Иван Костов обясни кратко и ясно защо МОЧА и Альоша са непоклатими при всички правителства у нас: от страх пред Кремъл

Един кратък отговор на въпрос, който е по-дълъг от него, ме провокира със своята искрена изчерпателност. 

Цитат от интервю на Диляна Димитрова и Емил Георгиев за на Иван Костов за сайта “Площад Славейков”

– Твърдите, че от „диктаторите остават само парчета от паметници“ – защо за вашето управление беше важно разрушаването на мавзолея и премахването на паметника на Ленин, но паметници като този на Съветската армия и Альоша остават непоклатими при всички правителства?

 • От страх пред Руската федерация. Кремъл заплашва всеки, който се опитва да премахне тези паметници”.

Ще си позволя да илюстрирам лаконично изчерпаната тема със снимка на работници, на които е платено на трият българския трикольор от нахалното твърдение за българското освобождение от страна на червената армия ( наричана в разрез с истината “съветска”, каквато не е имало към 1944 г.), изписано с позлатени букви върху Монумента на окупационната армия МОЧА. 

 

 

 

 

Това бяло, зелено и червено беше мое дело, което не бих повторил днес. От страх. Не само защото не ми се виси с белезници в полицейското управление, но и от страх, че чрез подобна ялова саможертва бих изглеждал в очите на мнозина като кандидат за “слава”. Готов на всичко, за да “блесна”.

“Развях” българското знаме на МОЧА с помощта на спрей привечер на 6 май 2012 г. пред десетки свидетели, предимно младежи. Само един, въоръжен с бутилка бира, възрази с пиянски глас.

На следващата сутрин отидох да видя, дали знамето е премахнато още през нощта. При друга акция на съмишленици, с които залепихме български трикольори върху позорната декларация за капитулация пред историческата истина, националните ни трибагреници се озоваха в околните кошове за смет още преди да се мръкне. 

Може да е вярно, че българската армия няма пленено знаме във войните, но в битката с помагачите на съветския колониализъм българските знамена отиват автоматично в коша. Все едно, че е парцал от онези, с които бършат от МОЧА трикольора ни.  Този държавно режисиран вандализъм дори не се превръща в “новина”. На кого му пука, че съветските слуги още веднъж са поругали българската независимост – клакьорите на окупацията вкупом обявяват за вандали тъкмо българите, дръзнали да покрият срамотията в центъра на столицата ни с българското знаме. 

В ранната утрин на 7 май 2012 г. трикольорът на България все още не беше нападнат от унищожители на българската символика. Помолих един минувач, познат от квартала, да ме снима. В този момент телефонът ми звънна. Съобщиха ми от болницата, където беше настанен баща ми от няколко дни, че той току-що е починал. 

22 мнения за “Иван Костов обясни кратко и ясно защо МОЧА и Альоша са непоклатими при всички правителства у нас: от страх пред Кремъл”

 1. След като “най-мразеният човек в България”(Иван Костов), това по оня никаквец от панорама на бнт бв, който минава за много тежък характер и е инат толкова колкото ситуацията го изисква обявява, че го е било И него страх от раззия, правете му сметка колко мъка ни чака доде МОЧА си замине от сегашното му местоположение. Иван Костов е Премиерът който се озъби на янките и спря вълната от един милион косоварски бежанци които щяха да залеят България и да помогнат, щат не щат, помните на какво дередже бяхме тогава, да ударим ключа на страната. Иван Костов не даде въздушен коридор на Педерацията и така спаси Балканите от страховите последици на една сухопътна война която един Господ знае как щеше да приключи. Иван Костов единствен в най-новата ни история изгони трима руски “дипломата”. Иван Костов удари черният печат на руският олигарх михаил чорни.
  Как ги виждате сегашните “държавници да “преместят” тотемът на руското комунистическо мракобесие. Нали всички до един ги държат с тежки компромати в кремъл.
  А толкова е просто. Размразява се решението на СОС от 1993г. за демонтажът на грозилището и Историята ще запише със златни букви имената на изпълнители. пут.ин и ко ще изпищят на умряло и ТОЧКА. И без това чергата им се е запалила отвсякъде и разиграват варианти на отчаянието да изкласят до “много мина, мъничко остана”.

