В отровената от русофилството България руският език на омразата към нас се приема с робско покорство

“Обичам” откровенията на путинистите по адрес на България. Чрез тях те ни казват истината, която руската дипломация и политика изобщо се опитва да представи перверзно като форма на вековна любов. При това взаимна.

Ето какво казва например Виктор Баранец( на снимката), един от водещите пропагандатори на Путин, военен наблюдател в най-тиражния жълт вестник в Русия, запазил съветското си название Комсомолская правда ( същият има има и радиопредаване, наречено „Военно ревю на полковник Баранец“).

 

 

 

 

“Към черноморските страни от НАТО, преди всичко България и Румъния, Руската федерация се отнася като към “мухи през есента в мръсна къща”, разбирайки ограничеността на техните военни възможности”.

(«К черноморским государствам НАТО, главным образом Болгарии и Румынии, РФ относится «как к мухам по осени в грязном доме», понимая ограниченность их военных возможностей»).

Както и останалите говорители на Кремъл в медиите, полковник Виктор Баранец е рупор на онова, което мисли полковник Путин. Ето защо подобни презрителни квалификации не могат да минат за нечие лично мнение. 

Но у нас минават. В епохата на Методиевич, характерна с бисексулното му поведение на международната сцена с цел задоволяване (не)човешките имперски потребности на Путин от “евроатлантически” позиции, нито веднъж той, неговите министри, крепостните му депутати или подчинените им медии не отвърнаха на руската пропаганда.

Русофилството до такава степен е отровило със своя новичок българското чувство за чест и гордост пред Русия, че матушката им на русофилите може да си позволи безнаказано всякаква псувня на майка срещу нас. На имперския език на омразата не се намира (почти) никой да отвърне. Нашите “кралимарковци” са твърде заети да отговарят в юнашки пози на антибългарския език на безопасните за тях македонски дребосъци.

В сянката на видимия колоборационизъм на Методиевич с гордите наследници на съветската окупация дреме пълното безразличие към руските медийни нападки срещу България.

Освен с явното старание пред Путин, детронираният на изборите служебно абониран за изборни победи Бойко Методиевич се опозори и като “евроатлантик”, в чиято епоха на всевластие българските власти нито веднъж не отвърнаха на антибългарската пропаганда в руските медии. Пълно мълчание цареше в подчинените му телевизии и прочее медии у нас, когато руските пропагандисти се подиграваха на България като на най-бедната и най-нещастна държава в ЕС.  

В разгара на украинския бунт срещу препънатия от Москва процес на присъединяване на Украйна към ЕС руските медии, държавни и прочее контролирани от държавата вестници, като Комсомолская правда, буквално се гавреха с България. Превърнаха я в негативен пример за назидание на други държави, които се опитват да се откъснат от руската орбита. Но в София последва мълчание.

В серия от долнопробни репортажи за провала на европейска България острието на руската булевардна “журналистика”, кореспондентката на Комсомолская правда  Даря Асламова ( на снимката, разпространена от самата нея) илюстрираше писанията си от България със снимки на ромски деца край сметище. Това е България днес, според нея. 

 

 

 

 

 

 

Опитах да опонирам, но не намерих последователи в българските медии. За държавата, олицетворявана от путинолюбивия Методиевич, да не говорим.

Междувременно Русия, чиито пропагандатори, че и политици от ранга на московския кмет Лужков, обичаха преди десетина години да изтъкват по-големите заплати в Русия като източник на патриотична гордост за сметка на по-бедната по този показател по онова време България, се срива икономически и изостава по все по-видимо от скромния, но все пак европейски стандарт на живот у нас. 

“Странно”, но страстният самохвалко Бойко Методиевич и другите българските патриотари нито веднъж не се възползваха да натрият носа на надменните империалисти – пък било и като форма на задоволство, че на тях дължим напредъка си. Но пасуват не е от благородство, а като косвено признание за подчиненото си отношение, което диктува за Русия да се говори у нас или добро, или нищо. 

