за разгадаване като послание ранен прототип със златните кубета. 

Основополагащото руско пропагандно внушение за необходимостта да бъдем противопоставени на запада е закодирано в названието на най-големия православен катедрален храм у нас, наречен вероломно по руско настояване “Св. Александър Невски”.  Това название  е руски данайски дар, от който българите са се опитали да се отърват след руската агресия срещу България през 1916 г.. Родолюбиви общественици, сред които и самият баща на българското русофилство Иван Вазов, успяват в мисията си храмът да бъде наречен на братята Кирил и Методий. 

Авторът на тези редове, цитирайки историци като Янко Гочев, не веднъж е обръщал внимание върху вероломството да имаме за катедрален храм насред София църква, наречена на един чужд княз, чиято святост се състои в обслужване на монголската Златна орда като неин васал, събирал данъци за хана, избивайки своите сънародници. Защо обаче руската православна църква, която дължи самото си съществуване по онова време на волята на хана, за да противостои на заплахата от католицизма и да държи вярващите православни в подчинение на ордата, е заслужил своето канонизиране 40 години след смъртта си?

Отговорът е в това, че княз Александър Ярославович Невски е отказал на римския папа да приеме католицизма за разлика от други свои сънародници по онова време. Фактът, че е бил васал на монголите, които при това са приели исляма, не е попречил да бъде превърнат в герой и дори в светец въпреки многобройните му зловещи дела срещу православните – например при опожаряването на непокорния Новгород през 1231 година.

И кой спасява от гладна смърт оцелелите от погрома на Невски най-динамично развиващия се руски град на подстъпите към Европа? Бащата на руската историческа наука, както е прието в Русия да наричат Николай Карамзин, пише, че на помощ на гладуващите православни в опожарения град са се притекли единствено немски търговци. 

За да бъде употребен митът за защитника на православието от запада още в древна Русия църквата съчинява “Житие на княз Александър Ярославович”, представяйки го като закрилник на православните от западните рицари. Но дори и в този древен фалшификат, за който единственият руски писмен източник е Новгородският летопис, споменаващ бегло за незначителния сблъсък на Невски с рицарите, е бледо копие на мащабната лъжа, произведена от “съветското житие” ( както се изразява историкът Евгений Понасенков) на Ал. Невски, написано от режисьора Айзенщайн за нуждите на патриотичната пропаганда в СССР.

“Интересното” е, че филмът на Айзенщайн за Александър Невски, в който дребният епизод със сблъсъка с кръстоносците е превърнат в грандиозна битка, е поръчан от Сталин, но спрян поради сближаването на съветския диктатор с германския му колега Хитлер в периода август 1939 – юни 1941 г. Едва след началото на войната по съветските кина тръгва готовата като по поръчка  пропагандна версия за битката на леда при Чудското езеро, хиперболизирана за целите на внушението, че от древни времена заплахата за Русия е идвала от запада, който обаче е бил сразен от силата на руското оръжие. 

По стъпките на пропагандното внушение кампанията придобива през 1943 г.  институционален размах чрез възраждането на учредения от Петър Първи през 18 век орден на името на “Александър Невски”. Сред особеностите на ордена, с който Кремъл кичи днес своите васали в чужбина, е, че той е единственият в света, на който липсващото изображение на оригинала е заменено с профила на един артист. Така носителите на ордена “Александър Невски” фактически се разхождат с образа на съветския актьор Николай Черкасов ( на снимките по-долу), изиграл Невски във фантастичния филм на Айзенщайн.  

orden-aleksandra-nevskogo-foto-kavaleri-ordena-aleksandra-nevskogo_4nikolaj-cherkasov-akter-biografiya-lichnaya-zhizn-filmi-rabota-v-teatre_5

 

 

 

 

 

 

 

Чутовно измислената “грандиозна” битка на Чудското езеро през 1242 г. всъщност се е случила по принуда, когато отряд грабители, изпратен от Невски да мародерства в земите на естите, е бил разгромен от епископа на Дорпат. На Невски му се наложило да отстъпи. Орденът на мечоносците е бил отслабен до ръба на унищожението от своето поражение в Литва през 1237 г.. Но е защитавал Псков от Новгород ( т.е. руснаци, условно казано, от други руснаци) по молба на местните жители. В града за тази цел е имало 30 рицари. 

