Поглед от Бургас към къртиците на рекомунизацията и техните монументални съветски къртичини

Енчо Червенаков от Бургас предостави на ivo.bg свой текст по темата за рекомунизацията и съветските метастази в днешна България. Публикувам го без редакторска намеса.

——————————-

НА СНИМКАТА: Бюстът на сваленият в началото на 90-те години на миналия век от пиедестала в Бургас маршал на съветската окупация в България Толбухин стърчи на “руска територия” в центъра на уж туристическия комплекс “Камчия” край Варна, собственост на московското кметство

 

 

 

 

 

 

С написаните по-долу редове искам да споделя за протичащите от доста време аномалии в нашия обществено-политически живот, които са несъвместими (и недопустими) за една „бяла“ и демократична страна, каквато декларираме, че сме или поне се опитваме да бъдем. Или казано по друг начин – за протичащата рекомунизация в страната.

Ще се опитам да бъда възможно най-кратък, като започна с един отделен случай, който сам по себе си може да изглежда незначителен на пръв поглед, но той е доста характерен и ни отвежда към редица събития, зад които прозира грозната действителност.

На 12.10.2018 г. четирима общински съветници от ГЕРБ и един от Реформаторския блок внасят в Общински съвет-Бургас докладна записка относно демонтиране на плоча с идеологически надпис, поставена на фасадата на един от техникумите в Бургас, т.е. плоча с имената на шумкари, съдействали с дейността си СССР да окупира България (https://burgascouncil.org/Dokladni-zapiski/3195). Взето бе решение плочата да се демонтира, после комунягите подеха типичната за тях кампания от заплахи, протести по медиите и пр. След това нещата утихнаха и въпреки взетото решение, плочата с имената на терористите-комунисти си остана на място. Направих запитване поотделно до всеки един от вносителите по ел. поща, но отговор не получих – явно законът „Омерта“ (по нашенски – задкулисие) им запечата устата. След това се обърнах към редакцията на сайта „Флагман“ (бивш „Бесове“), защото те бяха поместили серия публикации по тоя въпрос (https://www.flagman.bg/article/172143 ; https://www.flagman.bg/article/170928 ; https://www.flagman.bg/article/170907). От там също не получих отговор, и на четвъртото ми запитване гл. редактор Касабова (жена на депутата Касабов от НФСБ) каза да не питам повече, защото ще сезират „органите“ за тормоз от моя страна (което не е вярно) – явно и на тия законът „Омерта“ (по нашенски – задкулисие) им запечата устата. 

Писах и до председателя на Общински съвет гр. Бургас – той си „изми“ ръцете, като каза: „решенията на общинските съвети се изпълняват от администрацията на Община Бургас“. Обърнах се за съдействие към градския омбудсман – никаква реакция, писах и до кмета Николов – нищо! Явно законът „Омерта“ т.е. задкулисието им запечата ушите, очите и устата! И целият този цирк се разиграва заради една нищо и никаква плоча с имена на неколцина престъпници-шумкари, каквито ги има с хиляди по цялата страна. И цялата тази бетонна стена от мълчание и агресивно игнориране е само заради една плоча, ами какво остава тогава за по-големите и по-сериозни неща!

И няма как човек да не се сети за изказването на руския посланик в Евросъюза Чижов, който през 2006 г. в пристъп на необичайна откровеност нарече България “нашият Троянски кон в Европа”. И изказванията на Решетников го потвърждават, защото те, явно толкова добре са си „оплели кошницата“, че не намират за нужно да пазят действията си в тайна. И тази увереност може да идва единствено от това, че те имат толкова много „къртици“ в политическия елит на страната, че нещата се свеждат до състезание с един кон – т.е. пияндурниците са поставили „къртици“ навсякъде. И какъвто и да е резултатът от изборите, в Москва ще играят казачок.

Преди време останах поразен, когато научих за дългия списък от съветски агенти в България, още преди зловещата дата 09.09.1944 г. А какво е станало след половинвековна болшевико-комунистическа диктатура, човек само може да се досеща. И като събере далеч не всички, а само някои парченца от информация, имаща отношение по този въпрос, да разбере, че реалността е ужасяваща. И се запитах кой ли може да има такова влияние, че да се скара и да накара да замълчат като засрамени деца, общински съветници, (и кмет) членуващи в ГЕРБ, който от своя страна се представя за дясна партия, противник на БСП и пр. 