А колко малко трябва, за да се забележи какво наистина става в Русия! Не е нужно българските медии да влизат в разходи ( нали сме бедни!) и да пращат свои екипи в Русия, за да ни покажат истината за руската деградация. Нито дори се налага да мобилизират своите кореспонденти на място в Русия, на които ще им се стъжни кореспондентството ако си позволят да нарисуват истинската картина на случващото се в империята.

Самите руснаци  пълнят единственото свободно за тях медийно пространство с факти за руското главоломно обедняване. Включително със снимки. Като тази, която публикувам като стоп кадър от видео, което показва битка между бедни руснаци за разграбване на продукти с изтекъл срок на годност край супермаркет и контейнер със смет в град Воронеж. Пандемията на бедността в Русия се задълбочава!

 

23 мнения за “В отровената от русофилството България руският език на омразата към нас се приема с робско покорство”

 1. БЪЛГАРСКА книжарница в центъра на София (на кръстовището на ул. “Веслец” и ул. “Искър”, вчера)

  Всички изложени книги по витрините са на руски език !!!
  В Русия ли сме вече ????

  https://i.ibb.co/8K617kM/1.jpg

  https://i.ibb.co/7QnC63t/2.jpg

  https://i.ibb.co/dkZ5c8H/3.jpg

  Освен “българските”, над 20 руски книжарници има САМО В ЦEНТЪРА на столицата ни!

  https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D0%B2+%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F&tbm=lcl&ei=kE9zYIKlN8ubsAfY9YHgBg&oq=%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D0%B2+%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F&gs_l=psy-ab.12…0.0.0.88726.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0….0…1c..64.psy-ab..0.0.0….0.j7S1ttyGcc0#rlfi=hd:;si:;mv:[[42.72356053617467,23.434598975292968],[42.654288302703876,23.24302487861328],null,[42.688934076222885,23.338811926953124],13]

 2. https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/04/12/4196868_kraiat_na_vunshnata_politika_na_prehoda/
  Преход – застой по брежневски, клатене на влака за имитиране на напредък, погребение след погребение на демократичните ценности, затъпяваща неадекватност и заслепяваща алчност на клатиняците/на влака/, чакане на ж.п. линия без релси…чака ни унизителен разпад и физическа и морална обществена смърт. И по руски умираме и се вкопчваме в де що гепим, за да завлечем в ямата и останалия свят, който за нас се сви само до илюзорната Македония, която пък сама си се клати в миризливия вагон на титовизма. В мръсната ни колиба дори мухи не жужат…само руски хлебарки щъкат припряно.
  Вместо “прехода” да е “изходът” той си остана само миризливо изхождане пред изхода от колибата, с което хлебарките ще се справят бързо.

 3. Не съм сигурен дали не трябва да „благодарим“ на Путин, че сега е на „власт“, така както тогавашната Западна Германия благодареше на Горбачов, за последвалото обединение на ГФР с ГДР. Може би пак така, биха се наложили нови градивни промени!?
  Дълго не ми се искаше да се занимавам повече с тази тема, но поради пандемията ми се наложи да „прочиствам“ библиотеката си и с това да прочета книгите, които някога съм си набавил (от България), но поради неособен интерес не прочитах. Оказа се, че съм грешил, защото книгата на Аркадий Островски със заглавието „Русия от Горбачов до Путин“ сега прочетож и се оказа наистина едно голямо творение. То описва в истинската светлина не само тогава протичалите събития, но и правилно осветлява и руската психика, която в голяма степен се оказва все още е непроменена. За съжаление като „учили“ се от тях, и поради чувството за „братство“, такава се оказва и българската. Психиката на един поруган и лишен от собствената си мисъл народ, която чрез репресии и екзекуции е напълно вкаменена. От романа установявам, че на водещи позиции тогава е нямало почти никакви изявени личности, освен академикът Захаров и донякъде Солженицин. Те съответно са давали някакви правилни дефиниции и съвети за промяна, но поради това, че не са били ръководещи, както и поради страх всички останали, включая Горбачов, са се придържали към наложения „революционен октомврийски социализъм“ и са си позволявали да правят само „леки“ козметични поправки. Да се конфронтират с посредствеността си, за много е било обидчиво безсилие, особено за една нация с пресилени имперски желания и претенции. Много по-лесно е тя да се залъгва с успехи, които дори са мними, или такива, които са получени чрез кражби на технология. Такъв е случаят и с Гагарин, „Ние винаги сме първите!“ Имаше и сполучлив виц по онези времена, „Като нищо, можем да задминем запада (но не искаме, за да не лъсне голият задник)“

