Русофилите у нас ревнуват, но мълчат като покорна ханъма за брака по любов между Путин и Ердоган

Вече съм писал за процъфтяващата руско-турска дружба като продължение на приятелското взаимодействие между двете евразийски империи от първата половина на 19 век. https://ivo.bg/2017/09/28/путин-и-ердоган-по-стъпките-на-султан-м/

НА СНИМКАТА: Литография на паметника на османската благодарност към Русия край Ункяр Искелеси в Турция, посветен за спасяването на Султан Мамуд II от бунта на египетския му васал Мехмет Али през 1833 г.

 

 

 

 

Днес обаче имаме нови поводи да обърнем внимание на този евразийски дуалистичен цъфтеж. Не само и не просто заради факта, че Ердоган гостува  за трети път от началото на годината насам на крака на своя събрат – автократ в Москва. Различното този път е, че двете автокрации се срещат на най-високо ниво, за да сложат началото на година на турската култура в Русия. А това е много интересен повод за аналогии с български адрес. 

Пременени като еничари музиканти от турския представителен оркестър  “Мехтер” ( на снимката от Червения площад по-долу), умилиха вече руските си домакини на 31 август 2017, като изпяха на руски език съветската военна песен “Катюша”. https://www.youtube.com/watch?v=j-TTcpnLV1s

 

 

 

 

Кой можеше да предположи, че хорът на османските еничари е възпял не просто руския ракетен феномен от Втората световна война “Катюша” , а че тази изява ще се окаже нещо повече от метафора? В  наши дни Турция настоява за сделка със съвременен руски зенитен комплекс, заради който Анкара демонстрира готовност за разрив във военното сътрудничество със САЩ, изтъкващи несъвместимостта на своята бойна авиация с въпросните руски зенитни системи. 

Както е добре известно от собствения ни опит, Русия се опитва да прокарва влиянието си в чужбина не толкова в материалната сфера ( в която няма какво да предложи на света извън разпродажбата на природните си ресурси и оръжия) предимно с претенцията за религиозна близост и общи исторически корени. Ердоган и Путин, враждуващи еднакво с либералната толерантност на Запада, вече демонстрираха своята взаимна източна религиозна търпимост. На 23 септември 2015 г. Двамата откриха заедно в Москва най-голямата  джамия в Европа.

Сега е ред явно на сближаването им по културна линия. Близо 4 години след побратимяването им пред споменатата джамия в руската столица Ердоган отново  е в Москва – вече за откриването на годината на турската култура в “Болшой театър”.  

Както се казва, щом се обичат “младите”, да се вземат. Бракът им  не е само сметка, а и явно по любов между сродни души. Но ако обичат, да не ни разиграват операта за добрите руснаци и лошите турци, с която нашите русофили припяват на руската пропаганда в черно-белия български театър по въпроса за поробителите и освободителите. 

Ако приложим към русофилстващите българи същият аршин, който те употребяват срещу своите опоненти в България, то Путин и Ердоган са “ибрикчии”. При това не е лесно да бъде откроено кой на кого слугува с ибрика, толкова ентусиазирано се обгрижват взаимно. Съответно русофилите у нас са скачен съд на руския ибрик. Сигурно голяма ревност гони нашите русолюбци. Мълчалива, каквато се полага на покорната ханъма.  

Ако интимността между Москва и Анкара се задълбочи трябва да очакваме нашите русофили да преминат към окуражителни възгласи “ашколсун” по адрес на руско-турския любовен тандем. Няма да им е за пръв път на нашите русофили – вече са го правили с германски акцент през август 1939 г., когато тукашните “антифашисти” приветстват с германски работническо-селски акцент разцъфналата дружба между Сталин и Хитлер.

19 мнения за “Русофилите у нас ревнуват, но мълчат като покорна ханъма за брака по любов между Путин и Ердоган”

 1. Не знам, направо не се сещам кято кяк, но в края на краищата, много мина, мъничко остана, султан Ердо ще изтемари курвенската ХУЙЛО.
  Няма как И злопаметно-отмъстителен и гонещ до дупка интересите си Тръмп да остави току така въпросът с доставката на С-400 “висящ”. Каквото и да означава това. Чакам обаче междувременно свинеподобний Каракачанов и вся остальная петоколонная сволочь да се изходи пред двете амбасади-раззийската и турската в подкрепа на двамата недооцени диктатора. И Баце, как без него, да стане инициатор на диалог с “потърпевшите”. Демек, със самият себе си. Някои го наричат раздвоение на личността. И те, така.