 2. Не може да приемем изцяло обяснението на г-н Костов за МОЧА и Альоша!!!
  Защото във всички други източноевропейски държави премахнаха и даже директно унищожиха и взривиха техните чучела на сАвеЦката или краснаЯ армия!!! …..Полша,Литва, Украйна, Чехия…..
  В милЮционерският-ченгесарският бандитустан-НРБ има други , съвсем лични причини, може би РУБЛАджийски причини, за да не бъде преместен МОЧА и Алюша в “музея” на “социалистическото” “изкуство” на Веждито, за които не е писал г-н Костов.
  И тъй като явно МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е ТОТАЛитарно(РУБЛАджийски!) зависим от своят РУБЛОвладелски сюзерен-Путлер, то аз предлагам тук в блога на г-н Инджев да започнем да обсъждаме предложения за премахването на МОЧА от центъра на сАфия!
  Като първи способ , който ще е “най-хуманен” за премахването на МОЧА, аз предлагам да се използват машини с диамантени въжета , от кариерите за добив на облицовъчни материали. Чрез диамантени въжета може да се тсече целият МОЧА само за един час. С такива въжета беше прерязана и потъналата подводница Курск.
  Друг начин е да се използват строителни машини за разрушаване на стари сгради , но така МОЧА ще бъде начупен на миниатюрни парченца , и те няма да стават дори за “сувенири” , ако РУБЛОфилските РУБЛОяди от петата колона в НРБ решат да си вземат по едно парченце от МОЧА, както парчетата от Берлинската стена.
  Очаквам и други методи за “преместването” на МОЧА-та и Альошата в двора на путлеристкото пАсольство , при пасоль-губернаторь макаренков, или при “соц-шИдьоврите” на Веждиту……….
  Така че ,според мен г-н Костов може да уточни че МОЧА не е толкова “монумент” на сАвеЦката армия, а МОЧА и Альоша са монументиТЕ на РУБЛОядската колонизация и зависимостта РУБЛОядите от властТА в НРБ……..
  МОЧА е “сакральниЙ”, “свещениЙ”,”религиозниЙ” и “всевишний” РУБЛОлиск на РУБЛОядите в НРБ……..
  И Альоша – тоже………

 3. П.П. Допълвам само ,че докато МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е “вождь” на НРБ и неговата “успешна” учителница – Фандъковна е “кметь” на сАфия , МОЧА и Альоша няма да бъдат “преместени”! И за това на следващите избори трябва МАСОВО и единодушно да гласуваме срещу тях. А софиянци ТРЯБВАШЕ , отдавна, да ги изхвърлят от местната власт, и да изпълнят своят дълг , и да изкупят вината си пред бъдещето на НРБ. Защото трябваше никога да не ги вкарват сАфийското кметство, както преди 15 години………..

 4. Чест прави на Иван Костов и на г-н Инджев, че си признават страховете.
  Mъртвите ce опровергават сами, живите имат възможност на последна дума.
  Колко ли безсмислени драми щяха да се спестят на идните поколения, ако всеки си признаваше кое и как.
  Hе е ясно по какъв повод Шекспир е забелязал, че света е сцена и всички сме актьори, но случаят си е заслужавал.

 5. Междувременно, ти да видиш, оня влюбен в некъпаната маша идиот амзов ли му бе фамилията я поканил да изнесе брифинг в България. Била “любимият човек на българският народ”.
  Бас ловя, че нейната популярност у нас варира в рамките на статистическата грешка.
  Божем колко мъка има на този свят, Боже!
  http://focus-news.net/news/2019/04/18/2648401/ria-novosti-mariya-zaharova-shte-obmisli-predlozhenieto-da-provede-brifing-v-balgariya.html

 6. А може ли някой да ми каже димитровград докога ще носи името на този безродник ,има ли вариант да го прекръстят ,с референдум в града ли или някакъв друг вариант ??? Ако пък нещат нека музея на комунистическите тотеми го преместят там и който толкова много му липсват ще намира време да отиде ,да им се порадва ,свещ да им запали ,нали вече са първи християни пък и награда най ще му ходи …