 4. Ген. Бен Ходжес: Москва планира да “отреже” Украйна от Черно море

  ( да се готвим за “отрязване” и на Българското черноморие след руския етнически окупационен десант , който продължава и в момента ! )

  Кремъл има интерес да установи глобален контрол над черноморското крайбрежие, включително Мариупол, Одеса и Бердянск

  Концентрацията на голям руски военен контингент до украинската граница е много тревожен сигнал. Но тази операция би могла да бъде отвличащ маньовър”, заяви пред украинската телевизия “Еспресо” бившият командващ американските войски в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжес.

  Той обръща внимание на факта, че прехвърлянето на руски войски и бойна техника е съпроводено с поток от дезинформация от Кремъл.

  “Говорителят на руското Министерство на външните работи Захарова, която помежду си наричаме “московската Маша”, твърди, че изострянето е предизвикано от концентрацията в региона на сили на НАТО и украинската армия. В действителност всичко е точно наопаки. И в това е проблемът”, коментира генералът.

  Той обаче смята, че сега не съществува опасност от ново руско нахлуване в Донбас.

  Според него, Москва има други цели, не по-малко кръвопролитни.

  “Донбас им е нужен, за да продължават дестабилизацията на региона и забавяне на интеграцията на Украйна в западните съюзи. Целта на Русия е да поддържа хаоса”, казва Ходжес.

  Той смята, че по-приоритетно направление за Русия е южна Украйна.

  Генералът твърди, че Москва планира да “отреже” Украйна от Черно море.

  “Кремъл има интерес да установи глобален контрол над черноморското крайбрежие, включително Мариупол, Одеса и Бердянск. Цялото това движение на руските сили, най-вероятно е отвличащ маньовър, за да нанесе удар и да завземе водоканала, който свързва Днепър и Крим. А понататък това ще се превърне в плацдарм за завземането на черноморския бряг. Това е дългосрочната цел”, прогнозира Ходжес.

  https://informnapalm.org/bg/ben-khodzhis-ako-kremal-se-reshi-na-nasta/

 5. Винаги като прочета в проправителствен герберски /от единадинадесет години насам/ сайт каквато и да е русофобска изцепка, мигом ми светва, че тия синковци имат поръчка нещо крайно грозно и срамно да бъде заметено или пък някой съвсем невинен гражданин или организация да бъдат обществено обругани и елиминирани от пътя. В спокойна обстановка нито един от тях и дума не обелва нито за мега разхищението на обществен ресурс за централата в Белене, нито за лицемерното по германски тертип изграждане на “Руски пАток”. Пикове и Фактори си чупят краката от наколенки пред Банкенското човекоподобие и за цвят ръсват по някоя и друга русофобска тъпня. Ама тъпня ви казвам аз, дето нищо руско не съм способна да доближа и на метър разстояние без дебела тояга в ръката. От доста време ми пробутват разяснения колко много Хр.Иванов е вреден, защото майка му, че и дядо му били русофилстващи комунисти. Наричат човека “Бойкикиев” по фамилията на майка му, без да съобразят обстоятелството, че той не е дете на самотна майка и с баща “неизвестен”. Като така Христо Иванов си има съвсем официално бащино и фамилно име, регистрирано в ГРАО. От онзи ден пък пикове, фактори, глсови и т.н официални официози измислили нова сензация- в далечните 1998-1999г. ДАНС били натоварени да разследват Станислав Трифонов дали не е руски агент по причина, че медийните му изяви се спонсорират от “Газпром” ,”Овъргаз” , “Лукоил” или нещо подобно. Нищожна подробност за герберските информационни подлоги ще да е обстоятелството, че към 1999г. такова формирование ДАНС просто не съществува. Абе кажи там, че ДАНС е разследвал Г.С.Раковски и работата спи. От тук нататък разните му Харлани, Буруджийки, Христозовци и Биковитости да се вземат в ръце и да си заслужат парите. НО има едно много важно условие- за нищо на света никой да не споменава един “безобиден” Иво Инджев. Тоя е хахав, луд за връзване и незнайно защо абсолютно безпалатен русофоб. А ние не сме безплатни, днеска ни се плаща да сме насам, утре ни се плаща за да сме натам. Слушаме, изпълняваме И осребряваме.