 2. Не е за вярване но долните афоризми принадлежат на високопоставен служител на КГБ. Нищо общо с клозетно-казарменият хумор на “колегата” на Леонид Шебаршин-ввХ.
  Дали пък не е бил “Русофоб” човек написал долното.
  “Русия я погубват, грамотността без култура, запой без мезета и властта без съвест”.
  http://back-in-ussr.com/2019/04/kak-v-kgb-sssr-shutit-umeli.html

 3. Само, че по аналогия с 1939-та, този път Кремъл няма да подели с ортака си Полша, а България!
  Нямам съмнения, че нашенските колаборационисти, наричащи се “русофили” и “патриоти” /обединени/ няма да се посвенят и възторжено ще славословят нерушимата руско-турска дружба… Дори от сега ги виждам във форма – фес, с кокарда петолъчка. И пак в червено – като по Суворов-Рязун.
  Бъдете сигурни, че “Православният” ни патриарх, няма да откаже една обща молитва за величие и непобедимост на руско-турското оръжие, в “борбата за мир”, ведно с Гундяев и Ходжа от Анкара /и никакви канони няма да му попречат/. Щото, нали е казал Бащицата – руското православие седи много по-близо до исляма, нежели до “католическата ерес”…

 4. Вдогонку…
  вы – родом из СССР, если:
  – увидев толпу людей в коридоре спрашиваете – кто крайний?
  – будучи за границей из русских песен готовы спеть «Катюшу» и «Союз
  нерушимый»
  – даже работая в крупной западной фирме, знаете, что работа не волк и
  любит дураков
  – при снятии денег идете не в банк или банкомат, а в сберкассу
  – вы все еще верите в светлое будущее
  – на новый год всегда покупаете мандарины, делаете тазик оливье и
  покупаете много водки
  – уверены, что валюта бывает и жидкой
  – слова «ну, поехали» не связаны для вас с поездкой
  – твердо знаете, что собаку Рейгана звали Рональд
  – еще помните что надо ответить на «партия сказала надо»
  – знаете минимум 5 способов приготовления крепких спиртных напитков в
  домашних условиях
  – считаете пятницу праздником перед выходными
  – чистые алюминивые ложки в столовой считаете хорошим сервисом
  – знаете дословную расшифровку аббревиатур – ИТР, ОТК, ГТО, ГОЭЛРО, ЦК
  КПСС, КПЗ, НКВД, ГУЛАГ, итд, итп
  – при обращении к милиционеру говорите «командир», «товарищ сержант»,
  или «гражданин начальник»
  – знаете ответ на вопрос «если в кране нет воды»
  – помните как правильно завязывать пионерский галстук
  – с грустной улыбкой вспоминаете, что в СССР секса не было
  – не забыли фамилии тех, кто первыми водрузил флаг на Рейхстаг в 1945-м
  – и вам все еще хочется туда вернуться…

 5. Дали великолепно владеещата съвеЦкий диалект на българския танте Ангела няма и други слабости подсказани от предшественика ѝ Шрьодер към раззия на пут.ин.
  https://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/vertrauliches-papier-zu-nord-stream-2-putin-erpresst-die-ukraine-um-2-3-milliard-61026698,view=conversionToLogin.bild.html?wt_eid=2154459030732037159&wt_t=2155435283931589172

  https://ehorussia.com/new/node/18239

 6. Острото перо на автора засяга смело много сложен въпрос, който е пряко свързан с оцеляването ни. От една страна връзка на руснаци и турци е опасна за живота ни, от друга страна страна, ако сме безпринципни, както през Втората световна война рискуваме да изпаднем отново в руската сфера на влияние, в която бяхме продадени.
  Аворът е много прав, но нещата надвишават капацитета на дипломатите ни и изисква много помощ от ЕС, защото това е опасност за държавата ни. Вече е ясно, че руснаците ще разорят турците и в това време ще искат да минат през нас, за да си вземат плячката.
  Едва ли турците не са наясно с руснаците за себе си.

 7. Инджев, а каква е гаранцията, че не си скрита руска агентура? така като пишеш срещу тях можеш да се прикриваш.

 8. Към Барак Осама:

  Гаранция има, че си демонстрираш безсилието да кажеш нещо срещу фактите, каквито са и поради това са неопровержими. Което е самопризнание за глупост. Явно на интиутивно ниво ( те и примитивните същества в природата имат интуициа) поне го разбираш и те е срам да се подпишеш с името си – за разлика от мен, който стоя с името си, подписан под всичко, което твърдя.

  Иначе е направо “гениално” да бъда заподозрян, че “пиша срещу тях”, за да им е гот пак на тях. Точно като във вица за онзи, който се малтретирал по болезнена част от тялото с две тухли, за да му е хубаво в паузата между два удара.

  Така че се Осамотявай в Бараката си и не се обаждай от коневръза…Получи си секундите слава пред огледалото, но недей да цвилиш повече тук.

 9. Към гумата:

  Не мисля, че става дума за руснаците и турците. Руснаците обичат турците толкова, колкото и българите, т.е. смятат ги за полезни идиоти в определени ситуации. А и турците едва ли си примират по “вековния враг” от север. Друг е въпросът, че царят и султанът имат съвпадащи интереси без да питат народите си с кого, доколко и как да си другаруват от името на въпросните потиснати народи.