Кръстоносците десетки години се опитвали да подчинят племето на естите, съревновавайки се в това с князе, като Александър Невски. В Псков решили въпроса с набезите на кръстоносците като сключили с тях договор за защита от руските си съседи. В грабителските си нападение кръстоноците никога не продължавали по-далеч от Пусков и явно не показвали намерение да завладеят и да задържат руски земи. Легендата за западната заплаха били измислена по-късно и раздута в съветско време до неузнаваемост спрямо историческите факти. 

На Чудското езеро в битката с притиснатия Невски, който в крайна сметка победил, участвали 35 рицари и 500 ести. Загинали 20 и били пленени 6 рицари. Но въпросът с преминаването на земите на естите под различно владение си оставал ябълка на раздора още десетилетия. Иначе казано “ледената битка” изобщо не е била някакъв преломен момент в историята за когото и да било, както е представяна в наши дни по стъпките на съветската пропагандна версия.

Истината за отслабването на ордена на Мечоносците – дори в съюз с Ордена на тевтонците след папска була за тяхното обединение – се крие в техния разгром от литовците през 1237 г., Срещу тях рицарите се сражавали заедно с псковците. Хрониките говорят, че от войската на Псков, оглавявана от 200 боляри, живи се завърнали в града само една десета от участниците в похода. Не Александър Невски през 1242 г., а литовците прекършват военната сила на кръстоносците 5 години по-рано.

Александър Невски обаче е превърнат в икона от руската доктрина на противопоставянето на запада. Напълно в нейния дух е било решението тъкмо на негово име да бъде наречен катедралния храм в столицата на България, за чието откъсване от запада Русия не жалила средства – включително за златото на неговите кубета. 

Днес, когато български велможи целуват с благодарност ръката на руските началници българите трябва да се осведомят за дълбочината на търбуха с данайските дарове. Може пък да дойде ден, когато преклонената пред руско-съветските лъжи българска глава ще вдигне най-сетне поглед и ще забележи истината, толкова старателно обгрижвана чрез мълчание и пропагандни крясъци срещу всеки опит, тя да бъде разказана.  

Данните за фалшифицираната история са на руския доктор на историческите науки Игор  Данилевски.  http://postnauka.ru/video/47449

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЗА ИЗМАМАТА “АЛ НЕВСКИ”: https://ivo.bg/2017/01/11/посмали-десет-пъти-руски-манго/

Unknown-1

31 мнения за “Историческите траншеи на руската война срещу европейското влияние в България”

 1. През соца зевзеците наричаха статистиката-стъкмистика.
  Историята на РИ, на СССР и РФ е една безкрайна поредица от митове, легенди и откровени лъжи. Но нредовите руснаци нито се интересуват от истината. нито им пука ако случайно по някакъв начин бъдат открехнати.

 2. Продължение.
  Още по-зле е с бг адептите им. На мига те намразват и отдаде ли се им и теоретична възможност са готови в една вирткапка да те удавят. Отървеш ли се сал с една гола омраза Фърляй капата нагоре и цепи мрака с ура.

 3. Сега, два клипа на най-известният съвременен руски пътешественик Игор Варламов. Темата е Америка, да и не. Не е препоръчително тесногръди да се “хабят” да ги гледат. Погледът на ИВ е, нормално, субективен но се старае да изтъква факти, обстоятелства и да се аргументира. Доколко му се е получило, всеки може сам да прецени.

  https://www.youtube.com/watch?v=tPoqK8e4MEA

 4. Нуждаем се от истината за да се почустваме достойни……Истината на всяка цена, без значение дали ни величае или сме унижени…….

 5. “Опаката” страна на Суворов, Кутузов и Жуков. И не само за тях. Нищо утешително в руската история. НАПРОТИВ!

 6. Смятам.че повечето от мислещите българи и сега са отвърнали лице от най големият храм в столицата *Ал.Невски*.Наречен на човек със съмнителен принос към християнството,просвещението в Русия камо ли в България.Храмът има прекрасна архитектура,красиво място и много добра стенопис.За съжаление е запуснат и едва ли има българин ,който би се поклонил на иконата на Ал.Невски,Лично аз го усещам като *чуждо място*.Дълго време не се знаеше храмът държавен ли е или на църквата.Сега като се определи като църковен е време да се увековечи името *Св.св.Кирил и Методи*.Име безспорно за цялата православна общност в т. ч. Русия ,Украйна,Македония.
  Историческата истина за Ал Невски се осветлява преди всичко от руски учени.Зловеща личност служил на Златната орда и върнал русите в землянките.Следва времето на Иван Грозни с неговите опричници ,първообраз на Сталин и Путин с техните репресивни органи.
  Ние сме далеч от тях.Нашата история е друга.Нямаме нищо общо.