 6. „Демократична България“ е изключение, макар участието им във втория кабинет на Борисов да не остави съществена външнополитическа следа.” Вл. Шопов

  Вие почтен човек ли сте г-н Шопов?

 7. https://faktor.bg/bg/articles/putin-rusiya-tryabva-da-vodeshta-yadrena-i-kosmicheski-sila-zashtoto-kosmicheskata-industriya-e-pryako-svarzana-s-otbranata

  След цяла страница какво казал др. Лавров (преди час), “Фактор” реши да ни информира и “самият” Путин какво мисли!
  Смятайте докъде е стигнала хибридната кремълска отровна пропаганда!!!

  Тия нямат спиране, ей! Задминаха Блиц.RU и ПИК!

  Е, поне всички маски паднаха!

 8. https://faktor.bg/bg/articles/ukrainskiyat-prezident-zelenski-poiska-ot-dzho-baydan-pomosht-v-sdarzhaneto-na-rusiya

  Ето каква е ситуацията според “Фактор” (Фокус…)
  “…Ситуацията в Донбас ескалира през февруари тази година: имаше опит за убийство на командира на батальона на народната милиция на ДНР, украинските сили за сигурност стреляха с миномети по Горловка и покрайнините на Донецк и боевете се засилиха. През април ДНР съобщи за смъртта на дете след удара от украински дрон. Освен това въоръжените сили на Украйна обстрелват непризнатите републики с оръжия, забранени от Минските споразумения.”

  Това е положението!
  Излиза, че украинските сили, защитаващи земята си, са виновни за ескалирането на конфликта!
  Това е според “Фактор”, охотно цитиращи “Фокус”…
  МАСКИТЕ ПАДНАХА!

 9. Борджиите на новото време са като първообразите си!Първо бягат в други страни,и сменят името,но методите- не!Ди Борхас стават Борджии в Италия!Няма разлика!А чукът,сърпът,пречупеният кръст,и Пиратският флаг са едно и също!Опасни за животът!А газовите камери “предприятия” на Москва са най-гадните след Холокостът!Колкото и да се повтарят бордово папагалски думи и фрази,оригиналното ще е по-малко,като извънсистемните Антични Философи!

 10. Руските хлебарки излязоха на светло…щъкат си уж хаотично, наляво и надясно, нагоре и надолу, на изток и на запад, на север и на юг . Прочистват терена.

 11. Определено Кремъл има в момента нужда от една “малка победоносна война”. Миналата седмица в холандското радио публикуваха записи на военните, свалили Боинга МН17. Това са записи, предоставени пред холандския съд по делото от холандската прокуратура.

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2376246-audio-tapes-of-thousands-of-overheard-conversations-a-reconstruction-of-the-mh17-disaster.html

  В тях детайлно се проследяват (и възстановяват) събитията довели до свалянето на самолета. Според наблюдатели, към днешна дата Русия е струпала 80 000 войници на руско-украинската граница, а кремълската пропаганда нагнетява напрежение, че Украйна се готви да изпрати войски срещу сепаратистите. Военната истерия се подклажда от изказвания на Песков, Лавров и други високопоставени руснаци, чрез заявления за “защита на съдбата на сънародниците на югоизток”.

 12. Икарусите автобуси са едни големи акордеони,които са годни само за огнярски пещи!Принципът е на въздухът под налягане!Особено около птеродактилите в Дорестолско-Червенското МВР и ББА!Пародия на Пегас!Хем динозаври,хем кранти!Само Белерофон липсва!Защото е изместен от познатият ни БеленоФонд!Аналогично изникват и ВиКингите с двойното счетоводство!А Зевсовете от НЕК те гърмят сметково!Цялата митичност накюп!