 7. Отговорът са страха от Москва е верен, но до някъде. В коментарите преди мен съвсем уместно бе подчертано, че във всички (или почти всички) бивши соц. страни подобни позорни паметници са отстранени. Да не би тях да са ги заплашвали по-малко? Или ние да сме по-уязвими от пияндурниците? Нали членуваме в НАТО, няма как да се оправдават нашите пишман управници, че пияндурниците ще се разсърдят до толкова, че ще дойдат да ни „освобождават“ за трети път. И тогава стигаме до неизбежния извод – зависимости. И тия зависимости явно са до толкова обвързващи и разпространени в съвременното ни общество, че вече не може да се пипат не само паметниците на окупаторите, но и най-обикновени паметни плочи на нашенски шумкари, подпомагали с дейността си пияндурниците да окупират България. За такъв случай съм сигнализирал редица нашенски общественици, журналисти и пр., които се обявяват за „демократи“ и „антикомунисти“, но само Иво Инджев посмя да му даде гласност. https://ivo.bg/2019/04/12/%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE/
  Предлагам на предстоящите избори, когато всички политици ще започнат отново да ни свалят звездите и луната, да им се поставя директно въпроса – „Ангажират ли се с премахване на паметниците на окупаторите и на шумкарите. И после, както се казва, всеки да се направи сам сметката за кого ще гласува и най-вече – защо ще гласува точно за него, а не за някой друг.

 8. “От страх пред Руската федерация. Кремъл заплашва всеки, който се опитва да премахне тези паметници”.
  Бих искал да попитам, по какъв начин и с какво е бил заплашван един Министър-председател на суверенна държава- член на НАТО! Само Премиера ли е бил заплашван или и Парламента, Президента и Общинските Съвети по места?
  Защо едни /като Иван Костов, например/се стъписват пред заплахите на Кремъл, а други /като Иво ИНДЖЕВ, например/ – не?
  И накрая ако към И.Костов са били отправяни смразяващи кръвта заплахи, при сериозните му опити да премахне МОЧА, задействани ли са били съответните национални силови структури, направен ли е бил този факт достояние на съюзниците ни от НАТО и поискано ли е било тяхното съдействие в защитен план?

 9. Вземам повод от последния абзац в коментара на господин Енчо ЧЕРВЕНАКОВ. Позволявам си известно задълбочаване по темата, загърбвайки миналото, с неговата неуспяла декомунизация. Опитах се да си представя намеренията и управленската програма на онази политическа партия или коалиция, за която бих гласувал без колебание и ето какво се получи на прима виста:
  ПРИОРИТЕТИ