 7. Срамувам се, че най- големият ни християнски храм, строен с всенародни дарения и ентусиазъм, вместо да носи избраното от българския народ име “Кирил и Методий” (както е написано във вестниците от онова време) е прекръстен на някакъв див руски пълководец със съмнителен религиозен морал, мюсюлманин,който никога не е стъпвал в България!

  Срамувам се, че още нямаме паметник на основателя на българската държава кан Аспарух, на цар Симеон Велики, на цар Калоян и цар Иван-Асен -II, но монументът на един чужд монарх, покатерен на кон, високомерно гледа към най- висшата институция на държавността ни – Народното събрание!

  Срамувам се, че най-големите улици и булеварди в центъра на София, вместо да носят имената на прославени с храбростта и саможертвата си български герои, са именувани на чужди “дипломати” като граф Игнатиев, работил неуморно срещу независимостта на България и пратил на бесилото Апостола на свободата ни, софийски булеварди, носещи имената на чужди военноначалници и чиновници за “специални” поръчения като Аксаков, който е написал черно на бяло в докладите си, че “българите не трябвало да имат НИЩО СВОЕ, нито своя история, нито своя култура и език, те просто трябвало да бъдат русифицирани…“

  Срамувам се, че градовете ни са жигосани с безброй паметници и мемориални плочи на руски политици, военноначалници, доктори, поети, художници, циркаджии и какви ли още не, а вече 100 години след войните на Балканите няма една улица или скромна паметна плоча за ПОВЕЧЕТО от българските ни герои през войните, за славните ни генерали, безумно смелите летци и военни кореспонденти…

  Срамувам се, че най- високият паметник, който психопатски размахва шмайзера си в самото сърце на столицата ни, фанатично пазен от полиция, камери и доброволни отряди, прилежно обгрижван от Столична община, държавни институци и десетки еничарски “неправителствени” организации, всъщност е паметникът на най- наглата лъжа в българската история!

  Срамувам се, че допускаме измъчени от мизерията възрастни жени пред Светия синод да целуват охранените ръце с ролексите на кагебистите в расо ( докато те се качват на мерцедесите си) и да им даряват последните си стотинки “за Бог да прости”, срамувам се, защото се целува ръката на свят човек, а не на алчен и похотлив комуноиден скот!

  Срамувам се от чалга-историците в БАН, Софийския университет и НИМ, които изнасилват историята ни с поръчкови “научни” съобщения, лекции и учебници.

  Срам ме е от доверчивите чужденци, любопитни да научат (от извора) нещо повече за българската история, умело причаквани от т.н. “доброволни” рускоговорящи екскурзоводи, които по време на безплатните турове ги заливат с дезинформация за “огромния руски принос” в хилядолетната история на България и културното ни наследство!

  Срам ме е от жалките човечета – рубладжии, които важно, важно се разхождат из коридорите на Народното ни събрание и чието верую се въплъщава в пиянското съждение на един техен вече бивш колега: “Ние сме с Русия, а останалите да си е.ат майката! “. Срам ме е, че повече от четвърт век малодушно не успяваме да вкараме достатъчно народни представители, които са “с България” в този Български парламент !

  Срамувам се от малобройните, опърпани тълпи, които с блясък в очите, развяват по столичните площади чуждите знамена на грабителите си и безнаказано хулят достойния Български народ.

  Срамувам се от безотговорните ни журналисти и слугинските ни медии, които вместо да бъдат съвестта на обществото и камбаната, която бие тревога за надвисналата опасност, престъпно мълчат за истинските причини, тласнали българите към демографската пропаст.

  Срамувам се, че повече от 1300 години дедите ни са успели да съхранят земята, потомството и идентичността си, а днес моето поколение провали и обезсмисли усилията и жертвата на милиони святи българи назад във времето.

  Можем ли да понесем тази вина? Трябва ли и в София някой да се самозапали пред “Шмайзера” или на жълтите павета пред “Коня”, пред новия паметник на “Графа” в Докторската градина или под някоя табела на ул. “Аксаков”, за да рухне проклетата лъжа ?