 13. Цитирам:
  “Към черноморските страни от НАТО, преди всичко България и Русия, Руската федерация се отнася като към “мухи през есента в мръсна къща”

  А ето и оригиналния текст на руски:
  “К черноморским государствам НАТО, главным образом, поним Болгарии и Румынии, РФ относится «как к мухам по осени в грязном доме»”

  Очевидно в текста на български е допусната грешка, като Румъния е заменена с Русия.

 14. Китайците като се струпат по Руско-Китайската граница,тогава ще видим какво е блокада!А Мексико-САЩ!Близкият Изток си го знаем!Индийците пък като отидат в Прага!”Старо или Новое Наместе”!И после рестораце!Монголец с Глаголица и Кирилица!Ужасен виц!

 15. Към съблогърът Българин, уважаеми, по мое мнение, Фактор ни информира без да взима страната на ватниците и е добре е, че го прави. Иначе от къде бихме разбрали за масовото струпване на военни сили срещу Украйна. При това смятам, че е правилна крачка от страна на Зеленски (който много смятат за аджамия като политик), да подкани така настойчиво САЩ и да каже, че ако искат да им направят добро, трябва да ги снабдят с ефективни оръжия и бързо да се погрижат за членството им в НАТО. Това е ясно, защото само така ще бъдат спрени вечните желания на Империята на злото да покоряват страни, особено такива, които някога са им били подвластни като Украйна. Между другото ние това също сме го видели ясно в България и трябва да го изкажем точно, защото ако не беше НАТО, досега да сме прегазени безапелационно. Продажници бол! В сравнение със Зеленски, нашите политици на същото ниво дори искат да ни лишат от полагащата ни се подкрепа и предават българското черноморие на тепсия.

 16. Първобитното разголване на Денисовите Хора,предците на Московчаните ,е порното на Каменната Ера!Срещу това не се рита!За да няма травми!Викторианците имат какво да четат за Историята!Вместо етика,която им е 0%,те имат бутикови “строги”облекла,прикриващи зоофилията!Вижте им фамилиите и прякорите!И в останалите протокултури има животински имена,но УшанкаХанците ги надминават”!Руска и Китайска ваксина” в едно изречение е оксиморон!Като Турска кухня,СеверноКорейска почтеност,и човеколюбие в островните племена,описани в стил Крузо!

 17. 🙂 Г-н Инджев не се съмнявам във възможностите ВИ, но нито е нужно нито редно да се отговаря на всеки руски трол. Те в крайна сметка са десетки милиони.

 18. Благодаря Ви,Господине за комплиментът!В интимно отношение се дразня от Шаран Каменните имитации
  на тема”Първичен Инстикт”!В Холивуд Шарън Стоун, а тук нейни подражатели!В Москва чукчи!,в тайгата Хора!Стар анекдот,в нов вариант!Мразя и”печените” тарикати с тенджера тъпология!Имениенно те са около Фес мерцедес,и подмасовите юнаци!Да живееш в 50 годишен апартамент,или в гредоред къща,среднодобре не е за хвалене!Противоположното също е гадно!Ще се чудиш в коя партия да криеш “роднините си”,и да си ги пазиш!Точно като Кинг Конг!А горилата умира трагично в книгата,и във филмът!Африка не ни е ”континентът”, а Тошковците не са ни близки!Нито ни е ПраРодината степта!Съберем ли Тиролците,Испанците с гайдите им,Поданиниците на Елизабет Втора,и Фолклорните Ансамбли,ще забележим неизненадваща прилика!

 19. Към Явор:

  Ваше право е. Но не съм съгласен.
  Не става дума за “всеки” руски трол, а за типичен. А чрез него- и за типичното руско отношение, което ( типично) не среща съпротива от робуващите на старите си господари нашенци.
  Алтернативата е да оставя Митрофанова да развява лъжите си за взаимната ни любов като основа за междудържавните отношения.
  Който иска, да чете текстовете на Митрофанова. Аз предлагам други.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.