  На основание и в съответствие и допълнение на Закона, обябяващ БКП и комунистическия режим в България за престъпен /ДВ, бр 37, от 05,05,2000 година/:
  1. Незабавно приемане и прилагане на закон за премахване в твърди и неотменими срокове на всички топоними и материални символи на терористичното „партизанско” движение от периода 1941-1944 година, престъпното държавно управление от периода 1944-1990 година, както и тези на забранената КПСС и вече несъществуваща държава СССР.
  2. Незабавно инкриминиране по законов ред на всички политически партии, школи и учебни заведения, съюзи и други НПО, изповядващи и пропагандиращи с думи и действия расистки, етнически, терористични и тоталитарни идеология и практика.
  3. Незабавно инкриминиране по законов ред на всякакви общностни групи и НПО, основани на и афиширащи в интерес и полза, на която и да било чужда държава доктрини и действия, в противоречие и ущърб на официално утвърдените цивилизационен избор, евроатлантическа ориентация и цялостни интереси на Република България.
  4. Незабавно разсекретяване и предаване в пълен обем на разположение и съхранение на Държавен архив, на всички документи, свързани с дейността на БКП, нейните правителства и подчинените ѝ репресивни структури, за периода 1940 – 1990 година.
  5. Незабавно приемане на закон, забраняващ заемането на каквито и да било длъжности и други властови позиции в състава на институциите, осъществяващи управлението на държавата, от бивши или настоящи членове на БКП и лица, свързани с нейните правителства и подчинените ѝ репресивни структури.
  6. Спешно осъществяване, в твърди и неотменими срокове, на максимално прецизна и обективна ревизия на писаната история на България, с цел официално установяване на истината, освободена от всякакви идеологеми, политически и други конюктурни съображения, почиваща единствено на доказани факти и документи.
  7. Незабавно привеждане на всички учебници и спомагателна литература към тях, по предметите български език и литература, история, стопанска география и икономика, в съответствие с т.т. 2, 3 и 5.
  8. Преназначаване на всички преподаватели от средните и висши училища в кратки и неотменими срокове, само след писмено декларирана лоялност по отношение официално утвърдените цивилизационен избор, геополитическа ориентация и интереси на Република България, в съответстние с т.т. 2, 3, 5 и 6.
  9. Обявяване на всички академични титли и правителствени награди, присъдени от 1944 година насам за нищожни и преразглеждането им по съответно установен ред, от специално назначени за целта комисии от експерти, в съответствие с т.т. 2, 3, и 7.
  10. Незабавно освобождаване на всички офицери от генералитета и висшия офицерски състав на МВР и БА, навършили пенсионна възраст.
  11. Привличане на експерти от съответните специалности в състава на евроатлантическите сили за сигурност и въоръжените сили на НАТО и спешно организиране на център за подготовка и усъвършенстване на висши офицерски кадри, с цел спешна подмяна ръководния състав в поделенията на МВР и БА, след задължителна декларация, аналогична на посочената в т. 7.
  12. Спешно набиране на кандидати и организиране двугодишната подготовка на редови и средни полицейски кадри, със съдействието на привлечени специалисти от Интерпол и ФБР, с цел подмяна и качествено попълнение в ръководството и личния състав на МВР
  13. Незабавно освобождаване на всички служители от дипломатическия корпус, навършили пенсионна възраст.
  14. Преназначаване на всички служители от дипломатическия корпус, след писмено доказани: квалификация, владеене на език и лоялност , по смисъла на посоченото в т. 7.
  15. Незабавно привеждане на бюджетните разходи в частта им за МО и БА, в съответствие с обезателствата на страната като член на НАТО.
  16. Незабавно разработване и приемане на краткосрочна /двугодишна/ и дългосрочна /десетгодишна/ програма, съдържащи конкретни стъпки към тотално превъоръжаване на БА, с цел пълна съвместимост и съответствие със стандартите на НАТО. Привличане на съюзнически експерти за разработка на една национална военно-политическа доктрина, с двадесетгодишен хоризонт /крайна цел – изграждане на модерна, немногобройна, високомобилна, високотехнологична, специализирана в конкретни направления българска армия, която да превърне страната ни от консуматор на сигурност в елемент от западния отбранителен щит на НАТО.
  17. Осъществяване на енергични преговори, съгласувани с командването на НАТО, с цел спешно разполагане на две военно-въздушни бази на САЩ на наша територия, едната от които – обезпечаваща модерна, високоефективна ПРО на черноморската ни граница.
  18. Незабавно организиране на проучвания за наличието на залежи от природен газ и нефт. Привличане на авторитетни западни компании за провеждане на компетентно, широкомащабно, високотехнологично изследване, предвиждащо бъдещо взаимоизгодно сътрудничество при евентуална експлоатация, с цел – ликвидиране на монополната зависимост от руските газови доставки.
  19. Ревизия по реда на надзора на всички приватизационни сделки от 1995 насам и последвалото изпълнение на следприватизационните задължения. Прилагане на всички предвидени от закона мерки в защита на националните интереси, в случаите на установени нарушения и неизпълнение.
  20. Предоговаряне на приватизационните сделки, попадащи в категорията на определения по т. 19 състав.
  21. Довършване и въвеждане в експлоатация във възможно най- кратките от технико-технологична гледна точка срокове на интерконекторните газови връзки с Румъния и Гърция.
  22. Окончателно и необратимо закриване на проекта АЕЦ – Белене! Приемане и стартиране на програма за постепенно извеждане на АЕЦ – Козлодуй от експлоатация и утилизиране на площадката. Набелязване и осъществяване на комплекс от мерки, целящи паралелно развитие на парка от ГЕЦ и ВЕИ, с крайна цел – България без АЕЦ и ТЕЦ на твърди горива.

 10. към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  г-н ТИНКОВ, едва ли можем да обвиняваме Костов за МОЧА, защото все пак той спря руските самолети с десантчиците за Косово! Освен това бутането на МОЧА зависи и от кмета на София ,който тогава беше Софиянски. Който редовно се прегръщаше със кмета на имперската столица Лужков ……….
  Изводите си правете сам!

 11. към РУБЛОЛИСК:
  Най-вероятно не сте обърнали внимание, че никого не съм обвинил. САМО ЗАДАВАМ НЯКОИ ВЪПРОСИ, без каквито и да било претенции за изчерпателност.Твърде далече съм от крайни изводи – още много въпроси очакват отговор. Като например:
  – възможна ли е ситуация, в която по въпроси от особено национално значение кмет да застава трайно на позиции в разрез с установените от правителството?
  – отправени ли са били заплахи към Премиера ни, по повод “спиране на руските самолети с десантчиците за Косово” и ако да, защо те не са му попречили да вземе правилното решение?
  – представлявали ли са за К.АДЕНАУЕР пречка, при провеждане на денацификацията на Германия, обществените настроения?