И както се чудех, коя руска „къртица“ може да има толкова голямо влияние, че да обърне нещата и да спре вече взето решение от легитимен държавен орган, се сетих, че преди време същата „къртица“ саботира премахването на „Паметника на Червената армия“ в София. Това се случи по време на правителство Борисов 1 и кмет Й. Фандъкова, като решаващи в случая се оказаха общинските съветници на ГЕРБ – 29.06.2011 г. И Паметникът на Червената армия си остана, освен за да се присмива над българите, но и да покаже до какви нива е стигнала руската агентура у нас (http://old.segabg.com/article.php?id=551051). 

Дали не е същата руска „къртица“, която саботира изучаването на престъпленията на комунизма в българските училища и сега, ако попитате някой ученик кой е Илия Минев или А. Солженицин, той да гледа като теле? Дали не е същата руска „къртица“, която не пожела да отвори досиетата на агентите на зловещата ДС, макар че там нещата бяха саботирани още по времето на Иван Костов. И сега тия „неосветени“ агенти са както се казва „на каишка“ и периодично Москва ги активира, за да „клатят лодката“, като на дирижирани протести изразяват „народния глас“. Даже от известно време се чуват призиви да сме се допитали до тоя „народен глас“ относно членството ни в ЕС и НАТО. Дали не е същата руска „къртица“, която забрани добива на шистов газ, след режисирани протести („народен глас“) на няколко червени бабички – 18.01.2012 https://novini.bg/bylgariya/politika/44227? 

Това стана при правителството Борисов 1, макар че на стотина километра по-нагоре, в Румъния добиваха и печелеха от шистовия газ. За румънците добивът на шистов газ се оказа добър, но за българите – крайно вреден и по-опасен от бойно отровно вещество. А в Москва подскачаха от радост, че ще продължат да ни продават газта скъпо и прескъпо!

 Дали не е същата руска „къртица“, която покри атентата на комунягите по време на демонтажа на паметника 1300 години България, юли 2017 г. – правителство Борисов 3? Тогава нещата се прикриха, заметоха под килима и българското общество не можа да узнае, кои са вдъхновителите и поръчителите на тоя атентат. https://www.bgonair.bg/video/zapaliha-krana-koyto-demontira-pametnika-1300-godini-balgariya

https://news.bg/regions/demontiraneto-na-pametnika-1300-godini-balgariya-prodalzhava.html

Дали не е същата руска „къртица“, която си затваря очите пред паравоенните формирования с руското знаме по ръкавите, които обикалят из страната и палят, бият и заплашват? Какво извършиха тия паравоенни формирования в Бургас може да видите тук: https://www.flagman.bg/article/104684 и тук: https://www.flagman.bg/article/104678 Нещата се прикриха и заметоха под килима, а на състоялия се съдебен фарс се говореше не за политическа провокация, а за „битов инцидент“. 

А какво извършиха подобни паравоенни формирования в Добрич при представянето на книгата Иво Инджев може да видите тук: https://trud.bg/разкъсаха-иво-инджев-на-премиерата-н/ Отново инцидентът е битов, а наказани няма!

В отчета на Михаил Миков като нар. представител от Видински избирателен район, се казва, че през есента на 2014 г. е получил предложение от ГЕРБ за сформиране на коалиция в 43-тия Парламент, като му обещават, че ще стане председател на Народното събрание, плюс 5-6 министри за БСП, но той (като тогавашен лидер на БСП) е отказал. Предложението е направено преди да бъде сключено споразумение с Реформаторския блок. Относно мераците на Борисов за коалиция с БСП се потвърждава и от Георги Божинов в интервю през 20106 г. – http://www.radiok2.bg/index.php?k2=7.4259

Кой направи предложение към Корнелия Нинова за председател на Народното събрание и към Деница Златева, да остане вицепремиер в кабинета на ГЕРБ, какъвто беше и в кабинета на Герджиков, но тогава както се казва – Корнела му плю в сурата.

Случайно ли е поставянето на кандидат за президент на НЕИЗБИРАЕМАТА Цецка Цачева, която не се харесваше дори и на кучетата на село, въпреки наличието на няколко по-подходящи и печеливши кандидатури? Или това бе подсигуряване на плана Решетников и превръщането на изборите в надбягване с един кон, и то червен. В Москва бяха във възторг!