 10. Ердоган подобно на путин умело изопачава исторически лъжи в полза на автократичното си управление. Въпреки че се видя на последните избори че ердоган не е овладял всичко в Турция. путин в това отношение е много по напред. Най-важната и най-голяма лъжа на ердоган е:Турция е Османската империя и Османската империя е Турция.Тази голяма опашата лъжа ,която е лесно оборима засега устройва и кремъл. Ние тук трябва да се борим срещу тази лъжа пропагандирана от кремъл откакто е създадена Турция. Тя я против интереса на България и граничи по зловредност с другите лъжи за “Освобождение ” от турско и фашистко робство.
  И понеже тук е мястото за свободния дух искам да призова четящите и коментиращите да не използват “хан”за титла на нашите владетели. Ако искат цар или княз. Всеки да си потърси и преведе доказателствата на проф.Асен Чилингиров. Ако му дойде времето и мястото тази лъжа може като другите подобни лъжи да бъде подробно сразена със стотици факти които трябва да се компресира до една две страници.

 11. Това за емигрантския поток от Либия не е точно дющеш, а е предизвикан ефект. Имаше няколко разследвания в западната преса (и то отпреди месеци) че Русия действа в Африка (особено в районитре с нестабилност/граждански войни) по две линии: (1) контрол върху източници на стратегически суровини и (2) подготвяне на наплив от бежанци към Европа. Даже купували лодки на либийските трафиканти.
  От друга страна след като инфото е стигнало чак до медиите и Европейските служби очевидно знаят за него и са имали време да се подготвят за такъв сценарии.

 12. @ Барак Осама
  Eдна “скрита руска агентура” логично би трябвало да носи някаква полза на руските вербовчици и би трябвало да бъде подпомагана по някакъв начин, я професионално, я кариерно, я материално…
  Тогава защо сайтът ivo.bg e хакнат и не може да се отваря на територията на Руската федерация ?
  Защо постоянно пребиваващите у нас руснаци се оплакват, че в България ги мразели и като ги питаш защо мислят така отговарят, че Иво Инджев ги мразел, пишел русофобски книги и говорел по телевизиите срещу тях, “ама се аргументирал” ?! 🙂
  Ако Иво е руска разведка, би трябвало свинските пеевски медии да се изтрепват да го канят по телевизиите си и да го публикуват през ден по вестниците си, а те се правят, че не съществува или ако го споменат, то е за да го оплюят?
  Неговите публикации през годините изиграха огромна роля за обръщане в истината на най-будната част от българските граждани, жертви на болшевишката имперска пропаганда, дадоха знание за пагубната роля на Русия в съдбата на България през вековете.
  Прекалено голяма е вредата, която е нанесъл върху имиджа на руския окупатор, представящ се 140 години за наш “освободител”, огромна вреда, който не биха позволили дори на най-ценната си агентура !

 13. До ГУМАТА:
  Иначе казано, в отсъствие на определеното от Кант като “морален императив вътре в нас”, на някои творения не бива да се приписват човешки черти /качества/. Такива случаи е редно и целесъобразно да бъдат тълкувани в съответствие с онази част от природните закони, присъща на съществата, обитаващи джунглата /дивата природа/. В конкретния случай общите родови белези изкушават с примамливата перспектива присъща на хиените, които обединени в глутница скачат дори на лъва. Срещнали обаче решителен отпор от очевидно превъзхождащ ги /въпреки временното сдушване/ противник, бързо подвиват опашка под корема и захвърляйки обединяващите мотиви, търсят спасяване на кожата поединично и дори в ущърб на глутницата. И тогава… Тогава идва ред на “вътрешните проблеми”, на изгарящия утробата, заслепяващ глад! И на единственото възможно решение – канибализмът.
  Затова хиените редовно задоволяват глада си, ръфайки себеподобни.

 14. Снощи приключих за пореден път “Аквариумът” на Великият ни съвременник Виктор Суворов. Както и да го гледам Иво от чисто човешка г.т. няма и грам покритие с описваните от него свръхчовеци- гереушници. Те са катили като душевност, поведение и манталитет и нямат как да бъде другояче, в противен случай заминават скоропостижно през комина. А Иво, който го е виждал и на живо няма как да го отрече е образец на това което се нарича талантът да живееш и в подредбата на приоритетите му на първо място стои фамилията. Да не говорим за щетите за които споменава и SMS които “ежедневно, ежечасно, ежеминутно” нанася на митовете и легендите на русофилщината. Убеден съм, освестил е хиляди и хиляди заблудени с отровата на братушко манията души. И както казват във Франция c est pas fini.
  Дай боже повече такива “руски агенти на влияние” по света и у нас. Така час по-скоро дърпаме шалтера на Педерацията.
  Много мина, мъничко остана.

 15. Великолепно!! С тази статия направо си ги съсипал. Представям си ги с пяна на устата нашенските руски подлоги. А най-хубавото от всичко е че боравиш с истината, нещо което комунистите и русолюбците не познават. За тях Истината е най-големия враг, затова и гласовете които я огласяват са им най-омразни. Нека се пенят, те винаги ще са на губещата страна на историята.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.