 12. Моля, когато се пише за периода на управление на ОДС с премиер Иван Костов да се има в предвид, че по това време не бяхме нито членове на НАТО, нито членове на ЕС! Просто по това време стартираха преговорите. Както се оказа в последствие нашето присъединяване е било и поощрявано от русия, като целта е била да сме троянският кон. Друго би се случило, ако “антикомунистите” не бяха гласували за сакскобурга и видяхме какво се случи.
  Докарахме се до там, че българите масово подкрепят руските енергийни проекти според проучване на Весела Чернева, представено в предаването на Веселин Дремджиев по Фейсбук.

 13. Който го интересува управлението на И.Костов да прочете книгата му и тогава да задава злобните си въпроси.Костов говори за управлението след него и бутането на МОЧА.Някои ще намерят под вола теле само да злословят против Костов Ядец,говорят срещу себе си и внуците си.А за 4 години в онези страшни времена ,супер инфлация,рухнали банки,липса буквално на хляб,война на границата,управлението на ОДС беше подвиг и трябва само да им бъдем благодарни.Направиха повече отколкото сме мечтали.
  Така,че критикари,нямате думата.
  ЗАСРАМЕТЕ СЕ.

 14. E.Gavrilov, по какви конкретни признаци съдите, че руснаците са поощрявали нашето присъединяване към НАТО и ЕС? (Питам ви от незнание, а не от намерение да се заяждам).

 15. до D. SAVOVA:
  Уважаема, приятелко Савова, едва ли има редовен участник в блога, комуто да не е известно пристрастието ти по темата Костов. Вярвам, всички уважаваме мнението ти и емоционалната ангажираност, но моля те, не прекалявай. Не отнемай правото на хората да мислят и “мечтаят” различно от теб, да задават въпроси, да се съмняват, да изказват несъгласие и дори /”о, ужас!/ да критикуват.Костов не е “свещена крава” и като интелигентен, демократично мислещ политик и държавник едва ли би претендирал за непогрешимост.
  Надявам се, няма да оспориш, че темата КОСТОВ е част /значима, но само част/ от темата ПРЕХОД. Убеден съм, тъкмо на теб, инж.химика не е необходимо да обяснявам, че когато при управлението на един процес крайният резултат е различен от очаквания, най-вероятната причина са погрешно зададени база и параметри.
  И още една молба – зарежи стилистиката от последния си пост. “Злобни въпроси”, “Ядец”, “срещу себе си и внуците си”, “критикари, нямате думата” са изразни средства, характерни за друго време, друго място и други хора…
  Разбери – не съм ти враг. Просто, позволи ми да се съмнявам, да задавам въпроси и понякога да не споделям мнението ти, по /уви/ болезнени за теб, въпроси.
  С приятелски поздрави!

 16. Колега Тинков,аз не се обърнах в моя коментар към теб.Ти сам се припозна.Костов нито е безгрешен нито е свещена крава.В екипа му имаше много почтени и надъхани хора,голяма част от който аз познавам..Свършиха огромна работа за да се върне България към европейските си корени.Костов олицетворява тези хора.И когато мафията от ляво от и дясно тъпче ,унищожава,физически и психически тези хора и когато към тях се присъединят и *почтени и справедливи* от десният спектър нервите ми не издържат.Няма нужда от лицемерие.На Костов не му е нужна моята защита.Той сам ще защити името си.Но спомни си Ал.Божков,който отиде в гроба,а семейството му мизерствува какво го бяха нарекли от лево-десната мафия,спомни си за министрите от Реформаторският блок където ги пратиха на съд .Само тях.Така че твойте приказки оправдават и дават сила на мафията -лява и дясна.Затова споменах внуците.Всъщност ти с тези думи подпомагаш мафията.Никой да не смее да й се противопостави.Виж делото Иванчева.Чуй какво каза Лозан Панов за демокрацията и беззаконието.На борбата с тази хидра мафията трябва да е повсеместна и всеобхватна.А не да се фокусираме непрекъснато в миналото.То трябва да бъде използувано като опит ,че когато го иска,българинът го може.Да постигнем поне половината от това ,което постигна ОДС и Костов.Мисля,че това е интересът на всички нас,