Случайно ли е това, че страната ни е залята с руска пропаганда, а няма никаква реакция. Руснаци подстрекават към протести и са в челните редици на тия протести https://www.flagman.bg/article/171956. Подаряват паметници в Свищов https://frognews.bg/obshtestvo/minalo/ne-hibridnata-ideia-poreden-pametnik-aleksandar-svishtov.html, крадат паметници и ги складират в базата си на Камчия, където никой не знае какво още има вътре – паметникът на маршал Толбухин – https://www.flagman.bg/article/87702 , разпореждат се с български паметници, без да искат разрешение от никого http://encho1.blog.bg/history/2014/04/09/pametnicite-na-pozora.1255431. На същото място съм поместил снимка на информационна табела към паметника на окупаторите в Бургас „Альоша – паметник на руския войн“, който тихомълком от „съветски“ стана „руски“. 

Относно пияндурниците заровени под паметника, с който руснаците се разпореждат, без да питат никого, подробности има тук: https://www.flagman.bg/article/151245. В цялата страна тече скрита рекомунизация, поощрявана от руските „къртици“ във властта и извън нея, а никой не обръща внимание https://www.flagman.bg/article/173664, а по телевизиите и най-вече по националната вървят руски филми, повече отколкото по времето на Тодор Живков. 

Никоя уважаваща себе си държава не би позволила такива провокации, но явно България не е от тях! И никаква реакция от властта на всички нива. Законът „Омерта“ т.е. задкулисието им запечата ушите, очите и устата!

И накрая – може ли някой да каже колко хора (от своите) е пожертвала тая руска „къртица“ в името на собственото си спокойствие – хора, които са му повярвали и му са се доверили, а той ги привиква и им иска оставката? Много долно!

Ще спра до тук, но гореизброените свинщини са само малка част от случващото се в страната. И при толкова много руски „къртици“, няма как думите на Чижов, че „България е нашият Троянски кон в Европа” да не се окажат верни, за съжаление.

5 мнения за “Поглед от Бургас към къртиците на рекомунизацията и техните монументални съветски къртичини”

 1. Може би и заради това МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е така “платноходколюбив” към своят сюзерен-Путлер:
  https://www.mk.ru/politics/2018/05/30/premer-bolgarii-lstivo-pokayalsya-pered-putinym.html
  Освен това преди повече от година путлеристките медии пак писаха че бокоТИКВАТА си е поискал 50 милиона долара в офшорка, за да “разреши” на прехвърлянето на Виваком от АКТИВИТЕ на фалираната КТБ към путлеристката “банка”-ВТБ. И сигурно си ги е получил тези 50 милона долара откат, защото Виваком е вече подарена на ВТБ, и загубите само от това са над 1 милиард за българските данъкоплатци.
  А колко още такива откати е получил МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и за “приватизацията” на Булгартабак, за беленският гьол , за Южен поток, за Лукойл…… ?!??!….
  Ето заради това МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА няма да бутне никога МОЧИ-те и Альоши-те в милЮционерсият бандитустан НРБ,и КГБ и ГРУх ще извършват преврати в Македония и Черна гора от разидентурата си в сАфия!!!

 2. Голяма благодарност на автора Енчо Червенаков от Бургас за усилието да събере и систематизира още доказателства за националното предателство на “руската къртица” на премиерски пост (Бойко Борисов), която вече три мандата души България в руското менгеме, будалкайки сънародниците си, които смята за малоумници!
  Свидетелствата от морето, където вилнее необезпокояван руският ваканционен и имотен башибозук, са изключително ценни за проглеждането на българите за голямата опасност, надвиснала над древната ни родина и за пробуждането на съпротивата срещу целенасоченото заселване с нагли руснаци на черноморската ни “полоса”. Затова всяко свидетелство от морето има огромно значение за цяла България!

 3. Долу МОЧА и производите му! Доде не ги капичнем нищо няма да се промени.

 4. Отличен г-н Червеняков!ТОЧНО-много точно написано!!!Ще го разпространя,за да стане достояние на повече хора.Благодаря Ви!

 5. Много полезна статия, а практиката да давате линкове е чудесна, така човек може да чете неща, които иначе може да му убегнат от вниманието. Поздравления, точно това е начина българите да се събудят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.