  Срамувам се от сегашните и миналите ни “градоначалници”, които не намериха в себе си кураж и патриотизъм, за да сринат веднъж завинаги тази фалшива софийска реалност, в която сме принудени да живеем, лъжата, която ден след ден трови децата ни и убива възрожденския дух на българина.

  И никакви разцъфнали градинки, фонтанчета, детски площадки и преасфалтирани улички не могат да спрат този срам и гняв, който извира от сърцето ми!

 8. Вижте какъв хубав диалог се е заформил под статията към която давам връзка.
  -Господа, патриоти! Искам да ви попитам за н-ти път. Тръмп, все пак, Наш или не е Наш?

  -Тръмп е техен.
  Бжежински: “Русия може да има колкото си ще ядрени куфарчета но понеже 500 млрд долара на руският елит лежат в нашите банки, вие се разберете по между си: Това ваш елит или вече наш?

  https://newsland.com/user/4297789135/content/tramp-priznal-gotovnost-ssha-udarit-po-rossii/6622274

 9. Така добре описаният от Вас срам, г-н Симео-нов, трови немалко (осведомени, благодарение на малцината, публикуващи скривани досега факти) наши съграждани. Въпросът е как тази информация да стигне и до онези, които инстинктивно споделят Вашата/наша позиция, но не подозират, че могат да разполагат и с подкрепата на неумолимите факти.

  Благодарности към всички, които помагат това да се промени.

 10. Изправя се пут.ин пред портрета си и му реди:
  -Скоро ще ни снемат.
  Портретът:
  -Мен, да. Теб ще те обесят.

 11. @ Димитър Симеонов

  Кой е авторът на това есе за срама, защото ми звучи познато 🙂 mam

 12. https://www.svobodnaevropa.bg/

  Пожелавам успех на възродената “Свободна Европа”!
  Г-н Инджев, надявам се Вие и Вашите коментари да бъдат чести гости там!

 13. Господин Д. Симеонов! Бих се радвал ако това което сте отразили в коментара си някой от в момента ВЛАСТВАЩИ да прочете и да се замисли защото вече близо 30 години от както България е “демократична” страна никой от тях не предложи премахването на всички тези плащила изградени из нащата родина възхваляващи УЗОРПАТОРА като oсвободител, а най вече за историята на нашата родина приеначена и обругана от КОМУНИСТИТЕ след 1944 година които избиха интелигенциятя и пратиха всички умни и будни Българи по концлагери. Свалям ви шапка да сте жив и здрав!IIC…..oIL.

 14. Да добавя малко моя информация. Преди около 7, 8 години в антрето на храм паметника имаше от розов гранит плоча с историята на храма. Кога са събрани парите, кога е построен и кога му е сменено името. Тогава ми направиха две неща впечатление. Г-н Инджев, малка корекция, ако позволите. Не е ДАНАЙСКИ дар . На плочата пишеше че средствата за построяването са ДАРЕНИЯ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД .Проектът е на руски архитект. Храм паметника е построен в ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ РУСКО-ОСМАНСКАТА ВОЙНА:
  БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ, ФИНЛАНДЦИ, УКРАИНЦИ ,РУСИ……….
  За съжаление не ми мина през ума че тази плоча след няколко години ще изчезне. Съжалявам страшно много че не я снимах. Ако някой има повече информация по въпроса нека да сподели. По някакъв начин ако се издири истината за храма ще бъде много важно. Не казвам че тази плоча е миродавна.

 15. Към Веселин Станев:

  Публикувал съм многократно снимката с плочата, която тихомълком махнаха след лекцията на руски историк проф. Степан Кашурков в София, изнесъл истинските данни за руските загуби във войната.Цитирал съм историята с данните и плочата в “Течна дружба”. Ако изпишете името ми във връзка с горното, ще намерите с търсачката информацията и снимката.
  Това с даренията на българския народ е вярно. Не мога да кажа с точност колко точно средства са дошли от Русия. Но е факт, че на такова основание Руската църква се налага тя да се нарече на Ал. Невски.