 17. Ех, приятелко Савова!
  Защо принизяваш и вулгаризираш спора ни? “… не се обърнах в моя коментар към теб.Ти сам се припозна” – не е ли това обидно лицемерие? Каква е моята вина, че “нервите ти не издържат”?
  Не е ли факт, че тръгнахме от митинга на Орлов мост, през мощен Съюз на демократичните сили и управляващо мнозинство в Парламента, за да стигнем до…
  “…твойте приказки оправдават и дават сила на мафията -лява и дясна”. Пак те моля – не прекалявай!
  Казваш: “То /миналото/ трябва да бъде използувано като опит”
  Да, така е. Но миналото се превръща в опит само ако и когато се осъзнаят и анализират пропуските и грешките, за да не бъдат допускани отново.Не може, заслепен от увереност в непогрешимостта си да продължаваш да постъпваш по един и същ начин в аналогични ситуации и да очакваш различен резултат.

 18. Уважаеми г-н Тинков, ако досега не сте разбрал, че политическият живот в България от комунистическите години насам се контролира от зловещите ДС-КГБ, няма как да ви се помогне.

 19. към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  г-н ТИНКОВ, извинете ме , не видях че в първият ред на вашият коментар цитирате г-н Костов!
  Колкото до вашият спор с г-жа Савова, смятам че и г-н Костов ,и ДСБ ,както и другите демократични партии са анализирали управлението на ОДС. Което за съжаление беше ,и е най-успешното през целият преход. Изборите през 2001г. също щяха да бъдат спечелени пак от Костов и ОДС , но чекистите на Путлер и местните им лакеи от ДС, както и техните групировки ,като МУТРИгруп, финансираха и докараха Кобурга, за да “разбият двуполюсният модел”, като вкараха в управлението и неграмотни популисти и примитивни пропагандисти, като агент гоцье, станиШЕФ и банкянският пожарникарин и техният “балансьорин” – “най-успешния политик” на НРБ – доган, раздавачът на ПОРЦИИТЕ в НРБ! По това време нямаше дори дата за приемането ни в НАТО и ЕС.
  А след това се нароиха и пУтлериотичните паразити ,като Атака и ()долен ()ИДЕРов, копейкин, бареков и предишното МВРО!
  Но без Кобурга , никой от тези путлериотични и популистки лумпени НЯМАШЕ да има шанс пред ОДС и г-н Костов през 2001г! Поне според мен е така, а според вас?????

 20. До СИМПАТИЗАНТКА НА ДСБ:
  Интересно, защо решихте, че се нуждая от /Вашата/ помощ?
  Ако приемем това Ваше твърдение за вярно, от него по силата на елементарната логика следва, че:
  1. за никакво управление на СДС и ОДС не може да се говори;
  2. действителни антикомунистически политически партии от тогава насам не са съществували и не съществуват;
  3. всякакви видове избори са фарс със предизвестен резултат.

  Позволете несъгласието ми с Вас, най-малко защото смятам, че твърдението Ви обезсмисля участието ни /по какъвто и да било начин/ в политиката и всякаква съпротива.
  Но нека за момент допуснем, че съм заблуден, неразбрал и греша, а Вие сте права – тогава нека Ви попитам, в стила на Иво БЕРОВ:
  И кво прайм ся?
  Какво предлагате от тук натам – да продължим да вярваме в непогрешимостта си /или на любимите си водачи от изтляващото вече в паметта на природонаселението минало/ и да се вайкаме колко са зли и подли и дори зловещи онези от БСП/к/-ДС-КГБ и творенията им МУТРИ-груп, Кобурга, доган, гоце и банкянското човекоподобие и да се задоволяваме с мечтание за 4-процентната бариера?
  Щото, виждате ли, наистина загубихме мача, ама вината не е наша. Играхме безпогрешно, бяхме най-добрите, но гадният противник и зловещият съдия контролираха мача…

 21. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:Г-н Тинков, приемам, че споделянето с нас на въпроси , които задавате към себе си и не можете да намерите отговор са с добро намерение, но при задаването на тези въпроси към себе си допускате неточности, като вменявате действия на лица във време, в което те не са присъствали. И един съвет. Понякога допускате да правите сравнение на известни хора с г-н Иво Инджев. Мисля, че това е пошло и неуместно. По-добре си задайте въпроса: Ако демократичната общност в България се представляваше от Иван Костов, бих ли гласувал за нея?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.