  Ето линк към (моя) статия, илюстрирана със снимка на плочата. https://ivo.bg/2017/01/11/посмали-десет-пъти-руски-манго/

 16. До г-н Иво Инджев.,
  Благодаря за отговора, този ваш материал съм го чел и тази плоча от вашия блог съм я виждал, но говоря за друга плоча. Намираше се в предверието и тогава с жената се зачетох внимателно. Описването ми беше голямо от две неща които научих за първи път от тази плоча. Първо че средствата за построяването са дарения от Българският народ .Второ цитирам по памет: в памет на геройски загиналите Български опълченци, финландци, украинци, руснаци…….(бяха изредени още 4-5 народа, мисля че румънци, сърби, италианци. Интересен е редът в началото беше този- първи Българските опълченци) Също така беше изписано името на архитекта и доколко си спомням не беше упоменато проекта на храм паметника дали е платен и от кого. Другото за Кирил и Методий не го споменавам защото го знаех и не бях изненадан. Пак повтарям че тази плоча беше в предверието където е сумраково и трябва с поглед специално да се огледаш . С жената само спорим дали е бил сив или розов гранит с букви високи около 15мм . Не знам как може да се изиска тази плоча.

 17. Елементарен въпрос: Как е възможно православен храм да бъде наречен на името на руски княз, за който има данни, че в края на живота си е приел мюсюлманската религия? И ако това е станало известно неотдавна, защо никой не настоява за смяна името?

 18. Намерено в Интернет: “Едно малко допълнение – Относно т.нар. “Храмъ Александъръ Невский” – виждал съм преди няколко години публикувани факсимилета от стари вестници с обявления, приканващи българското население да жертва средства за изграждане на “новий Българский патриаршеский Храмъ “Св. Св. Кирилъ и Методий”, както е било решено да се казва тогава храмът според народната воля. Предполагам, че при проявен интерес в Народната библиотека все още могат да бъдат намерени някои от тези броеве. От тях се виждаше, че дори и парите за строежа на храма са дарени от българи от всички краища на страната, както и от българската диаспора извън границите на Княжеството. Има и скромна вноска от “Княжеский дворецъ – 5,0000 зланти лева”. Внесъл ги е княз Фердинанд, чиято годишна цивилна листа тогава е възлизала на 120,000 златни лева. Думата “лева” е изписана с “ъ широко”. Интересно е, че князът не е изтъпанил името си, а скромно е посочил – “От княжеский дворецъ”.
  Доброволните вноски са около 1,900,000 златни лева. Руските дарения са едва 300,000 златни лева. Пълната стойност на храма е 5,500,000 златни лева, като разликата е покривана за сметка на листите на тогавашните министерства на финансиите и на културата. Тоест, делът на Русия е под 6 процента (без стойността на архитектурния проект, изготвен безвъзмездно от русинът проф. Александър Померанцев, който обаче е италиански възпитаник!!!)
  Не случайно вътре в храма основните фигури на стенописите, видни още с влизането и които ви посрещат на входа, са на светите братя Кирил и Методий. Няма никакъв “Александър Невски”:) Важно е се припомни и че повечето икони и стенописи са зографисани от БЪЛГАРСКИ иконописци и художници, а не само от руски както обичат да послъгват говорещите с руски акцент екскурзоводи и светите отци в храма. Табелата на входа също е лъжовна, но никой не реагира и не изисква написаното да отговаря на истината.
  По време на кампанията “София-европейска столица на културата” около катедралния храм имаше изложба на стари плакати и пощенски картички, спонсорирана от гръцката “Алфа банк”. Няколко от фотосите бяха крайно интересни, напр. пощенска картичка от 1913 г., изобразяваща “Патриаршеский Храмъ Св. Св. Кирилъ и Методий”, същият надпис и на немски. Интересно бе, че немският надпис използваше думата “катедрала”, а не “църква” (Kirche).
  Въобще името “Александър Невски” е изискано от руския император Александър ІІ (преди да го убият терористите от “Народна воля”, сред които братът на В.И.Улянов-Ленин). Императорът смятал варварина Александър Невски за свой покровител, а български подлоги с наколенки в милата ни родина никога не са липсвали. Заради агресията на Русия в Добруджа и северното Черноморие обаче броженията срещу това име са били толкова силни, че то започва да се появява в официалните източници чак през 1924 г., след смъртта на екзарх, а после и патриарх Стефан, същият, който на първият коледен прием в Княжество България казва на граф Игнатиев, “Ваше превъзходителство, благодарни сме ви, че ни освободихте от Турция, но от вас кой ще ни освободи?”
  Всички тези факти са лесно проверими и доказуеми. Защо по тях се мълчи от нашето петоколоние и от клира ни (който се оказа в мнозинството си, че бил на заплата и в ДС, и в КГБ или ГРУ), е повече от ясно. Добрият стар Оруел го е формулирал най-добре: “Който контролира настоящето, контролира миналото. Който контролира миналото, контролира бъдещето”.
  Само не разбрах защо г-н служебният премиер проф. Близнашки пропусна златната възможност да припомни тези факти, тази важна част от историята на храма при официалното му предаване на на православната ни църква.”

 19. @ Д. Симеонов

  Уважаеми г-н Симеонов, споделяйки напълно казаното от Вас , но само да се изясни че ситуацията е много по-жалка, долна, мизерна и отвратителна от „срамна“, ми се ще да допълня думите Ви и се хващам за следния цитат:
  „Срамувам се, че градовете ни са жигосани с безброй паметници и мемориални плочи на руски политици, военноначалници, доктори, поети, художници, циркаджии и какви ли още не…“
  Горещо препоръчвам на всички които не са гледали следния клип да го видят и ако са затруднени с разбирането на руския език да се понапрегнат, но да го разберат, а тези които го разбират да го разкажат на неразбиращите.

  https://www.youtube.com/watch?v=hpylmf_fGD0

  В клипа се разказва как в автентичните анали за случката става дума за един побой , ВЪРГАЛ между някакви чужденци и тайфата на Александър – обикновени средновековни МУТРИ на служба при монголите, за които събирали данъци от местното руско население, т.е. типични предатели, родоотстъпници-колаборационисти от които руското население е пропищяло , но понеже защитавли и църквата която била освободена от данъци от монголите за да проповядва смирение, снишаване и страхопочитание пред господарите чуждоземци и чуждоверци, после, след стотина години поповете съчинили за тоя Александър и тайфата му мита за „освободител“…

  Аналогиите с днешната ситуация в БГ са просто поразителни !!!
  Интересното е че даже са написани имената на жертвите в тоя ВЪРГАЛ, така че трябва да ги знаем когато отиваме пред храма – това са МУТРИТЕ Константин Луготиниц, Гюрята Пинещинич, Наместъ, Дрочило Нездылов (прев. Чикиджията Нездылов) и още няколко, по-малко от 20 (явно били по-неизвестни МУТРИ), а самият Александър не бил убит, той продължил още дълго да мародерства по руските земи.
  Затова на Вашия цитат продължението би трябвало да е . „… циркаджии и … всякакви мутри-чикиджии“.
  Ето това исках да допълня и да опиша моята представа доколко ситуацията в която сме поставени от русофилските блюдолизци в БГ е не само срамна но унизителна и отрвратителна до повръщане.
  Не само шамар да е – руски да е, да си обърнем и другата буза но и ЧИКИДЖИЯ ДА Е – руски да е, ПАМЕТНИК ДА МУ ВДИГНЕМ…

 20. Към ДИМИТЪР СИМЕОНОВ:

  СРАМЪТ ТРЯБВА ДА ПРЕРАСНЕ В ГНЯВ!

  Този ГНЯВ И САМО ТОЗИ ГНЯВ, който носеше и пазеше справедливостта и свободата на БЪЛГАРИТЕ, когато договорите се нарушаваха, а добрите дела извършени от тях към християните се обругаваха, ще възвърне отново справедливостта и свободата в нашата любима МАДАРА.

 21. A гневът трябва да се катализира в разрушаване на Моделът КОЙ. Като за начало бутурясването на МОЧА!

 22. Към SMS/MAM

  Помня текста, както и факта, че е Ваш. Освен с разума и силната риторика, радвате и с чувствителността на автор, който деликатно (може би прекалено деликатно за нашия свят) напомня за себе си. Сърдечен поздрав!


  Към Димитър Симеонов
  https://ivo.bg/2015/09/16/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B8/

 23. Към GEORGI NIKOLOV:

  “A гневът трябва да се катализира в разрушаване на Моделът КОЙ. Като за начало бутурясването на МОЧА!”

  ХО!

 24. @ EVERYONE ELSE !!!
  Благодаря ти за топлите чувства, за съчувствието и за насърчението справедливостта да се отстоява!
  A tout prix! 🙂

 25. Cher SMS,

  OUI, OUI!

  опа, черна точка за употреба на непознати езици

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.